Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 329
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
те не са ли вече малко поотраснали, че да ги мъчат още коликите?
поне при Сара много отдавна го няма това, което аз си мисля, че бяха колики - определено си свиваше много сериозно крачетата и се гърчеше много нещастно /и силен рев, разбира се/;
дори в един момент, продължавах с някаквите капки за колики, които има тук, но забелязах, че те едва ли не, я дразнят допълнително и просто спрях;
и все си мисля, че всичко е ок вече.
аз давам БиоГайя - вече второ шишенце привършвам - все ми се иска да вярвам, че това ни се е отразило благотворно и ще продължавам да давам Simple Smile

ние миналата седмица започахме деня си в 4 а.м. - звучен смях, усмивки широки и голям кеф от нейна страна, и аз сутрин към 10-11 бях значително уморена вече, а да не ви казвам късния следобед и вечерта какво ми беше...
а тези дни в 4 а.м. като по часовник си яде /дори не я чакам да се събуди, ми в просъница давам/ и поне поспива после 3-4 часа, което си е просто идеално Simple Smile

аз съм много щастлива, че вече повече от 10 дни кърмя без протектори! много съм доволна, наистина! то се получи просто от мързел, че един ден просто нямах сила да ходя да взимам протектора от другата стая и реших да пробвам...
на мен проблема ми е, че имам плоски зърна; те грам не са се променили, но явно Сара вече е много опитно 'сукалче' и е заякнала и си суче без проблеми Simple Smile

аз не искам много да се вглеждам в наддаване и подобни, но онзи ден се претеглихме на моя електронен кантар - закова на 5 кг и това е /3,260 при изписването/. преди месец беше 4,440. реших да я измеря на височина - 62 см /роди се 53/.
като слушам при вас как върви наддаването, някак това ми се вижда незадоволително малко. но в същото време, виждам, че има наддаване, кърмя на поискване и не мисля, че детето ми е нещастно и гладно, дори напротив...
днес пихме кафе с една дама, чието момиченце е 6 дни по-голямо от Сара - вече е 6,5 кг - ми то като ги държахме да се гледат и да си се хилят, моето изглежда като бубулечка пред другото бебе...
пък и нали се преместихме в друг апартамент и нещо тяхната комуникация се обърка, та не са ни викали на консултация за 2рия месец. но те тук няма да се впечатлят колко е наддала, стига да е в позитивна посока.

# 121
  • София
Добро утро мацки!!!

Данна да ти кажа моя Рада също е доста финна мацка, яде на поискване също като Сара и също е едно щастливо и доволно бебе, на което определено яденето не му липсва. И тук, както и във всичко има т.нар култура, култура на хранене, много майки се увличат в желанието си децата им да растат и неистово ги тъпчат с идеята при всяко следващо вманиачено премерване детето да удари безобразно кантара и видиш ли тя да остане духовно удовлетворена от този псевдо прогрес. Но нееее това е началото на един жесток проблем в нашето съвремие, програмирането у децата ни на наднормени кила още от кърмаческа възраст........масово, както казва моята педиатърка. Стомахчетата им както и нашите са склонни да се разширяват и да се свиват, но веднъж разширено тяхното стомахче, ако не бъде натъпкано пак до нивото на натъпкване детето реве и нестово се моли за храничката, която ние сме му отнели, докато при възрастния това е осъзнато и някак си се справяме с това защото осъзнаваме че сме гладни ма ще хапнем по-малко.
Аз тази сутрин за пръв път се притесних Рада хапна ма много малко кърма......четох за кърмаческата стачка.....не знам не мога да преценя какво й е. После се опитах да дам АМ но и там имах успех само с 20 грама.....и сега заспа. Ще я пробвам след 2 часа пак! Чудех се да не е реакция от ваксините но минаха две денонощия все пак????
А трябва да е ок девойката, че нали утре смятахме да прилагаме първата доза на Ротавирусната ваксина.....
Иначе за коликите, определено при Рада понамаляха и то значително но има един или два дни в седмицата в които има. И все повече ги разреждаме, отшумяват определено, но ......има ги!
Лек ден мамита и дано да е не е толкова студено при вас, колкото ни вещаят синоптиците за днес.

# 122
  • София
Здравейте мацки
Честит имен ден на всички Викторовци и Виктории. В това число и на мойта дъщеря  Heart Eyes. Да са живи и здрави, умни, послушни, усмихнати и със щастливо детство  Hug

Евита радвам се че дерматоложката ви е успокоила и не е АД.  Hug Дано да отшумят по-бързо пъпчицити и да се изчисти лицето на Рада  Hug Освен това аз от преди седмица съм в същото положение като теб. И Вики не искаше да яде по много. Направо е ужасно. От вчера обаче положението се нормализира. Често предлагане му е майката, ама и те си изнервят...щота като не искат..и не искат и това си е  ooooh!

Данна браво на теб, че вече кърмиш без протектори. Така е много по-лесно и удобно  Hug

Тара хахахаха споко, не си единствената. С Вики още не ми се е случвала, амо с Иво ми се случваше честичко. И аз като тебе изключвам, дори по някой път като се замисля нещо и мъжа ми след пет минути го чувам....."Ехооо, трети път те питам"  Mr. Green А както се сещаш аз не съм чула ни веднъж  Mr. Green.

Amorevole   Hug

# 123
Честито на Вики и на всички, които празнуват  bouquet
Мишчица, много хубави неща си разказала и публикувала. Нинче, знам го това и много го харесвам Hug
Тара, на мен не ми се е случвало, защото спя неспокойно и освен това като съм с бебе съвмсем свеждам съня до критичния минимум, дори и да е до мен, но на баща му се случи точно същата вечер, когато на вас с Емо. Каза, че ще стои до един часа при него, а аз да легна до Иво. И към единайсет чувам, че Боби реве яростно, реших, че е огладнял и му прави млякото, но плачът продължи повече от необходимото време за приготвяне. Като влязох при тях, заварих картинка- мъжът ми  спи седнал на дивана, а бебето на пет сантиметра от него в люлката се дере от рев. На него му е за първи път, явно е бил много уморен.
Jaded, аз също съм фен на четенето от най-ранна възраст. Така се създават навици.
А колкото до свекървите. Ами те сигурно по правило виждат снахата по-дебела, по-лоша и по-некрасива, отколкото е Laughing Или сравнение с дъщерята.
Без да държа Боби да си изпива цялото мляко, яде, когато и колкото поиска, се пораснал с един килограм за месец и вече е 6.300 и 62 сантиметра.Свикнала съм с големи бебета и когато са много малки, на приятелки, направо ме е страх да ги гушна.
Сложиха му васксината, плака при поставянето й, но сега се смее и гука. За мой ужас ни казаха днес да не излизаме.
Дадох снощи и тази сутрин Туя, дано да не вдига висока температура и да не се налага и Панадол да давам.
Коликите при деца, при които са силни, обикновено продължават до края на третия месец, че и повече.

# 124
Привет, мамета  Hug

Андрей няма колики от близо месец насам. Случва се да му е неразполоежно на стомахчето, но определено не са колики или поне не онези, ужасните  Wink Всяко детенце обаче си е различно. Имам позната с момченце, чиито колики са продължили до деветия месец, имам познати, които пък не знаят какво е това колики.
Дано скоро да отшумят при всички  Hug

Мишчицата, явно си е повсеместна "болест" с това несукане и неядене  Laughing
Андрей е същата работа - започна да се храни много бързо, той отдавна суче по 5, максимум 10 минути, но сега яде по 3-4 минути макс и то не всеки път.
Когато започва да суче, не го прави ефективно, а някак по - леко, по - скоро за удоволствие  newsm78. След известно време вече започва да суче по - силно, когато всъщност тръгва и млякото. При някои хранения пък имам чувството, че изобщо нищо не изяжда, ами само ме лигави. Чувам го, че преглъща, но не както обикновено. Започнах да мисля, че няма кърма или е трудно слизането й, но когато стисна гърдата, си излиза една добра, силна струйка, т.е. не е проблемът в това.
При все, обаче си има напишкани памперси, ака редовно - понякога всеки ден, понякога през ден - два, лигавиците му са мокри, активен, контактен и щастлив е, което ме кара да мисля, че всъщност е нахранен и хидратиран, иначе едва ли би се държал така  newsm78
Поуспокоих се малко от отговора, който са ти дали, защото по едно време, съчетано с намалената кърма по време на цикъла ми, доста се бях притеснила да не вземе да се обезводни.
Хем си казвам, че той вече е достатъчно голям, за да ми даде сигнал когато има нужда от сукане, хем пък ми е притеснено, все пак е бебенце. Но те майчините тревоги едва ли имат край  Laughing

Честита ти именячка   bouquet Жива, здрава и много щастлива  Hug

Евитка, педиатърката ме предупреди, че ваксините могат да доведат до липсата на апетит, но тази странична реакция била типична за първите 48 часа, така че по - скоро не е от това. Изчакай малко, може да не е била гладна, знам ли? Виждаш, че и аз съм в същото положение и се чудя какво става, но те си знаят най - добре, все пак не са идиоти, които да поглъщат всичкото мляко, което им тикаме в устите  Mr. Green
Ако е гладна, няма как да ти откаже мляко  Peace
А пък аз мисля, че кърмаческата стачка е по - скоро не отказ от храна, а отказ от гърда, ама знам ли. Поне аз така я разбирам  newsm78

Валери, когато сложиха ваксината на Андрей, педиатърката каза да го държа възможно най - дълго навън, защото така щяло да му е по - спокойно  newsm78 Иначе каза да не го къпя, по - точно - изобщо да не го мокря, до 24 часа след ваксинацията  Peace
Браво на Борис, добре расте детето  Hug Дано понесе ваксините нормално  Hug

______

Моята свекърва пък е два пъти мъжка майка и цял живот си е мечтала за дъщеря, та много ми се радва, обгрижва и винаги ми прави комплименти е, не пропуска и да ме дразни, ама то сигурно и аз нея  Mr. Green. С другата й снаха са се виждали няколок пъти само, не живеят в БГ, иначе и нея много си я обича и редовно й праща колети с подаръци.
Не се бяхме виждали с нея (със свекърва ми) няколко седмици, в които аз, естествено съм се повталила и придобила човешки вид Mr. Green, та не пропусна да ме изчетка подобаващо  Mr. Green После, естествено, прехвърли целия си възторг и внимание върху внучето  Laughing

# 125
Кокетка, ще послушам сигурно вашата Laughing и без това вътре не може въобще да спи.
Другата седмица мисля да си купя олекотена пухенка, защото зимата не знам как ще издържам по толкова часове навън. Мисля, че сама си уча така децата и после мръзна покрай тях Grinning
Но някакси съм си решила, че ден без разходка, е загубен за здравето на детето ден.

# 126
  • София
Леле Валери, мъжа си е мъж, моя Рада е точно 62 см като твой Боби, но е едва 5 кг:-)))) На 2 месеца и 5 дни....
Стискам палци да понесете добре ваксините, ние бих казала ги понесохме доста добре..............аз направих един опит за даване на панадол, но беше неуспешен и детенце само си се успокои след това и си заспинка и аз само мерех температурата до сред нощ, но нямаше никаква неприятна промяна.Като споменах мерене на температура исках да споделя, че аз я меря със сензорен термометър на Joycare, вие с какво мерите???
Аз също много се учудих на педито ви каква е логиката в НЕизлизането на вън?? Айде в къпането и ние не я изкъпахме същата вечер, но за излизане и аз като теб съм всеки ден навън, Рада и е все тая къде спи, днес не е от най-поспаливите, ядем на често и на по малко, не знам какво и става???? Но детето си е спокойно, весело и се усмихва.
Кокетка сетих се скоро как беше писала, че твой Андрей гука и си хортува с пердетата ти в дневната. Наша Рада е така с вестниците и списанията, не може да си представите какво настава като й сложа някоя брошурка на МЕТРО или списание Грация, или някоя цветна книжка, включват се освен звукови емоции и всички двигателни, все едно въртолет загрява за излитане, настава неква уникална суматоха.... смея се с глас като я гледам, а тя за миг спира прекъсната от моя смях и после пак възстановява емоционалния излив върху печатните издания:-))))))))))))
То и моята свеки е два пъти мъжка майка, но е...............нямам думи. Така, че само мога да ти завидя за добрата женица, няма как да не й се дразниш понякога, все пак е свеки............
Днес мисля да излезем след 14ч. до скоро мамита и усмивки!

# 127
Валери, и аз всеки ден съм навън с бебето. Откакто излизаме по разходки, може би имаме пропуснати само два - три дни.
Андрей не винаги и навън спи, но дори и да не спи, е значително по - спокоен. Изваждам го от количката, ако сме спрели някъде и той си зяпа, ако се движим - пак си зяпа доволен. Вкъщи се изнервя доста, трудно заспива, ако изобщо се случи това, лесно се буди. Тегава работа. А и аз не мога да стоя затворена, направо се задушавам. Лежах половината бременност и сега направо полудявам, ако не мога да излезна, развих някаква форма на клаустрофобия спрямо жилището ни  Laughing
Аз имам олекотена пухенка, още не съм я извадила, нали бяха топли тия дни, но иначе върши чудесна работа. Няма да съжаляваш, ако си вземеш. Също така добра работа ми върши и скиорското яке. Моето е много леко и тънко, но държи доста топло и пази от вятър. Нося си с мен винаги и едно одеяло, което отмъкнах от един самолет - леко е, но топло. Слагам си го под дупето, ако пейката е студена. Понякога ми иде да се завия и да подремна, но още не съм се осмелила  Laughing
Е, разбира се, в този номадски вид се подвизаваме само и единствено в квартала, като заслизаме към градО, се обличам подобаващо  Mr. Green

Дана, и на нас ни е "забранено" да разхождаме детето в мъгла. Честно казано не съм питала защо, но предполагам защото тогава въздухът е особено мръсен, лепкав и гаден. Знам ли..

Евитка, хахах, вярно, точно същите звуци  Joy
Всеки път се попикавам от смях, а нашия само върти очи и ме гледа  Joy Ох, каня се да го снимам някоя сутрин с камерата, но забравям  Blush

А относно въпроса ти за термометрите, нашият е инфрачервен на Микролайф, комбиниран е за ухо и чело. Доста бързо мери. За някакви секунди, но аз имам особено мнение за дигиталните и инфрачервените термометри и за себе си ползвам един стар, незнайно как оцелял, живачен термометър. Мъжът ми ползва инфрачервения, но го взехме за детето най - вече.

Сега обмислям и покупката на инхалатор, но се чудя дали да е на Омрон или Микролайф  newsm78

Хайде, оставям ви, че малкия ме вика за папане, а после ще се стягаме за разходка по центърО  Laughing

# 128
Здравейте момичета,
Искам да ви попитам, как успявате да изперете жълтите петна от дрешките, получени при пропуснал памперс. Пера ги с ариел на 80 градуса и пак не искат да излезнат. Бебо ползва част от дрешките на кака си - много са запазени (тя беше на АМ почти от самото начало и акаше само вечер и то с наша помощ). Приема всякакви съвети.

Имам и въпрос към ЛЛЛ консултант: Преди около 2 седмици се беше получило зачервяване, като петно, на едната гърда. С помощта на моето джипи проблема отшумя за една нощ. Но зърното ми се разрани - само на тази гърда, на която беше зачервяването. Вече 2 седмици мажа зърното с гармастан (за другата гърда продължавам да си използвам крем на авент), но без особен резултат. Понякога болезненото място залепва по подплънката и при отлепяне остава кървав отпечатък. Зърното ме боли повече през деня, когато бебо суче по-често. През нощта, когато прави по-големи паузи, болката, като че ли отшумява. Няма промяна във вида и формата на разраненото зърно, нямам бели точици по зърното.
Иначе имам мляко и този проблем при мен не се отразява при бебо - суче си и от двете гърди все така лакомо. Наяжда се все по-бързо - между 5 и 10 минути, не пуска зърното по време на кърмене, не се чува и цъкане. Първите 2-3 минути преглъща много интензивно, дори последните 2 дни се случава да спре за миг, да се уригне и да продължи още няколко минути.
Моля за съвет - трябва ли да посетя специалист за раната и ако не, с какво да я лекувам. 

# 129
  • София
Здравейте, мили мами!
Връщаме се след консултация с ваксинация (само едната ни поставиха, другата по-натам  Laughing)  и голяма разходка, а сега виждам, че на Валери са й я забранили.   
Подготвила съм и аз скиорското яке за големите студове, но мисля да си купя и апрески.  Mr. Green

И ние сме в отбора на стафилококите. Sad Почваме мазане с бактробан, но мисля и себе си да мажа, защото често и майките имали.
Дими е порастнал 1.200 кг. за 1 месец и ни направиха забележка, че го прехранвам, но като е изцяло на кърма не било чак такъв проблем, да съм се опитала да махна нощно хранене като му давам водичка, ако се събуди, което обаче едва ли ще спазя, ако той сам не се откаже.
Сега тежим 5.440 кг. и е 59 см на 2м. и 10 дни.

Галче, белият шум при нас не работи, през деня няма заспиване, освен в ръцете ми. Вчера се зачетох за признаците на рахит, един от които е неспокоен сън и стряскане, днес попитах докторката му дали има опастност и тя ни отговори, че било рано още за симптоми, но той от време на време май се и поизпотява, което също е симптом, а ние сме само на 1 капка вигантол и вече се притеснявам. newsm78
Да си се оплача, че и аз не съм случила на свекърва, но нейните изцепки нямат край и съм си казала, че няма да се концентрирам в/у тях, защото започвам много да се ядосвам, а това се отразява на детето ми.
Щях да попитам има ли някоя мама, която да живее в Лозенец или някакви идеи за градинки тук, защото освен в парка на семинарията около нас, който е доста усоен, друго място за разходка не знам, а до южния парк няма смисъл да ходя и вадя колата за 1-2 часа, като вече не може да се кърми навън. Sad

# 130
Ето ни и нас: почти покорихме едното тепе, утре вече ще се качим най-догоре, че днес преди да го щурмуваме имахме друга работа и се забавихме, а нямаше как да нахраня малката навън (пусто сложих си боди  Grinning) Много добре ни действат тези разходки: и аз поддържам форма, и тя е спокойна, нослето й се изчиства и диша, разглежда света, а като й писне се гуши в мен и спи. Хората ме гледат като извънземно, днес не видях нито една майка с бебе за 3 часа, явно не са ентусиастки като мен. Но и аз като Валери, ако не изляза, се чувствам гадно и ми е гузно пред детенце, че не съм го извела да подиша въздух.
Данна, и аз не съм питала за мъглата, но то е защото моята педиатърка декламира с такава скорост всичките си препоръки, че едвам й смогвам да я чуя, камо ли да я попитам нещо. Но вече с мъгла или без няма да пропускам излизане, вчера се измъчихме затворени вкъщи: Радина спа като пън цял ден, нито апетит имаше, нито нищо, после цяла нощ се буди и през 2 часа искаше да суче, направо луда ме направи. Пък и ние живеем тук точно до Марица, то все си има мъгла през тези сезони, река е все пак, нормално е. Ако я чакам да се вдигне, ще излезем чак напролет  Grinning
Иначе мен ме е срам вече да ви кажа колко сме големи: 62см, 6700кг, ама наистина не изглежда дебела, просто е стегната и набита... Храня я на поискване, понякога прескача хранения сама, денем, нощем: тя си определя кога и по колко. Иначе е весела, общителна, активна, само вчера дето беше апатична, ама то цял ден да стоиш затворен не е леко.
Зет ми онзи ден идва на гости и й подари един жираф, който хем дрънка, хем се разтяга и се събира със звън, абе много тарикатски, е тя направо е влюбена в него. Като й го сложа на шезлонга и почва да му разказва разни истории, даже го хваща за краката. Още няма сила да го дърпа, ама и това ще стане.
Вчера за пръв път я сложих на активната гимнастика, голям купон падна, защото се оказа, че котаракът също проявява интерес към нея и взе да бута играчките, а тя го гледа и му се смее. Съжалих, че нямаме камера да ги снимам. Но за Коледа ще си подарим с мъжо една, че времето си минава и изпускаме така ценни моменти. Но Радина вече взе да обръша внимание на котьо, преди хич не го регистрираше, сега се заглежда в него с интерес. Той на свой ред почна да се осмелява да я приближава на по-малко от метър Simple Smile Абе у нас е весело, представям си какви игри ще падат скоро.
Четенето е нещо, с което искам да свикне от съвсем малка, за мен то е много важно. На баща й никой не му го е създал този навик и сега не мога да го накарам една книга да подхване. А за мен книгите са си най-голямото богатство, най-добрият източник на знания и най-приятния начин да си развиваш въображението.
Моята свеки утре ще ми идва пак на гости, та ще ми е лудница целия ден, имам да чистя, да готвя... По отношение на сравнението между мен и дъщеря й, мисля, че там няма как да ме съди по повод килограмите, защото зълва ми е около 100... Тя не че е искала да ме обиди жената, просто понякога и тя се чуди какво да каже. Пък й като й се е видяло, че имам корем, видяло й се е. Няма да се събличам гола да й се показвам колко съм слаба  Joy
Това, което най-ме товари по отношение на тях е, че не пропускат повод да ми обяснят колко им липсва детето. То и на моите родители и роднини им се иска да я виждат, но не опяват непрестанно. Когато им я заведа, я виждат и това е. А те всеки ден мрънкат на мъжа ми да ходим или те да идват на гости. И се чудя това дали с времето ще отмине  newsm78 или ще е все така...

# 131
Привет, момичета!

Скоро сигурно ще се побъркам Tired Лиза май е в кърмаческа стачка, реве ,криви се, не иска да захапе, пищи, долу-горе като при някои от вашите бебоци, но разликата е, че въобще не е спокойна през деня. И това е вече 5-ти ден  Sad. Дано да отмине скоро Praynig В сряда вечер така се бях панирала,че детето е гладно, че посреднощ пратих мъжа ми да купува адаптирано мляко за всеки случай. Но засега удържаме фронта. Каката ми е правила няколко пъти такива истории, и знам ,че всичко след няколко дни отминава, ама пак се притеснявам  Crazy

И на Елиза сложиха задължителните ваксините. От препоръчителните ще й поставят само Превнара и ваксината против хепатит А, когато им дойде времето.

Буболина е 5700 гр и 61 см. Като правя сравнение , Иви на 2м и 10 дни е била с 500 гр отгоре, а се роди с 600 гр отдолу в сравнение с Елиза. Педиатърката каза, че момата ни щяла да бъде по финна тогава от кака си, ама то повече няма накъде. Тези от вас,които са виждали каката знаят кооооолко е слаба , въпреки , че яде на всеки 2 часа  и то по много.  Crazy Де да му имах метаболизма на това дете.
Аз съм си шишко.  Rolling Eyes С 15 кг отгоре, които съм сигурна ,че докато кърмя няма да сваля, най-много да кача още. Примирила съм се, после ще слабея.  newsm78Ама мнооооого ми е гадно де, но голяма уста иска яде. След кърмене "начупвам" вратичката на хладилника. Joy

# 132
здравейте всички !! все не намирам време да пиша, а и ми се струва странно, след като не съм писала активно дори през бременността, но от известно време ме тормози нещо и просто споделям .. а ако някой има опит в това ще се радвам да откликне ... Та, проблема е, че ми е много неспокойна девойката ... съня и е много накъсан, постоянно се буди, мята ръце и се стряска, спи по час и половина, два максимум ... през деня много рядко спи дълбоко, обикновено прави едно спане по 2-3 часа по обяд .. Нощем не знам как спи, защото аз съм скапана и се будя само като се разцърка за хранене, но подозирам, че и тогава не и е спокоен съня. От няколко дни давам Дормикинд, не знам има ли ефект и какво всъщност да очаквам. Неспокойството и основно го отдавам на коликите - има ги от 10-я си ден и са на периоди - няколко дни я боли, после няколко дни почиавка ... Страхотни газове има, оригва се по 2-3 пъти по време на хранене и след това я държа за още оригване, коремчето и е като реактивен двигател. Давам инфакол и от него ака по-лесно и по-често, облекчава я малко, но пак има газове. Вече в чудо се виждам, нищо не я успокоява и като почне да пищи често я оставям - нито гушкане помага, нито разнасяне, нито по коремче, нито масажи .. нищо ... Дори в началото се плашех, че е все гладна, докато не разбера, че това пъхане на ръцете в устата и желание за сукане е от болката  Rolling Eyes когато е спокойна изкарва 3-те часа между хранене без проблеми ... Има ли някой с такива грижи, какво правите за да успокоите бебето ??? И друго - кога се предполага, че ще спи по-дълго време нощем ??? за сега си се буди на 3 часа, а понякога и на по-къси интервали... направо ме съсипва, защото яде по 20-40 минути и после докато я оригна и един час от моя сън заминал ...
Иначе се кърмим много успешно, от самото начало имам достатъчно мляко и нямам болки, никакви проблеми поне с това. Бяхме на поискване докато не почнаха коликите и не разбрах, че коремчето и има нужда от почивка и не може постоянно да виси на цица .. тогава почнах да налагам режим и скоро тя свикна с това.
И друго да се оплача - онзи ден бяхме на ортопед и след ехографски преглед се оказа, че има лека форма на дисплазия на лявата тазобедрена става, та сега два месеца ще трябва да носи специални гащи. Вече свикна с тях, само че аз не мога да свикна и ми е много трудно закопчаването и гласенето след всяко преобуване  Twisted Evil надявам се проблема да изчезне скоро, но до тогава ще си носим гащите и неудобствата с тях  Rolling Eyes

# 133
  • София
Здравейте момичета
Появи ми се един проблем и ще помоля ЛЛЛ консултант за мнение.
Преди малко вдигнах температура 37,9, т.к. не бях кърмила няколко часа(ок 6) от едната гърда. Тя стана мн. болезнена и се втвърди. Взех си топъл душ и изцедих 90 мл кърма, за да я облекча. Изпих и 1 парацетамол, но температурата не ми пада. Моля ви, кажете ми  какво ми има и как да се оправя. Благодаря предварително!

# 134
  • Варна
Здравейте!

Евита, мерси за инфото за А-дерма. Посмях се добре на историята с твоята свеки и армаганите, дето ти донесла.  Mr. Green

Нинче, страхотно е това, което си постнала. Миналта година също ми попадна пред очите и тогава плаках от мъка... Сега пак ми се доплака, но от щастие. Мерси, че го постна!  Hug

Мишчица, много хубаво стихотворение! Hug Честит имен ден на Вики! Да е жива и здрава!  bouquet

Дана, коя книга за двуезичните семейства си си поръчала? Аз миналата година гледах някакви, през бремеността също гледах, но в крайна сметка не съм поръчала още. Вие н акакви езици си говорите помежду си. Аз малко се притеснявам, защото  аз говоря един език, таткото - втори, а помежду си на трети. Ще ми е интересно да споделиш как действате вие. Ние засега прилагаме само правилото един родител-един език. Hug

Тара, посмях се на историята за твоя дълбок сън.  Hug

Валери, Кокетка, Джейдед - завиждам ви, че всеки ден извеждате ббоците навън. И аз искам да  водя Малена на разходка, но някак си не смея. Във Варна е толкова ужасно времето, че на мен не ми се излиза. Днес например беше типичен варненски есенен/зимен ден - студено, влажно и адски силен североизточен вятър.
А другите мами от Варна извеждате ли бебетата като е така студено и ветровито? newsm78

mamulq77 ,  Hug

Нашата сага с моята диета и акитата на Малена продължава. Резултатът е все същия - аз съм гладна  Mr. Green , а при Малена няма подобрение. Днес беше неспокойна, а и не спа през деня, както е свикнала. Дано утре времето е поне тихо, че да излезем малко.

Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт