Прием в СМГ след 4 клас

• 130 697
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Как ги сметнахте тези точки newsm78. Нали формулата е рейтинга + 3*точките от изпита.
т.е ако вземем първото дете с рейтинг 95,3+3*45=230

# 301
На сайта на СМГ е дадена точната формула.Ние не можем да уточним Тмин колко е от всяко състезание и съответно да си изчислим с точност рейтинга.

# 302
  • София
Как ги сметнахте тези точки newsm78. Нали формулата е рейтинга + 3*точките от изпита.
т.е ако вземем първото дете с рейтинг 95,3+3*45=230

Видях в наредбата - и резултата от изпита се трансформирал Grinning В първия момент като видях такива прогнозни резултати по моята формула и изтръпнах..

# 303
  • София
На сайта на СМГ е дадена точната формула.Ние не можем да уточним Тмин колко е от всяко състезание и съответно да си изчислим с точност рейтинга.

Аз ползвам този рейтинт - точен или не - върши работа http://setcombg.com/SMG/
а и пише колко е Тmin на всяко състезание

# 304
Да,благодаря!Уж сме го гледали,но недогледали.Миналата година и с 27 точки са влизали,но за тази не мога да разбера повече точки ли ще са нужни или по-малко?

# 305
Едва ли можете да го разберете сега... На 02.07. евентуално.
Въпреки че, доколкото разбирам, местата тази година са повече... Миналата година - 84, тази - 112.
Но пък и приетите предварително са били само четири, а тази година единайсет.  newsm78

# 306
  • София
местата тази година са повече... Миналата година - 84, тази - 112.

И миналата, и предходните години местата си бяха 112 - четири паралелки по 28 деца.

# 307
  • София
Да,благодаря!Уж сме го гледали,но недогледали.Миналата година и с 27 точки са влизали,но за тази не мога да разбера повече точки ли ще са нужни или по-малко?

Родителите казват, че миналата година скоростният тест не може да се сравнява с тазгодишния. Тази година бил доста по-лесен, което означава и автоматично по-високи точки на него и вдигане на долната граница за влизане. (това мен не ме устройва определено, но фактите май са такива).
Миналата година на  скоростния тест деца, които са били постоянно добри са изкарали 17-19 т. на теста и това са били добри резултати.

# 308
Вчера моята петокласничка разгледа задачите от изпита. Изказването й за теста беше лаконично: "Тестът тази година е като за първи клас."
Е, от позицията на петокласник в СМГ логично е задачите да са й се сторили лесни, но от друга страна достатъчно добре помни и миналогодишните вълнения. Нейното мнение съвпада и с част от мненията тук, че тазгодишният изпит е по-лесен от миналогодишния. Аз си признавам, че не съм поглеждала задачите и сравнение не мога да направя.
Възможно е вдигане на долната граница на влизане, но това едва ли ще има значение за добрите математици.
Винаги колебанията са за деца, които са около чертата. kumchowalcho най-добре знае това. Wink
Успешно и леко изчакване на резултатите. Каквото и да си говорим и както и да се самоуспокоявате, СМГ е най-доброто училище в периода 5-7 клас. Пожелавам на децата ви, да са част от приетите.

# 309
Вчера моята петокласничка разгледа задачите от изпита. Изказването й за теста беше лаконично: "Тестът тази година е като за първи клас."

Това показва само и единствено колко субективно нещо е детското мнение Simple Smile
Благодарение на Дидева преди 10-ина дни погледнах теста от 25.06.2011, сега видях и тазгодишния. Не виждам особена разлика, каквато и реално никога не е имало в тестовете на СМГ.
Една, две по-сложни задачи в теста миналата година, компенсирани от по-сложна първа задача в теста от тази година. Теоретично, наистина благодарение на теста минималният резултат може да се вдигне с точка, две, за сметка на това би следвало максималния резултат да спадне, поради многото необходимо време и многото подточки на тазгодишната втора част от теста.

Каквото и да си говорим и както и да се самоуспокоявате, СМГ е най-доброто училище в периода 5-7 клас. Пожелавам на децата ви, да са част от приетите.

Сигурно си права. Аз лично не съм на 100% убеден, но алтернативата и без това не ни обърна необходимото внимание и не получихме исканите обяснения, така че щем не щем ще го изпробваме на собствен гръб.
То и няма как да имам формирано категорично становище без детето да е пробвало.

# 310
  • София
Цитат на: kodbg

Теоретично, наистина благодарение на теста минималният резултат може да се вдигне с точка, две, за сметка на това би следвало максималния резултат да спадне, поради многото необходимо време и многото подточки на тазгодишната втора част от теста.

Това означава ли, че при очаквани около 30 т. може да дишаме спокойно и горе долу приличен рейтинг в 112-ката - ама към края. Знам, че нищо не е сигурно до последно, но пък писането тук си е един вид терапия Wink

# 311
Това означава ли, че при очаквани около 30 т. може да дишаме спокойно и горе долу приличен рейтинг в 112-ката - ама към края. Знам, че нищо не е сигурно до последно, но пък писането тук си е един вид терапия Wink

Бих заложил каса бира, че да - може съвсем спокойно да чакате резултатите и да се подготвяте за записването. Рейтинг в топ 100 и резултат 26 или повече точки ми се струват достатъчни.
Все пак, да ти напомня, че теоритизирам и не е удачно да се предоверяваш на прогнозите ми.
Макар да съм във форма - познах без грешка 4-те отбора, които ще са на полуфиналите на Европейското, остава един рейтинг да не позная Simple Smile) - това е шега...

# 312
Аз бих искал да почерпя с каса бира ако имате право.
Дъщеря ми е в първите 90, и ще има минимум 26 точки (максимум 32).
Не ми се вярва да влезе Sad
Направи ми впечатление че има само 28 момичета в първите 112.

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 11:27 от Kuko

# 313
Да ви дам още две субективни външни мнения  Simple Smile

Тестът и според мен, и според детето, не е труден, двете задачи  /особено първата/ може да са сложни и времеемки, но пък не са трудни за описване, което е решаващо.
Така че който е разсъждавал вярно, би трябвало да бъде оценен частично.

Колкото до несъмненото превъзходство на СМГ във възрастта 5-7 клас ... определено не съм съгласна и мисля, че в образованието винаги, навсякъде, преди и сега важи съвсем друг принцип - от образованието можеш да вземеш, не могат да ти дадат. А ще вземеш, колкото успееш или колкото искаш, или колкото се потрудиш.

Както и да е, простете ми за мини-лекцията, но ще се реванширам с една вероятно добра новина - моят младеж е в топ 10 по рейтинга на kodbg и предполагам, че би влязъл, ако беше кандидатствал, но предпочетохме друго училище. Предполагам има и доста други такива деца, така че отчитайте и това при хипотетичното класиране  Peace

Желая успех и всеки да попадне на най-желаното от него място, и весела ваканция на децата   bouquet

# 314
от образованието можеш да вземеш, не могат да ти дадат. А ще вземеш, колкото успееш или колкото искаш, или колкото се потрудиш.

Напълно споделям и затова съм се дистанцирал от общите настроения добри / лоши училища.
Основният елемент в образованието е ученикът, а не учителя... Разбира се, не всичко зависи само и единствено от него, но ми се струва, че масово се подценяват децата и възможностите им и масово се надценяват учители и образователна система.
ПС - Малко нахално звучи, но ако нямаш против ще съм ти благодарен ако споделиш избора си на училище на ПМ. Аз все още съм отворен за интересни предложения Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт