Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 121
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
аз също съм със синузит,даже имам 14 пункции ,но след тея мъчения с пункциите почнах да ходя на солариум през обострените периоди когато ме боли главата яко-и мога да кажа че от 2 години съм ок.Ако ви позволява кърменето отидете ефекта е много добър.

# 661
jaded, и аз съм така с гадния синузит  #Cussing out И то само заради един половин час, в който бях без шапка и ме надуха едно хубаво ooooh!
От два дни не е спирала да ме боли главата, направо не знам къде да се скрия от врясъците на дребния - имам чувството, че ми набива пирони в мозъка Tired
На мен, за съжаление и преди нищо не ми е помагало - просто чакам търпеливо и за няколко дни всичко отминава. А когато е ставало нетърпимо, съм взимала Аулин. Снощи не издържах и изпих два нурофена - отпусна ме, заспах и като ме събуди дребния за кърмене след два - три часа, пак си бях с главоболие  Tired
Сподели какво са ти казали за Ибупром синус, ако ще се консултираш с лекар, и аз му се чудя, но при това, което пише Amorelove, май не е хич подходящо за нас  newsm78

Koketka_majoretka, съжалявам, че и теб те мъчи болката.  Confused Напълно безвредни или безрискови лекарство няма, но понякога приемът им е необходим – затова може би е вариант, като сме запознати със състава и влиянието им, да направим консултация и с лекар и да се прецени дали очакваният резултат от конкретният медикамент би бил по-голям от евентуалния възможен риск.
Конкретно за синузита, доста майки споделят, че физиотерапия (нагревки), са имали положителен ефект при тях.

Климс споменава алтернатива, която е помогнала на нея - солариумът. Надявам се няма да имате нищо против, ако изпреваря един евентуален въпрос, Mr. Green а именно – може ли да се ходи на солариум, ако майката кърми? В „The BREASTFEEDING ANSWER BOOK”, 3rd revised edition, published by La Leche League International, стр. 449, пише: „Не съществуват доказателства, че ползването на солариум от кърмеща майка оказва някакво влияние върху нейното бебе.”

Важно е да се ограничи излагането, за да се избегне изгаряне. Ако се „пече” цялото тяло, особено да се внимава в областта на зърната и ареолите, където изгарянето би могло да е доста болезнено. Също да се има предвид, че по време на кърмене гърдите и кожата им могат да са по-чувствителни, а също - солариумът допълнително изсушава кожата и може да способства за образуването на бръчки (в случая - евентуално увисване).
Т.е. – дали да се ползва солариум е по-скоро въпрос на преценка как би се отразил на здравето и кожата на самата майка, а няма особено отношение към това дали кърми, или не. Wink

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 17:32 от Amorevole

# 662
Amorelove, klims, благодаря  Hug

За съжаление солариумът и излагането на слънце са крайно противопоказани за моята кекава и светла кожа Mr. Green

Нагревките наистина са алтернатива, не се бях сещала за това. Ей сега отивам да загрея възглавничката срещу колики на сина ми  Mr. Green

Преди се мажех в областта на челото и слепоочията с тигрова мас, обаче много мирише и аз едвам я изтрайвам  Sick

# 663
добро утро Simple Smile

лека-полека се опитвам да стягам багаж, че то не остана Simple Smile
като купих билетите и видях, че 'новороденото' си има негов куфар багаж, някак приятно се зарадвах, но сега, когато вече събирам нещата на Сара, се оказва, че толкова принадлежности си има тя, че май куфарът няма да е достатъчен  Wink

а за разходките и т.н. - вчера такъв вятър ни забрули, че дори двамата с татко и хванахме количката, все едно, че ще излети Simple Smile

забелязвате ли конкретен маниер на спане при бебетата?
моя мъж отдавна обяви, че Сара спи така, както и аз - защото се стряскала при най-малък шум Simple Smile
аз също съм забелязала, че тя обича да си завива лицето и нослето и да спинка така - и аз обичам да се завивам почти през глава Simple Smile

Кокетка, аз преди години имах много сериозни проблеми с астма и синузит; много ми помагаже торбичка с морска сол - както тези за коликите; пак се нагрява предварително и си я поставяш където те тормози; също, спомням си, че имаше и нещо като лампа-мазажор, която се купуваше от магазина /май Метро имаха/ - и тя също загрява и/или масажира; Дано скоро да те отпусне болката!

# 664
  • София
Amorevole  Hug
Кокетка, jaded Мъжа ми е със ужасен синузит, който много години е лекуван с антибиотик, а както знаете антибиотика не може да изчисти слузта в костите а само отминава болката от него. От две години единственото нещо, което прави е нагревки със морска сол и лапичка от настърган хрян. За 1-2 дни изкарва всичкия секрет и се оправя. Естествено шапката му е задължителния аксесоар този сезон  Hug

# 665
ами да добавя че може и да си със бельо вътре-малко после стават разлики ама здраве да е-аз понеже си пека основно главата ползвам слънцезащитни препарати,  винаги ходя на най слабия възможен /хоризонтален/ солариум-усилвам си максимално лампата на лицето и така.общо взето със 5 пъти по 7-8 минути и съм много добре.гледам и да не прекалявам.

# 666
Мишчицата, я сподели за тези лапи? Как се приготвят?
Аз антибиотик за синузита не съм пила изобщо, личната ме лекуваше с Геломиртол Форте, когато ми беше обострен. От него изкарах всичката гадост.
От години секрети нямам, карам само с болка, която се появява от вятър или от много топло - лятото редовно си ме боли.

Уф, направо ще се сбъркам вкъщи, тая пусна мъгла няма ли да се вдигне? Дребния не може да спи добре - подремва за 10-15 минути и киселее безумно, а с това главоболие само неговите мрънканици ми липсват  ooooh!

# 667
За хряна и аз знам . Моя мъж понякога така го боли , че не може да стане от леглото , и точно за това си отглеждаме хрян във двора . Simple Smile)
Нашата рецепта не съм сигурна дали е подходяща в случая ,защото във една кърпичка )сгъната поне в на 2 ) със малко настърган хрян се слагат и 5-6 капки ракия . Много е неприятно, но наистина помага и то за дълго време. Simple Smile)

# 668
Привет и от мен! Hug

Момичета и аз след Русия и -30 градуса температури, нямаше как да не се издокарам с тази "прелест" синузита. Положението е най-лошо,ако ме духне вятър или ме хване хрема ooooh!
Да ви кажа  на мен какво ми помага най много. Промивки на носа с вода с морска сол. Водата да е топличка и при вкусване да е малко по солена, от нормалния ни вкус за солено. Знам ,че се продават специални канички за промивки на носа, ето такави

http://img148.imageshack.us/img148/7171/picture038oz7.jpg
но аз лично използвам спринцовка от Нурофен. Промивките ги правя сутрин и вечер по около 10 пъти на всяка ноздра, като е важно после да не се излиза навън, поне 2 часа, защото мястото се загрява след промивките.

# 669
Кокетка  оправяй се бързичко !
Аз предния път като родих и много ми беше отслабнал имунитета , месеци се влачех с болки в синусите два три пъти настивах , бях много отслабнала пък си хапвах.Иначе сериозно от години не съм боледувала. Представям си какво ти е! Hug

# 670
Ехоооо, ето ме и мен. Имам много а разказвам за последните 3 дни  Laughing  В петък цял ден тичах с Емо по улиците, че брат ми в понеделник стана на 30 години и нали за кръгла годишнина трябва по-специален подарък  Laughing та реших да му купя една Веспа, да си бръмчи с нея из София (той иска отдавна) и понеже не можахме да празнуваме през седмицата, че първо баща ми беше в Италия по работа, после пък на снаха ми дядо и получи инсулт и спешно заминаха да го видят, та имах още почти седмица да намеря някаква свестна Веспа за не много пари, че да не го е яд, ако му я откраднат  Laughing Е, намерих, от едно момче, което имаше държавен изпит в деня, в окйто ходих да гледам скутерчето. Голям сладур - аз си водех майстор с мен, че нищо не разбирам и майстора го пита защо я продава, а момчето вика "Ами ходих до Париж и взех пари назаем и сега трябва да ги върна. Нали знаеш, понякога трябва да избираш между Веспата и гаджето, избираш гаджето и винаги се оказва, че си сбъркал  Laughing" После с майстора обсъдихме колко ще струва да я направим кукличка (нова седалка, нови огледала, нови филтри и масло - такива стандартни работи), той ми провери цени и т.н. и се договорихме. та в петък отидохме пак с майстора и с брат ми да я купуваме. Емо с нас, разбира се, той участва пълноценно във всички семейни дела  Laughing

След това закарахме майстора до магазина му и реших на връщане да минем през педиатърката да се премерим и да се разберем за ваксината. Педиатърката го погледна и вика "щом сте здрави вече от 9 дни, ще го ваксинирам сега". И аз  Shocked Ама въобще не бях подготвена  и Туя не бях давала, пък и по принцип не исках в петък да го ваксинирам, че да не стават проблеми баш събота и неделя. Ама си помислих, че случайните неща понякога са най-добри и се съгласих. Милото ми момче, гък не каза, супер мъжки понесе боцканията, нищо, че около него 2 бебета ревяха  Laughing Не само това, ами и после никакви проблеми не сме имали - нито температура, нито е бил кисел, нито си е променил поведението по някакъв начин. Даже вчера, снаха ми почна да му говори нещо и той като започна да се смее с глас и широко отворена уста поне 10 минути, като голямо дете. След което си седя спокойно в шезлонга и ни наблюдаваше около час докато си заспа и тя вика "е, няма такова дете - ваксинирано е милион пъти по-кротко и добричко от моето в най-добрите му периоди  Laughingако моето дете беше толкова спокойно, вече да съм бременна с второ" Laughing И да си призная, осъзнавам и аз, че имам ангелче, само не знам с какво го заслужих  Laughing

Та понеже Емо си беше ок след ваксината, в петък ходих с колегите да празнуваме банкерския празник, а в събота пък вилнях с брат ми за неговия рожден ден. Е, изморително ми дойде две вечери подред, но пък Емо, все едно разбра, че ще съм изморена и двете нощи, не е искал да яде чак до 7 сутринта (майка ми го е хранила последно в 12, така че доста голяма пауза направи). Само дето снощи и на брат ми детето остана при майка ми и сутринта, нахлу в мойта стая с възгласи "Ои, Ои" (заради него, вече в къщи всички ми казват Ои  Laughing), легна при мен и Емо, лапна една биба и отказа повече да става, без мен  Laughing та се наложи да ставам в 9 часа още  Sad и да рисуваме и пеем с него до 12, докато брат ми дойде да го вземе (той даже не искаше да си тръгва искаше при Ои да остава, да гледаме "Бейби тв" и да рисуваме "Пига" (това е прасе, защото го е научил в градината на английски, ама си е прибавил от него едно А накрая  Laughing) в "Кода бук" (това означава Colouring book, иначе книжка е "Кинка", т.е. прави разлика между книжките с приказки и тези за оцветяване). Само дето Ои много й се спи, та му изпях за фермата на Макдоналд, ама много се постарах, всичките Мууу-Мууу и Мяу-Мяу ги направих  Laughing и докато пеех му обух ботушите (че не даваше на брат ми да го пипне, камо ли да го обува) и му казах бай-бай, а то милото, видя че няма избор и ми се усмихна само и ми каза и той бай-бай и брат ми го отнесе с едни мустаци от айрян и един стар джиесем в ръката  Laughing

И последно - измерването показа, че Емо е вече 5850 гр и 59 см  Laughing и на фона на голямото ми момче (сравнение с онова мъничко човече, което беше акто се роди) и колегите в петък и после в събота тези от приятелите на брат ми, които не са ме виждали след раждането първата им реплика беше "Ама ти много добре изглеждаш, въобще не личи, че си раждала" и да си призная мнооооого гот ми стана  Laughing Чак и изпълнителния ми директор, който хич не е по комплиментите ми каза, че съм била в страхотна форма и позаеква още 2 минути по темата (ние с него хич не се обичаме, ама аз сега като не съм на работа и се чувствам все е дно не съм служител на банката и си поговорих с него доста, че ми беше кеф да се заяждам колко не вървят нещата откакто ме няма (то не щото ме няма, но така се случи, че много проблеми им се струпаха) и да се стягат, че скоро се връщам  Joy и на него му помръкна фзиономията  Laughing

Сега почвам да ви чета и пак ще пиша след час, че като гледам колко сте писали толкова ще ми отнеме да прочета  Laughing

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 15:29 от Tara Wilson

# 671
Такаааа, изчетох ви  Laughing и сега по ред:

за синузита - мацки, аз такова нещо нямам, но когато ходих на първата консултация преди операцията на носа никога няма да забравя какво каза доктора на приятелката ми (и тя за консултация и с диагноза синузит) - "Кой ти сложи тази диагноза? Да знаеш, малко доктори в България могат да слагат верни диагнози по принцип, пък за синузит съвсем. Това на снимка се въжда най-лесно, освен това, ако имаш синузит, ще те оперирам и ще оправим проблема". После, докато лежах в болницата видях трима оперирани от него от синузит и после на контролните прегледи като се засичахме, казваха, че направо нов живот живеят. А, аз като оперирана от него (доцен Джамбазов - шеф на Университетската болница в Пловдив и опериращ в болница Каспела), макар и не от синузит, а от глезотия  Laughing, мога да кажа, че този човек е Бог! не случайно е единственият, за който в интеренет не може да се намери нито един лош коментар. Препоръчвам ив да отидете на една консултация, какво може да се направи, защото не е човешко така да се мъчите  Hug

Бела, аз за себе си се грижа, както и преди - ходя на фризиор редовно, а иначе всяка сутрин първо душ, зъбките, кремче на лицето и тялото, пудричка на лицето и малко спирала на миглите и чак след това започва деня. Не си ли сложа спирала (това ми е целия грим по принцип, не само сега),  не се чувствам добре, все едно не съм станала от леглото или пък все едно излизам по халат и чехли навън  Laughing. Освен това редовно си правя маникюр и педикюр.Но сега съм си записала часове за една лазерна терапия - 12 процедури по една на седмица, за стягане на кожата и против целулит и ще ги почвам съвсем скоро. Ще ги правя на цялото тяло - от лицето (там искам да стегна максимално), през корема (че искам кожата да си ми е като преди  Laughing) до ханша и бедрата. А, като тръгнем с Емо на плуване от Януари, ще плувам и аз, докато той се занимава с учителя.

Валери, аз също чета за ревливите период от там, където и Кокетка, само дето съм си сметнала седмиците с конкретни дати, че да не броя всеки път.

Q-T, мерси Laughing ще видим дали ще съм вашата гордост на края на семестъра  Laughing

За замразената кърма - и на мен от ЛЛЛ ми бяха казали, че повечето бебета не я обичат, но в петък, като излизах, помолих майка ми да му размрази (бях изцедила и прясна да имат, но исках да  знам дали ще пие замразената, че имам над 5 литра в торбички от по 100 мл  Laughing) и да му я даде. Ами... всичко си беше изпил. Дали щото ми е добричък или просто не намира разлика във вкуса, не знам, но аз поне таязи грижа я нямам и ако се наложи, цяла седмица мога да го храня със запасите  Laughing

# 672
Amorevole, благодаря! Точно в този сайт проверих, но твоята информация, както винаги е безценна.

Кокетка, няма с кой да се консултирам... Личната ми не ги разбира много тези кърмаческите истории, ама поне си казва жената, че не е тя човекът. От вчера съм и аз с торбичка морска сол на челото... Моят синузит ми е диагностициран в ранна детска възраст, правиха ми разни процедури, водиха ме на инхалации и пункции и уж няма нищо вече, но зимно време забравя ли да сложа шапка и после по една седмица ме цепи глава...

Момичета, имам едно притеснение за Радина... От вчера почна едно повръщане, което е различно от стандартното. Обяснявам: обикновено е половин-един час след ядене, почти като на фонтан, има и пресечено в него. Например снощи яде в 3:30 и към 4:30 се закашля в съня си и повърна. Иначе нито има температура, нито някакви индикации, че страда. Не изглежда като това повръщане да й създава дискомфорт. Жизнена си е, весела, пишка и ака доволно, има си апетит... Не знам какво й стана: на някой случвало ли му се е?

# 673
  • София
Кокетка ето рецептата за лапа от хрян. Корен от хрян се настъргва на ситно (половин шепа ако налагаш само челото), приготвяш парче плат с подходящ размер. Намазвате обилно с нещо мазно /мас, масло, крем/ мястото, където ще налагаш. Това се прави, защото много загрява и е напълно възможно да ти изгори кожата. Настилаш хряна на парчето плат, завиваш така че да не изпада настърганото и налагаш на мястото където боли. Прави се всяка вечер за около 7-10 вечери, като първата вечер налагаш за не повече от 3 минути и всяка следваща увеличаваш времето с минутка - две. Много пари! Страхотно загрява и се зачервявя мястото където е бил компреса, и поради тая причина е най-добре да се прави вечер, за да не предстои излизане навън на студено. Първите 5 дни увеличаваш времето първи ден 3 минути, втори 5, трети 7 и така...от петият ден намаляваш минутките. Знам също, че поради липса на хрян процедурата може да се направи със хубава горчица, заради наличието на синап. Това успуредно с нагревки с морска сол поне по 3 пъти на ден оправиха мъжа ми. Имай предвид, че по някое време се изкарва доста секрет  Peace. Дано да те облекчи  Hug

Тара, така ти завиждам за партитата  Party Party Party Мноооого ми се ходи някъде....обмислям евентуално нещо следващата седмица, едно излизане по-женски.....но ще видим как върви Вики и възможността да пие от шише. Въпреки, че днес баща и я е нахранил от шише, аз ходих до Джъмбо и се бях изцедила за евентуална кризисна ситуация, а той успял да я излъже и го е изпапкала. Имаме напредък  Mr. Green

jaded При Вики се е случвало подобно нещо, но не и през нощта. Просто като си бърка в устата.....си бърка от толкова ровене и в гърлото и 2-3 пъти върна. Но не беше много, но седеше точно като пресечено. Незнам какво да те посъветвам  newsm78 След като всичко останало си е наред, просто я следи по внимателно  Hug Дано да не се повтаря  Hug

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 19:19 от Мишчица

# 674
Ама си личи ,че започнаха празниците.Ето, Мишлето и Тара пак за купони и пиячка говорят  Mr. GreenЧакам и Кокалянската мама с домашната смъртница да се включи и може да вадиме мезетата  smile3508 Тарка,стига стиска оная луканчица отляво в хладилника, видях я аз  JoyКакъв синузит какви пет лева Кокетка, я се подкарвай с винцето да лекуваш ноздричките  hahahaТой Андрейката ще те разбере поне веднъж Mr. GreenКокетка,ще направи суши Mr. GreenМишленце,ти да донесеш зелевата чорба ,че после ще се трезвее hahaha
Дана ,ти като се връщаш към BG без подаръци не слизай на летището,че ще те върнем Laughing
Абе нещо чета ,чета то все едни и същи пишат има няма 10 мами ,те мамите от ЛЛЛ са по активни бре Wink
Аз какво да ви пиша за моя Жоренце Heart EyesДобре е детето, прави ме сама да си говоря LaughingТа раздадох задачките, може да сядаме и да се почваме.Аааа мамите от ЛЛЛ са също поканени Laughing Айде да сте живи и здрави НАЗДРАВЕЕЕ cheers Drunk Wine Glass eat
Я да ви поздравя ,че нещо пиячка без музика не става  Grinning
http://hdbox.bg/uclip.php?id=2794&set_accept=1 Joy hahaha hahaha rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Общи условия

Активация на акаунт