Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 241
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Евче, да не е това модела слинг, който търсиш? http://www.zilana.com/buy-mei-tai-baby-carrier.html
За мен също решението да имаш дете е било премисляно многократно. И да: аз също искам да имам две деца и те да не са с голяма разлика, но не бих забременяла 2 месеца след като съм родила. Освен здравословни причини за мен е важно малко или много личното ми професионално развитие: ако се откъсна за 3-4 години от работа после ще ми е много по-трудно да се адаптирам и наваксам. И не ме разбирайте погрешно: аз се чувствам прекрасно като майка, всеки ден ми е удоволствие и няма миг, в който да се чувствам нещастна или  нещо друго, НО и не мога да си представя, че ще спра да се развивам. Усещам, че да бъда майка ми е най-хубаво, но то не стига, искам да бъда и добър професионалист. А съм си избрала сфера, в която на почит и без това са мъжете и трябва да полагам двойно повече усилия, за да съм на ниво, че няма да им се даваме, я Simple Smile
Сега отлитаме на разходка, до по-късно...

# 346
  • София
НО и не мога да си представя, че ще спра да се развивам. Усещам, че да бъда майка ми е най-хубаво, но то не стига, искам да бъда и добър професионалист. А съм си избрала сфера, в която на почит и без това са мъжете и трябва да полагам двойно повече усилия, за да съм на ниво, че няма да им се даваме, я Simple Smile
Jaded   Hug  Hug и аз съм на това дередже.....едвам смогвам сега да балансирам, а работата ми е типично мъжка, джелезото им е по-специфично на мъжовете.....
И неее не е това слинга, даже онова не знам дали бих могла да го нарека слинг, по-скоро е мини порт бебе на каишки, оффф само да науча как му се вика на това, ще ровя и ако намеря ще ви покажа какво имам на ум, и аз след малко мисля да отлитам да направя днес един тигел по Раковска, до скив.....

# 347
  • София
Ние имаме шезлонг - най-обикновен за 50-тина лева. Купихме го за втората ни дъщеричка, която беше много ревлива като бебе. Е, да ви кажа, ами родихме се с тоя шезлонг. Тя много се успокояваше докато я люшкахме в него, а иначе буквално все трябваше да я дондуркаме по един или друг начин- аз през деня, а вечер татко й поемаше щафетата, най-често в шезлонга. Примерно гледа си той спокойно телевизия и си я люшка. Даже ако се сложи шезлонга на земята върху килима може и с крак да се люшка и така са свободни и двете ръце. Сега с Яна също по едно време много го използвахме, но като ходихме на ортопед, лекарят каза, че е още малка за системно ползване на шезлонг и затова в момента съвсем ограничихме ползването му.

По повод на майката с породените деца, не я познавам и затова не бих си позволила какъвто и да е коментар, защото не мога да си позволя да навлизам в личното пространство на човек когото не познавам, още повече за нещо толкова интимно и съкровено.  Peace То направо ми се вижда нереално да си бременна с бебе на 2 месеца, но от сърце й желая лека бременност и живо и здраво бебче на финала  Simple Smile
А ако говорим по принцип за малката разлика при децата, то моите лични наблюдения са, че за децата е направо супер да са с малка разлика, но за сметка на това е по-трудно за родителите  Peace. Между нашите деца разликата е 3 години. Е, дори и да се бият и да се карат, те са си постоянно заедно и си играят чудесно заедно и са си страхотни другарчета, които се подкрепят и защитават една друга  Heart Eyes Надявам се и в бъдеще и трите да са си близки и да имат силна връзка помежду си  Heart Eyes

# 348
galabina, аз давам от кана "Брита" вода, ама тя Стефито не пие и все й се мръщи, само устичката ий
й плакна.
Ние май си докарахме запек, от 4 дена само веднъж е цапала памперса и то колкото да не е без хич, ама пък как пръцка  Confused. Някакви идеи да имате?

А по темата има огромна разлика между безотговорното раждане да не можеш да си гледаш детето, съвсем друго е с каква и колко разлика ще се раждат . И все пак единствения УЖ 100% контрацептив е въздържанието... newsm43 Само да не ме захапят пак,че имам мнение!  Crossing Arms
 И като изпаднахме в лирични отклонения и за мен дори от професионална гледна точка беше най-удобния момент. Насочих се в сфера, в която нещата се обърнаха много бързо и в много неподходящ за мен момент и така прецених,че сега е момента да се реализирам в друго поприще-майчинството, докато се пооправят нещата. А и съм решила малко да се диверсифицирам нАучно, но първо малко да стъпя на крака и да се организирам с детето и така....

# 349
Евче, забравих: Дуфалак за запека, мен само той ме оправи и е съвместим с кърмаческата дейност. Но си трябва да си го пиеш няколко дни сутрин и вечер, там си пише дозировката. И аз имах голяма драма след раждането със запека и моите "гъзари"  Joy, ама сега горе-долу всичко е под контрол: поне нямам болки като преди и ходя сравнително редовно то тоалетма.

# 350
  • София
Дуфалак-а нас ни го препоръча лекарката и за Яна, но ние така и не стигнахме до ползването му. Иначе последните седмици Яна ака 1 път на 2-3 дни, но като консистенция си е нормално, а иначе си пълни памперсите с пиш нормално. Даже понякога акото е зеленикаво, но предвид това, че именно ака по един път на 2-3 дни, приемам горните неща за нещо нормално. Дано да е така !

Относно водата : преварявам чешмяната за 5 минутки. Имаме кана Брита, но не се бях сетила за нея, че в момента не я ползваме. Иначе по-нататък бих редувала и с нея и с чешмяната и с изворна НЕпреварена вода.

ВасиТу, значи при нас нещата са сигурни, защото в последно време сме на 100-процентовия контрацептив  hahaha
Мисля че другата седмица вече е крайно време да отида на контролен преглед след раждането - тъкмо ще са минали 2 месеца /макар, че трябваше и по-рано да го направя/.

# 351
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Доста време се чудех дали да пиша по темата за бременната отново мама, но ще си позволя само един коментар: "Момичета, много е грозно така крайно да се изказвате - още повече, че момичето не влиза във форума, доколкото виждам. Излиза, че й злословите зад гърба"  Peace

На нас май ще ни никне зъб - на някой ако му се е случвало да каже какво да очаквам. От два дена постоянно си чеше долния венец, който е червен и малко подут. Много раничко ми се струва, но друга причина не виждам - постоянно плаче и е неспокойна много Sad

Хайде, мамита, желая ви лек и спокоен ден  Hug

# 352
Привет! Тук е такъв студ, така като гледам, скоро няма да си подадем носа навън. Поне слънчице да имаше, но не би - студено, мокро, мрачно, абе ужас ви казвам. Добре че сте вие, че иначе съвсем може да се побърка човек.
Водичката я преварявам, ако е от чешмата, а иначе давам Девин непреварена, обаче малкия не иска вода и не му настоявам много.
Дуфалак давам, ако не е акал от 3 дни, тоест на четвъртия ден давам, по съвет на лекарката ни.
Мале, Сънчо, не е ли раничко за зъбче още  Thinking

# 353
От вчера си трая, с надеждата да ми мине, ама не минава, така че ще си го кажа: ВасиТу, не знам кой си имала предвид като си написла, че да се вреш в чуждите семейства е простотия, но държа да отбележа, че лично аз не се навирам в ничие семейство. Това момиче (даже не знам коя е, че във фейса не съм влизала отдавна) сама е казала, че е бременна, не е като да съм я шпионирала, нали? Освен това аз НЕ й давам съвет да го махне това бебе или какъвто и да е друг съвет, така че по никакъв начин не се опитвам да й се бъркам в живота. Аз изказвам личното си мнение, за втора бременност толкова скоро след раждане. Мнение, което изказвам в обществен форум, не на ухото на съседката, така че не злословя зад гърба й. Освен това не разбирам и не одобрявам идеята, че, ако одобрявам тази браменност и изкажа одобрението си това не е намеса в живота й, а просто позиция, но ако не одобрявам и пак си го кажа - е това вече е вмешателство и простотия. Ами, да ти кажа, хич не се чувствам проста, че имам мнение по въпроса. И меннието ми се базира на това:
- бременността изчерпва важни минерали, витамини и други микроелементи в оганизма на жената. Давам пример - намаляването на калций през бременността означава 100% сигурна остеопороза при настъпването на менопаузата. Изчерпването на калция не се усеща по никакъв физически начин - не боли, не се чувстваш изморена, не ти се променя нищо във вида. Гарантирам го, защото аз имах намален калций през тази бременност и я открих, защото аз самата си направих изследване. Никой доктор няма да те прати на такова, защото не им пука дали ще имаш остеопороза след 20 години, пука им само да родиш здраво бебе, за да не ги обвиниш, че нещо не са видели при прегледите с ехограф. Това е само един пример, всички знаем за загубата на желязо, магнезий и т.н. и как те влияят на организма. Точно за това една бременност за тялото е като болест. И да кажеш, че два месеца след раждане си готова за нова бременност е все едно да кажеш, че 2 месеца след пневмония си готова да изкараш още една. Ми да има хора дето ги карат пневмониите на крак, други са на легло по 1 месец, да хората са различни и карат различно и бременността, но както пневмонията си е пневмония за тялото и си има своите последствия, така и бременността, колкото и да е лека е съсипваща за организма на майката. Източниците ми на тези факти са сериозни, не са неща четени в списание Блясък.
- за мен няма по-хубаво от това да се отдам изцяло на това си дете през първите 1-2 години от живота му и да прекарвам всяка секунда с него, което освен прекрасно за мен е много важно за него. Особено за момчетата, те са по-специални, имат нужда от повече любов и внимание в първите си години, защото момчетата се учат на любов от майките си и 100% от мъжете с проблеми в интимността (не сексуалността, а проблеми в интимното общуван - например да изразяват чувствата си), са били лишени от майчина любов в детството си (за да съм коректна, не всички лишени от майчина любов после имат интимни проблеми, но от тези с проблеми, няма такива, които да са гедани както трябва от майките си). В този смисъл съм против малката разлика, защото това означава на практика да лишиш и двете си деца от нужното внимание и любов, тъй като няма как да си на две места едновременно. Природата е измислила как да става това като е създала близнаци - те наистина делят майка си, но за това пък имат особена и специална връзка помежду си, която компенсира липсите на цялата любов на мама. В останалите случаи е хубаво да има разлика от поне 2 години между двете деца. Аз , да сме живи и здрави, искам да водя Емо на ангбийски за бебета, на плуване и други подобни занимания. Всимки те започват след 3-тия месец и са най-активни след 6-тия. Е, как ще го правя това с тумбак с бебе в него? Нито ще мога да плувам, нито на английския ще мога да го вдигам когато пеем песничките, нищо... просто ще лиша детето си от цяла Вселена преживявания, заради личен егоизъм да съм майка на две деца и глезотията това да е точно сега. Аз искам 2 деца и много си мечтаех за близнаци, за да са 2 накуп, но като не са близнаци, значи ще са с 3-4 години разлика.

Това е моето мнение и не само имам право да си имам мнение, ами не смятам да мълча по дадена тема, само защото на някой моето мнение не му харесва.

Евитка, като става въпрос за планиране, аз съм го казвала и преди - аз го планирам и се подготвям за това дете от години - подредих си целия живот напоследък за да съм готова - започнах преди 4 години, когато спрях да пуша и  започнах да спортувам, минах през малко кариерно развитие, за да имам по-добър доход, да спестя достатъчно пари, за да си гледам спокойно детето поне 2 години, направих си операцията на носа миналата година, направих основен ремонт, направих някои инвестиции, за да мога да имам в бъдеще приходи, които да ми позволят да го образовам... абе последните години всяка минута от живота си съм работиал в посока да осигуря добър живот на детето си и най-вече да мога да си позволя 2 години да съм само негова и ако се наложи денонощно да го държа в прегръдките си, само да е здрав и щастлив. Аз съм длъжна да му дам много любов и възможно най-добър старт в живота - образование, условия на живот, социална среда. Не бих си позволила днес да забременея пак, защото не съм направила всичко това за второто си дете. Ще се подготвя за него, когато това стане човече, а не бебе. За да дам равен старт и на двете си деца. Аз съм човек, който не би родил дете, което не знае как ще отгледа. Това не означава само финанси, това означава време, търпение, спокойствие и сили - аз трябва да съм здрава, за да го гледам. Ако легна изнемощяла и болна кой ще ми гледа бебето? но това съм аз. Хората са различни и всеки има право на своите решения. Но, ако после му дойде в повече и не издържа психически и финансово, няма право да реве, защото който е голям човек да си решава сам е голям човек и да си понася последствията. Защото ми писна от мрънкането на хора, които не са си планирали добре живота и очакват моите данъци да ги издържат. Стигат ми циганките, които се лекуват с моите пари, гледат си децата с моите пари, че и тока им плащам пак аз.. ако може поне българките сами да се оправят. Иначе заминавам при Галче или при Дана и оставям всички тук да измрат от глад  Laughing

Валери, Евита си е такава - изказва се остро и цветущо, но в това и е чара  Laughing тя е много ярка индивидуалност. Това е супер обаятелно. Въобще не е нужно да си на нейното мнение, даже е по-забавно да не си  Laughing Но зад думите, от които някои се засягат стои много интелигентност и много знания. Дали  е права или не е, не е важно, пак казвам - всеки има право на мнение, но тя говори само неща, които нейният опит е доказал. Тя много чете и то сериозна литература, преди да има мнение по даден въпрос.  Дали мнението й е грешно, че кой може да съди по такъв начин  Laughing И да не забравяме - в спора се ражда истината  Laughing

# 354
евита аз също ти препоръчвам дуфалак,100%действа.и аз имах след предишното раждане огромен проблем заседнал трам някъде.... Laughing  и само така се оправих.е подейства малко разтройващо и на краско,но пък няма лошо.

сега за малкия също ни беше препоръчан дуфалака след доста лош запек и след даване около 4 дена от тогавая си ака супер Peace

за шезлонга ние сме с този на фишър прайс с вибрация и отгоре разни музикални играчки.немога да кажа че съм кой знаер колко доволна,защото първо няма напълно легнало положение а е доста свито-което значи че все още не прекарва много време в него.катоп беше чисто малък лесно се успиваше там с вибрацията,но сега това е доста рядко.иначе е удобство от тази гледна точка,че се заиграва там с играчките и му е нещо като активна гимнастика.бързо му омръзва и предпочита да е в ръцете на мама и да гледа от високо Wink

хм значи и аз не съм в твоя обсег след като съм давала мед на биберона Grinning Wink

ох това за преваряването на водата девин не го знаех,а аз на няколко пъти преварявах ooooh! Confused.сега само я затоплям да стане гореща и да я пъхна в термуса,но отвреме на време преварявам и чешмяна Peace

при нас 2 дена е много мъгливо и не излизаме,но пък и аз си седя да се лекувам.е това разбира се се отразява на съня на алекс,че навън спеше непробудно поне 4 часа,а вкъщи подремва по половин час и все сме на ръцете Crazy

# 355
Здравейте,

Вигантол: ние бяхме на 2 капки на ден, а от 2 седмици ни казаха да пием по 1.
Имаме люлка на Cangaroo.Доволна съм, Михаела често се приспива в нея.. Simple Smile
Интересно ми е какви упражнения правите с краката и ръцете на бебоците, напата педи е голяма шматка, нищо не показва Sad
Водата, аз я преварявах до сега..ама ще спирам, давам изворна на Девин или Михалково, зависи каква има Simple Smile

Хубав ден от нас

# 356
 smile3501тара го е казала много просто и ясно

# 357
  • София
Evita, когато имаш време би ли споделила с 2 думи за диетолога при когото ходи. До колкото си спомням беше един с гръцко име. Скоро май го гледах по телевизията. Би ли ми припомнила как се казва, за да потърся още инфо в нета. Мисълтта ми е, гладуваш ли много с неговия режим и от кой тип диета е неговата- примерно тази в която трябва да ядеш за обяд 30 гр. сирене, 100 гр. зеленчуци и 3 бадеми или е нещо по-лесно изпълнимо. А, и колко струва посещението при него с изготвянето на режима. Предварително ти благодаря !  Hug

Относно упражненията /ще е трудно за обяснение Simple Smile/
- за ръчичките : кръстосваме ръчички отпред като ги редуваме първо лява и после дясна, лява, дясна и т.н.; движим ръчички нагоре - надолу - нагоре - надолу; правим масаж с поглаждане, помачкване, потупване, поглаждане - това първо в частта под лакътя и после в частта над лакътя;

- за крачетата : първо правим преси - хващам на глезените и сгъвам крачетата към коремчето като задържам и после пак и така ...; караме колело; тупаница - тупаме със стъпалце на основата на която е легнало бебето; правим масаж с поглаждане, помачкване, потупване, поглаждане - това първо в частта под коляното и после в частта над коляното;

- правим кръгови движения с ръка отпред на коремчето и гърдичките и отзад на гръбчето без да пипаме самия гръбнак;

Всички упражнения правим по 25 броя като мисля постепенно да ги увеличавам плавно.

Малейй, днес съм много активна  Mr. Green

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 15:11 от Ninche

# 358
Ninche, благодаря ти Hug Hug. Аз правя долу горе същите, ама никой като не е казал правилно ли е или не.. реших да се консултирам с вас Simple Smile

# 359
ох забравих:честит имен ден на всдички които носят името александър и александра.нека са живи и здрави и да си прославят името.
да ви почерпя и за моя алекс,нека ми е жив и здрав Misc Baby Bottle beer3 Wine Glass  кой с каквото предпочита Hug

Общи условия

Активация на акаунт