Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 879
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
EVITA фризопепа е доста капризно мляко и не се изписва току тъй атопичния дерматит и алергия към белтъка са доста пополярни и модерни болести напоследък и за всяка пъпка изписват или фризопеп или ХА мляко който съответно са супер гадни .ако наистина пък е АД или АБКМ фризопепа се поема от здравната каса/не съм сигурна цялата сума или част от нея /

# 91
Ето ме и мен, след като цял следобед аз дремех на една пейка на слънце, а Емо спеше дълбоко в количката (изкара най-дългия си сън до сега - 3 часа и половина, като чета как някои от бебчетата спят по 7 часа, не мога да повярвам  Shocked,  при положение, че за мен 3 часа и половина са чудо невиждано  Laughing). Трябваше да уча за изпита утре, ама това слънце така беше напекло, че как да ми се учи, за това първо само си гледах наоколо, а после си говорих с една баба, която ми разказваше за някакви астероиди, айсберги и други чудеса на Вселената  Laughing

За обличането - вкъщи е около 24 градуса и Емо е с боди с дълъг ръкав, чорапки и дънки. За навън, прибавям върху бодито тениска с къс ръкав, якенце, шапка и пантофи. Понякога слагам едно много тънко яке (само шушляк против вятър, без да има нещо за топлина), тогава слагам и жилетка отдолу. Това е при тези градуси презд последните дни, космонавт не слагам още, чак като падне температурата около 5 градуса, тогава ще скачаме в космонавта. Като заспи в количката го завивам с едно одеалце, а ако спи в кенгуруто, аз играя ролята на одеалцето  Laughing

Валери, Иво и като го видях много ми напомни и визуално и като поведение за брат ми като беше малък, но сега, като прочетох за разсъжденията му и как е разказвал на Дидка за змиите, направо все едно за брат ми четох, че той беше такова дете - русо, сладко, красиво и мноооого любознателно, още на 3 годинки знаеше повече неща за света от мен (тогава съм била на 8  Laughing) И си го представих Иво как ги говори тези неща и ми стана едно мило и ми се прииска и Емо да е такъв, защото такова дете вкъщи прави деня прекрасен, интересен и различен и оставя спомени за цял живот. Аз сега мога да разказвам за историите на брат ми като малък с часове, а за мен на тези години никой от роднините не може да разкаже повече от един-два спомена  Laughing защото съм била стандартно дете  Laughing а и бях много кротка, часове можех да си седя в някой ъгъл с ножичка и хартийки в ръка или с някоя кукла, а брат ми на 4 започна да чете един военен атлас, около 500 страници, голям формат и научаваше всички държави и столиците им и куп подобни неща , които после ни разказваше Laughing

# 92
  • София
Валери, Таренце......усещането ми за подобен типаж дете ми е много познато:-))) Моят племенник Стефи, който аз изгледах е точно такова дете, будно и с друг поглед за живота, създадено да носи само позитивизъм; у това дете няма грам агресия и злоба, винаги е склонен да ти прости и носи любов в огромни дозиии. Сега е на 10 и милия няма да забравя през лятото аз вече с коремец и ми личи бременността и той ми вика ма уж стремейки се да е деликатен" Лельо, почнала са да приличаш на дебела" Simple Smile)))) И до днес се бъзикаме с мъж ми.......
Рада определено е крива от ваксините, но аз упорито няма да дам панадол ако не вдигне темпераура, спинка си детето в момента, но съм в готовност........моята ЛЛ ми каза под сурдинка че тази ваксинация не е толкова гадна, но реваксинацията, когато вече се натрупват е доста кофти, защото това са т.наар. живи ваксини и се понасят по-кофти....
klims9, Мишчица, да признавам си че напоследък АД е доста популярно кожно заболяване сред бебоците ни, но......Рада я лекувахме с какво ли, какво ли мазах, сменихме пелени, сменихме кремове, защото пъпките по лицето са като тези по дупето, когато завехват тези на лицето, завехват и другите, но са постоянно.....тъкмо изчезнат едните и хоп до ден два са заместени от нови!!! Колкото до това дали АМ го изписва касата.....ще се поинтересувам, но за мен това е мисия невъзможна!! И щом лекар ми го е предписал аз съм длъжна да опитам, все пак е мляко, което ми е изписано с рецепта....
КАто заговорих за АМ исках да ви споделя един много интересен факт за Аптамила, така прекрасния аптамил, който ми запече дълготрайно детенцето и едвам го оправих после.....имам приятел, който също има малко дете и доста се интереусваше от АМ като се наложи да преминат на дохранване, та той ми разказа че формулата на Аптамила е разработена по време на втората световна война и идеята на това мляко е била децата да могат да издържат с едно нахранване 24 часа. И до днес тази формула не е променена и си предствете какво наблъскване е ..............

# 93
  • Варна
Здравейте!

Стелс-белс, мерси за инфото за Дуфалака.  Hug Четох, че за кърмени бебета е ок да не акат няколко дена, но при Малена определено е резултат от Смектата и затова се притесних, че може да се е запекла. Все още не е акала, обаче аз преди малко си купих круши и си изцедих сок и чака да видим как ще ни се отрази и на двете. Mr. Green

Мери 48, на патерици честит рожден ден!  bouquet

Пафф, и Малена се плюнчи от около 3 седмици вече - точно, както описваш прави балончета на устничките.

valerie, благодаря!  Hug Много мило ми стана като разказваш за Иво.  Heart Eyes  Аз имам по-малък брат Ивайло, но му викаме Иво и той беше много умно и будно дете и също смайваше всички с изказвания и разсъждения. От една страна много ми е сладка Малена такава малка, от друга - нямам търпение да порасне  и представям си какви разговори ще имаме. Като те чета май трябва да се подготвя по някои теми . Simple Smile Дано в петък мъникът Боби да понесе добре  ваксината.  Hug

Мишчица, честита месечинка на Вики!   bouquet  Не се тревожи - и моята бебка спи доста - през деня има сутрешен сън, даже 2 от около 45 минути. Следва един дълъг следобеден сън около 3-4 часа. Надвечер лека дрямка пак около 45 минути и после вечерен сън с малки паузи за папкане. Явно и Вики обича да си поспинква - няма лошо Simple Smile  Hug

pavpb, по повод обличането твоят пост все едно аз съм го писала. Simple Smile  Hug И аз почвам да мисля, че обличам беба прекалено и почвам да намалям температурата вкъщи. Проблемът е, че и аз и мъжът и обичаме да ни е топличко вкъщи.

Тара, уби ме какви теми си разисквала с бабата от парка.  Joy Тя да не е получавала сигнали от Космоса?  hahaha

Евита, и на нас ни препоръчаха козметика на А-дерма, въпреки, че не са ни поставили диагноза АД, но Малена определено прилича на мен и има много чувствителна кожа. Какво точно си взела на А-дерма?

За ваксините
- на ен ми е много трудно да се ориентирам в темата. Четох доста неща по темата ЗА и ПРОТИВ, но да си призная не мога да си изградя собствено мнение по въпроса.  newsm78 Съответно ще слагам е ваксините на беба. Но и аз се плаша от тези реакции и странични ефекти. Благодаря на майчетата, които споделиха за Туята. Предполагам обаче трябва да се назначи от лекар? Или може да се купи свободно от аптека?

Днес беше прекрасен есенен ден във Варна, което си е рядкост. Така ми се иска цялата зима да е така приятно, тихо и слънчево...
Хубава вечер! Hug

# 94
Тара, специална виртуална почерпка от мен  Kissing Heart не можеш да си представиш колко време издирвам една книга за двуезични семейства, а в този сайт, който беше препоръчала преди, веднага я намерих. най-странното е, че не доставят в Дания /дори и платено/; сега си поръчах един други книги и съм ги пратила на майка ми, която после да ми ги прати тук /и пак ми излиза 6 пъти по-евтино/ Simple Smile
иначе, това, което описваш за гледането на Емо - и Джадед за гледането на Радина - аз и Сара сме по абсолютно същия начин; повечето от нещата, които описвате, при нас са същите  Hug
твоето кенгуру такова ли е https://www.amazon.co.uk/BabyBj%C3%B6rn-Carrier-Original-Orange- … 830505&sr=8-2 и какви са ти отзивите?
аз още преди повече от месец щях да го купя, но тогава татко ми спонтанно ме изненада с колет за Сара, в който ни пращаше и кенгуру. но не съм впечатлена и сега пак обмислям да го купя това точно;

Ения, аз кърмя, преобличам, гушкам, разхождам и всякакви дейности, ON REQUEST - т.е. на повикване е моя живот Simple Smile който от каквото има нужда, доставям и така Simple Smile
за прането и аз имам подобни на твоите наблюдения; не че ще си оставиш детето да ходи с носени дрехи, но не виждам проблем да си ги обличаш както си решиш Simple Smile
аз в някой моменти преобличам много сериозно с разни роклички и подобни, защото искам да и правя неограничено огромен брой снимки Simple Smile

Валери, ти сигурна ли си, че пушиш Simple Smile това в кръга на шегата, разбира се; аз с голям интерес ти следя постовете и хич не ми се връзва в представата за теб, че пушиш Simple Smile

Кокетка, аз имам на Мустела крем защитен за бебешко лечице и на Бюмхен - пак защитен крем за бебета; доволна съм от тях; а таткото на Сара мисли, че тя е с някой парфюм, защото те миришат много приятно Simple Smile
специално тези две марки продукти за бебета ги е препоръчал много велик лекар на майка ми /която неясно защо реши, преди да се роди Сара, да изкупи всякакви бебешки мазила и така аз се сдобих с колет 11кг бебешки кремчета Simple Smile/

за електрическата помпа - аз преди 2-3 седмици реших да си улесня живота и да си поръчам една /цедя за по едно хранене на ден, но вероятно вече ми омръзна моята ръчна/; четох, сравнявах и т.н. и реших да си поръчам на Медела; но какво се оказа - те не доставяли в Дания /продавачат им /. и реших да заложа на така популярната на Авент - огромна грешка от моя страна Sad хем всичко ми е на ТомиТипи и съм изключително доволна, сега защо не взех тяхната електрическа помпа, нямам обяснение...
ама хич не съм доволна SadSadSad

за зеленото ако и яденето на сладко - аз не съм забелязала пряка връзка; аз абсолютно всеки ден ям сладко - минимум докато си пия кафето; не сме имали зелени акита, откакто си беше новородено бебче.

за спането заедно - ние спим двете на спалнята /татко и работи през нощта.../, но не се 'навирам' в нея или да я гушкам постоянно докато спи - тя в едната половина, аз си спя на моето си място; не знам така дали се създава някаква зависимост, но на мен така ми е много приятно, защото винаги ми е на една ръка разстояние;
не знам дали детето става зависимо, но аз определено съм пристрастена Simple Smile и не мога да се отделя и за миг...

и аз вече имам БейбиВак; точно когато ми го доставиха и ние вече нямаме притеснения с нослето; междувременно вече имах и този за уста /медела ли, какво беше, забравих/. а в крайна сметка, започнах да я слагам да спи на много ниска възглавничка; и някак, от тогава няма и спомен за хъркащо и мърморещо носле /не знам дали наистина това беше разковничето/.

за обличането - тук хем е по-студено, а и има перманенетен ужасен вятър...
майка ми като беше тук за 1 месец, не можа никак да се климатизира, и още в началото на септември ме 'съветваше' да обличам с по-плътни дрехи, в следствие на което се появиха разни гадни обриви от претопляне...
сега обличам с боди задължително и отгоре или цяло гащеризонче с дълго ръкавче и крачоли; или панталонче с блузка; слагам и елече отгоре; чорапки и терлички; за навън - върху такъв 'екип' обличам джинси и шушлеково яке; задължително с шапка; и в количката завивам с пелена и одеалце;

още много неща искам да пиша, ама като невидяла искам да се изкажа по всичките теми, че не смогвам тези дни да пиша Simple Smile
поздрави от нас   bouquet

# 95
# 96
Оф момичета аз искам да питам нещо. Като ви слушам за вашите бебчета че се оплаквате че плачкат и не спят, аз почвам да се вкарвам в размисли. Ми Вики спи като пън  newsm78, през деня като не спи не плаче почти, гука, говори смее се и си заспива самичка. През ноща пък спи от първият си ден. Почти по цяла нощ. Тая нощ например заспа в 11 и в 5 започна да си бута ръцете в устата и и дадох да яде. Тя си спеше през цялото време и сутринта се събуди в 8. Освен това от 2-3 дни, както ви се оплаках нещо не яде както трябва. Тара вероятно наистина е кърмаческа стачка, което е нещо ужасноооо  ooooh!. Снощи яде към 8 вечерта и повече не пожела да яде. В 10.30 бутах цица, бутах....сукна 3-4 пъти и това е. И сутринта чак в 5  newsm78. Дали пък е нормално  newsm78

Въпрос към ЛЛЛ Консултант:

Нормално ли е едно бебе, което е на два месеца. Активно е, будно, смее се, гука...абсолютно нормално. Не е кисело или ревливо. Нормално ли е да прави такава голяма пауза в храненето от по 7-8-9 часа? Има ли вероятност бебе на 2 месеца, което е гладно да не плаче? Знам за новородени, които е възможно да са по сънливи и да не плачат заради жълтеница. Но тя до преди седмица си ядеше по много и поне 7 хранения в денонощието, от 3-4 дни сериозно си редуцира яденето. Но по никакъв начин не изглежда недоволна. Единственото притеснително нещо, което забелязах е памперса от тази сутрин. Беше пишкано в него ... примерно веднъж само  newsm78. Иначе ака поне по веднъж на ден, ако прескочи ден ака на следващият 2-3 пъти. Когато не ака памперсите са си напишкани добре, смисъл тежат. Само тази сутрин не беше така  newsm78. В общи линии има ли за какво да се притеснявам? Виктория е родена доносена в 40 седмица и е само на кърма. Дали да почна да предлагам вода?

Mishchitzata, доста майки биха ти завидели за спокойното и спящо бебе, което си имаш. Wink Разбирам притесненията ти дали всичко е наред - майчино сърце все е за нещо тревожно, няма покой и търси отговори. Hug

Не е необичайно бебе на 2 месеца да прави 7-8-9 часови паузи. Ако през останалото време си наваксва с храненето, пълни пелените, наддава добре и е активно, когато е будно, значи по-скоро няма нещо притеснително. Все пак, за да можем да добием по-точна представа, ще те помоля да доуточним някои неща. Освен този по-сух сутрешен памперс, за който споменаваш, следващите по-тежки ли бяха? А колко мокри, добре напишкани памперса сменяш на денонощие? Каква е урината – безцветна и без мирис, или тъмна и с остра миризма? Лигавиците и влажни ли са? През последните дни по колко кърмения на денонощие имате средно?

От описаното от теб оставам с впечатление, че по-скоро не става дума за кърмаческа стачка, но понеже я споменаваш, ето нещо повече за нея -  кърмаческа стачка (ти най-добре познаваш детенцето си и можеш да прецениш дали откриваш подобни „симптоми”).

Тъй като съставът на кърмата е над 80% вода, то обикновено майчиното мляко е напълно достатъчно, за да се поддържа бебето хидратирано (като приемаме, че се кърми ефективно, на поискване и толкова дълго, колкото желае да остане на гърдата). Според Американската Академия на Педиатрите, "Добавки (вода, глюкозен разтворр, формула и други течности), не би следвало да се дават на кърмещи се новородени освен ако не е препоръчано от лекар, когато се налага по медицински причини.” Водата по-скоро би запълнила стомахчето на бебето, без да добави толкова необходимите за този етап от живота му калории, за да расте и наддава. Повече информация можеш да намериш в статията за указание за предлагане на вода на кърмачета.
Предполагам, че въпросът ти за водата е породен от притеснението ти Вики да не се е дехидратирала. Как мислиш, дали вместо вода, да не опиташ да и предлагаш малко по-често гърда - дори и да не проявява признаци за глад, а също и когато е в полусънено състояние и е по-склонна да засуче? Би могла да опиташ и дали кърменето кожа-до-кожа и в по-затъмнена стая няма да имат положителен ефект, а също и евентуално смяна на позата.

Очаквам твоя отговор, като се надявамм Вики междувременно да е започнала да суче и да пишка повече, за да не те тревожи.
Grinning

# 97
....................." Лельо, почнала са да приличаш на дебела" Simple Smile)))) ...............

хахахаха, много сладко хлапе, виж как се е опитал да не те обиди, душичката малка  Hug Иначе точно това имах предвид - има деца, които са толкова умнички и интересни, че всяка минутка с тях е голяяяям кеф  Grinning

Паф, Емо се плюнчи много от около две седмици. Даже като казвам плюнчи, май това не е правилната дума, защото той не прави балончета, ами както си седи и изведнъж изплюва една огромна лига като вадичка от устата му  Laughing Ако не го видя веднага, се налага да се преобличам, че всичко му става мокро и ме е страх да не настине, то все едно изпраните дрехи да му ги обличам, без да ги суша  Laughing

Дана, радвам се, че си харесала сайта. Малко ме учудва, че не доставят до Дания, а доставят до България  Shocked Но за теб и това е вариант, защото има кой да ти ги препраща от България към Дания  Grinning Аз непрекъснато поръчвам от този сайт, да не кажа даже, че от бебешките книжки  малко останаха да не съм ги поръчала  Laughing Когато пускам поръчка от 5-6 книги, те пристигат една по една (предполагам има някаква връзка с това, че доставката е безплатна - ако ми ги пуснат заедно е колет и таксите са по-високи, а така ми пристигат в пощата и ми ги носи пощаджийката като писмо). Онзи ден ни пристигна (точно на месечинката) Грозното патенце на английски и испанки, ама супер бебешки вариянт - цялата приказка е събрана в 5 изречения и мноооого картинки, а днес ни дойде една испанска - Ти ли си моята майка - много забавна, до сега я четохме, т.е аз четях, Емо спеше  Laughing
За кенгуруто - да това е моето и съм много доволна, супер удобно му е на Емо, веднага заспива и не показва никакви признаци нещо да не е ок, а и на мен ми е добре. Единствено, дето съм прекалено дребна (аз имам много тънки кости и като цяло структурата ми е дребна, талията ми в момента е 62 см и по-добре съм уплътнила в кръста кенгуруто, но с племенника ми, много ми хлопаше и там, че бях 5-6 см по-малко, а и с този космически ръст от 160 см, разстоянието от раменете до кръста ми е доста късичко и презрамките са най-стегнати, но пак малко ми висят Laughing) и ми е малко голямо, но то няма кенгуру, което да не ми е голямо, така че това не е от марката или модела. С това кенгуру брат ми отгледа племенника ми и също бяха адски доволни.

# 98
Тарка,имам въпросче за кенгуру.Днес ми подариха едно което  пише от 3-до 12 месеца.Съответно от коментарите ,които прочетох пише че за момченца не било много добре.Това ,че тестисчетата им са подложени на натиск малко ме притеснява .Има ли някаква времева граница за ползане ,която спазваш ти ?Така както е с коша за кола. И както разбирам от етикета ще трябва май да навърши 3 месеца и да го ползвам,че подложката между крачетата е широчка ,а крачетат не са му толкова дълги.Иначе  е с качулка Mr. Green
И палчета за Емко,да пребори ваксината и за мама за вземе изпита LaughingУтре искам да сте и двамата отличници Laughing Hug
Аз за дрешките какво да кажа,понеже повръщаме по цял ден се сменяме постоянно .Това да изпера суха дреха не се случвало Mr. Green

# 99
Дидка, на моето кенгуру няма ограничение във възрастта, а само в дължината и килограмите на бебето (от 3.5 кг и от 53 см нагоре) и се води от 0 месеца поради тази причина. По същия начин няма ограничение колко време ще се носи бебето вътре (Емо, ако го питаш, цял ден ще виси вътре Laughing) и аз го нося, докато се уморя - май повече от 4 часа без почивка не съм го носила. За притискането на тестисите, не се притеснявай - те са миниатюрни все още и са предпазени от дебеличкия памперс, че и дрешки отгоре, така че не може да ги увредиш. Племенника ми не само го носеха в него на разходка, ами и го приспиваха в него много дълги месеци, което означва по 30 минути на приспиване, два пъти на ден, плюс поне една разходка -  пак прави около 4 часа дневно и няма никакъв роблем с тестисите. Дано всичко написано е няккъв отговор, щото все пак не съм лекар, ако искаш питай педиатъра си, а аз утре, ако се сетя, ще пита и мойта.

# 100
Мамчета здравейте!
Аз и тук не съм от най-активните, както и през бременността, но с удоволствие когато имам време чета и намирам отговори на всичко, което ме е притеснявало - облекло, хранене, поведение, ваксини и въобще всичко което ми е минало през русата главица го прочитам тук, и ми става много хубаво, че не съм единствена, а и така се чувствам като малка част от форума Party. Понякога си мисля, че се вглеждам прекалено много в бебка и само търся обривче или нещо друго  :thinkingМ, почвам да чета да диагностицирам, да сравнявам мнения....
Благодаря ви, успокоявате ме, информирате ме и се убеждавам, че не съм сама в лудостта си наречена майчинство  Grinning Grinning Grinning   Hug Hug Hug
  bouquet  bouquet  bouquet  

Мами искам да ви питам следните неща:я кажете вие как влязохте във форма? прибраха ли ви се коремчетата, позлвахте ли колан, ако да какъв? Правите ли секс? Възстановихте ли се напълно физически и психически?

Хубава вечер и спокойни бебоци  Peace

# 101
Zuzanka, с моята свеки като се чуем и тя все това ме пита дали съм се възстановила физически напълно Joy, ама всеки път не пропуска Confused не знам какво точно очаква да чуе. Аз имам още 2 кг и около 5-6см корем да смъквам и винаги това й отговарям hahaha

Дечица са наистина много сладки и невинни с въпросите си, но аз понякога се затруднявам да отговоря. Валери извинявам се за оффтопика, но ти какво отговори за смъртта

# 102
  • София
ООО Дианчеее, така така пази на зета тестисите, че ............... Simple Smile)))))))
Аз да ти се оплача имам едно кенгуро, което за разлика от Тара съм опнала презрамките на МАХ обаче Рада седи вътре милата ма буквално като сопол....детето почва да мрънка, да недоволства и веднага трябва да я махна от там щото аха да ревне. Освен това и кръста ми дъртия ми и той ме наболява и нямам вариант да я нося в кенгуро или слинг!
Q-T лосиона на А-дерма е от зелената серия и се казва EXOMEGA и е за атопична и много суха кожа (поне така пише на тубата) , утре ще ти пиша какво ми е препоръчала и д-р Каляшева, която за мен е доайен в областта и й имам 100% доверие.
Рада си е все така крива и много ама много унила и вяла от тия ваксини днес, меря температурата и е 37, а педито рече преди 37,4 да не давам нищо, е да ама аз реших да дам и се оказа че моя Рада тоя малинов панадол не ще в уста да го сложи, плюе и реве и едвам и набутах половината количество, я споделете вие как давате панадола???????????
Ако не съм въоражена за всеки случай и със свещички на ефералган и знам че няма да си оставя детето да мъчи де!

# 103
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Много ви изтървах ама ще ми простите.Палчета на всички на които им предстоят ваксини.Днес ние изкарахме почти 10ч. будна,дано да спи тази вечер че иначе ще...........

# 104
Добро утро Hug
Благодаря ви много за милите думи Hug
Диди, той ми разправяше, че си бил говорил с една моя приятелка по Временност /през цялото време, докато бях бременна, ме питаше докога ще съм Временна Laughing/ . И като родих, първото, което ми каза, че сега вече мога да го дигна, защото вече не съм  временна.  Добре, че раждането ми беше леко и още в Майчин дом му изпълних желанието.
Тара, ти може и да си била кротко дете, но сега  си толкова завладяваща и предразполагаща, че хората даже и за астероиди ти говорят Joy Аз всеки ден нося книга, за да чета, докато Боби спи и накрая просто зяпам падащите листа. А да не говорим, че имам чувството, че ако имах походно легло и аз бих спала навън след това нощно будуване.
Евита, много деликатен твоят Стефи Simple Smile

Q-T , те толкова бързо растат. От ухаещото бебче, което насища всичките ти сетива с аромат, с докосване, с беззъба усмивка някак почти неусетно стигат до подобни въпроси. Но пък неусетното е всъщност едно немалко повторно  откривателство на живота  - да видиш всяка буболечка през техните очи, да чуеш отново за първи път всеки шум, да докоснеш всяка нова материя, да опиташ нови вкусове, усещания. Да си върнеш детството. И после да съзрееш бавно отново. Затова се чудя на онези жени, които свързат майчинството със скука, с депресивни състояния. За себе си знам, че ако имах време, сигурно щях да имам поне три деца.
Галче, аз се опитвам все още да го щадя и първо му казах , че има много време докато порасне, след това го попитах -ние с тати пораснали ли сме и той отговори утвърдително,  после му зададох въпрос дали нашите майки  и съответно неговите баби са стари, а той -не, не разбира се. И дотам приключи темата, смени я. Но знам, че го вълнува, защото не му е за първи път. И се вълнува от онези табели, некролозите...
pavpb, ще си взема днес  Туя, благодаря.
zuzanka_8, не съм се възстановила килограмово, но иначе да. Но определено усещането ми е, че съм в по-добра форма, отколокто бях след първото раждане.
Колан не съм ползвала, установих, че мога да направя няколко серии по 30 коремни преси без проблем. На това разчитам. Но аз качих много и сега ще си боря последствията.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 07:01 от valerie

Общи условия

Активация на акаунт