Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 088
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • София
jaded  Hug Мойта коса даже си е бая чуплива  Mr. Green ето такава  Peace, а искам да постигна нещо като това това или това  newsm78
На всичкото отгоре се усещам, че ми се блонди-нясва  Mr. Green Общо взето трябва да променя нещо коренно в косата си  Mr. Green

И за да не съм съвсем офф, Вики цял следобяд спи  newsm78 чак ми е странно....да не кажа притеснено.....заспа в два и половина, събуди се в четири и половина, яде повъртя се 10 минути и сега пак е заспала  newsm78. Не е топла или нещо... newsm78

bella 666 Аз съм голям експериментатор....и бих те посъветвала да се пробваш с карето  Mr. Green Hug

Относно килата ще ви кажа как се движ аз в четвъртък, че тогава сме на консултация и аз се меря при педи-то на децата  Mr. Green Нямам кантар в къщи....някак си ми е по-добре така  Mr. Green, но определено усещам, че таза започва да ми се прибира. Вече влизам в дънки в които след като родих не можех  Peace

# 691
Здравейте момичета,
аз нали съм предимно от четящите и рядко пишещите, но ме заинтригувахте с един въпрос. Всички ходите по фризьори та да ви питам - Има ли промяна в падането на косата ви след раждането? - моята пада като обезумяла направо е ужас, досега не е падала така. Що се отнася до алкохола си пийвам от време на време по една чаша бяло вино - но аз съм кърмеща и дохранваща с формула, та в този ред на мисли имам още един въпрос - Имали мама на която още не й е дошъл цикъла? - аз си го чакам, но не мисля че има нещо за притеснение.
Благодаря Ви предварително момичета   bouquet
П.С. Забравих да кажа че ние сме добре - на 3 месеца бяхме 6.300кг и цели 63,5см растем си Simple Smile  Hug

# 692
мишчица, комплименти за косата ти, разкошна е Flutter. Карето е наистина смело решение за чуплива коса. И моята е като твоята, но като я подстрижа къса и после не става чуплива като на снимките, които си показала, а по-скоро стърчаща Mr. Green и затова рядко рискувам Blush

И ние другата седмица си чакаме коледните снимки, две седмици ги обработват и съответно няма да могат да стигнат до България навреме за Коледа, но пък здраве да е. Важен е резултатът и топлината и обичта в нашите очи и очите на получаващите ги близки наши хора.

валери, съжалявам за загубата ти, знам че много боли, но времето наистина лекува. Моят дядо, лека му пръст почина на връх Нова Година, а другият ми дядо един ден след рождения ми ден. Аз вярвам, че душите им са на по-добро място и бдят над нас Praynig

За кг, не смея да се похваля, но кантарът е трайно надолу, чак започнах да се плаша от обратната тенденция да отслабна прекалено много, както се случи и след предното ми раждане. Мъжлето се шегува, че ако родя трето и ще стана 35 кила. Ама то, не е далеч от истината, защото тази сутрин бях 42.2кг Blush Предполагам, че се дължи и на факта, че в духа на Коледните пости съм отказала напълно сладкото. Само по-малко захар в кафето слагам и от време на време мед върху макароните. А Диди и татко й си хапват най-безцеремонно пред очите ми я шоколад, я някоя курабийка, за да ме изкушават още повече. А накрая аз за да изтормозя допълнително вчера правих коледна къщичка от меденки. Добре поне, че Диди не попита дали тази "украса" се яде и засега само се носи ухание на прясно изпечени меденки от масата в дневната hahaha

вал, и моята коса започна да пада. За да не я гледам я нося вързана Flutter. С Диди доста ми беше оредяла /косопадът продължи 3 месеца/ и досега отвсякъде ми растат бебешки косички /3г и половина по-късно/ и затова сега гледам философски на косопада Wink
Цикъл нямам, с Диди нямах 11 месеца след раждането Peace

# 693
Мишчицата, и аз съм с такава коса. Беше със същата дължина, когато я отрязах на каре. Стана много добре, моето мисля, се водеше обърнато каре - отпред имаше по - дълги кичури, които стигаха до ключиците, а отзад бе по - повдигнато, но не много.
Изключително лесна поддръжка. Аз се подстригах лятото - излизах от банята, разтръсквах коса и бях с готова "прическа". Ходих да ми обират излишното на около месец и половина.
И цвета по онова време си смених. Все се носех с черна коса, обаче фризьорката, след половин година навиване, ми "изпра" цвета и бях стигнала до тъмно руса, ама нещо не се харесах светла и се потъмних - сега съм някаква златисто кестенява.
Обаче като ме сложиха да лежа през бременността, нямах време да ходя на поддръжка и само ми махнаха карето, за да може да расте свободно и оттогава, срам, не срам, не съм се подстригвала. Косата ми пак стана доста дълга и вече ми писна да я нося вързана и се замислям как да се подстрижа. Дори звънях днес на фризьорката ми, но е в отпуска до 20  Sad
Не знам как се качват снимки тук, но можеш да видиш в профила ми във ФБ има една снимка с карето.

val_to, моята не пада повече от обичайното за сезона, но Андрей се грижи да ме скубе редовно.
Моят цикъл се възстанови един месец след раждането въпреки кърменето. Не знам до кога е нормално да няма, та ако ти е притеснено, по - добре направи консултация с лекар.

# 694
valerie,моите съболезнования за дядо ти Flowers Rose

Jaded, Далия повръща по същия начин както описваш ти и ходихме на лекар даже,но казаха че това се получава след рязки движения и напрягане на коремчето  и после несмеленета храна излиза на фонтан и като пресечено.Казаха ми и да я държа и по половин час след ядене изправена и засега това помага много,ако искаш пробвай да видиш дали ще има резултат и при вас.

Диде, може Жорко да си лапа палеца ако вече има зародиш на зъбки и го сърбят а за тях има залъгалки приличащи на биберон на томми типпи и са много сладки.

Евитка,случайно да се разхождате в градинката до ул.Клокотница,че миналата седмица като минавахме с колата оттам ми се стори ,че те видях.

Ох,като говорите за пиене,така ми се пийва едно бейлисче,ама съм на антибиоци заради зъбите.Честно да ви кажа от всички мъки които изживях покрай зъбете ми,най- се ядосвам че трябваше да спра да кърмя и всичко това заради една зъболекрка,която ми остави отворен зъб в 8 месец на бремеността.Даже се замислям дали да я съдя.

На мен още не ми е дошла менсруацията и от месец и полувини не кърмя,а само се цедя и вече почти нямам кърма.

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 18:44 от Dani Ilieva

# 695
ВалериHug моите съболезнования! Написала си много мили думи за дядо си, което ме кара да мисля, че е бил страхотен човек! Когато загубим някой, който обичаме, някъде в душата ни остава една дупчица, която винаги ще си е там и колкото повече остаряваме, толкова повече стават дупчиците... Но когато човек преодолее шока от загубата, започва да си спомня само хубавите неща и някакси смъртта смрътта смекчава ужаса си. Пожелавам ти по-бързо да забравиш тъгата и когато се сещаш за него да си спомняш само веселите моменти, без да си спомняш смъртта. Пожелавам ти също, да са много ярки и живи спомените ти, за да можеш да разказваш на двете ти прекрасни дечица какъв страхотен дядо си имала. Моята баба почина преди точно една година - на 11 декември, а на 19-ти аз забременях. Аз преодолях мъката си като си мислех, че тя просто е направила място на този свят за Емо. Но пак ми беше тъжно, така че наплъно те разбирам и ти съчувствам с цялото си сърце.

Евитка, без да съм чела днес форума, за да знам, че ми предлагаш среща на ъгъла, виж как ти звъннах и се видяхме... съдба  Laughing Мацки, да ви кажа, Рада е голям бонбон, има прекрасни очи и огромни мигли (аз съм доволна, че ако я вземем за снаха, Емо няма да дава пари за скъпи спирали, тя си е като гримирана, така че ще пестим откъм гримове  Laughing)

БелаHug комплимент от жена е сто пъти ценен от този от мъж  Laughing

Аз пък имам ужасно права коса и всяка прическа е въпрос на добра поддръжка. Мечтая си за чуплива коса и  прическа от нещото, както Кокетка е обяснила. Мишчица, имаш страхотна коса  Grinning

Дидка
, и аз съм вече само по подсрекаването, че както не съм пила от година, а преди това бях намалила пиех по едно малко веднъж в месеца, мисля, че сега и аз ще се напия от една глътка бира  Laughing Ама каквото - такова. Аз  имах много бурна младост и моя мъж казва, че съм си изпила пиенето за цял живот   Joy Joy Joy Но да ти кажа, така ми е добре, толкова съм се наживяла, че сега хич не ми липсва ходенето по барове, спокойно съм дошла в следващата фаза от живота си (че преди се прибирах само да спя, не знам как бих гледала дете, като не знаех какво е това да си стоиш вкъщи. Дори на работа като ходех, пак се прибирах към 4, спях до 7 и отивах да бачкам и така всяка нощ, при мен празно нямаше Joy)

# 696
  • София
Добър вечер:-)

Валери, моите най-искрени съболезнования, аз имах също много силна връзка с баба ми и я загубих много внезапно в ръцете ми. Отчайващо се опитвах да й помогна, но уви.......... времето лекува, при все че онзи ден много се бях натъжила за нея и плаках ако щеш ми вярвай заради това че не е видяла Рада...дано да има там НЯКЪДЕ от където да ни виждат.

Klims9  Hug  Hug  Hug

Jaded забравих да ти пиша в предния пост за повръщането. Рада никога не беше повръщала с изключение на един ден в който след нахранване аз реших да подрускам хорце с нея и резултата беше трагичен върху мен.......но от две седмици започна след всяко хранене да връща храна, смесена с някаква лига и да се точи по кърпата която съм сложила на рамо. Понякога е повече друг път по-малко. Веднага се консултирах с педито и първият й въпрос беше дали съм започнала да увеличавам храната на Рада, ами да тя сама започна да си излапва цялото шишенце.......според нея детето преяжда и това е нормална реакция на стомахчето.

Val_to аз имам същия проблем, пада ми от около седмица две много осезаемо косата....хомеопата ми беше препоръчал един шампоан на Фито - Фито Сиян, та мисля да си го закупя...
Цикъл и аз нямам а и аз кърмя и дохранвам с АМ, но на мен при контролния гинекологичен преглед докито ми каза скоро да не чакам.......и кърмата ми все така не спира и не спира, пропускам и кърмя през хранене и гърдите ми ще се спраскат...да му се не види.........отвратителна работа!!!!!
Дидка и Рада си лапа палеца, в мига в който я засека й пъхам биберон, който тя ненавижда и плюе и така мисля че лека-полека я отказвам и от палеца (когато я видя де)...... не се коси нека си смучка детето.........
И накрая да не збаравя, днес видях едното кандидат свеки в прекрасния Софииски дъжд, две майки кукувици с нея се разхождаме и с бебетата си, тя с кенгуру и малкия Емо в него, с ОГРООООМЕН чадър, та Таренцето изглеждаше прекрасно. Личи си как зетя не тормози майка си:-))) Таренце да знаеш май бяхме единствените по улиците с бебетата.....наша Рада продължи дъъъълго след това да зяпа и заспа в 6....по тъмно на улицата.

# 697
Валери, моите съболезнования  spoko ...
 И аз да се включа-за косопада-ужасно много и като никога ми пада зверско количество коса, килограмите са 5 и много ме мъчат Confused всичко мое отпреди ми става, нооо хич не ми стои така, както тогава  Stop.

# 698
Мишчица, моята освен чуплива е и много гъста и някак става наистина като кошер, ако я подстрижа така. Както и Галчето казва: ефектът е по-скоро стърчаща, отколкото вълниста.

При мен с косата няма драма, обаче много ми се чупят ноктите, ужас просто.
А и нещо друго много странно: почнаха много бързо да ми растат космите, няма смогване. През бременността беше точно обратното: едвам едвам се появяваха.

Иначе цикъл нямам и аз, ние сме само на кърма, тъй че не чакам скоро да ми дойде. АГ-то ми ми каза, че има пациентка, която е кърмила година и половина и не й е дошъл цикъла, така че е нормално.

# 699
Здравейте,
моята бонбонка я водих на месечната консултация и педито не бе никак доволна от наддаването-за 1-я и 2-я мес. по 1кг., но 3-я само 300гр. и сега ни вика кнтролно след 2 седмици.  Тя казва, че ако пак не енаддала започваме дохранване, но аз не съм съгласна,  защото не иска да яде на по-често от 3 часа, вечер спи по около 6-7часа. Ако все пак не наддава съм по склонна за започна захранване към края на 3-я нач. на 4-я мес. Вашето мнение?

ЗА КОСАТА: много ми пада от около месец и чак започнах да се притеснявам и тези дни ще се консултирам с фризьора.

КИЛОГРАМИТЕ: в момента съм на килограмите от преди забременяването, но и тогава бях +5, така че ще продължавам да ги боря, но най -рано след нова година Sad

ЦИКЪЛ: все още нямам и АГ-то каза за не чакам скоро. За предпазване се интересувах от спирали и тя ми предложи някаква "Мирена"(цена около 230лв.???), за поставянето на която не било необходимо наличието на цикъл.

ЗАми това е за сега от нас  Hug

# 700
Джадет, моя Емо също понякога повръща (и мляко, сякаш току-що изпито и пресечено), но аз съм предположила, че е защото е преял, защото рядко се случва и не се притеснявам. Не знам дали това ти помага, но дано поне те успокои, че всички бебета повръщат  Laughing

Дидка, Емо смуче на едната ръка палеца, а на другата три пръста едновременно, а понякога вкарва и двете ръце (т.е. общо 4 пръста), но аз за сега не смятам да го отучвам, че е много малък. Щом това го успокоява, нека лапа, той сега още не пипа нищо, ръцете са чисти, така че съм спокойна.

На мен косата ми пада колкото преди да забременея ми падаше всяка есен, така че не се стряскам. Но на тези, на които пада много, да кажа - виждала съм приятелки с адски гъсти коси, които след раждането направо плешиви остават, но след няколко месеца, гъстата коса е пак налице, така че не се притеснявайте - падането е временно, докато хормоните се нормализират.

Цикъл нямам и Мазнейкова като ме прегледа преди месец, каза скоро да не чакам.

# 701
Валери  Hug
За твоя дядо  Flowers Rose Flowers Roseнека почива в мир...
-----------------------------------------------------------------------------------
Значи така  аз да чистя, пера и готвя ,а те двете мерят мокрите улици на София  Mr. Green Heart Eyes
Още обмислям начини за идване до  центърО ,че много обичам да си купувам играчки за Коледа. В  НДК има прекрасни рисувани  по това време . И в тоя ред на мисли Тарка,като минаваш от там провери кога започва коледния базар .Та тогава може  да грабна мистър  ревливко  Laughingи хайде на НДК-тУ
За косопада  освен ,че Жоренце  си върти коса по пръстите , на мен също ми пада. Аз сериозно обмислям да се клъцна.То стана тривиално ,но и моята коса е като на Мишлето ,чуплива.То в тоя форум всички сме къдрави бееееее LaughingСамо Тара  е с клечеста коса hahaha
За малкото сладко цикълче къде го нямате  smile3515 ами да ви дам от моите ,че до тук са ми минали през главата 3 броя smile3511
Мами,малкото диване като се пробуди и пръста в устата и смуче толкова вглъбено,че и ръкава си засмуква и вече се преобличаме ,защото и ръквите са ни мокри .И нали биби не търпим  ще чакам да започне да си пъха и пръстите на кръчетата в устата и тогава ще предприема мерки newsm47
Тарка,стига хвали Рада,че ще станат повече зетчетата  Mr. Green Laughing
Офффф,нещо щях да ви питам ама....Нали  съм умница ,изобщо не забравям мисълта си  Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 00:21 от diana_val4eva

# 702
Благодаря на всички за отговорите   bouquet
Не съм само аз значи с падащата коса и нямащият го цикъл - да не се притеснявам  Joy
Лека вечер момичета и дано да спинкаме всички  Hug

# 703
Добро утро.
Момичета, благодаря ви на всички за милите думи Hug
за косопадата - като родих големият ми син, към трети-четвърти месец след раждането започна много да ми пада косата. Не останах без коса, защото по принцип ми е доста гъста, но никак не ми беше приятно да чистя прахосмукачка, пълна с косми. Затова този път реших превантивно да си взема тривитаминол от ветеринарните аптеки. Бъркам го с яйце, зехтин, кисело мляко и от това не само, че не ми пада, а изглежда лъскава и расте много бързо. Моята коса е постоянно експлоатирана - мъжа ми и двете ми деца непрекъснато ровят в нея, дърпат я, играят си. Иво продължава така да заспива, а Боби се държи за нея.
за килограмите - моите вече са само седем отгоре. Звучат много, но при качени над 25 по време на бременността, го считам за успех. Трета седмица съм на една диета със зелева супа, за първи път през живота си пия и добавка за отслабване- Витаслим. Но реших, че този път ми е много трудно да се справя.
Говорите си за някакви вечерни купони. Поканиха ме на коледното парти от работата ми, но освен, че нямам никакво желание да празнувам, не мога и да си представя да оставя Боби. Няколко вечери подред преди дядо да си отиде, бях при него и всеки път трябваше преждевременно да се връщам, защото Бобчо  се захласваше от рев. И реве маааааа, като ме види, на секундата млъква. Същата работа като брат му, в близките три години няма вечерни излизания. Сега Иво с радост заменя моята компания с тази на баща му, но доскоро беше същият.
Хубав ден Hug

# 704
  • София
Добро утро!

Дани ние сме били на Клокотница с Рада, аз живея на ъгъла на долната пряка на Козлодуй и Братя Миладинови ( в момента де, иначе съм си селянка от Кокаляне). Ееее жалко че не сте спрели да се видим, ти какво по нашата махала, да не си и ти наблизо?? Ако идващ пак дай сигнал......а и аз кръстосвам по цял ден софийските улици надлъж и нашир и може да ме видите в карето от НДК до Централна гара все съм някъде из района, аз, Рада и нашата прекрасна приятелка количката....

Дианче, не се коси душо решила съм да забера зета Емо и да се дотъралянкаме на вас Люлинските мами малко на посещение, че да не ви караме да се кретате до центърО. Вчера коментирахме със кандидат-свекито, само да ни набодат в сряда и да сме ОК и мисля да направим една организацийка ако и вие сте ЗА.

Да ви се поФаля, купих голяма част от подаръците за коледа, на нашите - един хубав тиган, защото техния с който оперират е без дръжка и се лови с хартийка или кърпа и беше грозна гледка! На свеки едни хубави меки зимни чехли и всичко това гарнирано с шоколадови бонбони и хубави коледни свещички. На племенника реших една непретенциозна МП3-ка, на братовчед ми на детето една от тези образователните играчки, дето учат децата на звуците на животните и цветовете на  Thinkle Stars, на мъжо диря готини слънчеви цайси, но нали трябва да е с мен при покупката и за това го отлагам всеки ден. Остават ми само още 1-2 малки за разни близки роднини и съм готова! Даже и по пликчетата съм ги наслагала и опаковала.

Кокетка, радвам се че имаш подобрение с болежките.........че като знам и аз какви мъки преживях и какъв дискомфорт, но вървя на подобрение.
За сега чао и лек ден......

Общи условия

Активация на акаунт