Прием в СМГ след 4 клас

• 128 957
  • 779
  •   1
Отговори
# 30
  • София
ОК, не се изразих правилно като омаловажих курсовете в СМГ.

По-скоро се преувеличава значението на курсовете.

# 31
Най-добрият вариант за мен - 3-ти клас - курсове. 4-ти... решаване на задачи от състезанията вкъщи, сам.
При тази конкуренция, малцина ще се справят без курсове в 4-ти клас, освен ако не предвиждате частен учител или родител да помага на детето.

# 32
  • София
Подкрепям мнението на Фран Джонсън.

# 33
  • България, София

...
Синът ми е в 3кл., практически след по-малко от година ще бъде първия балообразуващ изпит. Време -  малко, а работа за целия китайски народ.  Grinning

Дали си струва да влиза в СМГ, след като за да бъде приет трябва да положи такива огромни усилия.
Определено не - в този смисъл. Трудът, който трябва да положи няма общо с кандидатстване и курсове. Математиката му е лесна - има мисъл определено, но прави груби грешки понякога в принципни правила. За мен това е незатвърден стандартен материал. Това е проблем и изисква работа. А СМГ ... ако се пребори ще се радвам.

# 34
При тази конкуренция, малцина ще се справят без курсове в 4-ти клас, освен ако не предвиждате частен учител или родител да помага на детето.

Не съм съгласен. Ако не се справи, значи евентуалното му влизане в СМГ би било мъчение за него и избиване на болни родителски амбиции.Приемът в СМГ след 4-ти клас е сериозна стъпка и според моята нагласа е грешно да става изкуствено.

# 35

Не съм съгласен. Ако не се справи, значи евентуалното му влизане в СМГ би било мъчение за него и избиване на болни родителски амбиции.Приемът в СМГ след 4-ти клас е сериозна стъпка и според моята нагласа е грешно да става изкуствено.

СМГ е единственото училище с реален подбор след 4 клас в София. И по тази причина е с много по-добра среда и по-високо ниво от другите училища. Дори само заради това си струва да се влезе там. Да не говорим за по-лесното влизане после в ЕГ например, дори математиката да не е голяма любов.

Цитат
По-скоро се преувеличава значението на курсовете.

Интересно ми е колко от децата, приети в първите 50, не са посещавали курсове? Колко от децата състезатели не са посещавали знам Wink

# 36
Съгласна съм с класирането на причините за кандидатстване след 4-ти клас в СМГ. Тази гимназия наистина е добър трамплин, но не трябва да се забравя факта, че е математическа. Имам наблюдение от дете, което сега е 8клас СМГ-немски език със супер резултати.
В 5-ти клас всеки ден се връщаше с домашно 20 задачки по математика от "хубавите" за следващия ден и сълзите не бяха рядкост. С времето свикна, но напрежението в 5 клас е сериозно.
 В 7-ми клас наистина се икономисват парите за уроци по математика, но бързо се оказва, че знанията по бълг.език са близки до нулата и героите от произведенията цитирани по тестовете-нечувани, т.е се наложи ударно минаване на материала по бълг. и литература.

# 37
  • София

...
Ето това наистина е интересно. Какъв е процентът на приетите деца в СМГ без да са посещавали курсовете на гимназията.
Във форума списват потребители, любители на анализи, изводи и заключения. Може да проучат въпроса. Laughing

Да, това е интересно. Любопитно ми е колко от първите 50 деца, класирани на ЧХ, посещават курсовете в СМГ.

# 38
  • София

...
Ето това наистина е интересно. Какъв е процентът на приетите деца в СМГ без да са посещавали курсовете на гимназията.
Във форума списват потребители, любители на анализи, изводи и заключения. Може да проучат въпроса. Laughing

Да, това е интересно. Любопитно ми е колко от първите 50 деца, класирани на ЧХ, посещават курсовете в СМГ.

По-правилно е да питаш колко са посещавали курсовете през миналите години, защото е малко вероятно причината за доброто им представяне да са няколкото урока от началото на тази учебна година.

# 39
  • София

...

По-правилно е да питаш колко са посещавали курсовете през миналите години, защото е малко вероятно причината за доброто им представяне да са няколкото урока от началото на тази учебна година.

Едва ли това уточнение ще повлияе съществено на статистиката... Въпросът е дали някой може и ще се заеме да я направи...

# 40
Един отговор не е статистика, но все пак са данни, ако някой иска, нека ги обобщава - моят човек не е посещавал курсове нито в 3 кл., нито сега, нито имам намерение да ги посещава. От ЧХ има 132 т.

# 41
  • София
Това е извадка  Joy
Но...познавам пет деца, които посещаваха курсовете в СМГ и не бяха приети миналата година.
Ето сега едно, което е много вероятно да бъде прието. Засега везните клонят в моя полза...

# 42
Това е извадка  Joy
Но...познавам пет деца, които посещаваха курсовете в СМГ и не бяха приети миналата година.
Ето сега едно, което е много вероятно да бъде прието. Засега везните клонят в моя полза...

А аз познавам сто. Или двеста. Ще излъжа. Задочно, разбира се. Защото курсовете за 4-ти клас се посещават от 200-300 деца (не знам колко точно), а влизат само 112. Така, че няма начин да няма поне 100, които са ходили на курс, а не са влезли. Отделно са тези, които влизат без да са ходили на курс. Те увеличават бройката.
Точна статистика няма как да се направи по една проста причина - никъде не се обявяват имената на тези деца, които посещават курсовете по математика в СМГ.
Иначе по-интересно е клко от влезлите не са ходили на курс. Аз твърдя, че се броят на пръсти. Но това е субективно мое мнение, неподкрепено с факти.  smile3534

# 43
Това е извадка  Joy

Тази година в СМГ има 17 курса за 4-ти клас. Ако в тях има по 30 деца, това прави 510 деца. След 4-ти клас се приемат 112 деца. Следователно децата, които са посещавали курсове в СМГ и които няма да бъдат приети там, са  поне 398  Wink

# 44
Точно и аз това казвам. Само дето не знаех за бройката курсове. Благодаря за което  Hug

Мисля, че този въпрос с курсовете няма смисъл да го коментираме. От СМГ никога няма да кажат колко деца са влезли без да са ходили на курс, защото каквото и да твърдят, тези курсове са и с комерсиална цел. Въпрос на всеки родител е да прецени дали детето му ще се справи без курсовете или няма.
И още нещо като съвет за родителите на бъдещите кандидати - резултатите от състезанията през годината са показателни за развитието на детето, но в никакъв случай не показват дали детето ще влезе. Освен ако перманентно не сте между първите 30. Тогава общо взето може да сте спокойни.
Само за статистика от миналата година - най-силното дете по предварителен рейтинг от състезанията, което не влезе в СМГ, беше на 30-то място. А най-слабото дете по рейтинг, което влезе, беше на около 457 място. Но на изпита в СМГ изкара втори резултат!

И все пак - аз съм "за" курсовете.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт