Прием в СМГ след 4 клас

• 130 687
  • 779
  •   1
Отговори
# 315
Това означава ли, че при очаквани около 30 т. може да дишаме спокойно и горе долу приличен рейтинг в 112-ката - ама към края. Знам, че нищо не е сигурно до последно, но пък писането тук си е един вид терапия Wink

Бих заложил каса бира, че да - може съвсем спокойно да чакате резултатите и да се подготвяте за записването. Рейтинг в топ 100 и резултат 26 или повече точки ми се струват достатъчни.
Все пак, да ти напомня, че теоритизирам и не е удачно да се предоверяваш на прогнозите ми.
Макар да съм във форма - познах без грешка 4-те отбора, които ще са на полуфиналите на Европейското, остава един рейтинг да не позная Simple Smile) - това е шега...

А рейтинг около 180-то място и резултат 28 точки - имам ли шанс? Какво мислите kodbg?

# 316
Здравейте, понеже нашата работа с приемния изпит май е ясна, най-вероятно ще се наложи да се преориентираме към нещо алтернативно... Какво ще кажете за Първа частна математическа гимназия? Има ли и други като нас, които мислят за такъв вариант?

# 317
А рейтинг около 180-то място и резултат 28 точки - имам ли шанс? Какво мислите kodbg?

Хм... резултатите от досегашните състезания ги има систематизирани. Няма причина да се доверяваш на моето мнение повече отколкото на твоето. Няма причина да е по-достоверно, така че предлагам сам да прецениш шансовете.

# 318
Позволявам си мнението като бивш семегеец и майка на седмокласник, който се е готвил и по математика, и по БЕЛ само и единствено на курсове в СМГ. Резултати: 5.60 и 5.56. За БЕЛ най-добрият избор е Антония Полименова. Математика- ние бяхме при Александър Александров. И един чисто приятелски съвет- не винаги най-прехвалените и рекламирани учители постигат най-високи резултати! Хубаво е да се пообмисли добре подготовката на децата. Успех на всички!

# 319
  • Sofia
Ваня+Йоана , имам преки впечатления за двама от преподавателите: Стоянов и Минчева. И двамата са добри / преподавали са на голямото ми дете/. Спокойни са , обясняват добре и децата ги харесват. Ако те интересува нещо конкретно - питай на лични  Laughing.
Аз - също. Ако липсва мотивация, Стоянов е по-добрият избор...
Да ,това го пропуснах  Peace. Умее да преподава забавно и успява да заинтригува децата. Въпреки , че не знам дали и при Минчева не е така.  Но пък при нея дисциплината май е по-добра.

# 320
Вчера моята петокласничка разгледа задачите от изпита. Изказването й за теста беше лаконично: "Тестът тази година е като за първи клас."

Това показва само и единствено колко субективно нещо е детското мнение Simple Smile

Бих добавила и колко важен фактор е напрежението (поне при нас).

То и моят син реши националното кенгуро вкъщи за 40мин., но ако беше на състезанието със сигурност щеше да омаже нещо.  doh

# 321
Вчера моята петокласничка разгледа задачите от изпита. Изказването й за теста беше лаконично: "Тестът тази година е като за първи клас."

Това показва само и единствено колко субективно нещо е детското мнение Simple Smile

Бих добавила и колко важен фактор е напрежението (поне при нас).

То и моят син реши националното кенгуро вкъщи за 40мин., но ако беше на състезанието със сигурност щеше да омаже нещо.  doh

Психическата устойчивост е нещо важно за доброто представяне на състезанията по математика. Едно е да си седиш вкъщи и кротко и спокойно да си решаваш, съвсем друго е ако се състезаваш с цел да спечелиш (нещо).

Например, на сина ми в четвъртъка преди националния кръг на кенгуруто (и малко преди края на учебната година) му „шибнаха” двойка по БЕЛ. След това се оказа, че тази двойка е повече поради „непослушание”, отколкото поради „незнание” и оценката е вписана в бележника, но не е вписана в дневника. Той обаче беше доста притеснен и „смачкан”, което според мен, оказа влияние и върху „достойното” представяне на състезанието (въпреки, че в крайна сметка годишната му оценка по БЕЛ е 6).

Важна част от доброто представяне е способността да се абстрахираш от всичко и да се концентрираш върху задачите. Който го може го може, а който не, за съжаление резултатите му по състезанията винаги ще са по-ниски от резултатите вкъщи „на спокойствие”.

# 322
  • София
Цитат на: Ant12

Важна част от доброто представяне е способността да се абстрахираш от всичко и да се концентрираш върху задачите. Който го може го може, а който не, за съжаление резултатите му по състезанията винаги ще са по-ниски от резултатите вкъщи „на спокойствие”.

Напълно съм съгласна с теб. Бих казала дори, че това е най-важната част - да се концентрираш максимално на подходящото място и в подходящото време. Но много малко деца го могат и те обикновено са най-добрите.

# 323
  • София
Напълно съм съгласна с теб. Бих казала дори, че това е най-важната част - да се концентрираш максимално на подходящото място и в подходящото време. Но много малко деца го могат и те обикновено са най-добрите.
Бих казала, че и възрастните, които могат да работят ефективно, в стресови ситуации без да се поддадат на стреса са много малко, какво остава за децата.

# 324
  • Sofia
 Децата са малки. Единици са тези , които успяват да се концентрират винаги на макс. Ще пораснат, ще узреят, но помнете - имат ли знания и талант за математика - все някога ще успеят  Hug.
 От сърце желая прием на всички , които искат да учат в СМГ. И ще повторя това , което ви писа Нинела: дори да не бъдете приети - животът продължава. Интереса към математиката може да се поддържа , а след 7 клас децата имат втори шанс  Laughing.

# 325
  • София
На 02.07  ще излязат само резултатите, нали? Дали ще са залепени само на таблото или ще ги качат и на сайта, за да може да ги сортираме Wink и правим статистика. Как пък точно този ден съвпада и със записването за курсове - ще е лудница отново.

# 326
  • София
На 02.07  ще излязат само резултатите, нали? Дали ще са залепени само на таблото или ще ги качат и на сайта, за да може да ги сортираме Wink и правим статистика. Как пък точно този ден съвпада и със записването за курсове - ще е лудница отново.

Най-вероятно няма да ги публикуват на сайта, поне миналата година не ги качиха, направихме си класирането "ръчно".

# 327

Най-вероятно няма да ги публикуват на сайта, поне миналата година не ги качиха, направихме си класирането "ръчно".

Хммм, направо да ви предупредя - ръчно данни не въвеждам Simple Smile
Обработката и напасването на имената спрямо сегашните в базата - ОК, ама ръчно да въвеждам цифрички...
Тоест... ако някой направи хубави снимки и приплаче много може да опитам, но няма гаранции, че ще се занимавам.

# 328
Дали няма да ги залепят още на 01.07 следобяд, защото те трябва да ги проверят до края на деня в петък? Миналата година къде са били списъците-във фоайето или отвън до входа?

# 329
Дали няма да ги залепят още на 01.07 следобяд, защото те трябва да ги проверят до края на деня в петък? Миналата година къде са били списъците-във фоайето или отвън до входа?
Най-вероятно не. И миналата година така чакахме... Списъците бяха вътре на таблото където сега са резултатите от състезанията.

Общи условия

Активация на акаунт