Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 220
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
И аз съм много съгласна с Тара  newsm51 При мен нещата се случиха по подобен начин. В някои отношения не съм толкова подготвена, но стремежът ми винаги е бил да мога да си изгледам спокойно детето. Да таткото помага много във всяко отношение, но за мен е важно да имам сигурността, че ако недай си Боже нещо стане, с Радина няма да останем на улицата и аз да се чудя откъде да намеря пари за памперси. Но аз съм такава: не желая да завися от мама, татко, мъж, чичо или от който и да било друг. И смятам и дъщеря си да възпитам да е самостоятелна и отговорна. Пък ще се увъртим около Емо на Тара, току виж го откраднем от Рада, че той като гледам ще порасне мъж-мечта с такава майка   bouquet Joy А ти, Евче , няма да се сърдиш, то за Рада кандидати бол Simple Smile

Освен това, Syn4o, аз не коментирам някой конкретно, а изразявам позицията си по въпроса две последователни бременности. И аз не следя много какво се случва във фейсбук, нито знам каква е конкретната история. Което не означава, че не мога да имам принципна позиция  Naughty

Мишчица, гласувах и аз за вас, макар че гледам така или иначе убедително водите Simple Smile Късмет! Пък ти си сменила аватара и в първия момент не те "познах" Simple Smile

Валери, жената, която ми подари моя слинг ми каза, че е имала и такъв с халки, но че е изключително неудобен. Натоварването е само на едната страна на тялото, а и не е толкова комфортно и за бебето. Аз си поръчах и един от нета, за да имам за смяна, но се оказа, че е съвсем различен от първият ми: от неразтеглива материя е, съответно ми е по-неудобен. Но за вкъщи става, че е по-тънък. Този, който ми подариха, е доста по-дебел, според мен има и малко вълничка в него... Пусто не разбирам от платове и шивашки истории, за да определя какъв е. Та мисълта ми беше, че със слинговете е като с мъжете: трудно е да намериш този дето ти пасва идеално, ама намериш ли го няма по-удобно и приятно нещо  Laughing

Дана, наближават празници, нормално е да ти е носталгично и да ти се свива под лъжичката... На мен така ми е за София: уикенда ходихме, като се хвърлих да се разхождам в парка до нас, като ми стана едно мъчно... Ама така ще е... Пък докога времето ще си покаже.

Дианче, много ме разсмя за кърмата и при нас го има този момент, но едни приятели услужливо ни бяха предупредили за тези ефекти Laughing При нас сексът е мираж, тъкмо на мен ми дадоха зелена светлина и мъжо го закъса нещо с простатата.

Нинче, Ипократис мисля беше диетолога, за другите подробности ще чакаме Евита да се появи и да разкаже Simple Smile

ения, да ти е много щастлив и весел бебока Simple Smile Ама тия Александровци колко именни дни имат в годината  newsm78 Не бяха ли на 30 или 31 август???

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 15:28 от jaded

# 361
Въпрос към ЛЛЛ
От известно време Виктор прави по-големи паузи нощем и от тогава след като съм предложила и втората гърда от нея почти нищо не може да изсмуче,все едно е празна.Пробвах да цедя,но втората гърда пуска винаги по-малко.Иначе сме на дохранване,не сме само на кърма

galabinatankova, притеснява те това, че Виктор прави по-големи паузи и не стимулира добре кърмата ли? Ще споделиш ли какви количества добевка получава той за денонощие или по колко пъти и колко АМ додаваш? Какви количества вода пие той сега, друго приема ли, примерно чай или нещо друго?

Поздравления за чудното наддаване, това е повече от добре. За теб вариант ли е да започнете плавно да вървите в посока намаляване на добавката, за да може Виктор по-често да се буди, да суче повече пъти в денонощие и да стимулира лактацията? Така е съвсем реално скоро нуждата от добавка да намалее и дори да отпадне.

Пиши как виждаш нещата и каква посока би искала да поемете и ще се радвам да дам идеи за действие  Peace

# 362
Офф, то какво нищене настана...
Тара, ако трябва да бъда откровена, съжалявам ако съм те обидила с нещо , понеже по никакъв повод не съм те визирала в постовете си.
Аз едвам се сдържах, понеже извенете ме за въпроса НЯКОЯ ЗАСХТРАХОВАНА ЛИ Е ОТ ТОВА ?
Както е известно няма 100% сигурен контрацептив . Аз предполагам , да не кажа,че съм убедена, че това момиче, не го е планирало така . 
Мисля,че е излишно да коментираме повече темата Simple Smile и да запазим добрия тон   bouquet !
Винаги съм се опитвала да уважавам чуждото мнение, дори и да не съм съгласна с него:)!

# 363
Хелоу лейдис!
Бърз отчет и от нас .1200гр и  2 см прираст , понесе геройски ваксините засега нямаме проблеми.
Яд ме е че така бързо расте не мога да смогна да и обличам готините дрешки  много бързо умаляват ,а и рядко излизаме че с двамата ми е по трудно.
След възпалението ми намаля кърмата три дена беше екшън рев на цица и на ръце , но не се поддадох на мъжа който ме  казаше да и купя и дам АМ. Сега сме си супер !
За трета бременност изобщо не мисля, но е много трудно след седем години да почнеш тепърва да се пазиш преди разчитахме на запушените ми тръби  Mr. Green оказа се грешен контрацептив Mr. Green
Нашата  Дени вече съзнателно се усмихва като и говорим и и се смеем. Не иска да стои сама, а някой да и прави компания.
Да се похваля ще ставам ЛЕЛЯ ! Казах им да работят усилено за мойта зодия и те изпълняват.
Чакаме към средата на юли.
 Хайде лека вечер дами и нека запазим добрия тон ! Heart Eyes

# 364
Ха здравейте мами!
Да направя едно уточнение никой не е казал, че съжалявам за децата си. Изказах мнението си за породени деца или деца с малка разлика и честно казано не само защото ми е трудно, но и защото чувствам, че и вниманието което отделям на сина ми не е толкова колкото ми се иска, а в крайна сметка и той си е малчо и му се полага Sunglasses От тази гледна точка бих избрала по-голяма разлика. Но в крайна сметка съм безкрайно щастлива, че си имам малката Изабела. Господ ме дари с нея и ако не исках второ дете имах избор да направя аборт така, че за себе си взех решение за деца с по-малка разлика. А че съм искала минимум 2 деца и това е факт, просто ако не бях забременяла сега случайно щях да изчакам поне година още, но както казах Божа работа и никога не бих могла да съжалявам за тези два бонбона които имам Hug
Хубава вечер на всички Mr. Green 

# 365
  • София
jaded, благодаря за името. Ще вляза да потърся инфо по-късно, пък и ще чакаме Евита да каже лични впечатления Simple Smile

Честит имен ден на всички именници ! Да си носят името с много здраве и късмет !   bouquet

# 366
  • София
Хелоуууу мацки,

ето ме и мен, след 4 часова разходка с Рада се прибрахме защото милата се беше оакала до уши и реших че женски пазар не е най-подходящото място за смяна на пелени и се прибрахме:-))))) Днес учудващо въпреки мрачното и носталгично време на вън е приятно, не е студено, сигурно защото го няма зловещия вятър.
ТАРЕНЦЕ да знаеш извадих бакалския и там надлежно записах кандидат-свекито как се е изказала:-)) Нали записвам....мдааа 100% си права, проблема е че маса от народа тук НЕ МОЖЕ да те разбере....или по-скоро не иска, но сама си казала има хора и хора:-))) Накратко:   202uu
Дуфалака го пих тази сутрин, до сега се въздържах заради Рада, че нали кърмя да му се не знае, но вече не издържам, трябва да оптам и сега и тиква си пека, че преди не ядях круши и тиква защото от тях не можех да изляза от тоалетната, но сега.....та пробвам с ДУфалака да, а Рада тъъъкмо милата я регулирах и ака ако не всеки ден, то през ден.....и сега очаквам взрив и от нея:-))) Но за да се оправя не трябва да допускам поне седмица запек.
Нинче, да Ипократис се казва пича, ходя вече няколко пъти и всеки път ме мери и килограми и съдържание на мазнини в организма. Диетата ми е строго индивидуална с 6-7 хапвания на ден, като е специално моята е съобразена с факта, че кърмя. Яде се почти всичко без панирани, пържени и тестени.  Мазнините са силно редуцирани и тъй-като аз искам плавно отслабване на 10 килограма диетката ми е по-ларж. Хляба е черен. Всяка неделя режима е свободен ядеш си всичко (ден за пелмени например Simple Smile)))))) Междинните ядения са ми плодове, а същинските салата с риба тон, пилешка пържола на скара, телешко задушено, пуешко, може спагети, ориз, риба но много важно е преди всяко ядене да зе изпиват по две чаши вода, цената за изготвяне на диетата, мерения (освен първото после ти влизат и още две посещения с контролни мерения) струва 80 лева и човека е много готин и разбран, споделяй му всичките си притеснения и намира варианти всякакви, аз съм много доволна. Ако искаш контакти свиркай...даже последния път му се изтръсках с Рада и толкова й се радваха всички там, че почти не успя да се размрънка милата от вниманието и новата обстановка.
ОФ после пак ще пиша че тиквата стана а и една риба съм захванала......

# 367
Тара, Миленка, Евитка,  Hug

Евке, аз от няколко дни закусвам овес  Mr. Green
Да ти кажа, макар и да не целя такъв ефект, действа добре на чревцата  Mr. Green

Като бях бременна си правих овесени ядки, накиснати с вряла вода, в които си нарязвах киви, че тогава имах малко проблеми. Кивито има разхлабващ ефект, но не знам ти с твоите диети заради Рада дали можеш да консумираш овесени ядки и цитруси  newsm78

Запали ме с тая твоя диета, да знаеш  Laughing Имам да смъквам около 8 кг., направо не мога да се понасям. Честно казано, не ми личат особено, коремът ми се е прибрал, от пилатеса съм стегнала бедрата и дупето, нооооо почти нищо не ми става от старите дрехи заради тия пусти килограми, а и аз си знам, че ги нося, Sad
Уж се храня по - диетично, така да се каже, спортувам, ходя по разходки, ама ефект почти никакъв. Много бавно свалям - я има, я няма, по половин кило на месец  Sad Дано като спра да кърмя, нещата да се нормализират. Имам чувството, че заради хормоните и стреса си стоят килата  ooooh!

Я, да ви питам, че сега се сетих - ходилата ви увеличили ли са се? Днес си обух едни ботуши, които си купувах миналата година вече бременна, понеже всичко ми стягаше и установих, че са ми леко тесни някак newsm78 Пробвах и други ботуши и пак са ми леко теснички  newsm78

# 368
Amorevole
много благодаря за отговора..Обаче, той според мен е доста многозначен..
Ето как реших аз да постъпя: Ще ползвам упойката (то е утре сутрин), но съм изцедила предварително 1 или 2 дози, кърмя непосредствено преди да изляза, после давам два пъти изцедена кърма, а аз цедя и хвърлям..
Искам да помоля за мнение и Шаманката , както и всички останали момичета във форума!
Защото дори да има минимален риск за бебчо, сърцето ми се свива, от друга страна ми предстои малка хирургична интервенция и без упойчица не се виждам...

# 369
И аз доколкото прочетох е станало случайно и съм съгласна с Васиту, че никой не е 100% застрахован. Освен това съм съгласна, че е хубаво човек да си прави планове и да си ги спазва, но аз лично се убедих от опит, че животът е непредвидим. И сестра ми си правеше планове, как 7 години след първото, ще имат второ, е да, ама не, и пак са щастливци, защото след 10 години все пак имат мечтаната втора рожба, а колко семейства остават така с едно дете, въпреки че искат две, защото моментът не е подходящ.
Та в частния случай, ако това момиче направи сега аборт, кой й дава гаранция, че когато "подходящото време" дойде, тя ще може да забременее и роди желаното вече второ дете Rolling Eyes
А деца се гледат и с 2 и с 200, народът го е казал. Важното е дори и малко време да остава за децата, то да бъде качествено. А и едно е общуването с възрастни мама и тати, а съвсем друго със себеподобните си, т.е. брат или сестра.

Кокетка, и аз съм отслабвала с подобна диета и ефектът от двете чаши вода преди ядене винаги е бил налице Peace

И да споделя, първият сняг заваля и навън е бяла приказка Nature Snowman

# 370
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
От няколко дни нещо сте се захапали.На пръсти се броите пишещите в темата ама имате хъс да се дъвчете.Недейте така,всеки сам си решава и не е нужно да изказваме отр. си мнение,смятам,че по този начин обиждате Габи.Проблема си е неин,а не ваш.Съжалявам ама много я направихте.Сигурно трети ден дъвчете тази тема.

# 371
Права си Иве Peace Аз покрай "темата", забравих да пиша за люлките и шезлонгите Joy

Ето какво отличава люлката на Фишер Прайс тип "cradle" от другите на пазара, това, че се люлее, както напред-назад, така и настрани, поне според мен.
Когато Диди беше на месец и половина, аз вече изнемогвах от постоянното носене на ръце и съответно потърсих мнение дали да вземем шезлонг или люлка. Повечето мнения бяха, че шезлонгът е много практична вещ с дълъг живот и на бебетата им харесва. Затова взехме шезлонг на Фишер Прайс с вибрации и опция за люлеене с крак. Да, но на Диди не й хареса. Постоя малко вътре и започна да мрънка. После отидохме до едно познато семейство с бебче на възрастта на Диди /също такова "чувствително"/. Те имаха две люлки на Фишер Прайс - едната която се люлее само напред назад и другата, тип "cradle". В първата Диди постоя 5 мин и се размрънка, във втората - след 5 мин заспа.
Сега като решихме да вземем люлка за Тод, изобщо не съм се замисляла каква да е PeaceТова, че има лека извивка не ме притеснява, щом производителят я дава за употреба от 0м +.

# 372
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Галче имаш ли наблюдения за проходилката на Фишър Прайс?

# 373
Amorevole
много благодаря за отговора..Обаче, той според мен е доста многозначен..
Ето как реших аз да постъпя: Ще ползвам упойката (то е утре сутрин), но съм изцедила предварително 1 или 2 дози, кърмя непосредствено преди да изляза, после давам два пъти изцедена кърма, а аз цедя и хвърлям..
Искам да помоля за мнение и Шаманката , както и всички останали момичета във форума!
Защото дори да има минимален риск за бебчо, сърцето ми се свива, от друга страна ми предстои малка хирургична интервенция и без упойчица не се виждам...

mama vinetu, разбирам колко си притеснена да не навредиш на детенцето си с упойката. Отговора на Аморе, който обсъдихме заедно преди това е многозначителен, защото предоставя цялата информация, която открихме. Справочника на д-р Томас Хейл е един от най-подробните съвременни и постоянно обновяващи се справочници, ползван е от много медицински работници, международно сертифицирани консултанти и Ла Лече Лига лидери. Но информацията в него не заменя консултацията с лекар (стоматолог в случая). Важно е да обсъдиш със зъболекаря си упойките и това, че кърмиш, защото като цяло, повечето упойки и медикаменти, които зъболекарите използват се смятат за съвместими с кърменето. Вероятно поради локалното поставяне на упойките, нивата на отделяне на акт. съставка в кърмата може да е достатъчно ниско, че да не представлява риск. Има значение и възрастта на бебето, различно може да е влиянието на лекарство върху новородено или върху по-голямо бебе и дете. Но това само лекаря може да прецени.

Тези две упойки са с ниво на риск Л3 главно защото няма достатъчно изследвания върху кърмещи майки. Ubistesin (Articaine и Epinephrine) е упойка подобна на лидокаин според справочника на д-р Томас Хейл, вероятно минимални количества се отделат в кръвта и кърмата, но няма достатъчно изследвания при кърмещи жени. Най-високи нива достига около 25 мин. от приема, а се изчиства от организма след около 9 часа.

Другата упойка, Scandonest (Mepivacaine), според същия справочник "Medications and Mothers Milk" 2010 г. на д-р Хейл е с по-продължително действие, използва се и в епидурални упойки. Няма данни дали преминава в кърмата, но сходството му с bupivacaine предполага, че отлагането му в кърмата би било подобно и слабо. Максимално високи нива на лекарството в кръвта се откриват на 30 мин. от приема, но поради продължителното действие, се изчиства от организма малко по-бавно, за около 9,5 - 16 часа. Това е само за информация, не означава, че не бива да кърмиш толкова време. Обсъдете информацията със зъболекарката ти и се надявам бързо да мине  лечението и кърменето да продължи както преди.

Успех  Peace

# 374
Иве, Диди не е ползвала проходилка, нито уолкър, а тук проходилките са забранени, затова нямам никакви наблюдения Peace

Но щях да пиша за електронните музикални въртележки за легло. Диди с такава се научи да си заспива сама в леглото http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.1443

Общи условия

Активация на акаунт