:/сигурно го знаете от преди, както и аз, но сега го видях във ФБ и реших да го споделя с Вас/
Преди да стана майка спях толкова, колкото поискам. Никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна. Гримирах се, обличах се и отивах на работа.
Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни.
Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит".
До преди да стана майка никой не се е осмелявал да повръща върху мен.
Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите.
Oще по-малко съм си представяла как бебе суче почти денонощно и ме ползва за залъгалка.
Напълно контролирах разума и мислите си.
Спях нощем и имах време да сънувам.
Преди да стана майка, никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му.
Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача.
И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка.
Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко.
Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи.
Не знаех, че целувката ми може да лекува.
Преди да стана майка, не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него.
Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение.
Не мислех, че мога да обичам толкова горещо.
Преди да стана майка не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна.
Преди да стана майка не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша.
Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка и целият ми цвят се промени...към по-добро!
не се разминахме и ние без АБ.ама какво да се прави,важното е да е добре мъничето.
вчера пристигна помпичката,тоооолкова съм ти благодарна ч1е ми се отзова,няма да го забравя
)бедрата са ми все още големи и почти нищо не ми става 

За секса какво да ти кажа: тъкмо ми свършиха лохиите и мъжо го закъса нещо с простатата. Той си има проблем всяка година като застудее, ама сега го карам пак да върви на доктор, да видим тукашните специалисти какво ще кажат.
Психически съм супер. Чувствам се много добре и изобщо много се радвам, че съм майчинство 
За това и предлагам по-често, незнам правилно ли е. Осъзнавам, че вече е доста по-силна от новородено и са и достатъчни 5 минути да изсуче цялата гърда. Но някак в началото усещах по осезаемо как слиза млякото , от седмица може би някак си не усещам толкова ясно. Дори понякога мисля че суче "на сухо". Или вече не усещам да слиза млякото. Незнам. Факт обаче е че тя е спокойна и изглежда сита
. Вчера и предложих вода, но изобщо не и хареса. Опитах на два пъти абсолютно изплю демостративно и правеше недоволни муцки и засега спирам с опитите. Дано да е било нещо моментно и да нямам повече такива проблеми с които да те занимавам
Винаги ми е било интересно, как една У хромозома прави момиченцата и момченцата от съвсем малки толкова различни. Диди например най-демонстративно ми заявява, че тя с момченца няма да си играе, колкото и аз да се опитвам да обясня, че всички са дечица и искат да си играят