Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

• 24 223
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Ето ме и мен с мокра коса и кофичка мляко с мюсли - с надежда Оги още малко да поспи...

ПаО - и на нас ни се е случвало. То затова и си спинка при нас - гушнат до мама е по спокоен...

Янита - да ти кажа когато прочетох за метода не бях родила, и ми се стори приложим (макар въпросния психолог едва ли лично го е опитал)...но след раждането на бебка напълно споделям мнението на Бюти Peace Обичам бебо и сърцето ми се къса винаги когато плаче...не вярвам че ме манипулира на тази възраст. Още повече (по предложение на една съфорумка преди време) като си представя ситуацията аз и любимия и някой така го съветва как да ме научи да съм кротка...  Mr. Green

Ваче - жива да си! Какво ще кажеш за утре? Или когато ти е удобно - аз съм си в Люлина...а за пюретата - ние ви предупредихме  Wink - много от кърмените бебета реагират така...

ах какво още исках да пиша... newsm78  поне да не забравя да благодаря за милите поздрави!  Hug

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 11:17 от heberlea

# 646
Добро утро!

Деси, успех на изпитите и да си изкарате готино тримата!

Ваче, аз на Иван картофеното пюре го правех с АМ. Но за мен изобщо не стои дилема дали да се цедя или не. Нямам помпа и нямам идея как това става на ръка. Никога не съм се цедила и за миг не съм се замисляла дали да е кърма или АМ в пюрето. Хапваше си пюретата с АМ и после си сучеше. Кърмих го до 1г.
А тези пръчки с тигъра ще ги огледам като съм сама някой ден!  Wink
Нали от 5г образованието вече е безплатно. Иван май месец стана на 5г и само му плащам извънкласните дейности. Тъй че и ти и ти си в кюпа  Mr. Green стига да не се промени закона до 5 години.  Wink

Пао,  Shocked опиши състоянието на педиатърката.

Тази сутрин ММ пак взе Ники. Ей, голям кеф е така.

А тази нощ, Чин, сънувах вас с Нико. Сънувах че седим на една маса и си говорим. Нико беше русоляв и ти обяснявах как на снимките го виждам черен , а всъщност е рус. После пък беше с момиченце в съня ми.  Rolling Eyes

# 647
Бюти,притеснявам се,защото той не се буди с рев,а реве силно и продължително насън.5 минутен рев докато спи според мен не е ок,а и това,че дори размятане и друсане не го буди.
Хеберлеа,при мен си спи бебоче също.

# 648
Добрютро! Simple Smile
Пао,и на нас ни се е случвало такова нещо.Плачат си на сън явно,сънуват нещо лошо може би. Cry
Ваче,аз слагам една лъжица АМ,защото наистина е много безвкусно.Откакто го измислих така,си яде доволно детето по 50-60 мл.Не се притеснявай,че ще хареса вкуса на АМ,тя ще си мисли,че е само пюренце. Wink

Янита,има логика в този материал,но американците да не забравяме,че нямат нашата душевност,по-сухи са,по-рано си "напъждат"пиленцата от гнездото.Иначе,да,  майката трябва да се е наспала,за да може да се грижи пълноценно за бебето.Натрупването на умора,вследствие на системно недоспиване води до много тежки депресивни състояния. Crazy

Аз се моля Матея да продължава да си се приспива самичка и да спинка поне по 10 часа на нощ Praynig(май-много съм нахална) Twisted Evil

Ей,Ани не иска да кажеш какво си сънувала.Явно не е хубаво,щом мълчиш.Между другото,снощи като я къпахме ,за малко да падне душа върху главичката и щеше да стане голяма беля.Слава богу,че в последния момент се извъртя някакси в друга посока. Praynig

# 649
Пао - не знам какво им става на бебоците ...аз си го обяснявам със секциото. Никак не беше готов да излиза милия - много беше стресиран и си мисля че може да го преживява отново. И кака му е секцио, но се роди на датата си - вече беше готова да излиза и го нямаше това при нея...Иначе и ние будим и после се успокояваме. Слава богу вече се случва по скоро през деня (когато го оставям да спи сам)...

Теди - ако знаеш колко добре те разбирам  Hugонзи ден и аз сложиш тапи Embarassed..че освен че малкия се въртеше и помрънкваше и каката кашляше и не можех да заспя изобщо... не че ги държах далго но спечелих около час сън

Ани2 - сменихме сиропчето на Бела, давах ср. водичка ипрополисови капки и определено е по-добре. Днес е вече на градина - утре на контролния да видим какво ще кажат...
Деска - успех на изпита!

отивам да се обличам преди да съм чула сигнала за събуждане лек и слънчев ден на всички мами и тати

# 650
Добро утро!

Мен много ме боли стомах...........

Много болнички, ужас, бързо да оздравявате!

И мен много ме няма в поздравите, ама съм разсеяна и все нямам време (не е оправдание, а обяснение)- ВАЧЕ,  Hug

Това с домашното производство- прекрасно, само дето нямам откъде да го взема, а магазините около нас не предлагат био-продукти, както ви е известно, в повечето време с Дара сме самички и без кола, тъй че нямам избор...............

ЧИН, аз пък хич не бих се поколебала да прибера колата на бабището .....

КЛАВДИЯ, честито!

ПЕПЕРУДКЕ, честито зъбче! Да, неяденето е от зъби!

Поради горните обстоятелства не съм купила на Дара нищо бяло за двете й зъбчета- няма откъде.....

ДЕСКА, късмет!

Да ви се оплача- най-после дойде количката- ММ отива да вземе шасито- ми то без задни гуми ooooh!- овиках го къде е блял, звъня в магазина-жената учудена. ММ се връща- е точно задните гуми не влизали в гаранцията #Crazy- еми, дайте си ни старите поне, какво да го правя това шаси без задни гуми- ПЪЛНО МАЛОУМИЕ, както от страна на ЧИКО, така и от страна на ВИС ВИТАЛИС, освен това да си призная, страшно съм разочарована от ЧИКО- ми то и новото шаси е ужасно лямбаво................а е най-новият и най-скъп модел, просто ЧИКО вече не струва за нищо, плащаш само за марка без никакво качество............
Сега се чудя какво да правя със столчето за хранене- бях избрала на ЧИКО, но с това качество няма да посмея...................

# 651
Добро утро Simple Smile

днес вече съм малко по-отпочинала, след като снощи заспах в 22 часа  Crazy. Аз никога не заспивам по това време, но явно умората си казва думата.
Дарка, аз пак да си кажа - изчакай малко, като през това време си най-примерната съпруга, колкото и да ти е трудно. От опит казвам, че работи - за мен беше много лесно да го заблудя, че съм се примирила с положението и ме е пречупил. Не знам обаче при вас колко време би отнело, а трябват много сили за това. При нас беше месец, месец и половина. Обаче само аз си знам как стисках зъби до болка, идело ми е да креща, блъскам, троша... Та като му поприспиш вниманието с факта, че много го "обичаш", е време да се появи причина за ходене до БГ. Ако ще и с него да е, като си в БГ е друго, можеш да избягаш я при приятелка, я при някоя от нас  Hug. НО в това време много внимателно се свържи с БЪЛГАРСКИТЕ организации за борба с домашното насилие  Peace. Мисля, че само те ще са ти полезни. Ти нали си български гражданин?
Пао, и аз да кажа, че неудвоеното тегло не е причина за захранване. АЗ не мисля, че от зеленчукови пюрета ще наддаде  newsm78. А ти се води по признациет - интерес към храна и искане да стои седнал  Peace. Алекс ги има тия двете, килограмите също ги има. Педи каза ако искам да почвам, аз изчаквам финансите и ще го пробвам. А относно плаченето - според мен сънува кошмари някакви и се плаши в съня си. Алекс го е правил, но не чак толкова - разплаква се, не силно, но си плаче. Като го взема не реагира, защото спи. Но си е стряскащо де  Peace. Много целувки и гушкане за него  Hug Heart Eyes
Ани, аз тълкувам съня ти така - Чин ще има второ дете - русо момиченце  Mr. Green / само не знам има ли на кого да е русичко/  Rolling Eyes
Янита, и за мен е много строг тоя режим. Аз не издържам детето да плаче, нито минута. Но тук бързам да кажа, че Алекс рядко плаче и когато го прави има причина  Peace. Може и да не е правилно, но засега детето ми е щастливо  Peace
Пеперудке,  Hug честито ви зъбче - пожелавам всичките ви зъбчета да излязат безпроблемно и да са снежнобели  Grinning
Ваче, добре дошла  Mr. Green. Обичам ти дългите постове  Party. И аз съм чуденка като теб за АМ, защото нямам замразена кърма, а не ми се вади пак помпата - тъкмо се регулира кърмата, не искам пак течове  Crazy. Но първо ще видя Алекс как ще реагира на пюрето  Wink
Клавдия, вчера забравих - добре завърнала се и честито за това, че ще ставаш вуйна  Hug. Аз имам сестричка и нямам търпение да стана леля  Heart Eyes. Тя ми е много далеч, чак във Варна и много ми става мъчно за нея. Показвам ви я:

Извинявам се за отклонението  Embarassed

# 652
  • Добрич
Добро утро!
Ваче, пробвай с АМ в пюрето и виж дали ще й хареса, но според мен няма да има особена разлика и пак ще си се мръщи. Дано не съм права.  Peace
Пао, според мен са зъби! На детето му се спи, но го боли много и затова пищи. Някой хора са с по-нисък праг на болка, което обяснява и степента на неразположенията при никнене на зъби при децата в случая.  Wink
Янита, за мен това е жестокост голяма! Детето когато е готово ще се отдели, няма все с мама и тате да спи, я. Хората сме различни. Едни са по-чувствителни и обичат да са един вид защитени, други са по-самостоятелни. Такива са и децата. Нищо насилствено според мен не е полезно! Всичко трябва да става плавно и естествено.  Peace
Мерси и аз на всички за пожеланията за 5-тата месечинка на Вих!  Hug
Чин, ако аз бях на твоето място, също нямаше да искам да я карам тая кола. Все пак е купена за бабището, с което не се долюбвате.  Mr. Green Продайте й я и си избери твоя колица.  Wink
Кити, много кофти това с количката. Пухх!
Хелънче, много си приличате със сестричката ти!  Hug
Да се "похваля": с цикъл съм от снощи.  Mr. Green По нищо не разбрах, че ще ми дойде.

# 653
  • София
ПаО, точно същото става и при нас - реве с пълно гърло насън.  Като се събуди и се огледа, спира.  Доста трудно я събуждам, обаче ooooh!

Ваче, Хелен, много ме съмнява бебетата толкова да харесат АМ, че да не искат кърма Crazy Обикновено притеснението е да не им хареса повече цокането от шише, понеже е по-лесно, а не защото им харесва вкуса повече Wink

Хеленче, много сте хубави  Heart Eyes

Клавдия, чудесна новина, голямо щастие  bouquet

китиooooh!  #2gunfire Абе казах ти аз, че четох кофти отзиви за количките на Чико...явно не е било съвсем случайно Confused
А ти е време вече да започнеш да се придвижваш из София и да не стоиш затворена само във вашия квартал Hug

# 654
Добро утро  Hug
Чета и наваксвам, но да се включа: Пао и Косьо снощи ме изплаши с пронизителен рев насън. Отивам, той пищи със затворени очи, гушнах го и не мога да го събудя Sad Не е за първи път, но наистина е много стряскащо. По-стряскащо обаче ми беше когато една вечер го направи с широко отворени очи, лежи по гръбче, хлипа и с крачета се опитва да се избута в най-далчения ъгъл на леглото, като в същото време се опитваше да се завие презглава, дърпаше "отчаяно" одеалото с ръчички. Отдавна се каня да ви питам такова нещо случвало ли ви се е? И точно в периода като писахме за ангели и аури как виждат... ММ ми каза, че съм се психирала и да се успокоя, но знам ,че детето ми беше много уплашено  Praynig

Иначе за плаченето насън и аз си мисля, че сънуват нещо неприятно, просто са заспали дълбоко и не могат да се събудят толкова лесно.

Честити зъбчета на озъбените мъничета, ние май сме далеч още Simple Smile

bouquet за болничките, бързо да се оправяте!

# 655
Здравейте.
 Нико снощи заспа в 23ч и днес стана в 10  Crazy Голям сън беше.
В този ред на мисли, той е добре, утре ще дойдем, но ще седим далече от вас. С кои ще се видим?

Ваче,  hahaha не се обиждам, младолика съм си.. и дребна, няма какво да се сърдя  Hug

ПаО, на Нико му се случи веднъж, обясни на лекарката, но според мен не е нищо сериозно, сънува нещо човека и не може да контролира емоциите.

А н и, а, хубава работа Simple Smile Нико не е с черна коса като моята, но му е кестенява, много е далеч от русото. Simple Smile Дай Боже някой ден и момиченце да имам, но ако може не сега.
 Аз пък се сънувах булка.  Crazy

Хелън, Слав е със светло кестенява коса, а майка му е руса. Ама аз съм с естествено черна коса  Laughing

Кити, голяма глупост. Ние пък си сменихме предното колело на количката, защото заяждаше. Отидохме и ни дадоха ново направо, сега имаме две, и двете стават да се използват, Слав им хвана цаката.

Колата не искам  и на картинка да я виждам. Слав й се ядосал и казал да я прави каквото иска и да не го занимава с нищо. Сега вуйчо му щял да ходи да й пазарува.  ooooh!

# 656
Добро утро!
Хеленче, вие сте като близнета със сестра ти!
Китичка, от какво те боли стомах???
Ваче, спокойно можеш да слагаш АМ, какво прегрешение - то АМ-то нищо общо няма с вкуса на кърмата - бебоците обикновено се отбиват заради шишето, не заради съдържанието (ха, Къдрокоска мве е преварила). Аз не съм давала АМ с пюретата едно време...ядеше ги  - след период от две-три седмици, в който не го кефеха де...Сега Явор не знам. Може би в неделя ще го захраня - да не сме си сами само двамата.
Тия сополи го дразнят страшно  Confused А как мрази помпата...
Силв, браво на МТ, щом и на работа е вече  Hug
Августичке, добре ли си вече - явно много изтощително е било боледуването  Confused? Сега как сте с кърменето? Нали си знаеш, че за да се увеличи млякото, ще трябва по-често да му предлагаш, дори да ти се струват празни гърдите  Hug Тази статия е много полезна по този повод.
Клавдия, честито!
Янита, аз все си мисля, че бебетата не плачат, за да ни тормозят, а защото не се чувстват добре. Сигурно можем да ги дресираме, но цената пак я плащаме ние - сега или в бъдеще... А американските майки са от тези, дето най-често ползват антидепресанти (там е епидемия), та не съм сигурна че техните методи са толкова успешни, въпреки че всячески се стремят да създават заместители на всичко, индустрията там се вихри с пълна пара... Съчувствам ти много - разбирам те напълно (аз самата съм в твоето положение), но ще се наспим някой ден...може би  Mr. Green. Мен не са ме носили, не са ме хранили нощем (тогава такива са били заръките), но това помни баща ми от времето, когато съм била бебе - рев - цяла нощ. Явне съм се поддавала на превъзпитаване. Сестра ми не е била такава.
Пао, и Явор плаче насън  Confused
Чинче,  Confused
Заспа моето малко момче и започвам да превеждам  Hug

# 657
Здравейте,

влизам набързо да ви почерпя за РД на баба ми, става на 86! Дано не й е последният, че напоследък не е добре със здравето, не съм ви казвала, но тази година 3 пъти влиза в болница. Последно преди 3 седмици падна в банята и има 4 пукнати ребра. Та ето да се почерпите виртуално за нейно здраве и дано не е последният й РД  Praynig

Хубав ден!

# 658
Добро утро момичета и момче;)

Как сте ?

Pao, Ива също има такива епизоди , първоначално мислех ,че нещо я заболява много силно. Но сега съм сигурна ,че сънува нещо. Предната вечер, не само , че изпищя по този неописуем начин, ами и като я взех се съпротивляваше яростно с крачета и ръчички , все едно ме бие Simple Smile и това докато спи, чак като  я повдигнах на рамото си и я подържах изправена се събуди . Обикновено след ваксина е най- тежко ( според мен сънува, че пак я бодат...  Rolling Eyes )

За схемите за "възпитание" - аз не мога да го направя , може би съм много мекушава, но  ако трябва ще стоя по цяла нощ,  но не мога да търпя детето да плаче. Мисля, че имат нужда от гушкане и трябва да им го даваме  Peace
 И аз като heberlea бях много "силна' преди да родя - детето ще си спи в стаята, в креватчето и никакви лиготии. Ами  не можах да го осъществя и не съжалявам - толкова за кратко са мънички , и толкова бързо порасват, че ми се струва глупаво да пропусна тези мигове с детенцето. А с по-малкото сън се свиква  Peace Иначе тази и подобна схема и аз ги четох преди време, но ми прилича на дресировката в домовете за сираци - там бебетата не плачат, защото  след време се "научават", че няма кой да откликне... Confused

Момичета , не мога да се стърпя да не споделя какво столче за хранене реших да купя  Mamas & Papas  Baby Snug  :

Има много добри отзиви за него в интернет, пък и ми се струва много сладко и компактно.

Щях да ви питам още нещо ама забравих....

# 659
Здравейте другарки!   bouquet
1во пиша на ПаО, според мен една консултация с лекар няма да е излишна.Всички казваме,че и на нашите деца се случва,но ти казваш,че детенце не се буди,колкото и да го ръчкате.Попитай за всеки случай,дано всичко е ОК  Hug
Ние продължаваме одисеята с болестите,каката се оправи почти,но Надя продължава да кашля,суха кашлица,направо не проумявам от какво е,при положение,че въздуха е влажен в нас,няма вкл. нова храна,сополи почти няма.Като се започне една серия,бърбори,вика,плюнчи се и кашля.Вече си мисля,че е от слюнките  Rolling Eyes Лекарката каза,че няма нищо на дробчетата.
Честито на мамаАни на баба й   bouquet
Честито на всички месечинки   bouquet
Пожелавам на болните бързо да оздравяват  Praynig
Хубав и успешен ден!Сигурно съм пропуснала доста за писане,ама се събуди диването  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт