Отговори
# 525
Пиша да стисна и аз едни и палци за Мони и да им пожелая с Мими бързо да се прибират вкъщи Praynig

И друго. Нали си ме знаете-хем да съм тактична, хем обаче, при несправедливост ми настръхват перата. Та идеята ми е, че повечето хора тук са  newsm78  Thinking  Shocked след това изказване и сигурно се чувстват нападнати без причина. Което си е така. Та да обясня–Бонболина се засегна по един друг въпрос извън форума обсъждания във фейсбук като, мисля, основното беше, че хората в групата ни са третирани различно според кой от кога пише.
Та идеята ми беше, че като си обиден, го кажи на хората, които знаят за какво става дума, не хвърляй бомби при още сума народ.
Това от мен. Клавиатурката ми временно е благосклонна. Изпуснах тържествата по случай новото бебе, защото съвпаднаха с на мъжо банкет от работата, който не можеше да пропусне  #Cussing out
Мончо е по-добре, но аз се предадох и почнах АБ. Много страшно кашляше, просто не посмях на своя глава да не му ги дам Confused
Булче дано бързо се оправи ушето  Praynig
Галики, продължавай смело да се бориш, ще се справите с бебчо двамата  Hug
Снежи и ти бандит си отглеждаш Heart Eyes
Миме успех!
Не знам за прахосмукачки, обаче мой Сими се стряска от кихавици, целия подскача. Мъчим се с мъжо да не кихаме, ама нали знаете, може някой съд в мозъка да си спукаме  Crazy
Има още много да пиша, но пак отказва. Натискам по 5 пъти а-то  Rolling Eyes
цун от захар за вас

# 526
Зелдичке  Hug

# 527
Силно стиснати палци за Мими и Мони и от мен!

Ние изкарахме почти две седмици без нет, междувременно и двамата ми се разболяха един след друг с по 40 градуса Т. Каката още е на АБ, на Дани му се размина само с парацетамол. Слава Богу, добре са вече.

Не съм ви чела назад и по никакви теми няма да се изказвам, дано всички други дечица са здрави, също и майките им, разбира се  Heart Eyes.
Лека, захарчета  Simple Smile

# 528
Здравейте мамчета и бебчета!  Hug

Скорошно излизане на Мони от болницата, много неприятно! Всички болнички бързо да оздравяват - конюктивит изкарахме всички вкъщи, когато бебчо беше на месец. Слава Богу, него не го хвана, но си е много кофти. Уши ги боляха миналата седмица - и малката кака, и бебето - и това е гадничко. Но минават тези работи, търпение само!  Hug

Момичета, и мен споделеното от Мецанка за Албена и раздвижването ме накараха да се замисля. Моят момък е много активен, но не сяда сам от легнало положение. Може ли да споделите колко от дечицата го правят и колко не? Четох, че докъм 10-ия месец май трябвало да го правят, но нямам спомен как беше при каките?

Зелда, благодаря ти за разяснението за Бонболина!  Hug И аз съм от тези, дето не разбраха откъде дойде всичко това, но си помислих, че сигурно се е завихрил спор във Фейсбук или по Скайп. И друг път ми се случва да не схвана за какво става дума, тъй като участвам само в този форум. Както и да е, аз съм човек, който не се включва в подобни форуми именно заради негативизма, който често струи при размяната на реплики. НЕ И ТУК: ОЧАРОВАНА СЪМ ОТ ТОНА, който поддържате момичета и именно затова се осмелих да се включа в доста по-късен момент от повечето от вас. Винаги съм се чувствала добре дошла, независимо колко рядко и неадекватно се записвам. Освен това, дори някога да са се завихрили по-разгорещени спорове, винаги са се разрешавали с добро. Така че Бонболина, ако си промениш мнението, сигурна съм, че винаги ще си добре дошла. Ако аз лично съм те обидили някога с нещо, се извинявам. Не мога да си спомня, но е твърде вероятно никога да не съм те отразила поименно: не е умишлено, чета всичко, но коментирам единични теми - то иначе съм толкова подробна, че ако отразявах всеки, сама щях да си отварям и затварям темите.
Всички имаме моменти, в които пресилваме думите (било то писмено или устно) и често съжаляваме после (аз съм цар на силните и безсмислени думи, за които после не мога да си намеря място). Важното е да имаме сили да оставим лошото зад гърба си и да продължим смело напред! Всичко хубаво ти желая и ако решиш да се върнеш, сигурна съм, че всички ще те приветстват с добре дошла! Hug
Лека нощ и лек уикенд!  Hug

# 529
Добър вечер маменца,

Какво става- много болни бебончета... хич не ми се пише по повода. Дано бързичко всички да се оправят! Praynig

Снежи,благодарим за инфото,което ни даваш за Мими и Монката! Hug Имат силно стиснати палчета и от нас, Мони бързо да се пребори с вируса и да се прибират вкъщи! Много й се насъбра и на Мими напоследък...

Галики Hug, Росенчо ще се справи,сигурна съм!С такава силна мама,няма начин! Hug

Хей-я, браво за добрите новини!Радвам се за Тими Hug

Мари, ще стане шофьор от теб!А като вземеш книжка да вземеш да ми прехвърлиш листовките,че няма за кога да се помотавам и аз Laughing Бързичко да се оправя Сладурко! Praynig

Зелдичка, и Крис се плашеше от кихане,но аз започнах да се смея всеки път като кихна и сега и на него му е смешно- сам като кихне,пак си се хили сам на себе си hahaha Но така поне не се стряска вече,намира го за голяма веселба Mr. Green Честито ви ново,приятелско бебенце!Да е здрава и щастлива София! Heart Eyes

Бонболина- нямам представа за какво точно си се засегнала така. Лошото на форума е,че можем само да пишем в него и няма как да отсрещната страна да усети емоцията,която изразяваме при общуването на живо.Затова си мисля,че едва ли някой е искал да те засегне по някакъв начин. Бъдете живи и здрави и вие!
Както не ми се пишеше и ето пак ферман... Blush спирам да не досждам прекалено!
Лека и спокойна нощ!  bouquet

ПП pesl и Крис все още не може да сяда сам.Като го сложим седнал си седи и си играе,но сам не сяда и мен това започна да ме притеснява.Иначе вече си лази,но пък и странно лази,някак си влачейки се,а не на 4 крака newsm78. Моля и другите мами да споделят като са пролазили бебоците,дали са започнали на 4 крака,или така,като Крис.показвам едно клипче,не се смейте много Blush
...  Всъщност няма как да го кача тук,затова го качвам във фейсбук страничката ни.

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 01:48 от Totoni

# 530
Добро утро.

Стиснати палчета за Мони да оздравява бързо. :pra

# 531
Добро утро Heart Eyes Hug
Прекрасни мами и дечица (пораснаха  ни бебчовците ей Party)
Дано Да получим добри новини от Монката Praynig Hug
Зелдичка, бързо да му минава на твоя дребчо и на теб Praynig
Бързо да оздравяват и другите болни сладури Praynig

Песлс,Тотони Винаги съм харесвала, постовете Ви и изказа Ви!
Всички мами са прекрасни,ако на някой не му харесва си е негово проблем Crossing Arms
Ставам че Борянка мръннннн
Продължавам...  Борянка, също Не може да сяда от легнало положение,но пък сяда от пълзящо положение и седяща пак тръгва да пълзи (дали ме разбрахте newsm78 Simple Smile)
Не мисля че е проблем!
Иначе преди да започне да пълзи първо заставаше на "четири крака" и се клатушкаше напред назад,в началото само се хвърляше по-корем и после много бързо овладя пълзенето!
Сега с Батко й се гонят пълзейки (той я гони и голям смях пада Laughing)
Според мен се научи да пълзи,защото аз от малка си я отглеждам на пода, такак беше и с баткото,а той пропълзи на 6 месеца и пълзя до 1,1 месец когато проходи!
Тотони видях клипчето, съвсем скоро и Криси ще увладее пълзенето как става Peace
За изправянето, изправя се сама от 8месец и вече е много стабилна и обикаля около мебелите, пуска се сама и си сяда на пода или в кревата без да пада!

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 08:35 от nadejdata

# 532
Добро утро Hugда хапнем преди всички дневни задачки
лек ден

# 533
Добро утро! Зелда  Hug Дано днес има добри новини от Мими и монката Praynig, Песл, Роки сяда отскоро сам от легнало положение, преди се напъваше и ако само да се хване за нещо се изправяше. После аз реших да не му подавам пръст и милия глупчо реши, че ако се хване за крачола или си бръкне в ластика сам ще може, и успя де Crazy. И сега, когато не трябва да се пъне заради мехурчето в очето, той се набира, прав става, даже и салта прави. В малкото време, което спах, от зор все да го пазя, сънувам, че спи на ръба на някакво легло, а леглото на пътека до морето, и изведнъж се търкулва и цопва в морето, ма продължава да спи, и аз го хващам за парацлките и го измъквам . Сменям му дрехите, че нали мокър, ма той си спи. По едно време чувам мъжа ми-по-бързо го преобличай де, хладно е. стреснах се, аз наистина съм  се изправила и съм го запреобличала #Crazy, толкова съм се сдухала..По повод Бонболинка, не реагирам, първо защото не зная за какво иде реч, пък и толкова   сериозни неща се случват, че не ми е до някакви  дребнави с повод и без повод изказвания..Лелел, докато пиша Янчето каква баничка е опекла  chef, започнах да слюнкоотделям Blush. Светле, добре, че вече сте  здравички всички Peace Амидалка, и вие бързо да сте добре HugТеди, разсмя  ме с това с грима Peace, пък може и нова тенденция в гримирането да тръгне  Wink Дива, благодаря за кафенцето. Хубав, усмихнат и слънчев, съботен ден! Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 10:29 от Galiki

# 534
  • София, България
 Здравейте мами и сладки бебоци!

Вече 10 дена сме в града на ветровете Баку /Азербайджан/  Hug

На 9.11 с един камион куфари, количка, кошара и т.н се изсипахме на мъгливото Софийско летище и отлетяхме за Баку. Сега сме много щастливи при тати, че вече две години разделени не са никак малко.
 За всички, които се притесняват от пътуването с бебе в самолет, искам да кажа изобщо да не се притесняват. И по време на двата полета беба дивя, крещя по хората, спа и т.н Изобщо не усети какво става и че е на друго място и с часова разлика. Аз много се притеснявах да не плаче като й писнат ушите при кацане, че нали биба не признава ooooh! Нооо нямаше никакви проблеми, чувстваше се прекрасно, крещейки заради коланите около кръста й  hahaha hahaha Едва съм я удържала да седи мирно в мен ooooh! ooooh! Постоянно се изкатерваше по мене и се измъкваше от колана   Whistling Whistling

Успях вчера да изчета какво сте писали, ама както винаги почти нищо не помня. Само се сещам как се хилех на всеки пост на Булчето с екшъните на  нейната хала  hahaha hahaha hahaha

За сядането мога да кажа, че сме като Борянка  Party Трудно сяда от легнало положение. То и тука пропълзя както трябва. Преди само се влачеше като риба на сухо hahaha hahaha От една седмица се и изправя в кошарата и обикаля мебелите държейки се за тях. Малко късно го направи, но аз и не бързах и не съм се притеснявала. Всяко дете си е различно и с индивидуално развитие Peace Peace

С яденето както беше добре, така и се върнахме на старата схема - един ден ядем , друг не  ooooh! ooooh! Много е претенциозна и всичко й омръзва бързо Sad А тук избора на месни пюрета е страшно беден, не знам защо newsm78 newsm78  Два вида на Хумана, два на Гербер и три на Хип  #Crazy #Crazy #Crazy Опитвам се да й готвя, но зверчето се инати и стиска устенца Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Вчера пи само АМ, не хареса нищичко, което й предложих   Thinking

Айде стига толкова, че се унесох. Някой може да се ядоса и да пише, че е сърдит що се пишат такива дълги постове hahaha hahaha hahaha

Целувки от мен и Вики, очаквайте ни скоро със снимки Hug Hug

ПП: Поздрави и целувки на всички празнували и празнуващи тия дни  bouquet  bouquet

Чакаме и новини от Мими и Мони, дано са добре вече Praynig Praynig

# 535
Добро утро сладки  Simple Smile
Първо да дам отчет вчера от консултацията - 9000 гр / 72 см. - определено грамчетата ги трупаме доста по-бързо от сантиметрите.Качва си като новородено по 800 гр.Даже педи ме пита дали таткото бил едричък  Joy , пък той си е хърбелчо като мен.Иначе всичко друго е ок.

За лазенето, сядането и уменията - Мила сяда спокойно сама, но пък забелязвам, че от известно време е станала по-страхлива.Преди по-спокойно се пускаше, а сега като иска да отиде до нещо интересно като кабел да речем  Simple Smile предпочита да долази. Уж си стъпва стабилно, но нещо я хвана шубето.От друга страна не мисля, че е проблем ако бебоците не лазят.И друг път съм ви споделяла, че каката ми изобщо не пролази. Тотони ще го изям твоя сладурчо.
На Мила пък прахосмукачката и е доста интересна, много смешно почва да гледа като я пусна.За сметка на това изпадна в ужас, когато за пръв път видя балон и топка.Вече го преодоля де, сега и харесват  Simple Smile
Относно изказването на Бонболина - по принцип рядко се включвам в подобни теми, но пък мисля, че тук всички са добронамерени.Може би в началото съм имала моменти, когато съм мислила, че постовете ми се пропускат, но пък после като станах по-активна осъзнах, че и аз пропускам да отговоря на много неща. Просто е невъзможно да се отрази всичко.И друг път сме го коментирали и мисля, че стигнахме до решението да не се обиждаме от това, а просто ако е нещо важно да се попита пак в червено и готово.Нищо сложно  Simple Smile. Тук съм получавала голяма подкрепа и съм споделяла неща, които можеш да споделиш само с истински приятел.Дори и да не пиша всеки ден знам, че ако имам нужда ще намеря утеха. Бонболина сигурна съм, че никой не е имал за цел да те пренебрегне  Hug
Стиснати палчета за всички болнички  Heart Eyes

# 536
Здравейте!
Отдавна не съм писала, но поне чета редовно.

Бързо оздравяване на всички болни, а на Мони и Мимето силно стиснати палчета бързо да се оправят и да се прибират в къщи.

Мойта девойка също не може да сяда сама, не може да се изправя и не може да лази, но .....иска да ходи и се справя прилично. Май ще е със собствено мнение как да се случват нещата. Не съм много притеснена, че започна и да сяда рано без да може да се обръща, но за всеки случай ще обърна внимание на педи при следващата консултация.

Някой беше попитал, но не видях отговори кога трябва да регистрираме децата в електр система за детските градини (става въпрос за София)? От там ли става записването и за ясла или на място в яслата?

И още едно питане за детегледачките към мамите, които са ползвали или ще ползват? Как ще ги търсите- препоръки от познати, агенция или друг начин? Как мислите "да познаете" вашия човек?
Предстои ми да търся детегледачка и мн ме гложди този въпрос, все пак тази жена ще се грижи за най-ценното в живота ни, ще прекарва целия ден с детето и де факто ще го възпитава и ще го учи на първите неща в живота?

Лек и слънчев уикенд!

# 537
  • София
Привет, момичета   bouquet! Не съм се включвала тези дни, не ви и бях чела, защото нещо ми беше много криво. И аз не знам вече какви хормони ме тресат или е друго.
Сега видях за Мими и Мони - стискам палци бързо да мине всичко и скоро да са си вкъщи.
Ние бяхме на консултация. Елица е 8900 и 74 см, ама тоя път я мериха с боди и чорапогащник. Дори и така пак е наддала доста, ама и тя последния месец похапва здраво. Появи се и първото зъбче - докторката първа го забеляза, предишният ден я бях проверявала, ама нямаше.
Иначе споделих за тревогите си за разтреперването. Според очакванията, нищо не каза, ами ни прати на невролог. Е, отидохме, според невроложката си е много добре и почти няма вероятност така, както описвам нещата да е припадък, ама... все пак даде направление за ЕЕГ. С уточнението, че според нея е излишно, но за наша сигурност и ние да си преценим. И сега съм в една голяма чуденка дали да правим това изследване, предупреди ни, че ще трябва да упоят малката... А аз съм почти убедена, че треперенето е от друго, ама... страхът си остава. В тази връзка имам питане към Мама на Боян, защото знам, че сте го правили - с какво приспиват бебоците и изобщо - страшно ли е?
За уменията - Елица сяда сама, не лази - т.е. стига, докъдето поиска с премятане, сядане, търкаляне и пр. От няколко дни се изправя на четири крака, ама още не е схванала как да ги мести, затова обикновено се озовава по корем. Чакам я тези дни да пролази. Обаче - не прави крачки, не се изправя сама, не се държи за кошарата или решетката. Стъпва, но е по-склонна да подскача, отколкото да застане стабилно. И педиатърката, и невроложката не казаха да е проблем.
Мецанке, ние бяхме на раздвижване точно при доктор Тонев. Голям образ е, в началото доста ме стресираше, после открих, че е готин и чак ми стана симпатичен. Някои бебета реват жестоко, но уж не ги боляло. Самата гимнастика е много бърза - 5-10 минути. И ефект определено има - след процедурите Елица стана направо неудържима, на едно място стои само, когато спи  Joy.
И накрая да се оплача колко съм смотана  ooooh!. Има шанс до седмица-две да се сдобия с кола - не е нещо особено, ама ще ме вози. Аз имам книжка, но от изпита ми преди две години не съм шофирала. Е, сега реших да се поупражнявам на возилото, което ще карам (на моя роднина е, но тя си купува ново сега) - е, няма по-смотано шофиране. По едно време имах чувството, че съм забравила кой ми е десният крак и кой левият. И сега се чудя дали да се обадя на инструктора ми от онова време или да пробвам пак да се упражнявам веднъж-два пъти да видя дали ще вляза в час. Само да уточня, че се упражнявам на много забутани места, където жив човек няма (то и затова теренът е кофти) - но поне няма опасност да утрепам някого.
Ух, дълго стана, спирам. А ММ ми погоди номер - ядяло му се боб яхния. По тоя случай сложи боба на котлона и замина на сауна - аз да се оправям оттук-нататък. А боб яхния не съм готвила  ooooh!.

# 538
Здравейте!Зелдичка, благодаря че обясни на всички, за да не се чудят хората какво става, както и за дипломатичното обяснение  Peace
Има ли нови новини от Мими и Мони?
Кристиян не се плаши от прахосмукачка за сега. Ама не знам кое е по-добрия вариант  ooooh! Само ходи по нея и пак няма как да се изчисти  Mr. Green
А нашето възпалено уше, всъщност са и двете, а днес тръгнаха и гнойни сополи.  ooooh! Няма Т. Много ми е странно  Rolling Eyes , не го си го боли.
Току що ми отказа да яде "кухненския буламач" както каза дядо му, докато го хранеше с пълнена чушка, хляб и сирене  Laughing Добре, че без да искам ги направих безсолни.
Пълзенето не знамкак точно трябва да е, но Кристиян в началото се придвижваше точно като червей! Тони, много си е добре детето, само дето е много сладко  Hug   bouquet Да го нацелуваш адаша!

# 539
За сядането Марти се научи скоро и сега като се събуди и докато се осетя той седнал вече. Mr. Green
А сутринта  малкия разбойник го наблюдавам на спалнята какво прави и след няколко минути пълзене заднешком нашия си стъпи на земята и седи и ми се хили.
Иначе пълзенето още не го владеем,но пък има страшен меркак да ходи.

Общи условия

Активация на акаунт