Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

• 24 274
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
Dobro utro!

Ние току що решихме да се разходим до Варна. Да закусят децата и поемаме.

Динора, разказа ти много ме развълнува. Наистина ли от тогава вече не сте се чували с майка си!? Само като си го помисля и страшно ми става. Колко ли трябва да е сгрешила тази жена, за да не може да вижда детето си вече!  Confused

# 391
Добро утро.

Динора, благодаря, че се сети за Йо. Днес вече става на цели 7 месеца. Времето лети неусетно.
Иначе разказа ти ме разълнува и мен. Майка и не е ли търсила контакт с теб от тогава? С мъжа ти дано да сте дълги години щастливи заедно, няма по-хубаво от това нещо.

Ани, приятна разходка до Варна.

Ето и от мен една почерпка за Йоанка.

# 392
Добро утро и от мен,усмихнат и спокоен ден за Вас и вашите бебоци!Ани какво стана,успя ли да разрешиш казуса с НОИ?

# 393
Добро утро  Hug
бебето спи и аз използвам възможността да ви прочета Simple Smile
Динора,  Confused много ми стана мъчно като прочетох за майка ти... В интерес на истината и аз не съм много близка с моята, макар че сега живеем при нея. Родители  ми са разведени, баща ми живее с друга жена. Когато бях малка винаги съм искала да се махна, да не живея тук. Още на 17 години влязох да уча в Шуменския университет, но не съм страдала, станах по-самостоятелна, а накрая почти не се прибирах. Майка ми все беше изнервена от трудностите да гледа 2 деца сама, все се сопваше, доста ни е била със сестра ми. Никога не съм споделяла абсолютно нищо с нея, никога не ме е предразполагала за какъвто и да било разговор. За разлика от сестра ми, за която умирам, много, много я обичам, на нея казвам всичко. Не мога без сестра си, тя ми е най-близкия роднина и човек. Та майка ми е изключително труден характер, и тя ме е гонила един път от вкъщи и се е отказвала от мен, но после сама дойде да ме търси  Whistling... Затова те разбирам напълно - ако имаше някакъв, дори минимален, шанс в момента да не живеем заедно - бих го използвала, но  Sad, поне на този етап няма. Но знам, че нещата така няма да оставя и някой ден ще стъпя на краката си и ще бъдем самостоятелни.
Винаги съм казвала, и сега го потвърждавам, че едно младо семейство трябва да живее само, без всякакви роднини. И както винаги съм го искала, така сега точно на обратното ми се налага да живея...  Tired
Извинявам се за лиричното отклонение, просто поста на Динора ме разчувства  Blush
Тина, благодаря за закуската. Оправихте ли отношенията с МТ? А аз ако бях на твое място щях да изчакам удобен случай и тая хубавичко да я насоля. Все ще излезе сгоден момент, бъди търпелива  Hug
Ваче, ти ли питаше за лидълските памперси? Аз точно от Тужур съм много доволна, дупето на Алекс е сухо, естествено преди да се е осрал  Joy. На мен Памперс много ми миришат. Сега ще ползвам малко babylove, но като цена лидълските много добре ми идват  Peace. Освен това нощно време детето пишка много, сутрин са като балон, но никога не са ми пропускали. Казвам това без да имам предвид сутрешния, който беше прелял по боди, пижама и одеалце, но като видях какво има вътре разбрах, че няма памперс на света, който да удържи всичко това  Joy.
Накри, ама много са ти сладки дечицата бе  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Страхотни са Simple Smile
Силве, щях да ти пиша, че и Алекс е с рядко ако откакто се е родил, но от известно време беше станало миризливо и с много слуз, затова правихме изследвания. Ако си е нормален цвят и няма лоша миризма или кръв - не се притеснявай  Wink. Казах аз като един виден специалист по акита  bowuu Joy
Магнетче, кажи как "оправяш" с шипковия чай? Откъде го купуваш, на пакетчета ли е?

Да ви питам - препоръчаха ми снощи да му дам Смекта  newsm78. Аз се чудя, понеже Къдрокоска ме ориентира към Ентерол, мислех това да взема, но лекар ми каза, че Смектата е по-добре. Какво мислите? Вече съвсем се обърках.... Педиатърката каза само за Биогайата, но говорихме с нея по тел., на консултация сме в сряда, тогава може и друго да изпише....

# 394
Добро утро, мамчета и тати Hug

Най-накрая да ми е добро утрото и на мен Party Дребното не знам кога се е събудило, но мен извика чак в 8 без 15, сменихме пампата, хапна и сега е послушен. Не мога да повярвам че си лежи така кротко в шезлонга, без да се опитва да става и без да крещи с разперени към мен ръце Party

Честита месечинка на най-красивото талисманче Йо  bouquet

От Лидл веднъж взехме Тужур, защото ни ги бяха похвалили, много дървено стояха. Изхабих ги, но като ги мачках преди това, като едно време вестниците в селските тоалетни Crazy Mr. Green
На мен до сега Памперс не ми е преливал, но Иво е със стегнато аки в умерени количества Crazy, а и когато и да сменям си му е сухичко, всичко си е попито.

Сега погледнах брошурата на Карфур. Офертите са валидни за хипермаркети Карфур, дадени са пет адреса: София - Мола, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Ние днес ще ходим до Мола и ще докладваме дали зареждат пюрета Laughing

Динора, и мен ме развълнува много. Ние с ММ в началото бяхме сами срещу всички, майка му изведнъж реши, че не ме иска у тях (не можа да преживее, че той я пренебрегва заради мен Twisted Evil) и отидохме у нас, след известно време някои в къщи решиха, че ММ им пречи (а си беше завист и алчност) и даже спахме няколко дни в колата до като си купим апартамента, само и само да сме заедно. Егати любовта е било Crazy А сега си приказваме "мило" на домашни животни Mr. Green
Нищо не е забравено и нищо не е простено Naughty Правя се на ударена, както се казва "толкова много идиоти, а толкова малко патрони...." Друго не може да ги оправи...

# 395
Добро утро и от мен!

Първо честита месечинка на Йоанка   Да е жива и здравичка!!! Не мога да повярвам ,че вече "имаме" 7 месечно бебенце тук!

Хеленче, аз не съм много компетентна , но само знам за Ентерола , че всъщност това са оцетни дрожди. Т.е според е мен не би могло да навреди....

Динора, много  жалко е това , което пишеш за майка ти. Наистина е много тежко да не се разбирате.
Аз не мога да си представя да нямам опората на майка си. Много сме близки и тя е човека , на когото мога за всичко да се доверя.
Явно така се получава понякога, че от ежедневните грижи за прехраната  родителите се отчуждават от децата си.... Например майка ми ми разказва как като съм била бебе , почти нямала време да се занимава  и играе с мен.  От една страна докторите им казвали тогава  да оставят бебето да плаче, да му се развиват дробчетата, от друга по цял ден перяла пелени и дрешки ( нали нямало памперси и пералня нямали още). Тя сега го отчита като грешка , като вижда как се занимавам с Ива и колко са интересни бебенцата , всеки ден правят нови маймунджулъци...

Благодаря на всички за съветите за Ива и нейното повръщане   bouquet, истината е че тя от първия си ден , задължително повръща след всяко хранене, понякога повече, понякога по-малко. Съмнявах се за рефлукс, но тъй като наддава повече от добре реших ,че ще изчакам да израсте това повръщане. Та просто онзи ден, като взе да се върти по корем повръща повече от обичайното , но вече няма да я оставям така ....

Момичета, купихте ли вече зимно ескимосче на бебоците ??? Вече нали ще става студено , а ние още нямаме таквоз ти ми нещо.... Та чудих се дали да взема едно цяло т.нар. космонавтче, или от този вид, които са с якенце отгоре , а от долу е като торба и може да се закопчава за якенцето.

# 396
Здравейте,мамчета и тати!
Еййй,честита 7-ма месечинка на Йо-да ни е все такова чаровно талисманчето!Деска  bouquet
Хелънче,много се радвам за резултатите!При нас уж се пооправи положението,сега пък малко май се запече ,ама да видим.Хич не е фен на пюретата Дара -днес й дадох от спанак ,морков и картоф-ми не беше лошо ,ама тя общо взето плю и си търсеше цицката Grinning
Искам да питам захранилите момичета -ако се пробвам първо да я накърмя и след око 30мин. й дам пюре дали няма да е по-добре  newsm78
Динора ,и аз имам ситуации , които мама се е отричала от мен ,но не мога без нея и тя без мен .Както се казва ,караме се ,бием се ,но особено в трудни моменти сме много заедно.
Силве ,дано всичко с баба ти е ОК.Напълно те разбирам-моята мама от едната болница бяга в другата ,където е баба ми и вече е на ръба на психическите и физическите си сили.А аз просто няма как да помогна.
Татко пак не е добре ,сега пък тази бронхопневмония много го мъчи и операцията и изобщо всеки ден е различно състоянието му.
Иначе снимките от парковете са прекрасни!

Аз може би към обед ще я разходя ,днес ми се вижда по-добре ,че вчера не сме излизали.А към следобед чакам и двете баби да ми дойдат на гости.

# 397
Ще напиша поста с малки букви, че все пак си е спам и да спестя място  Wink
Наистина ли от тогава вече не сте се чували с майка си!? Колко ли трябва да е сгрешила тази жена, за да не може да вижда детето си вече!  Confused
smile3521Вярвай ми, мноооого е сгрешила тази жена и пред мен, и пред брат ми.
 Това, което е описала Хелен съвпада отчасти и при мен- разведени родители, тате си имаше любовница, от която след време си има дъщеричка, той впоследствие почина от рак. Колко бой сме понесли с брат ми от майка ни... не искам даже да си спомням. Забраните, които ми е налагала мога да изпиша темата до края и пак не знам дали ще ми стигне  Confused За сметка на тях задълженията ми бяха също толкова. В същото време си бях и отличничка, взимах си и стипендия /която бях длъжна да й давам  Rolling Eyes/. Нямам спомен тя да е вършила някаква домакинска работа, всичко си беше част от моите задължения. Брат ми се е изнасял към баща ни сигурно над 30-40 пъти, но след известно време пак се връщаше /един път мама го прибира с полиция/. Мен ме е гонила n- брой пъти, n- брой пъти съм спала на стълбите. Само си мечтаех да порасна и да се изнеса. Даже на телефона си имах брояч, който ми напомняше колко дни остават да направя 18г. и колко дни ми остават да замина да си работя на морето. Докато бях там също й помагах от разстояние- плащах сметките за телефон, ток, вода... /тя изкарваше предостатъчно пари, но през всички до тогава 13 години от развода й ги харчеше по нейните си любовници, които я използваха докато могат и я зарязваха след време/. Нямаше да се прибера изобщо, ако не трябваше да завърша училище. Тогава бях събрала смелост и бях уверена, че ще справя и сама, ако се наложи, просто защото вече можеше да се издържам финансово. Вече не успяваше и да ми забрани да излизам /преди ми беше разрешено излизането 1 път седмично до 22:00ч. трябваше да съм си вкъщи/. Това я вбесяваше и когато ми се обади последният път, просто я включих на високоговорител, та и ММ да й чуе речта. Тогава липсваше обичайната й фраза "Все още си зависима от мен", което си беше една малка победа за мен  newsm44
 В момента живеем на 10 мин една от друга, но въпреки това от онзи неин телефонен монолог се сме имали контакт с нея. Виждали сме се из града, но просто се подминаваме като напълно непознати. Даже е заявила пред нейните родители, че тя няма и никога не е имала дъщеря, съответно не е и баба. Ако някой ден изяви желание да осъществи контакт с мен или с детето ми, ще я изгоня като мръсно коте, както тя се отнасяше с мен преди.

Орикс, аз съм купила дебеличко космонафтче- отпред е с два дълги ципа, с отделящи ръкавички и отделящи шушони. Като размер е за 12 м

# 398
Добро утро!

Честита месечина на Йо Simple Smile

Мерси за кафето и закуската, ТинаТ Simple Smile

Динора, доста смела и решителна изглеждаш, според това което си направила... Дано никога като родители не даваме повод на децата си един ден да мислят за такива решения.

Орикс, Ние космонавтче май няма да купуваме. Купихме доста голям и дебел (топъл) чувал за количката, в който като я пъхнем и закопчаем с коланчетата, остава да й се подава само главата. Купихме й и якенце, така че комбинацията в чувала с якето, за да й е топло и на главата и раменете, мисля че решава всички зимни въпроси... Засега поне в летния кош на количката си седи и си гледа и мисля че ще можем да устискваме по по-кратките разходки по студа да не я вадим.

Хелън, стискам палци бързо да си стъпите на краката. Няма нищо по-хубаво от това едно семейство да живее самостоятелно и само да си решава порядките в дома си, а не постоянно да трябва да се съобразява с други.

# 399
Здравейте.

Ваче, на Нико дупето му е сухо с памперс, не ми се е зачервявал до сега, но аз други памперси и не съм пробвала много.

Динора, неприятно, наистина, но тя все пак е майка и сигурно и трепва нещо под лъжичката.

За моите родители нищо не мога да кажа. Мама също е изнервена от време на време, напоследък ме кара да съжалявам ако и споделя нещо, например, че съм си забравила ключа за колата два пъти на таблото, тя после ми натяква, но това са дребни кахъри. Винаги са ме обичали много и са давали всичко за мен и братята ми. Много ми е тежко, че са далеко, но... поне сме живи и здрави.
Аз също съм на мнение, че едно семейство трябва да живее отделно. Моята свекърва как искаше да се преместим в Бояна, добре че отстоях...  Crazy

Деси, честита месечинка на прекрасната Йо. Времето лети, а дъщеря ти става все по-лъчезарна, малка чаровница Simple Smile

Силве  Praynig за баба ти.

Орикс, Нико е от щастливо повръщащите, все още повръща, но откакто захраних сравнително по-малко.

Искам да ви споделя каква изцепка направи моята свекърва. Искала да го записваме на ясла в центъра, за да можела тя да го взима и защото всички нейни близки от Майчин дом си записвали там децата/внучетата.  Shocked Казах, че не знам кога ще бъде записан на ясла, и ако го записваме, ще направим всичко възможно да е в яслата до нас "Слънчево зайче"!  Twisted Evil

Хубав ден, ние отиваме към бабището.

# 400
Добро утро, дами. Hug
Динора  Hug разбирам те напълно. Аз моята от как бях на 6 годинки не съм я виждала. Rolling Eyes На 6 год. изкарах менингит и тя беше с мен в болницата, това ми е последния спомен от нея. По тел. съм я чувала от време на време, сигурно 4,5 пъти за 15 години. До 6 ми годинка баща ми и майка ми бяха заедно(постоянно на работа), но как са ме гледали. ooooh! Редовно бях забравена на ДГ или оставена с 10 годишното ми братче. За щастие баба ми реши да вземе нещата в свой ръце и си ме отгледа жената. Баща ми за Италия замина и така и до него не съм била. Нямам кой знае какви отношения, нито с единия, нито с другия. Сега като майка не мога да разбера какви хора са това. Как можеш да седиш спокойно далеч от детето ти. newsm78 Но аз съм много оптимист и винаги казвам всяко зло за добро. Peace
]Честита месечина на Йоанка.  bouquet
Хеленче  Hug Hug Hug
Чин бабище предполагам е свекървата. Mr. Green

# 401
  • софия
Добро утро,
Хеланче браво за резултата, мислех те.
Чин, hahaha те любовниците не искат да си говориш с тях а други неща, така че се примири.
Деска гушки на Йоана Hug
Върнахме се от куклен театър с Дани, мама гледаше Симона, беше интересно и за дваме  ни аз плакнах очи по един от кукловодите, много хубаво момче Embarassed
Голям студ на вън.
Какво няма ли пюрета вече ooooh!
Хубав ден Heart Eyes

# 402
Привет на всички! Simple Smile

Деска, честита месечинка на Йоана, нашето красиво талисманче! Да ви е жива, здрава и щастлива!   bouquet    Hug   Много впечатляваща историята на вашите с циганката! Simple Smile

Цветич, е това е куклен театър! Simple Smile   Joy

Силве, дано всичко с Баба ти се оправи!   Hug   Praynig

Мейдънли, темата "Ах, прекрасно създание" много ме изкефи, благодаря ти отново, че ме насочи!  Hug

В тази връзка - видях, че в горната тема много мами са писали, че бебешорите им гледат някак над главите - според тях гледали аурата им... И аз съм склонна да мисля, че е така - Калина също често ме гледа някак над главата. Понякога си правя кок отгоре и мислех, че гледа кока - дори му се хили с глас - но после забелязах, че гледа и когато нямам кок... Интересно ми се видя... Simple Smile

Иначе при нас нищо ново или особено, вървят си нещата.

Поздрави на всички с прекрасната есен! Снимам, снимам, но все не мога да я снимам така, както я виждам - явно си зависи от апарата...Simple Smile Ето един частичен "улов":

# 403
Деска, честита месечинка на Йо  bouquet Да расте здрава и красива!

Силве, стискам палци баба ти да се оправи по-скоро Praynig

Динора, Накри, Ирето, Хелън Hug

И аз да кажа като Бг-тати - дано не допускаме големи грешки като родители. И дано винаги се обичаме и разбираме с децата си, и да намираме общ език с тях.

АурораЗора, снимката ти е прекрасна Hug. Това изглед от къщата Ви ли е? Много е красиво!

Лек ден!

# 404
Здравейте,

Цвети, тя свеки отначало доста трудно свикна първо с мисълта, а после и със самия него, обаче сега са си дружки големи. Тя все се чуди какво да прави, а той я кара да играят и я занимава. Майка ми работи и не може с нея така да играе, та свеки се явява бабата, която той реално няма, а и тя явно няма против.  Laughing

Ваче, Августа, Мейдънли, Дарка, Кити - дано не пропускам някой   bouquet дано по-бързо зе оправят неразположенията ви  Praynig

Благодаря, Августа, да ти се връща   bouquet

И двете деца си ги обичам абсолютно по равно, не мога и да си помисля, че ще е по друг начин и въпреки че искам някой ден, като порастнат, да поемат по своя път, си мисля, че ще ми е ужасно трудно да са далеч от мен.
Когато бяхме деца, майка ми също много работеше, но и винаги ни обръщаше внимание, въпреки че никога не е показвала открито любовта си - с целувки, прегръдки и т.н. Тя просто не е такъв човек. Но когато аз заминах за чужбина, ожених се там и останах 4 години - тя буквално се стопи - много й беше мъчно.  Heart Eyes

Пак много четох - тоя пост го пиша от вчера и не запомних почти нищо.

Честити месечинки днес - на най-чаровното талисманче Йоана, на порастналата Калина, не знам дали има други, а бе върнах се на първа страничка да видя и там няма 12.06. пък от подписа на Аурора виждам Калина - 5 месеца  newsm78

Ани2, шапка ти свалям   bouquet

По-добре да побликувам преди да ми е паднала батерията и да затрия всичко.

Общи условия

Активация на акаунт