Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

• 24 231
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро!

Янита, в събота ми е последния ден от диетата и после влизам в почивка. А почивката се оказа още по готина от диетата и мисля да изляза във вечна почивка. Един вид почивката на диетата да ми стане като начин на хранене. Аз имам склонност към напълняване, а сега с тая диета така яко преяждам понякога а кантара не мърда нагоре.
Мисля че Сиси също я започна. Ако не се лъжа, кажи как върви диетата?
Ето покрай тази диета се сетих и за Селави. Тя пък къде изчезна?!

Тази сутрин ММ гледа Никола до като тръгне на работа и аз се понаспах. Не ми се беше случвало много отдавна, защото често излиза за работа към 5-6ч или бърза или не се сеща. Но с напомняне от моя страна се получиха нещата.  Wink Като тръгваше само ми го бутна в леглото. Аз го накърмих и Нико заспа, а моята почивка продължава. Ех, да беше всеки ден така!  Laughing

# 586
Ооооо Ани трябва да ми кажеш какво включва почивката, на мен ми предстои след месец, остават ми 4 кг за сваляне, ама много бавно бе,ти колко свали?Ако искаш пиши ми на личния да не спамим тук  Peace

# 587
Аз имам склонност към напълняване, а сега с тая диета така яко преяждам понякога а кантара не мърда нагоре.

Ани, може и да е от факта, че кърмиш.Нали знаеш, че за да произвежда кърма, на тялото са му нужни около 600 до 1000 калории дневно повече.Аз за себе си съм убедена вече, че свалям от кърменето и от увеличената нужда от калории, а не приемам много с храната.Получава се отрицателен калориен баланс, което позволява отслабване и без диета.Само си разсъждавам де. PeaceАна2 може да се произнесе по-категорично. newsm78

Добро утро.

Ваче, що да си купуваш големи формички? ThinkingМалките събират около 30 грама.Замразяваш в малките, и после прехвърляш в найлонови пликчета.Знаеш колко ти е дозичката, слагаш колкото ти е необходимо.Те в началото хапват по малко, няма нужда от големи форми.

# 588
Добър ден!
Китинце,мерси.Е сега леля ми каза,че си имаме именячка.
Ето и почерпка:

Цвети,радвам се че си починала хубавко.Много ведро звучиш.(така те харесваме) Sunglasses
Паломакс за съжаление навсякъде в сокове,пюрета,бишкоти и всичко,има добавена захар.Да не говорим,че се прокрадват и няколко Ета.Аз много искам да храня Матея здравословно още от съвсем мъничка,което включва и разделното хранене(Мама Ани) Wink.Не чак да се вманиачавам разбира се,но което мога да избегна. newsm78
Ето например онзи ден бяхме на детски рожден ден.Не можете да си представите как едногодишни дечица се тъпчат с чипс,зрънчо,кексове и торти.Ужассс! #Crazy

# 589
Привет.

Ние бяхме на консултация сутринта. Резултата е 6750 (+410) и 66см (+3см). Сложиха третия прием на хепатитната и боднаха и таткото, че и на него му било ред  Mr. Green Мисля, че вече Марти няма да иска да идва с нас на косултации, след като така го прекарах днес. Ама какво да правя, като му е ред и сме тримата при един лекар.

Кити, чета, чета ама понякога чета и нищо не влиза в главата. Hug

Цвети, кърмата можеш да я държиш на стайна Т по-дълго време. Аз съм забелязава, че моята до окоо 6 часа трае и няма проблем. Ако пък смяташ, че няма да я изяде слагай в хладилник и после топли на водна баня.  Аз горе долу цял ден с това се занимавам. Правя пюрета, размразявам/замразявам, топля/охлаждам кърма и мия само някакви купички, чинийки, формички за лед и такива неща.

Ваче, има много удобни форми за лед с капак. Аз слагам фолио за съхранение, после нещото, което ще замразявам. След това се вади много лесно и в торбички с цип. Една формичка е около 20гр и си е достатъчно количество. А за цикъла е напълно нормално според мен, щом Ралка суче нощем повечко, да не ти дойде сега. На мен ми се върна цикъла точно като спрях цеденето посред нощ, но си мисля, че ако пак почна и няма да имам цикъл.

Силвия, благодаря за почерпката. Матея ли е именичка? Да е жива и здрава и много да ви радва.

# 590
  • София
Привет и от мен!

силве, честита именичка  bouquet

Ето например онзи ден бяхме на детски рожден ден.Не можете да си представите как едногодишни дечица се тъпчат с чипс,зрънчо,кексове и торти.Ужассс! #Crazy

ooooh!  дано успеем да предпазим нашите  Rolling Eyes

чин, браво за изпитите (сигурна съм, че и вчерашния си изкарала с добра оценка) bouquet

цвети, супер за чистото носле и малко ти завиждам за наспиването. Лора пак се буди на 3 часа, а беше започнала да пропуска яденето в 1 Tired

накри, и аз исках да си купувам такава джаджа, обаче като се замисля...не върши нищо,което обикновените домакински уреди да не вършат.  От друга страна, си е специално за бебето, прави всичко в едно newsm78  Ако си вземеш, непременно да споделиш как е Wink

иси, съвсем страшно се е получило при вас с пишлето ooooh! Дано вече нямате такива случки Hug

деска, еха, браво на Йо Heart Eyes Колко хубаво е наддала, добре й се отразява захранването Wink

# 591
Здравейте милички,

как сте днес?

Кити, сега, като избиха зъбчетата, успокои ли се детенце? Хапва ли по-добре? Как е?

Чинче, сополките на Нико минаха ли?

Цвети, браво за секрета на Симонка и за спинкането!
Исках да ти кажа, че може би не е много добра идея да увиваш точно във вестник заради оловото в мастилото. Може да си купиш кафява опаковъчна хартия от книжарницата.

Честит Имен Ден на красивата Матея! Много да радва мама и тати! Като казах тати... Силве, как е МТ?

И аз баткото все се опитвам уж да го пазя от вредните сладки неща - позволявам шоколад, вафла, кроасан, домашно приготвени неща - няма проблем! Обаче всичко отива по дяволите когато отиде баткото при баба си - там винаги го чакат дъвчащи бонбони, примерно.  Tired

Деска, браво за резултатите!

Прочетох вчера някой писа за масажчето на челцето за успокоение. Не помня кой, извинете ме   bouquet . Току що го приложих и Сисата спи сладко-сладко в момента, въпреки че стана сравнително късно днес. В тази връзка, Силве, това че като спят повече и повече им се спи и аз го виждам.
Тази нощ спа по-добре. Може би вчера и от ваксината е имало реакция, само 3 пъти се буди, та сега и аз съм по-добре. Бях приготвила чашка с вода да й дам като се размрънка, обаче толкова съм била уморена, че не съм се сетила даже, ами си я взимах да я храня... вместо да предложа водичка  Crazy  Laughing

Шунчиииии, къде си?

Хубав ден от мен!   bouquet

# 592
Добро утро и Честит Имен ден на малката Матея   bouquet  bouquet  bouquet

Браво и на порасналата Йо Simple Smile Да хапва сладко, да е спокойна мама!   bouquet

Гледам и много месечинки имаме днес Simple Smile Мушморонко, Къдрокоска, Теди, Хербелеа и Ваче, да са ви живи и здрави мъниците, да растат, да лудеят и да раздават усмивки широки!!!

Между другото, в петък от 10 часа в мола (на цариградско) ще има лекция за захранването

Страхотно! дано успеем да се включим.

Момичета, засрамих се от изказването си за секциото и пазенето, но добре, че споделих да си дам сметка... Повече се притеснявам, отколкото да не внимаваме, но сте прави за всичко. И все пак много се радвам да чуя, че не е задължително във всички случаи да се чака 2 години Simple Smile  Hug

Мама Анелия Браво, че е подействало!   bouquet 

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 11:31 от rexdalia

# 593
  • софия
Деска разбирам те за миенето, аз за всяко хранене имам 3 шишета 2 с кърма по 60- 70 гр която съм изцедила трето в която я топля и помпата, като добавим купичките от каша и пюре и аз си правя това по цял ден #CrazyСтерилизирам и мия. Другото е да те питам имам уред за затопляне  на кърма ама много бавно става аз ли нещо не го използвам правилно. newsm78
Мамо Ани мерси не съм се сетила за вестника  bouquet
Топлите пюретата, ама като са на стайна температура пак ли се топлят. newsm78
Моето дете спи вече час, аз гледах Звездев как прави пърленка и не можах да заспя а станах да си правя Embarassed, или ще ми идва или не..... Shocked. За бременност след секцио много трябва да се внимава, риска е в късните месеци много трудно се износва плода, лекаря на Къдрокоска е прав. Naughty
Ще се радвам да дойда и аз в Мола в петък Hug

# 594
Добър ден!
Силве, честита ти именичка! Да е жива и здрава Матея  bouquet
Деска, и аз днес пратих ММ да му сложат ваксината Grinning. Браво на Йо, расте детето Hug
Иси, дано всичко е наред и да се справите със забелването Hug
Цвети, много се радвам, че секретът е чист, а ти си се понаспала Simple Smile.
Ани, и ММ взема Теди сутрин, както се бях похвалила вече. Докато замине на работа, той и Стефи се забавляват с Теди, и после само ми я носят. Даже понякога не усещам, кога е влязъл да я вземе. Но като си легна вечер в 12 до 8 сутринта пак не ми стига. Трябва да се науча да лягам по-рано, че с тези нощни хранения съвсем не мога да се наспя, както трябва.

Аз да се похваля, че току що дадох на Теди 5 лъжички тиква от пюрето на Хип. Не е много лошо на вкус, но на нея определено не й хареса. Мръщеше се и правеше физиономии, все едно всеки момент ще повърне. Освен това избутва с езиче пюрето и от тези 5 лъжички, сигурно само 2-3 е изяла. Утре ще пробвам пак с 5, да видим дали ще ги приеме по-добре.

След малко ще я кърмя и излизаме на разходка. Следобед ще гледам да се включа пак.

# 595
Добро утро.
Днес много бодри всички, починали браво. Hug
Деска браво на Йо, наистина много наддала. Heart Eyes
Паломакс тя чинчето ти е обяснила за маслото и захарта и аз да ти кажа да спазваш мл на Ам в съотношение с бишкотите. Peace
Цвети радвам се за нослето ви. Hug
Бюти аз съм решила по принцип да взема, но да видим. То нали и размразява и т.н, има си екстри... Една приятелка има, та утре ще ида да видя по добре за какво става на въпрос и ще видим дали си заслужава.
Силви така ще е и по големи ще са и още по зле ще е. Whistling То ще са пуканки, чипсове, шоколади. ooooh! Още не съм била на РД със зеленчуци и плодове. Mr. Green Та като казвате за РД искам да си взема билети за БГ за РД на Софи. Сестра ми нали организира детски РД и ще е грехота да останем тук и да празнуваме вкъщи. Сега да видим само как да навием Микеле, Whistling че аз искам месец и половина да седя в БГ, пък той не иска толкова дълго да е сам тук.
Ваче аз я бях чела тези дни тази статия и изпробвах веднага написаното върху Софи. Mr. Green Добре сме, добре отговаря на месеците си. Grinning Виж Крис беше с 3,4 месеца назад. Mr. Green
чин подсети ме за ММ. Казвам му аз че искам тел. за Коледа, но после харесах и едно палто за Крис (скъпичко) и викам добре отказвам се от тел., но ще вземеш палтото на Крис. И той вика ''добре''. ooooh! Очаквах отг. от типа ''няма проблем и палтото ще взема и тел.''. Mr. Green
МамаАнелия и Софи винаги топло го иска. Студено НЕ ПРИЗНАВА.  Peace
Ани все забравям да ти кажа дано всичко е ОК с брат ти, но доколкото разбрах нещата са се оправили вече. Hug
Иси гушки за Жорко. Hug

Отиваме на ваксина. Дано не плачка и няма реакция. Praynig

# 596
  • София
Добро утро!
Ваче, що да си купуваш големи формички? ThinkingМалките събират около 30 грама.Замразяваш в малките, и после прехвърляш в найлонови пликчета.Знаеш колко ти е дозичката, слагаш колкото ти е необходимо.Те в началото хапват по малко, няма нужда от големи форми.

Абе щото нямам формички  Wink Аз ползвам пликове за лед, а хладилника ми не е идвал с форми за лед фабрично...

Аз нещо не съм добре от вчера. Боли ме стомах, черва. Ама не ми прилича на вирус. Аз не страдам от такива работи по принцип и сега ми е гадно. Пих но-шпа, взех си пробиотик, защото от раждането вече 5 м. ми става нещо на стомаха. Трявба да си ида на гастро-ентеролог, ама...

Силве, честита ви именячка!!!! Живо и здраво да е хубавото й име!:love: Heart Eyes Heart Eyes

Деска, това беше страхотна идея за фолиото във формата. Ще ходя за форми.ама кофти е, че колата ми продължава да прави проблем и днес ще я карам на момчетата в сервиза да видим какво става. Иначе седя на тръни всеки ден.. дали ще запали да си прибера Сашата  Tired Днес ще я пробвам Ралка с малко картоф и морков да видим... броколите не обраха овациите, беше голямо потрисане. А свеки сами натъртваше защо не й сложа солчица и захарчица.. нищо чудно нямало защо не ядо тоя блудкоч. Синът й на 6 месеца ял кюфте по чирпански  Shocked Това от детската кухня, щото бил много ящен и доктора рекъл да минава на обща храна  Laughing

Цвети, супер за нослето, че е чисто! Малка Ралка още вади сополаци, ама хремата като цяло намаля. Продължаваме Коларгола общо 7 дни. Милата всичко маже с тия кафяви сополи  Twisted Evil

Хахаха, Накри.. как е е извъртял мъжът ти... Joy Не трябва да оставяш така нещата.. да не се измъква!  Crossing Arms

Аз още не знам какво искам за Коледа. Миналата година получих обектив. Тази не знам..  Rolling Eyes

# 597
Мама Ани,мерси че питаш-добре е мм,ходи на работа вече.Чакаме хистологията,но не съм го споменавала,защото нямам притеснения там. Praynig
Накри,така е ,няма рожден ден със зеленчуци,ама то си личеше,че не опитват за пръв път дечицата от"забранените храни".Няма лошо на празници да се хапва,но не постояно.Това за тортата,а за зрънчовците не веднъж сме говорили и тук в темата-напълно излишни са.В този ред на мисли се сещам за фолк-певицата Рени,как си е възпитала големия син да не яде сладки неща и т.н.Явно е възможно ,но съгласна съм ,трудно за постигане. Peace

Ваче,бягай на лекар.Аз ходих преди 3 месеца,че бях много зле с червата след раждането.
Оказа се ,че има възпаление и попих малко лекарства.Сега съм ок,но все още понякога ми става лошо и ме боли коремчето.

Матейка благодари за пожеланията. Heart Eyes

# 598
Добър ден!!
Ваче, пу, аз те споменах вчера по повод едни мои чревни проблеми и то какво ти дошло до главата. Дано не е вирус или възпаление, а нещо покрай разместването след раждането най-много и да мине бързо.

Накри, ако не е проблем финансово, купи я тази джаджа - ти най-добре знаеш какво ще те облекчи в домакинството, каквото и да си говори МТ.
Силви! И аз съм била на такива РД на едногодишни деца - тортата си е задължително, плюс някакви сокчета "натурални" дето са само химия, солети и тем подобни. Не знам дали има някъде детски центрове, които да предлагат полезни неща. Обаче си спомням, с една организация преди работих, които правят кетъринг и по повод един празник на здравословното хранене на децата бяха направили такива уникални неща (лъскави, красиви, привличащи хлапетиите), които обаче бяха супер полезни, зеленчукови, разни мини плодови салатки, и т.н. Освен това си спомням, че момчетата от Евроток например (които участваха и в Lord of the chefs) веднъж говориха, че са пробвали да направят здравословно меню за детска градина в рамките на бюджета на тези заведения - което ще ви излъжа, но да кажем е било към 1,5 - 2 лв. на ден, малка беше сумата. Та за тази цена бяха направили даже сьомга за децата, + цялото си меню от 3 части, както си трябва. Така че може, но е въпрос на мисъл и усилие според мен. Дано имаме сили да се справим като порастнат още малко.

Деска, ох с тези съдове за миенето, разбирам те напълно. И аз съм постоянно в бочкото и най-вече ръцете ме притеснява какво ще стане с тях...много ми са сухи. Постоянно се мият изкуствените зърна (без тях да му се не види не мога), а като ще мия тях така и така - мия и едни колектори, че да не губя изтичащото мляко (хем го упражнявам малко да пие после от тях). А сега тези дни събирам млкяко за резерва и се налага и помпата постоянно да се стерилизира и направооо... #2gunfire Ако не бяха изкуствените зърна нямаше да използвам останалите джаджи и щях да мина на естествено природно good old кърмене.
А ти с цеденето и даването после от шише - ГЕРОЙ!!!!

Момичета, а използването на формички за лед и торбички не е ли проблем, предвид, че не са от пластмаса без бисфенол, смисъл, не са от този вид пластмаса, от която са детските неща. ??

# 599
  • София
Хоупфулче, абе преди 8 г. не бяхме чували за бисфенол  Crazy
Странно нещо е това човека... прави-струва, създава някакви неща, в случая пластмасите. Широко ги рекламира и после хоп, вредно нещо имали. Маха го, слага друго, после хоп и то било вредно  Mr. Green

Аз още имам шишета С бисфенол на авент и на гербер.... Сашата само такива ползваше, щото нямаше други.

Момичета май ще се засиля на гастро... обаче проблема ми е с бебето. Ще мисля майка да дойде да я дондурка докато съм на преглед.
Силве, на теб как ти откриха проблема? Аз се страхувам, че ще ме карат да гълтам каши и ще ми правят такива чудеса  Tired Хоупфулче, я кажи и ти по-подробно? Може и на лични де.. да не занимаваме аудиторията със стомашни дела  Sunglasses При мен болката е като че ли стомашна, не чревна. Сега шия но=шпа и чайче от мента, пък да видим какво ще е. ако утре ми няма нищо значи е вирус. А по дяволите, аз не страдам от такива неща... например не повръщам, нямам и другата екстра.  Rolling Eyes

Момичета, за тортата недейте. Няма РД без торта, това му е очарованието. Друг е върпоса, че Саша например не яде торта  Twisted Evil никога, и на собствения си РД не яде, просто не обича. Зръчно аз налагах вето докато тръгна на училище. Ела да видиш какво става тогава. Както и да си възпитал няма начин да не си купи. Сега има чисти царевични пръчици, човек би могъл да дава от тях след определена възраст, ама не на 1 г. разбира се.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт