Учебни часове в събота - това законно ли е?

• 8 153
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Докладът ти ми хареса ! Peace

# 61
Не знам защо в това училище на родителите се гледа като на полуграмотни малолетни недоразвитъци. И винаги имам чувството, че някой ще ми издърпа ухото и ще ме завлече в детската педагогическа стая /навремето имаше такава стаичка и беше много страшна, макар и никога да не съм попадала там/.
За съжаление в повечето училища (а и детски градини) на родителите се гледа точно по този начин. Но иначе, когато стане дума за отговорността за възпитанието, поведението, обучението и бъдещето на децата, то всички компетентни иначе образователни институции и субектите работещи в тях вдигат ръце и казват: Цялата отговорност е на родителите! и назидателно размахват пръст. Close
Браво за извоюваното право! Аз ако съм на теб, ще подшушна тук и там на познати родители как директорката ги прецаква Mr. Green

# 62
Най ми е странно, че явно от цялото училище само нашият клас протестира! Почувствах се като самотен революционер от Априлското въстание - едни не разбрали, други не успели, а трети се свили в черупките си.

# 63
  • София
Не е вярно това,baibibi Peace Много преди вас, напълно оправдано, са надигнали глас майките на седмокласниците.При тях даже се е знаело по-отдавна за тази безумна идея.Та една голяма  голяма част от децата им  именно в събота са на курсове за подготовка за изпитите след 7 клас.И на тях им е е казано, че изключение се прави само за техните класове . Mr. Green
А  в нашия клас няма консенсус между родителите, как да се отнесе при това положение въпросът до директорката ?Колкото и невероятно да изглежда, има и такива, които одобряват идеята. Rolling Eyes Shocked Правят го с безумното оправдание, че децата ни са много натоварени и най-малкото, което им трябва е 8 час.Без това класът на дъщерите ми в един от дните е на училище до 19,20, а във всички останали до 18,30, при положение, че почват в 12,45, а не в 13,30.Отделно застъпват идеята, че имали нужда децата от движение.Сякаш не са наясно, че това ще е пълна загуба на време.

# 64
  • София
Най ми е странно, че явно от цялото училище само нашият клас протестира!......
Най-странното е, че в цялото училище за всеки клас явно положението е различно. В класа, в който е синът ми, не е споменавано нищо за този модул и провеждането му в събота... все още  Mr. Green.

Радвам се, че отстояхте правата на децата си, при това съвсем основателно.

Само ми се ще да отбележа, че никога не съм се чувствала като полуграмотен малолетен недоразвитък. Предполагам, че това се дължи и на бившата класна на моето дете, която отлично се справяше с всякакви подобни въпроси. От новата класна все още нямам детайлни впечатления.
Не зная родителите на другите деца как биха реагирали, но пак казвам - при нас изобщо не е ставало на въпрос за такова безумие  ooooh!.

# 65
това е възмутително наистина....и ако това те успокоява- ако децата бяха съученици щех да се бия наравно с тебе:)))))....проблемът според мен идва от следното- най-вероятно разчитат на това,че родител;ите не знаят законите. НЕ МОЖЕ ДА НЯМА закон или наредба , които да забраняват използването на часове и дни извън работната седмица, ЗАЩОТО ПРИ ЛИПСАТА МУ по тая логика директорката има правото да сложи часа и в 23.00 в сряда , да речем. Никой не може да ме накара да водя през събота или всяка събота детето на училище. УБЕДЕНА СЪМ  В ТОВА И БИХ БИЛА ПЪРВАТА, ГОТОВА НА БОЙ !! Crazy Crazy

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 15:24 от te_dda

# 66
Не е вярно това,baibibi Peace Много преди вас, напълно оправдано, са надигнали глас майките на седмокласниците.При тях даже се е знаело по-отдавна за тази безумна идея.Та една голяма  голяма част от децата им  именно в събота са на курсове за подготовка за изпитите след 7 клас.И на тях им е е казано, че изключение се прави само за техните класове . Mr. Green

Ето още един пример за това, че на родителите се гледа като на кретенясали лигльовци! Специално заради нас, по изключение, компромисно решение. Сякаш е цяло чудо на чудесата да не се учи в събота и неделя! Оставят ни с впечатлението, че някакъв невероятен и безпрецедентен реверанс се прави към нас, а не просто че се постъпва така, както е указано в закона.
Дори и да нямах подкрепата на другите родители, аз бих провела моята битка сама.
eine in Rente gegangene Nixe, и класът на дъщеря ми всеки ден е то 12.40 до 18.30. С осмия час по модул в понеделник са до 19.20. Но все пак смятам, че едва ли едно физическо ще утежни работния им ден чак толкова, пък било то и осми час. Съвсем различна е ситуацията, ако този час се измести в почивен ден.

# 67
Поздравления за постигнатото! Понякога и аз имам чувството, че се боря и си протестирам сама за всякакви неща, които ми се струват нередни...Започнах да се замислям вече дали аз нещо не съм в ред...когато говоря с др. родители за нещо, което ми се струва странно и нередно, получавам само учудени погледи и вдигане на рамене  Crazy Един вид "о, нищо не знам и не ме интересува, нямам време да се занимавам...искат пари - давам.Ама за какво, редно ли е..."
Вие поне имате обратна връзка чрез мейли, което не е хич малко.Аз даже ходих на една "консултация" с класната( защото има такива упоменати дни и часове), на която уж си зададох въпросите, но те някак увиснаха във въздуха или се заглушиха от виковете на нахълтващите деца от 2-ра смяна. Аз просто няма къде да проведа нормален разговор с класната.Имах чувството, че съм единствената, която е отишла на такава консултация и директно ми се заяви, че по-добре да звънна по тел., ако имам нещо да питам или да напиша бележка, която детето да и предаде  ooooh! Представяте ли си?Да си разменяме бележки!
А уж сме в "елитно" у-ще. Странно ми е и на мен - никой от другите класове ли не се е възмутил?!?При такива безумия би трябвало едва ли не цялото училище да скочи и да каже - не, това не е редно!Но явно навсякъде е така.Докато си мълчат родителите, ще си правят каквото си искат с децата.
Извинете ме за разхвърляните мисли, но това напоследък ми е болна тема и не мога да се примиря, че можем да се оставим на течението.

# 68
Най ми е странно, че явно от цялото училище само нашият клас протестира! Почувствах се като самотен революционер от Априлското въстание - едни не разбрали, други не успели, а трети се свили в черупките си.

Поздравления!

Дали не бихме могли да основем тук един клуб на "самотните революционери"?.....шегувам се, но знам какво е всеки да недоволства, а на практика да не прави нищо.

# 69

Поздравления!

Дали не бихме могли да основем тук един клуб на "самотните революционери"?.....шегувам се, но знам какво е всеки да недоволства, а на практика да не прави нищо.

Peace Ако бяхме и в едно училище, можеше и да постигнем нещо  Simple Smile

# 70
Не си сама ! Все някой трябва  да се ангажира,
а не да свива рамена, още повече, че тук има
нарушения на закона.
И аз се чувствам много пъти така, а на другите
родители .... , но отстоявам позиции.
Още веднъж   bouquet

# 71
  • където ми харесва
Не ме интересува дали е законно или не-моето дете няма да посещава тези извън класни занимания (защото, за мен са ама точно извън класни).
Извадена й е бележка до края на годината, да не посещава часовете по физическо по принцип, защото има скъсани мускулни влъкна и й е абсолютно забранено!
Така че, може да си гледат работата. Събота и неделя са почивни дни и никой не е в състояние да ме накара да си водя детето на такива пробити часове.

Общи условия

Активация на акаунт