ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 348
  • 308
  •   1
Отговори
# 255
"Точно методите на Иванов го правят уникален, колкото и да не Ви харесва да го прочетете."

ross, защо не позволите на хората да не го харесват този прословут Иванов. Толкова ли е трудно да се разбере защо някои са  втрещени от личност като неговата. Според Вас е уникален в добрия смисъл, според други е уникален, колкото и Хитлер е бил уникален. Аз, подчертавам, не съм от тези с крайно отрицателно мнение. По горе бях писала, че ако ми се наложи сигурно ще прибегна до услугите му, така че не разбирам втората част на изречението Ви -"колкото и да не Ви харесва да го прочетете". Чета всичко безпристрастно. Не забравяйте, че има хора във форума, които говорят също от личен опит и са на коренно противоположно мнение от Вашето, що се касае до методите му на обучение и успехите на учениците му Peace

# 256
Здравей asya,

Благодаря ти за милите думи, нямаше как да отклоня такава любезна покана и затова преди малко написах част от възгледите си по темата „Скъпите университети”.
Иначе не очаквам, kodbg да се извини защото на повечето тук отношението е „съмнението винаги остава” и „голяма работа, че са те наклеветили, пък и дори да не си рекламен агент, те смятам за глупак”.

Здравейте unna,

Щеше ми се вече да оставя всеки да вярва в каквото иска и да подминавам с мълчание дори изхвърляния като „невиждано издевателство над достойнството на децата им”, но като ми задавате лично въпрос, би било невъзпитано да ви отговоря особено при положение, че сте дама.

Та на въпроса

„Г-н Jkolev, имате ли обяснение на факта, защо никое друго учебно заведение, търсено заради желязна дисциплина, високи изисквания към учениците, строги правила, натоварена учебна програма и пр., не се нуждае от подобна защита и не поражда такава дискусия по форумите?”

Първо, наричате факт, нещо което не е факт. Факт е номерът на личната ми карта, а това дали частните уроци или школата на Иванов се НУЖДАЯТ  или не от защита е толкова субективен спор, колкото е и този дали червеното е по-хубав цвят от синьото. Даже съм склонен да твърдя, че това което вие наричате факт, всъщност е доста съмнително твърдение. Докато хората, които аз познавам записват децата си на уроци при Иванови и докато има други като мен останали доволни, които да записват близките си на уроци при тях, те нямат НУЖДА от защита в някакъв форум, където помежду си спорят непознати.
Ще ви кажа нещо повече – и без един ученик да останат, докато аз съм жив, здрав и работя, тези хора гладни няма да останат! От собствения залък бих си отделил за тях! Дай боже някой ден, някой който нито ми е роднина, нито ми е приятел да е готов да го каже и за мен! Така че този ваш ФАКТ, че се НУЖДАЯТ ОТ ЗАЩИТА, с цялото ми уважение, но просто не е никакъв факт! Тоест аз на тази част от въпроса ви, не знам как да отговоря, защото намирам грешка в нея.

На другата част от въпроса ви, която е по-обективна или именно „защо споменаването им поражда дискусия по форумите?”. Мисля, че отговорът е доста очевиден, а е именно, че явно методите на Иванови, не оставят хората равнодушни и те започват да спорят. Не знам какво повече от това очаквате да ви кажа и не знам дали трябваше да се чувствам прикован от този въпрос, който ми се струва наистина почти риторичен. Мисля, че всички сме съгласни с това становище. Или не? За едните е диктатор, за другите голям психолог и изобщо се вижда, че личността му предизвиква доста крайни мнения. Животът и историята са ни показвали примери за много други противоречиви личности и какво от това? Имаме си дори такъв премиер. И за него да пусна тема, със сигурност ще има още по-тежки дискусии от тези за Иванов.

Не виждам също защо това, че предизвиква дискусии да е нещо лошо? Честно казано аз самият за себе си предпочитам 50 човека да ме мразят и 50 да ме обичат или даже 80 да ме мразят и 20 да ме обичат, отколкото да има 100, които да са равнодушни към мен. Със сигурност последното най-малко ще ми хареса.

Бил съм на частни уроци по 5 езика, по математика в още една школа и при 2-3 частни учителки, по история, по литература, по информатика и т.н. и от много от тях съм бил всъщност доволен, но няма друг от тях, за който да си кажа с изключително твърда убеденост „Ей бога ми, заклевам се, ако тези хора един ден почукат на вратата ми, ще им подам ръка и в лош за мене час!”, пък нека има още 100 като lele, които да не ги харесват.

Както казах, ако трябва да избирам за себе си, бих предпочел същата съдба.

П.П. Моля ви не включвайте поредната латерна "ама ти защо се опитваш да кажеш, че само тези частни уроци по математика карат учениците им да се чувстват така и че само за тях някой би си отделил от залъка". НЕ ГО КАЗВАМ - сигурно има и други, но аз само на тези съм попадал! Даже 1000% има и други такива и то под път и над път, моля ви отворете си тема за тях и ги похвалете!

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 18:55 от jekolev82

# 257
  • out of space
Наистина не мога да разбера някои подигравателни или лишени от всякаква логика постове.
jekolev82 разказва през какво е минал, какво е постигнал, на каква цена и резултата. Не е нужно никому да се обяснява как той не е прав. Той си има собствената истина, други си имат тяхната си. Толкова ли е трудно да се сподели собствения опит без нападки?  Tired
Изчетеното до тук- школата ми допада като методика.
Имам добри, умни, но леко разхвърляни и разхайтени деца. Нямам 10 бона и за сега само мотивирам за действия с бъдещо записване при Иванови. 
Действа!  Grinning

# 258
Колев... ти сериозно ли очакваш извинение от мен???
Казах, че си рекламен агент на школата. Не съм взимал отношение ЗАЩО си рекламен агент - дали поради заплащане, дали поради промиване на мозъка, дали поради други причини.
Това, според моята истина, както нескопосано обявява дамата в горния пост е факт. Не по-малко значим от номера на личната ти карта. Толкова ли е трудно да го приемеш без нападки Simple Smile
Има един нов нюанс в словесната ни престрелка - някъде назад казах, че не си ми интересен и нямам желание да споделя с теб няколко приятелски часа на маса. Тук определено съм на променено мнение - има нещо притеснително в теб с тези патетични излияния, но вече те възприемам като достатъчно интересен събеседник за да почувствам удоволствие от едно евентуално запознаннство и обмяна на гледни точки.
След като бях любезно помолен от администратора да не пиша ако не се придържам изключително към темата се въздържах, но така и така се наложи да отговоря на призивите за извинение, така че не виждам защо да не обърна внимание и на мотивите ти за дарение...
Харесал ти сайта и затова си решил да го подкрепиш... Колев, ти си се регистрирал в харесвания от теб сайт в 3:20 през нощта, направил си дарението си и за последен път си го посетил в 4 часа. Тоест, харесването ти е отнело 40 минути. Оттогава не си благоволил да влезеш, да видиш какво става в харесвания от теб сайт, да прочетеш защо не е приета помощта ти. Е... съжалявам, пак според моята истина, това с харесването е пълен булшит и да - единствената разумна причина, минаваща ми през мозъка е някакъв извратен, странен опит за покупка на уважение. Защо ти е... и аз се чудя - може би поради същите причини, заради които не приех помощта ти.
Естествено, винаги имаш възможност да ме опровергаеш, в такъв случай дарението ти ще бъде посрещнато с необходимата благодарност. Но нулевия ти интерес през последните 3 седмици ми навява мислълта, че съм бил на прав път.
По отношение на възмущението ти от публичното обсъждане на проблема - виж... аз не съм обременен с възпитание, получено в скъп университет и се възползвам с пълни шепи от привилегията да изказвам свободно мислите си в прав текст, с необходимата грубост и безцеремонност. За някои лошо качество, за други добро Simple Smile
Нашите отношения доколкото ги има са към момента публични и не виждам защо трябва да бъдат трансформирани в лични. Начина, по който изрази подкрепата си беше обиден за мен и сметнах за необходимо да го покажа.

# 259
Здравей kodbg,
От думите ти става ясно, че имаш в предвид, че мнението ми е поръчково, а не че имаш в предвид, че съм с промит мозък. Естествено можеш да си въртиш баницата колкото искаш само и само, за да не признаеш, че си в грешка. То си е твоя работа. Аз както вече казах, извинението отдавна съм го отписал.
Онази нощ прекарах във форума ти общо поне час и половина преди и след регистрацията ми. И виж сега, аз не съм форум маниак и дори за неща като кино, които ме интересуват, не вися всяка седмица по форумите. Аз съм един от първите пишещи изобщо в кино форума на дир.бг, но често не влизам там и с месеци, същото е положението и с бг-мама, а твоят форум отгоре на всичкото е доста специализиран, така че ако съм добре дошъл само ако ще имам някакъв норматив от часове на месец прекарани там, ми няма да се справя. Но иначе наистина ми харесва, радващото е, че има голяма посещаемост, мнения, компетентни хора, които да пишат и дори имам много конкретен проблем, който ме мъчи от поне два месеца, но естествено не го постнах и няма да го направя ако съм персона нон грата, а докато дарението ми не се приеме, ще считам, че е така. То беше чистосърдечно, но аз виждам, че и роман да напиша с обяснения по темата, ти винаги си изравяш някакви фактчета, които си интерпретираш по твой начин (като смятането на минутките ми във форума), така че просто ти го казвам, пък ти прецени дали, ще го приемеш или не, но трябва да ми кажеш преди да го изпратя още веднъж, защото ме таксуват 9 евро на превод, което е дразнещо, ако пак ще си го получавам обратно.
Уважението очевидно си го нямаме и това, така като те гледам що за човек си няма да се промени, така че зарежи тази теория... нямам нужда от уважението на човек, който оправдава поведението си на джърк, с това че не е учил в "скъп" университет. Моето го имаш по отношение на познанията ти в твоята област и за обществото, което си създал, но за момента няма как да е отвъд това. Бих се радвал да мога да ползвам форума, когато имам нужда, но ако положението остане такова, предпочитам да се въздържа... не искам и да виждам какви глупости си написал и там по мой адрес. Стигат ми тези тук!

Поздрави!

# 260
Здравей kodbg,
От думите ти става ясно, че имаш в предвид, че мнението ми е поръчково, а не че имаш в предвид, че съм с промит мозък. Естествено можеш да си въртиш баницата колкото искаш само и само, за да не признаеш, че си в грешка.

Накара ме да хвърля бърз поглед на темата. Има резон в думите ти - наистина изхождам от позицията, че рекламираш Иванови с користни цели.
Така че в прав текст - извинявам се, че съм се подвел.
За съжаление, изглежда, че не е така и ти наистина си фен на тази странна методология на обучение, присъща на военно училище.
Защо за съжаление... прокарването на подобни непопулярни идеи поради задължение е обяснима и не говори нищо лошо конкретно за рекламиращия ги - човекът си върши работата. Вярата в тях... сигнализира, че събеседникът ми изповядва различни идеали поне по отношение на качественото обучение и начините за постигането му, които от моя гледна точка са неприемливи в степен, че трябва да бъдат забранени от институциите.
Евростар, а и ти в постовете си претендирате за добро училище - такова, което дава добро образование и приятни спомени. А според Ери се използва за плашигарга - стягай се, защото ако не го направиш ще те запиша при Иванови...
Не отричам, че подобни начини могат да имат своя изкривен успех. Ако засилим нещата - представяме си, че на пазара се появява школа Димитрови. В нея, за ненаписано домашно се прилагат 3 удара с камшик, за закъснение - 5 удара, за лошо представяне на състезание - 10 удара, а пък ако не си с руса коса или си невчесан... жална ти майка. Тази школа би следвало да продуцира деца, с невероятно добра подготовка. Особено, когато са си взели хапчетата, помагащи им да преодолеят многогодишния психически / физически тормоз. Е, при Иванови се ограничават с психически, но къде е границата на изискуемото за да постигнеш дадена подготовка...
Надявам се извинението ми да бъде прието, няма как по-ясно да го кажа. Ти си частен случай и явно не рекламираш школата по принуда, срещу заплащане. Спирам с писането в тази тема, занапред ще се концентрирам само в темите за двете училища, които представляват реален интерес за детето ми.
ПС - Когато търсиш извинение е добре да се замислиш дали не трябва и да дадеш такова. Сигурен съм, че ще намериш поводи за него, присъстващи в изтритите постове по темата, когато прекрачихме границата на възпитания диалог. Можеш да започнеш от съмненията в анонимност, равнотежестни са моите съмнения за користни цели и стигнеш до поведението на идиот!
ПС2 - Естествено, че можеш да ползваш който форум решиш, когато го решиш. Нито тук, нито в Сетком се използват методи тип Иванови - всеки е свободен да прави каквото реши, правила естествено има, но те са насочени към комфорта на потребителите, а не на собствениците. Тоест, правилата ги има дотолкова, доколкото ограничават възможността на един потребител да пречи на група други потребители. В твоя случай няма нищо подобно, спорът тук е от съвсем друг характер.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 08:22 от kodbg

# 261
"Точно методите на Иванов го правят уникален, колкото и да не Ви харесва да го прочетете."

ross, защо не позволите на хората да не го харесват този прословут Иванов. Толкова ли е трудно да се разбере защо някои са  втрещени от личност като неговата. Според Вас е уникален в добрия смисъл, според други е уникален, колкото и Хитлер е бил уникален.

Тези мнения, които ще копирам по-долу са почти поредни и само част от множество такива. И ако тези деца, повечето от които познавам и знам, че тези мнения не са фалшифи, ти приличат на депресирани деца, стресирани или с осакатено достойнство, или повлияни от персона като Хитлер...

....
naistina evrostar e nai-qkoto daskalo nqma kfo da govorim za tfa daskalo. EVROSTAR si e EVROSTAR! Simple Smile :*

Spomnqm si,4e v na4aloto,kogato trugnah na 6kola v 6esti klas,4uh sluhove,4e tova bilo u4ili6te za mu4enici,4e tam nqma jivot,4e u4enicite sa iztezavani s bezbroi doma6ni(i 4e petkova e 4udovi6te i simvol na Ivanovi i Evro* Wink) Posle se ubedih,4e nqma ni6to takova i 4e ako ne hodeh pri hora kato topalova,4olakova,petkova,kraeva,dimitrov,Rikova,zaharieva,vasileva,genova i naidenova i(na-nakraq no suvseeeeem ne na posledno mqsto)IVANOVI 6tqh da sum pulna dupka.Sega moje bi vs 6te si pomislqt,4e se opitvam da vpe4atlq prepodavatelskiq kolektiv,no tova naistina ne e taka.Mnogo tvor4eski uspehi na vsi4ki!

awe vijte sa kvoto i da govorite ivanov ima po dobro otno6enie kum u4ili6teto az u4a v 6kolata imam 9 dni do izpita , koito e na devetnaisti uni, i se 4uvstvam napulno podgotven da se qvq o6te sega , tova koeto 6te vi kaja e ,4e evrostar i 6kola ivanovi sa edinstvenata garanciq za uspeh v cqla sofiq ostavete na strana drugite 6koli opitva6ti se da budat imitatori i konkurenti tova e ot men uspeh na vsi4ki kandidat gimnazisti Simple Smile

spored men naistina ot pro4etenotodo tuk ima hora koito uvajavat EVROSTAR.OK ama az sum ot 6kolata i moga da kaga IDVAITE HORA TUK E LUD KUPON !!! az vi kazvam dori nai-tupia nevuzpitan razligaven murliqk pod STROGIA (leko (mnogo) nepriaten) kontrol na sem IVANOVI 6te izlezne ot tam s gorda usmivka i 6te kaje na visok glas ''AZ USPIAH''!!!!!!!!!!!!!!!

ei, kude bez men Simple Smile vijte, ne znam dali ima hora, koito 6te mi lipsvat pove4e ot vipusk 2006/2007 na evrostar i 6kolata! spomnete si 1 oktomvri 2005g-durjaha ni ot 8 sutrinta do 6-7 ve4erta, koeto si be6e 4ist sadizum Grinning ami rekapitulaciite, doma6nite, kontrolnite, etap A i B (4e dori i do C se stiga6e Grinning), sutre6nite operativki, prepuni kamunite... trudno si be6e !! no spomnete si i iznesenite obu4eniq, kova4evci, TrAfiK, petu4noto kino, ludite mejdu4asiq i 6egite na petkova Wink Grinning vsi4ki tezi ne6ta prevurnaha 6-ti i 7-mi klas v ne6to izklu4itelno! no ot vs nai-mnogo 6te mi lipsvate vie - super mn se radvam 4e prekarah s vas poslednite 2 godini, za6toto ste THE BEST! Simple Smile:-* mila, desi, mina, neda, poli, vladi, simi, kremi, ani, marta, eli, moni, plami, savi,nora, ico, stefo, kalo, gregi, donev, to6ko batkov, to6ko kolev, steisi, ivan4o, pa6ov, lubo... wow, mn ste hora i vs ste super gotini Wink mai s vs izbroenie sum se karala i sry za vs gluposti, koito sum napravila Simple Smile OBI4AM VIII :-* ako sum propusnala nqkoi da ne se surdi pls Simple Smile a na vs zaici, na koito vs tova im predstoi, 6te vi dam samo edin suvet - naslajdavaite se na vseki moment, za6toto toi nqma da se vurne, a mn 6te vi lipsva sled vreme Wink celuvki na vsi4ki Simple Smile

# 262
Рос, аз ще Ви цитирам лично Вас,

"До ден днешен нито съм забравила преживяното там, нито съм срещнала личност, към която да изпитвам по противоречиви чувства. От ненавист до благодарност и уважение
......
Точно сложиха топломерите, децата ги увеличаваха, той минаваше и ги намаляваше. Обидните думи доста често неоснователни. Вярно е, че говори предимно в множествено число, но има не малко случаи да са с конкретна насоченост към някого. Ужасните лагери, които бяха задължителни- няма да влизам в подробности , не ме предизвиквайте, но наистина са ужасен спомен........

И понеже зачетох темата отначало, стигнах до средата и сега преди публикацията виждам последните постове, та – „ръжен”, „остен” или „казармени” методи не играят непрестанно и при всички. Неминуемо ставаш свидетел на тях. Но как го прави Иванов това да не те направи „сплашен заек”, а „гърмян заек” със самочувствие, не знам.
В заключение – задох си въпроса, ако имах второ дете дали бих го пратила и него при Иванов и не знам отговора."

Ако мнението ми е като това на черна станция, нова, кодбг и редица други , то е формирано главно от Вашето участие в този форум.
Не разбирам, какво очаквахте да си мислят страничните наблюдатели като мен след подобни думи? Формирате мнение, след това се сърдите и ни наричате "незапознати" с "грешно мнение" Thinking

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 09:53 от unna

# 263
Unna,
Благодаря, че ме цитирате!
Затова и не малко пъти написах, че ме предизвиквате да му правя реклама, каквато не искам да правя и не искам темата да е на първа страница, но и не мога да отричам заслугите му.

Както написах в скорошен мой пост не харесвам комерсиализма му и не знам какво е настоящето положение с преподавателския екип, но скоро след нас не се чуваха добри отзиви по този въпрос. Това са основните ми притеснения, не методите му, част от които не одобрявам, но не мога да ги нареча неуспешни или че са психирали деца! Лошите чувства останаха за мен, не за детето. И за да ме разберете- пример: Мизерия по време на лагер, предизвикана по мое мнение от неговия комерсиализъм. Да, на децата не им е приятно от тази мизерия, но пък им е весело и не й обръщат такова внимание. Това за мен е недопустимо, както и парното и др. но пък не ме кара да отричам и положителните му качества. Давала съм и други примери. Но все неща, с които съм била готова да направя компромис, заради други положителни резултати, които бяха с чисто запазена марка „Иванов”, които сте пропуснали да цитирате и за които jekolev82 казва, че ще е винаги благодарен на Иванов! Познавам и други, които казват същото като jekolev82 за вечна благодарност. Познавам и младеж, който е приблизително на възрастта на jekolev82 и на времето, като ученик, е имал даже желание да обърне трабантчето на Иванов, сега е един успял младеж, който е на същото мнение като това на   jekolev82.

Както казах за мен той е много добър психолог, може би най-добрия който съм срещала, затова тези методи , използвани от добър психолог водят до положителен резултат в голяма част от случаите – не е всемогъщ. И аз , ако не познавах реалната ситуация, щях да реагирам като вас срещу такива методи, но както добре сте ме цитирали, сама не си обяснявам как Иванов с тези методи успява вместо „ сплашен заек” да създаде „гърмян заек” и щастливо и вярващо в себе си дете  и то с покритие.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 11:30 от rosss

# 264
Нова няма категорично мнение.
След като синът ми премина в среден курс, видях на какво е не/способно държавното училище.
Видях как от нормални досега деца започна да произвежда гамени, пък чух, че при Иванов от разхайтени ученици произвеждат нормални и успешни младежи.
Та се чудя казарма или анархия е формулата за моето дете.
В крайна сметка, ако синът ми реши да учи извън България, ще попадне в общество, което се придържа към нормите на поведение изключително с глоби, не само с добри пожелания.
Ако реши да остане тук, ще трябва да разчита само на собствената си съвест и тази на останалите си съграждани.

Ако не четях съседни теми, щях да остана с впечатление, че в държавното училище над децата ни бдят, няма истерични даскалици, никой, никога и по никакъв повод не унижава децата, а цялата институция е мобилизирана и здраво работи по въпроса с възпитанието и образованието на децата ни. И продуктивно, разбира се.

# 265
Рос, и моето мнение е като това на нова. Не съм категорична. За разлика от кодбг не смятам, че школата трябва да бъде забранена. В крайна сметка Иванов никого не държи на сила там, щом има търсене, що да няма предлагане, нали така?
И Вие като Колев пишете в стил (най-общо казано) : Имаше "сешоарене", имаше размахване на тояги, имаше обидни думи, беше ужасно, НО......всичко си заслужаваше.

Не може след всичко, което сте написала да очаквате хората да са съсредоточени в плюсовете, които сте посочила и да ме упреквате, че не съм ги цитирала, т.е. да ме обвинявате в избирателно четене. След такова силно встъпление всичко, което е след   ", но "   бледнее, а това с гърмяния заек и самочувствието предизвиква усмивки. Моля Ви, погледнете  реакцията на Фран Джонсън след поста Ви, който цитирах. Ами напълно естествена реакция. Какво се чудите?! С мненията си, СПОРЕД МЕН отблъсквате всички майки на умни деца със състезателен дух. (Каквито смятам, че имам и аз поне за сега).
С една дума - може и да сте му благодарни на Иванов, но му правите лоша услуга. Вашите постове и тези на Колев ме накараха да мисля, че това е  изправителен дом, а доколкото разбирам в момента и с некачествени преподаватели. То не бяха диванета, превърнали се в хронично главоболие за родителите си, то не бяха състезателки по синхронно плуване с огромни пропуски в математиката, то не бяха калпазани, докарващи майка си до отчаяние, защото предавали бял лист на изпитите или пък деца, които не знаят азбуката... и пр. и пр. И после .....моля , моля , не оставйте с грешно впечатление - това са единици.  Laughing
Единици или не само при такива случаи може да се търси смисъл в метода на Иванов.
СПОРЕД МЕН в миналото, ако е имало случаи на деца в школата на Иванови, които не са се нуждаели от изправителен дом, то най-вероятно е било заради липсата на алтернатива. Сега при тази конкуренция силно се съмнявам, че родителите на някой отличник ще го пратят там. Дано и на мен да не ми се наложи.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 12:36 от unna

# 266
.... : Имаше "сешоарене", имаше размахване на тояги, имаше обидни думи, беше ужасно, НО......всичко си заслужаваше.

Има спомен, че някъде съм чела за едно такова явление в психологията (но никакъв за названието му) - колкото по-трудно и унизително е приемането на човек в една група, толкова е по-склонен е, веднъж приет, да величае групата и преживяванията си в нея, дори да са разочароващи спрямо първоначалните му очаквания.

# 267
Всяка школа и училище искат отлични ученици.
Лесно се работи с тях. Няма как да изпъкнат заслуги на школата при такива деца, затова са всички тези примери какви случаи е имало при Иванов и на какви деца той е помогнал.
А според Вас, щом Иванов е намерил метод и на такъв тип ученици да помогне, значи трябва да го квалифицирате като ТВУ.
При положение, че в школата и училището се обучаваха над 200 деца /не знам точната бройка/, да тези случаи са единици. И още пет да има пак ще са единици. А и колкото и да станат евала, че се наема да помогне и на такива деца.

По отношение на преподавателския екип, Моля да не ми изопачавате думите. Казвам, че НЕ знам какъв е настоящия екип - нямам поглед. Чух за екипът след нас, че не е бил особено добър- но и това е в минало време. Последните две години нямам никакъв поглед. Добре си спомням, че помолих да се включат родители с настоящ опит, точно по този въпрос с преподавателския екип, защото мисля, че това е важно. И това сте прочели, щом цитирате постовете ми, но не ви изнася да си го спомните при позицията, която сте заели и затова го премълчавате и изопачавате

И последно, никого не величая. Ясно казах от какво съм доволна и какво не ми е харесало. И мисля, че това е целта на темата, а не философски разсъждения за хората, изкзали мнения от опит за Иванов. Ако исках да го величая, спокойно щях да ви спестя всички негативни неща ,които написах и щеше да остане само информацията защо съм му благодарна.

И тъй като написах мнение, с цел добросъвестно да дам информация, която имам, но насреща получавам заяждане и обидни психологически квалификации, спирам да пиша в тази тема.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 15:35 от rosss

# 268
А според Вас, щом Иванов е намерил метод и на такъв тип ученици да помогне, значи трябва да го квалифицирате като ТВУ.

Да, защото не смятам, че на другите е помогнал с нещо.

# 269
rosss, ако имаш предвид моя коментар, аз се опитвам да (си) обясня как децата започват да харесват едно такова училище. По никакъв начин не те квалифицирам, напротив интересно ми е да чета всички мнения в темата, макар към чаршафестите да имам по-особено отношение. Съжалявам, ако си възприела постинга ми като насочен лично към теб. Не е!

За самото училище - щом за някои деца е полезно, хубаво е, че го има. Наскоро пратих линк към тази тема на познат с проблемно дете, колкото и аз самата да съм несигурна в това дали бих си подложила детето на такова нещо и дали същият ефект не може да се постигне с по-щадящи методи и при проблемните деца. Но в крайна сметка всеки преценява за себе си, така че колкото по-разностранна информация има, толкова по-добре  Peace

Общи условия

Активация на акаунт