"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 762
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 695
Здравейте,

Видях че се споменава бъдещата сграда на Делар в Младост 4. Имам познати там с апартамент и те преди да закупят ги бяха проучвали. Според тях съотношението цена-качество е добро. Също са били завършили първата сграда доста преди крайния срок и всичко вече отдавна им е изрядно. Като минус знам, че дограмата им не е много качествена и се получава доста конденз.

Моля за мнение за Фонтаните, отново в Младост 4. Насочила съм се към тях, защото вече са готови (почти) за нанасяне. Естествено са на Ш+З, но поне са построени Grinning Нормално ли е 700Е на квадрат (на цялата площ, т.е. с общите части) за този район и специално за този комплекс и строител? Гледах и сградата на Артекс (комплекс Лилия), но там цените отивам към 950Е и нагоре на квадрат и то на шпакловка и замазка и на сграда все още в строеж..доста далеч от моите възможности. 

Благодаря на всички   bouquet

# 10 696
Имам нужа от малко помощ. След дълго търсене харесахме апартамент, който ни пасва. Продава се директно от строителната фирма, която е една от най-големите и старите във Варна. Блокът е завършен от поне 3 години. Вътре е по "БДС". Другите апартаменти са продадени, само този е свободен. Единствената забележка, която намерих е, че касите на две от интериорните врати са се отлепили (страничната им част). Интересува ме дали имаме някакъв шанс да смъкнем цената дори и с едни 500-600 евро поне?  Embarassed
Благодаря ви предварително!

Според мен всяка цена подлежи на преговори и коментар, дори и да от строител, дори и да няма реални забележки. Както се вика, ей така за спорта. Като пускаш обява за кола за 3200, реално очакваш да и вземеш 3 чисти, защото "трябва да се чупи нещо от цената". Такова поне е общото виждане. Длъжни сте да пробвате, дори и да не се съгласят, нищо не губите Wink Но бъдете сериозни в предложението, а не плашливи, защото със сигурност няма да намалят, ако ви видят, че много сте го харесали и се колебаете. Казвате даваме толкова (примерно с 1000Е надолу, ако не се съгласят защото е много, почвате да намаляте (но с малко, по 100Е, примерно) докато се срещнете някъде по средата, както се казва Wink

Успех!

# 10 697
  • Стара Загора
А какви данни ми трябват за имота и за собственика,къде се прави справката и трябва ли да питам за нещо конкретно?Само да кажа,че ще купуваме с ипотечен ако е от значение.

# 10 698
  • София, Bulgaria
Здравейте,

Видях че се споменава бъдещата сграда на Делар в Младост 4. Имам познати там с апартамент и те преди да закупят ги бяха проучвали. Според тях съотношението цена-качество е добро. Също са били завършили първата сграда доста преди крайния срок и всичко вече отдавна им е изрядно. Като минус знам, че дограмата им не е много качествена и се получава доста конденз.

Моля за мнение за Фонтаните, отново в Младост 4. Насочила съм се към тях, защото вече са готови (почти) за нанасяне. Естествено са на Ш+З, но поне са построени Grinning Нормално ли е 700Е на квадрат (на цялата площ, т.е. с общите части) за този район и специално за този комплекс и строител? Гледах и сградата на Артекс (комплекс Лилия), но там цените отивам към 950Е и нагоре на квадрат и то на шпакловка и замазка и на сграда все още в строеж..доста далеч от моите възможности. 

Благодаря на всички   bouquet

Цената се смята върху цялата площ / Застроена+ идеалните части от Общите части на сградата/ . И 700Е/кв.м . остана най-ниската цена в Младост. На Фонтаните не са им лоши апартаментите като разпределение, но трябва да се провери кои са останали, защото имат една северна вертикала. Там друго ме притесни мен, а именно организацията на такъв голям комплекс. От начало идеята е била фирмата да се заеме с поддръжката като паралелен бизнес, но след това са се отказали/ защото трудно са си събирали парите/. Към момента все още съдействат/ защото имат собственост там/ , но иначе всеки вход си отделна етажна собственост и не е ясно когато Фирмата се оттеглят как ще се организират всички за поддръжката на комплекс, при положение , че са пропуснали момента още в началото на продажбата този ангажимент да бъде вписан като условие и задължение/ обикновено така се прави при комплексите/  Другото, което ме притесни е пак свързано с организация на много хора, това е, че поради денивелация са изградили помпена станция / може и друг да е техническия термин/ , чрез която отходните води на к-с се вливат в централната канализационна тръба. За тази станция също се плаща абонамент и поддръжка....за което се грижи фирмата в момента, но когато излязат от комплекса какво и как ще стане....
Проверете в детайли всички тези елементи, за да сте сигурни, че един ден няма имате проблеми.

# 10 699
  • Бургас
А какви данни ми трябват за имота и за собственика,къде се прави справката и трябва ли да питам за нещо конкретно?Само да кажа,че ще купуваме с ипотечен ако е от значение.

За обикновена разпечатка на екранна справка ти трябват ЕГН-тата на собствениците. Ако искаш удостоверение за тежести ще ти трябва документа за собственост, скица на имота и платена такса.

Относно договарянето на цената - просто търсете колкото се може повече кусури на апартамента, за да е оправдано свалянето на цената.

# 10 700
tomeva Благодаря за отговора. И аз го знам това за помпената станция и т.н., но реално като не е направено отначало не знам, освен да разчитаме на добра организация, какво друго може да се направи на такъв етап...Аз повече се притеснявам откъм качество на строителство..да не излязат някои големи мизерии, не че ниската цена е гаранция за това, но просто предполага да ти светне една лампичка, дали няма нещо "гнило".  newsm78 Имам и информация, че половината сгради са строени с итонг, а другата с червена тухла, има ли вариант вече като е всичко замазано да се различат..? Как да ги разпозная Blush

# 10 701
  • София
peekaboo - кондензът се получава точно от много добра дограма Simple Smile
Разхлабваш пантите, влиза въздух и да видиш как нито конденз, нито нищо... Stuck Out Tongue

Мои познати живеят във Фонтаните, под наем.
Комплексът е слабо населен, искали им по 200лв месечно за поддръжка на градинката и общите части, но тъй като никой не е бил готов да даде тези пари (те са много, защото са разделени на броя на малкото купени апартаменти), няма поддръжка на парковото пространство. Както tomeva вече спомена, поддръжката на общите части ще бъде истинско мъчение.
Частта, която е откъм ЛИДЛ, последно построената, е 100% Итонг. Гледах като я правиха.

# 10 702
  • София
От "Фонтаните" не са ли построени само 2 блока? Отстрани има изкопан някакъв ров и живущите са паркирали колите си в калта до рова. Честно казано изобщо не ми харесва мястото и мръсотията наоколо, която е в следствие на незавършения строеж и липсата на подходи към кооперациите.  Tired

# 10 703
Ами, не не са само 2. Пускам линк на целия комплекс.

http://www.cityoffountains.eu/?cont=fountains&code=HowToBuy

Po3u това е ужасно много пари за поддръжка  Shocked Те на някои затворените комплекси с басейн и т.н. не им искат толкова пари на апартамент.. Confused А за коя страна точно говориш откъм Лидл, имаш предвид 8,7 и 6-ти блок ли?

# 10 704
  • Варна
Имам нужа от малко помощ. След дълго търсене харесахме апартамент, който ни пасва. Продава се директно от строителната фирма, която е една от най-големите и старите във Варна. Блокът е завършен от поне 3 години. Вътре е по "БДС". Другите апартаменти са продадени, само този е свободен. Единствената забележка, която намерих е, че касите на две от интериорните врати са се отлепили (страничната им част). Интересува ме дали имаме някакъв шанс да смъкнем цената дори и с едни 500-600 евро поне?  Embarassed

Тези "удебелените" неща ме притесняват. Обикновено в една новострояща се сграда по-хубавите апартаменти (като разпределение, етажност, изложение, цена) се продават в самото начало, някои още на етап строеж.
Чудно ми е как този апартамент още стои - или е най-скъп спрямо останалите или му има нещо.

# 10 705
  • Burgas
Приеми, че имате късмет и просто така се е случило, не винаги трябва да търсим нещо скрито  Peace дано да съм права.

# 10 706
  • На земята, която е всъщност звезда.

Тези "удебелените" неща ме притесняват. Обикновено в една новострояща се сграда по-хубавите апартаменти (като разпределение, етажност, изложение, цена) се продават в самото начало, някои още на етап строеж.
Чудно ми е как този апартамент още стои - или е най-скъп спрямо останалите или му има нещо.

Понякога купувачи се отказват по една или друга причина и апартаментът им се пуска на пазара. Все пак огледайте внимателно.

# 10 707
  • Burgas
Някой купувал ли е от съдия изпълнител или за знаете нещо по въпроса?

# 10 708
  • оттам, откъдето започва България
Да, това е коментирано по-напред в темата.

# 10 709
  • Burgas
Да, това е коментирано по-напред в темата.
Не можах да открия, но то много страници  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт