Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

• 24 222
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добър ден! Grinning
Чета на Янита поста... че аз така правя с Ралка.. със Саша също така правех. Никога не са приспивани на ръце, освен в периода на коликите. Рали и сега така заспива. Слагам в леглото, цунки гунки, лека нощ и излизам. Понякога плаче когато много й се спи. Аз изчаквам, влизам, давам биба и излизам. Не го намирам за жестоко, точно обратното... по-гадно е да "отбиваш" 3-4 г. дете, което напълно разбира какво се случва. Това е моето мнение и не задължавам никого. Разбира се, аз като майка на Саша и Рали винаги знам кога плачат защото нещо ги боли примерно, тогава ги гушкам. В повечето случаи, обаче плачат от претоварена нервна система от деня. Рали така заспива следобед. Мамите, които имат сега първо детенце ще видят нататък как децата като се изморят заспиват трудно, плачат и нищо не ги утешава, просто трябва да мине периода.

Пао, Саша правеше такива неща към 2 г. възраст. Винаги бяха свързани със силни емоции. Според мен когато децата научават интензивно нови неща се претоварват и реагират по някакъв начин. Но ти сподели с тедиатъра. Според мен щом телцето е отпуснато всичко е ОК. Това те плаши, но по-притеснително е ако е повишен мускулния тонус.

Хеберлеа, утре имаш предвид петъка, нали? Айде аз днес ще взема тикви и ще се разберем на лични как да се видим. Мога да дойда и с колата ди вас, може и да се видим на вигвамската площадка. Аз разбрах защо не я знаеш... щото аз си мислех, че живееш близо до нея, а то не е така Wink

Еййй, Ани, Силве, супер! Значи ще помоля една дружка да ми донесе малко Ам да видя дали ще стане. А ако става кое мляко да взема? Има ли разхлабващи? Аз също не се цедя.. идеята ми беше да сложа в пюрето кърма та затова.
Къдрокоске, аааа как няма да има разлика бре... АМ-то е сладичко. Кърмата е също сладичка. И изведнъж да му дадеш тоя блудкоч... тя затова тиквата я ядеше, че е леко сладка. Може да е това нож с две остриета, обаче дефакто кърмата е сладка, и не би трябвало да очакваме от бебето да хареса зеленчука без преход.
Бюти, аз също така разсъдих, че номера е всъщност в шишето и в цицата.. от първото е по-лесно и затова привикват, а не към вкуса. Права си!  Hug

Китенце, от какво те боли стомаха? Rolling Eyes
Представям си как отиваш при свеки и си взимаш колата бойна-бойна  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Големи перипетии с това Чико  Sick

Лелеее, Хелънче, много си приличате със сестричката ти! Красавици! Hug

Ана, сополите наистина са страшни! Rolling Eyes Ралка яко се дере като я махам сополите, Майка ми оня ден дори не щеше да гледа. Чак се учудих. 3 деца е отгледала. Ние сме с 1 г. разлика с братята ми. При такава ситуация нямаш много време да си бавен. Всичко се върши инстинктивно. На мен на 5 г. тя ми слагаше мед в носа и ми проби ушите собственоръчно. Обаче сега ми вика "Стига го мъчи детето! Няма да гледам!  Twisted Evil Mr. Green На Ралка като че ли днес вече се изчисто задържания секрет. Още снощи физиологичния разтвор минаваше безпрепятствено съдейки по реакциите й. Надявам се да е ОК вече. Точно както предвидих.. 7 дни и няма хрема  Crazy
За АМ-то сега ще видя накое разхлабващо и ще пробвам...

МамоАни да е жива и здрава баба ти!!! Да посреща още много рожденни дни!  Hug

# 661
Хелън, много си приличате със сестра ти. Много чаровни и лъчезарни...

За възпитанието. Едно си мислим, то друго става. Аз гледам да го сложа да легне малко преди тотално да се е изморил и изнервил. Тогава заспива лесно. Давам само биба... мине ли момента обаче е АД! Тогава вдигам гушкам, пак слагам и така.... докато заспи. Не съм крайна, но някак си се усеща, понякога минава само с биба, понякога има нужда и от гушкане.
Та, всяко дете е индивидуално. Някои се раждат по-самостоятелни, други имат по-голяма нужда от близост.

Орикс, столчето е много хубаво, но къде се закрепя/слага?

Мама Ани, да е жива и здрава баба ти, още дълги години да й се радвате, а и тя на вас.

П.С. аз и днес следобед ще съм в Мола на Цариградско шосе. 

# 662
  • София
Онзи ден си залях компютъра с чай Crazy и днес тотално се смахна ooooh!

Ваче, има разлика между схемата, закоято е писала янита и това,което описваш, според мен.  И аз като теб приспивам Лора.  Но така, както аз чета схемата, става дума за много плачещо дете, което плаче по цяла нощ.  Не съм сигурна, че ако Ралка плаче толкова много ти ще я оставяш да се дере и ще броиш минути по часовник,за да я гушнеш...Но може и да греша.  Иначе наистина всеки сам си преценява.
Да ви разкажа нещо за нашата племенница - на ММ на брат му детенце.  Като беше мъничка, може би около годинка и нещо, бяхме заедно на почивка в Родопите.  Спяхме в една къща, в съседни стаи.  Майка й е привърженик на това детето да спи в отделна стая и дори навън взимат такава за детето.  Освен това е привърженик на точно тази схема.  Та тогава усетих, че аз няма да мога да я практикувам.  Детенцето цяла нощ плачеше мамоооо, мамооо, елаааа, елаааа, а тя стоеше пред вратата и не влизаше, че да не свиква и да я манипулира...Е беше ужасно, идеше ми на мен да вляза и да го гушна!  Та така...

# 663
Бюти това което описваш ме разплака... напоследък не мога да гледам плачещи и страдащи деца дори по телевизията...разстройвам се даже при мисълта за такива дечица. И после се чудят родителите ама това дете беше толкова добро какво му стана ... моята фризьорка също така разказваше, че си приспива детето. А после че чудеше "бе това моето дете много агресивно, само е бие с децата по площадката..." Сещам се и за кумовете ни. Те имат доста по голяма момченце сега е в гимназията - и него са го оставяли да реве с часове - бяха много горди че само за две седмици са го научили! Но и те не спират сега да се оплакват от него ...колко проблеми им създавал, как не можели да се разберат...

Мама Ани - да ти е жива и здрава бабата! Нека бъде с вас още много рожденни дни!

Орикс
- много ми харесва столчето! Ти от каде мислиш да си го купиш?

# 664
 Embarassed Ох  newsm08 добре че не съм го измислила този метод аз, че вече се почувствах най - лошата майка  Laughing, не че понякога не се чувствам така  Sad.Аз също не съм привърженик на крайните методи, но знам ли вече къде е границата, примерно баткото никога не съм го оставяла да плаче, да не казвам , че ми се наложи да го мъкна на ръце до 3 годинки и какви циркове ми правеше по улиците, докато веднъж една жена не ми каза на улицата -Носи го, носи,после цял живот ще го носиш!И всъщност тогава се взех в ръце.Но сте много прави, че никой не може да каже какъв е правилния подход за възпитание на децата ни  Hug.Със сигурност не бих издържала детето ми да ме вика,а аз да броя минутите  Naughty,аз плача понякога ,когато той плаче така че едва ли.

# 665
  • софия
Здравейте,
Ваче ти да не и даваш да пие Ам че да се притесняваш в пюрето си слагай Peace
Дидолинка да се оправяте бързо Praynig
Деска успех на изпита  bouquet
Августа и при вас да свършват болестите Hug
Мамо Ани честит ви празник, как е Сианка сладуранка по спокойна ли е.
Пао на мен не ми изглежда толкова нормално както го описваш, настина сподели с педито.
За гушкането, и аз не мога да оставя да плаче, тя мрънка, но и тогава не я оставям, като Чин гушкам слагам пак, но това е имайки предвид че Симона е едно много спокойно бебе, ако плаче постоянно може друга песен да пея.В този ред на мисли много се възхищавам на Бюти Hug, която е изключително търпелива и спокойна с Лора, носят се гушкат се Simple Smile. Тази ни всеотдайност ни е малко балканска черта, при Германците например майката ражда и от тук нататък таткото е по отдаден, виждали ли сте ги по морето. При французите също е друго, моята приятелка е женена за французин там когато детето стане на 40 дни се мести в другата стая и толкова няма нощно ставане.Аз да ви кажа не знам кое е по правилно, винаги съм казвала те децата да са добре пък аз ......., но не  е така трябва и ние да живеем да си обръщаме внимание с мъжете си, да си имаме нашето време, но това на този етап при мен е немислимо  Grinning Малко се отклоних  Wink
Хубав ден
ПП. Не знам дали има връзка че са оставяни да палачат като малки с поведението им като по големи.

# 666
  • Добрич
Ваче, ето тук се разминавам с теб  Wink :
Цитат
Не го намирам за жестоко, точно обратното... по-гадно е да "отбиваш" 3-4 г. дете...
Аз не мисля въобще, че трябва да отбивам. Когато се почувства готово, само ще се отбие. Grinning
Орикс, столчето е много хубаво Peace
Аз след малко отивам до Еконт да взема бъдещото столче на Вихчето. Поръчах си от Продавалника, ново, съвсем обикновено - Чиполино Буено за 20 лв.  Laughing Предполагам, че цената е такава, защото е побългарено. Направено е по-ниско, за да е адекватно на холна маса, а за мен това си е екстра, защото ние се храним на такава, та ще ми дойде супер добре, понеже искам да слагам Вих с нас на масата. Ако бях взела високо столче, щеше да се чувства изолиран, пък така ще е наред с нас.  Laughing
Докато пиша това се сещам, че някой преди време питаше дали е добре да се взема бебето на масата, докато всички се хранят. Та, това е най-доброто, което може да се направи според мен, защото по този начин се дава пример на детето и то много бързо усвоява какво се иска от него.  Peace Най-бързо се учат от по-големи каки и батковци, но и край мама и тате също е добре.  Wink
Бюти, как издържаше тази жена на това?  Whistling Не й ли беше тъжно да го слуша така да ридае детето?
ЧРД на бабата на Мама Ани! Да е жива и здрава още много дълго време!  Hug
Августа, разписвай се по-често, че липсваш!  Hug
Цвети, има връзка. Затова психолозите казват, че всеки проблем в бъдеще е следствие на начина на възпитание в детството.  Peace Мисля, че имаше сред нас психолози, нека те по-адекватно да се изкажат.  Wink

# 667
Цвети - психолозите казват че има връзка. Това е и мотото на последните кампании на ЮНИЦЕФ, знаете всички рекламите им...
Много съм мислила по темата, доста съм и чела (опитвайки се да реша собствените си проблеми...например съм оставена от майка ми в седмична детска ясла на около годинка..това е нещо като дом със свиждане 1 седмично..).
Ето и една доста добре написана статия по темата:
http://open-senses.blogspot.com/2009/07/blog-post_28.html
http://open-senses.blogspot.com/2009/07/blog-post_5300.html

не бих искала да ме разбират някои мами погрешно..и аз съм оставяла Оги да плаче понякога 10 мин. Просто в такива моменти нито психически нито физически съм имала сили да издържа...идело ми е да избягам с крясък..тогава се затварям в банята за 5-10 мин пускам водата да тече и се опитвам да се взема в ръце. После имам сили да издъжа и още толкова...А и аз не тичам на секундата при разплакване, но и двамата никога не са се самоуспокояват от самосебе си.
И все пак много съм държала да има правила и да се спазват - особено след годинката. Плачът след годинката е вече друга история...

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 14:50 от heberlea

# 668
Цвети,   bouquet
Всяка крайност е излишна,не можеш да оставиш детето да се тръшка в истерии,да гледаш как реве с все сила и да не го отразяваш,така както го описва Бюти  Shocked
И да се взима при най-малкото мрънкане пак не е ок,защото детенце наистина е склонно да манипулира в по-късна възраст  Peace Каката я гледаха много хора и беше свикнала на ръце нон стоп,някакъв ад! Сега не позволих с Надя подобни волности и съм горда,че установих режим на детето  Peace Оставям я в кошарката,мрънка си, реве,когато я видя че е изнервена много - гушвам я,приказвам й и после обратно.Понякога повтарям процедурата няколко пъти де  Laughing
кадрокоска - честито столче!  Hug
орикс,интересно столче,но не е ли само до една определена възраст,много малко ми се струва?

# 669
Никола спи от два часа и половина, но това се случва само навън, докато количката е в движение. Аз умрях от студ и сега подадох щафетата на майка ми и се прибрах на топличко у нас.  Crazy

Силве, нещо в тоя дух е, затова не искам да го разказвам. Ето като сънувам някакви неутрални неща , на драго сърце ги споделям. Чинче, ами булка, после люлка. Значи има на кого да е руса госпожицата.

ООО, чувам че Никола пристига та да допиша набързо.

Бях изумена да прочета колко много бебета плачат без пробуждане или нещо такова!

МамаАни, честит празник на баба ти!

Орикс, много интересно столче. Не съм виждала такова.
Ники е с нас на масата още от новороден. Слагаме го до батко му.

# 670
Хелън да наистина много си рриличате със сестра ти,аз съм гледала и други снимки във фейсбук  Laughing Сладурани сте и двете.
Честити месечинки на порасналите бебета  Hug Hug Да са живи и здрави и много да слушкат мама и тати  Hug Hug

# 671
                                                         Добър ден.

Ани, кожата на бебето става много мекичка ако се сложи олио във водата за къпане, и после не е нужно да се маже допълнително.Пробвай. Peace
Деска, дано да си се справила днес.Вярваме в теб. Hug
Чин, без думи оставам с твоето бабище.Вярно ви върти на малкия си пръст.А колата няма да и я караш.По-добре я продайте и си купи такава, каквато ти пасва на теб. Hug
Ваче, при нас е същата работа с пюретата. ConfusedДнес милата чак се разплака, защото бях по-настоятелна.Може би не е готова още, знам ли? newsm78Как ли не опитвах да ги правя-не ще и не ще.Няма да я насилвам, ще и предлагам всеки ден, пък да видим.А ти и сложи малко АМ в пюренцето, ама щом си слагала вече кърма и не ще, не вярвам да има разлика.
За болката си права.Съмнява ме черен дроб, ама другата седмица имам час и ще разбера.
Пао, туй нещо, както го описваш, може и да е нормално, може и да не е.По-добре кажи на педито, за да си спокойна.Иначе нямаше рев, нямаше истерии девойката.Проби си зъбчето без много пукотевица. Mr. GreenСамо дето крещеше тия дни повече, и не хапва по много.Пожелавам на всички така лесно да избиват зъбките.
Кити, що така стана с тази количка, да му се не знае?Нашата бетон.Тръшкам я, сгъвам, разгъвам-не е мръднала.И столче Чико взехме-много съм доволна.Явно не сте случили на качествена. Thinking
Хелънче, много сте нежни и хубави със сестричката.И аз имам много силна връзка с брат ми.Както се казва-брат, брата не храни, тежко му, който няма. Hug
Къдравичко, ами честито на печелившите  Mr. Green.Аз съм с кървене постоянно, ама не го знам какво е.Ще го бистрим туй с доки.
МамаАни, да ви е живо и здраво бабето още дълги години.

За начина на дресиране, който е публикувала Янита, аз съм против. StopКротко ми е детенце, вечер си заспива самичко, без рев, без проблеми.Но и да съм скапана от умора, не мога да оставя детето да плаче, да ме гледа право в очите,  а аз да седя като бездушна.Нямам сърце за това.С близнаците почти не спях до шестте им месеца.Разсипана бях физически и психически. Мъкнех, гушках, спяха при мен.Лошото е, че съм само с две ръце, и не успявах да утешавам и двамата едновременно.Близнака много ревеше.Във втори клас установиха, че има хиперактивно разстройство на поведението.До ден днешен се обвинявам, че съм виновна за това.А сега, когато съм с едно дете, в никакъв случай не бих допуснала такова отношение.Че то аз се сърдя, ММ като си обърне задника и заспи, без да ме гушне, какво остава за това малко ангелче.
И да, има връзка между отношението към бебето, и по-късното му психическо развитие.Заради близнака съм изчела тонове материали по темата.Имали сме дълги разговори с психолози и психиатри.Всички са единодушни, че корените на хиперактивността, и агресията в частност, са от начина на отношение към бебето и детето.

Бюти, живо си представих описната картина, с това детенце.Доплака ми се.Какви сърца имат тези хора?

# 672
Здравейте, влизам набързо ,че трябва да уча около 1 милион думи Simple Smile

За столчето - може да се слага на земята, на диван или нещо подобно, може да се сложи и върху самата маса за хранене Simple Smile. На стол за възрастни не става. От тази гледна точка не е типичното високо столче за хранее ("high chair" ) ето тук има повече инфо : http://www.mamasandpapas.com/product-baby-snug-green/410421100/type-i/
То общо взето е не само столче за хранене , а място , където може да се поставя детенцето например вместо шезлонг и затова ми хареса, че Ива като я сложа в шезлонга и се напъва да сяда.  След като навършат годинка се маха едната част и столчето става за по-голямо детенце.
 Heberlea,  видях , че ги има в сайта на Кикиморско царство. Аз много се навих и сигурно ще си го поръчам , и ще кажа как е от първа ръка.  В този ред на мисли , сигурно ще ттрябва да купя и "нормално" столче за хранене , ама там мога да взема някое от продавалника...

Момичета ,  те и моите разсъждения за схемите за плачещите бебета са от гледна точка на майка на спокойно бебе. Изобщо не мога да си я представя да реве непрекъснато.  Ива сега например много мрънка , когато я оставя да си играе в кошарата и се заклещи в някаква поза, от която не може да се измъкне,  но аз я оставям да по мрънка. Понякога сама спира , понякога преминава в плач.
 отивам , премествам я  в друга поза , или я обръщам и  след малко тя пак се заклещва и така Simple Smile))).....
 Но истинския сърцераздирателен рев е през нощта , както беше писала и PaO. Детео примерно се събужда с писък и пронизителен рев е ами няма как да го оставя да реве - гушкам и утешавам, може да й дам и да посуче и така.
 В този ред на мисли, Ива вечер като е изморена заспива сама - слагам я в кошарката , завивам и си лягам на моето легло. Но през деня заспива само със залъгалка. Като видя , че й се приспива и се изнерви , че не може да заспи и  давам залъгалката , точно за 30 сек. е заспала и я махам. Преди заспиваше на гърда , но тъй като много бързо ми тече млякото , напоследък яде сякаш я гонят и е абсурд да поцока спокойно и да заспи така. Та чудя се дали ще имам проблем в последствие заради тази залъгалка и как ще я отучвам. Ако някоя мама с отгледано вече по- голямо детенце е минавала през този стадий , моля да даде акъл. Иначе през другото време почти не ползваме залъгалката.

Чао засега  Simple Smile

# 673
Да Volna peperudka именно хората с близнаци ме карат да се срамувам като се оплаквам  Embarassed,а извинявай как установиха хиперактивност?Питам не за друго, защото бебо все плаче през деня, все иска да го нося и незнам какво пропускам.....
Oryx знам от една приятелка че имаха проблем с отказването от залъгалката, лично тя го постигна със изрязване на върха на залъгалката.

# 674
Момичета и момче, влизам само да се отчета, че първия изпит е зачеркнат от списъка с цяла 5-ца. Мина много добре. Йоана е каталясала от пътуването и сега спи и аз смятам да я гушна и да поспим. Утре продължавам напред с нови сили.
Сега ще хвърля един бърз поглед да видя как сте.

Общи условия

Активация на акаунт