Помогнете при избор на лазерен принтер!

• 604
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, трябва да си купя черно-бял принтер до 250 лв., нисък клас, няма значение марката.  Искам да може да се пълни тонера, а не да се купуват нови консумативи. Искам да има дълъг "живот" и да бъде пестелив. Проблема обаче е, че аз нищо не разбирам от този вид техника, така че ако някой би могъл да ми помогне бих била много благодарна baby_neutral baby_neutral. А...и забравих да кажа, че е препоръчително да бъде принтер и копир.   bouquet  bouquet  bouquet

# 1
Аз ползвам HPLaserJet1510 и съм много доволна,неоригиналните му касети да по 60лв. и с тях изкарвам мноооого копия Simple Smile

# 2
Здравейте! Съжалявам,  че подновявам стара тема, но не мога да се ориентирам как да пусна нова от мобилноустройство.
Имам нужда от съвет за цветен лазерен принтер, до 500-600лв като се надявам да хвана и промоция. И с не скъпи и лесно намиращи консумативии. Лазерен, за да не се притеснявам като не го ползвам често в един момент. Сега ми трябва за цветни картинки за бебчо.
Първо питане - трябва ли ими МФУ?
Второ- дали ще излизат добре цветни картинки? Чета че лазерните не еса много добри за цветове.
Трето-не се сещам ккаво исках да питам. Ще се редактирам кано се сетя Grinning
Благодаря на отзовалите се!

# 3
Както всяка покупка, "първо златният въпрос към купувача" - колко често ще го ползваш?

В случая много важен въпрос защото лазерният е за предпочитане не когато не го ползваш често, а когато го ползваш много. При него имаш по-голяма начална инвестиция, но по-евтин консуматив. При мастилените е обратното. Имахме лазерен, също заради децата, в един момент взе да се ползва все по-рядко. След известно време започна да изкарва цветни линии по протежение на цялата страница и никаква смяна на касети не помогна.
Махнахме го. После известно време имахме черно бял лазерен подарък от приятел, ползван но с много евтин консуматив. Сега имаме мастилен, защото преценихме че е добре да имаме цвят под ръка, а печатаме МАЛКО!
Примерно две седмици нищо, после една страница, една седмица нищо, после три страници и т.н. ей такава епизодична употреба.
Лазерният няма нужда от специална хартия. Мастиленият има НО САМО ако гониш високо качество, примерно на снимки с полутонове, като да речем бебешка физиономия в близък план. На обикновена хартия ще стане по-зле от лазерния, на скъпа хартия ще стане по-хубаво от лазерния. Но тук изниква въпроса - ако са снимки дали няма да е по-евтино да си ги поръчваш в някой център за дигитални снимки. Направи сметката. Всичко зависи от количествата и размерите.

И да се върна на въпроса "дали го ползваш много". В случая не е само колко често и колко страници, а колко мастило или тонер има на всяка страница. Тези сметки дето ги дават продавачите - че една касета стига за еди колко си страници са горе долу верни за текстови страници. Те са валидни по-скоро за картинки от тънки линии (дясната).
Ако картинките са като лявата - хабиш мнооого повече консуматив.

Сканер дали ти трябва също зависи от теб. Съвременните телефони са достатъчни за преснимане на почти всякакви документи. Ако си имала случай да няма достатъчно детайли или да има неприемливи изкривявания, тогава МОЖЕ БИ имаш нужда от скенер, но имай предвид че качеството на снимките зависи много и от "задапаратното устройство".  

Имам нужда от съвет за цветен лазерен принтер, до 500-600лв като се надявам да хвана и промоция. И с не скъпи и лесно намиращи консумативии. Лазерен, за да не се притеснявам като не го ползвам често в един момент. Сега ми трябва за цветни картинки за бебчо.

# 4
Много благодаря за включването! Аз си мисля и от опит, че мастиленоструйните запичат, ако не се ползват дълго време. А и също консумативите може да са по евтини, но в началото ще принтирам мноого цветни картинки, чоже би повече от 200, пример -

Някои ще имат и фон.
Мастиленоструйните няма ли да излезе по-скъпо?
Това ми е дилемата основно как са цветовете на лазерния, дали подобни снимки ще излизат с хубави цветове. И разходите разбира се.

Както всяка покупка, "първо златният въпрос към купувача" - колко често ще го ползваш?

В случая много важен въпрос защото лазерният е за предпочитане не когато не го ползваш често, а когато го ползваш много. При него имаш по-голяма начална инвестиция, но по-евтин консуматив. При мастилените е обратното. Имахме лазерен, също заради децата, в един момент взе да се ползва все по-рядко. След известно време започна да изкарва цветни линии по протежение на цялата страница и никаква смяна на касети не помогна.
Махнахме го. После известно време имахме черно бял лазерен подарък от приятел, ползван но с много евтин консуматив. Сега имаме мастилен, защото преценихме че е добре да имаме цвят под ръка, а печатаме МАЛКО!
Примерно две седмици нищо, после една страница, една седмица нищо, после три страници и т.н. ей такава епизодична употреба.
Лазерният няма нужда от специална хартия. Мастиленият има НО САМО ако гониш високо качество, примерно на снимки с полутонове, като да речем бебешка физиономия в близък план. На обикновена хартия ще стане по-зле от лазерния, на скъпа хартия ще стане по-хубаво от лазерния. Но тук изниква въпроса - ако са снимки дали няма да е по-евтино да си ги поръчваш в някой център за дигитални снимки. Направи сметката. Всичко зависи от количествата и размерите.

И да се върна на въпроса "дали го ползваш много". В случая не е само колко често и колко страници, а колко мастило или тонер има на всяка страница. Тези сметки дето ги дават продавачите - че една касета стига за еди колко си страници са горе долу верни за текстови страници. Те са валидни по-скоро за картинки от тънки линии (дясната).
Ако картинките са като лявата - хабиш мнооого повече консуматив.

Сканер дали ти трябва също зависи от теб. Съвременните телефони са достатъчни за преснимане на почти всякакви документи. Ако си имала случай да няма достатъчно детайли или да има неприемливи изкривявания, тогава МОЖЕ БИ имаш нужда от скенер, но имай предвид че качеството на снимките зависи много и от "задапаратното устройство".  

# 5
Да!  За цветовете с лазерен - нямаш проблеми.

За "спичането" затова дадох пример с нашия. Рядко се ползва и нищо му няма. Спичането е спомени от едно време.
Така че и с това няма проблеми.

За 500 лева не знам дали ще намерите лазерен с цвят.

Повтарям - трябва да се направи сметка - колко картинки, колко струват касетките и да се сумира началната инвестиция с цената на касетките.  Няма как друг човек да ви каже кое ще е по-изгодно. 

Принципът го казах - за повече принтене - лазерен. Но конкретиката си я знаете вие, а ако не я знаете, ще ви се наложи да предположите.

Общи условия

Активация на акаунт