ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
ха, къде го чукаш, къде се пука....
незнаех, че е имало изтрити постове и заключване на темата

# 241
Робинята Изаура и Листопад са много назад в жанра!
Запис Peace

В частен форум с частни правила.. всичко е възможно.
Но е интересно, че за пръв път виждам подобно "толериране" тук.
Времето ще покаже Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 23:15 от peppia

# 242
  • I want it all and I want it now.
Боже, темата е възкръснала. Laughing
Извинете за спама, но за пръв път ставам свидетел на отключването на заключена тема. Много, много интересно. Money
И аз тъкмо на същото се чудех LaughingФилмът е с продължение Grinning
PeaceУжасна тема. Много се учудих, че е отключена. Моето лично мнение, че няма да си пратя детето в тази школа. Прекалено ,много ,го обичам за да го подлагам на такъв тормоз.

# 243
  • Sofia
Ох, стига драми!
Заключих ви темата заради пехливанските борби на kodbg и jekolev82, които преминаха всякакви граници. Оставих я да отлежи, разчистих и отключих защото изглеждаше, че имате какво да казвате по нея. Ако някои зрители и участници на разигралия се цирк виждат тенденциозност в изтритото, съжалявам за късата им памет. Заключвани, разчистени и отключени теми има десетки и това не е прецедент. Изтриването е най-лесното нещо на света.
kodbg, позволявате си лукса да мерите действията ми с вашия морален аршин и явно съдите за действията ми по собствения си морал, затова ще си спестя отговора на квалификациите и нападките Ви. Темата има заглавие и ако имате да кажете нещо съдържателно и полезно за потребителите сте добре дошъл, но няма да разреша темата да става поле за разчистване на лични сметки, независимо чии и независимо с кого.
Заподозрелите тенденциозност могат  да разгледат и публикациите след отключването на темата и авторството им.

# 244
kodbg, позволявате си лукса да мерите действията ми с вашия морален аршин и явно съдите за действията ми по собствения си морал, затова ще си спестя отговора на квалификациите и нападките Ви.

Цветни думи с уникална подредба. За пръв път попадам на човек, заблуждаващ се, че прилагането на собствени морални норми към заобикалящото го е лукс...
Оставам с впечатление, че написаното е без вложена мисъл в него или, че вълната на подобно мислене не интерферира с моите сиви клетки. Просто не виждам връзката между моя... морал и твоите действия, която твърдиш, че съм вложил в написаното от мен.
И при двата случая намирам за излишно да коментирам останалото написано и странния подбор на нужни и ненужни мнения.
ПС - Нека не забравяме, че сме Членове /поне някои от нас, дамите може би се определят по друг начин... Simple Smile/ на едно общо, виртуално общество и учтиви обръщения с главна буква граничат с невежество. Възпитанието е хубаво нещо, но трябва да се прилага в умерени граници за да звучи искрено.
Би хепи, хубава вечер ти желая.

# 245
  • Sofia
Цветни думи с уникална подредба. За пръв път попадам на човек, заблуждаващ се, че прилагането на собствени морални норми към заобикалящото го е лукс...
Понеже ме развеселихте ще Ви отговоря:
Да вменявате собствените си критерии и морални норми другиму е признак на егоцентризъм.
Претенциите Ви за обективност в светлината на горното са лукс, който не би следвало да си позволявате.

Мога и още по-простичко:
Ако за Вас е нормално и допустимо в качеството си на оправомощено лице да модерирате тенденциозно и да Ви "мотивират" за това, не би следвало да си позволявате с лека ръка да приписвате подобно поведение на другите.

PS. Препоръчвам Ви да се запознаете с нормите за общуване между непознати и правилата за използване на учтиви обръщения с главна буква. Ще Ви е полезно. Възпитанието е наистина хубаво нещо!

PS2. Ако имате други лични обръщения към мен, моля да се съобразите с правилата тук и да използвате съответната функция "Лични съобщения".

Благодаря за пожеланията.

# 246
М , да, надявам се темата да продължи с личните впечатления на родители ,учили или учещи в тази школа или училище.
Словесни препирни на никого не са в полза и запълват дразнещо форум пространството.

# 247
  • out of space
Много интересна тема, изчетох я от начало, но краят е...  ooooh!

Благодаря на автора за споделеното инфо!

# 248
От тези потрелители съм, които рядко пишат, но редовно четат.
Мине се не мине и пак "Иванов". Е, защо провокира хората !?!?
Явно яко го е закъсал за да направи такава акция  Grinning
Поздравления за отличния PR (мноого е добър създателя на темата)

Тъй ката хората имат нужда от истински факти да споделя и моите преживявания. Преди много време писах следното (с друг акаунт, че не можах да се лог-на):

Та така.... За прочутата Школа Иванови?!? Да споделя и аз нещо от собствения си опит. Майка съм на умно и нормално дете, вече осмокласничка. Та реших и аз да пробвам в 6 клас, т.е.  септември 2005 и я записах в школата. След първите 5-6 съботи какво ми каза дъщерята:

1. През целия ден "тичаме" през материала да вземем за един час това, което се взима за цяла и повече седмица. Ако си го минал в твоето училище ти е по-лесно, но ако с някой предмет си по-назад - ужас.
2. В края на часа те изпитват на взетия материал, то нямаш време да го осмислиш, камо ли да го запомниш. Дъщеря ми е с логическо мислене, не е папагал.
3. В края на деня всички отиват в една зала и следва голямото изпитване. Иванов започва гавра с децата, изкарва ги пред всички и ги спуква от подигравки и обиди ако не знаят нещо от взетия през деня материал. Дъщеря ми казваше, че повечето деца адски се страхуват и шашкат от това.
4. Материала, който се преподава е нищо повече от този в училище /още едно голямо разочарование за дъщеря ми, тя очакваше нови и интересни неща/
5. Дословно цитирам "Изобщо третират ни като идиотчета, а има доста умни деца, които не го заслужават".
Повярвах на детето си, още повече, че през цялото време, докато беше там нямаше проблеми със самия материал, изкарваше си контролните и беше в А група /които не знаят - това били "генийчетата"/. Каза: "Те не ми дават нищо повече от моето училище, само тормоз и затъпяване ".
Много се гордея, че послушах детето си и я отписах. Следващата година в 7 клас намерихме прекрасни частни учители  и ... на тестовете се справи отлично.
Влезе в I НЕГ на първо класиране без притеснения.
В заключение: Мили родители, слушайте децата си  Те понякога са по умни от нас.
А за себе си знам - един частен учител е 100 пъти по-добър от най-великата школа, защото учи и проследява развитието на 1 дете, а не на 100.
Успех на всички умни тинейджърчета тази година!

Сега дъщеря ми е 12 клас в 91 НЕГ. Като влезе и беше интересно колко деца от Иванови са в НЕГ(тя вече ги познаваше от школата). В немската беше в паралелката с най-висок успех и в техния клас от 28 човека имаше 2 деца от Иванови, 4 от СМГ и останалите от разни школи и частни учители. Такива легенди, които се носят за 40-50 деца на випуск - забрави.

За да не съм голословна ще ви дам официалната статистика за Евростар (за школата такава няма и Иванов си плямпа каквото си поиска). За 2011 от официалния сайт на РИО-София пускам линка за резултатите на втори кръг по олимпиадата по английски (нея намерих, може да потърсите и други, пр. немски език - ха-ха, многоезична и т.н.). Резултатите са за 8, 9, 10, 11 и 12 клас:

http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2011/04/19/rezult … laset_kryg_AE.doc

Не търсете участници от Евростар, няма ги. Защо ли? Може би им е под нивото? Най-вероятно не искат да се излагат. Разгледайте обаче училищата на участниците, полезно е за бъдещите гимназисти. Дава добра представа за това къде учат умните деца.

А най полезно е да разгледате старата тема за да разберат най-сетне родителите що за чудо е явлението "Иванов"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213402.0;all

# 249
Боже, темата е възкръснала. Laughing
Извинете за спама, но за пръв път ставам свидетел на отключването на заключена тема. Много, много интересно. Money

Чакайте сега... Тази няма да я бъде.
Не знам кой заблуден модератор под чие давление е отворил темата и е решил да изтрие неудобните мнения, но... подкупност прозира под тези действия.
Оставям настрана няколкото ми изтрити поста, но ще повторя последния, защото ми се чини, че има общо с отварянето на темата...

Държа да отбележа неадекватните действия на автора на темата jekolev82.
Ден преди да бъде затворена темата, след много мои антиИванови постове в тази тема получих на PayPal акаунта си подкуп от 200Е от албанския ни приятел. Естествено, левчетата му бяха моментално върнати - ако има съмнения в думите ми съм готов да предоставя разпечатки от PayPal за полученото "дарение".
Както отбелязваш - о чудо - случва се нещо невероятно в този форум - темата е отворена и неудобните постове са изтрити.
Защо ли - ами сигурно подкупа-дарение си е намерил друг джоб.

Ще ми бъде интересно как и този пост ще ми бъде изтрит и как BG MAmma и собствениците му ще си плюят на репутацията и няма да дадат реално обяснение защо е изтрит поста ми, с който сигнализирах за подкупа и защо темата е отново отворена!
Ай сиктир... и форумите се комерсиализираха...

Здравейте всички,

Трябва да призная, че ниската ми форумна култура също допринесе значително до това да четем грозни думи в тази тема. Извинявам се на обективните читатели, които използват форума, за да се информират, а не за да четат теории на конспирацията. Чувствайки се лично засегнат от тези клевети, аз започнах яростно да ги отричам и да им отвръщам, а в крайна сметка може би трябваше просто да ги оставя да „минават покрай ушите ми”, без да се впечатлявам особено, за да не давам повод, за още по-яростни нападки от другата страна.

Сега още веднъж съм изправен пред избора, просто да си замълча, пред абсурдната интерпретация на някои факти и да оставя темата да си върви, примирявайки се с тъмна сянка, която се хвърля върху мен или да се опитам да отговоря, да кажа истината, може би предизвиквайки ново заключване на темата. И на мен Слави Трифонов ми се струваше смешен с това, че изобщо се занимава с глупостите на жълтата преса и се опитва да обясни на народа, че пишат откровени измислици, при положение, че всеки с малко акъл в главата това го знае много добре, но честно казано започвам да го разбирам как се чувства и от какви подбуди го прави.

Виждам, че модераторите, спокойно отминават обвинението в безпринципност и корупция, защото може би са свикнали да четат всякакви абсурдни обвинения и да не ги приемат лично, но на мен ми е дяволски трудно да се сдържа.

Истината е, че една събота по обяд, седнах да отговоря на интерпретациите на kodbg и в момента, в който дадох пост, темата беше вече заключена. Естествено ми стана безкрайно неприятно, че не мога да отговоря при положение, че бях написал неща, които държах да кажа.

Това е, което написах на Таттман в онзи момент:

„Здравейте г-н Модератор,

Съжалявам, ако темата е излезнала извън контрол. Имам огромната молба към вас да отключите темата и обещавам тонът никога повече да не излиза извън границите. Ако не сте склонен да го направите, ви умолявам поне да публикувате от мое име това мое последно мнение, което съдържа и важни извинения. Казват се някои неща, на които наистина държа да отговоря и ще съм ви много благодарен ако ми влезнете в положението.

Благодаря ви предварително за проявеното разбиране.

Поздрави,

Ж. К.”

И след това бях пейстнал поста, който исках непременно да публикувам. След няколко дни ми беше отговорено, че молби не се удовлетворяват, а услуги не се правят на никого, та темата ще бъде разчистена и отключена само ако модераторите преценят, че има смисъл от това.

Видях, че темата беше отключена, но че са изтрити някои мнения, което обезсмисляше голяма част от мнението, което исках да публикувам и се отказах да пиша. Никога и половин дума не съм казвал, че искам някой да бъде цензуриран и единственото, за което съм молил е да мога и аз да отговоря, като се съмнявам, че това изобщо е повлияло на решението да се отключи темата.

Тук отново влизам в офтопик, с което в известен смисъл нарушавам обещанието си, но моля отново за разбиране – отправя ми се абсурдно обвинение за подкуп на човек, от когото нищо в моя живот не зависи (kodbg), та нека имам правото докато обвинението стои, да го има и моя отговор. Мисля, че е справедливо.

Ето какво исках да кажа, като се извинявам ако на места се губи нишката, за който не е запознат с някои от изтритите мнения (в това число и мои такива):

"Да „нова” не се притеснявай. На моменти съжалявам, че уж сме еволюирали и ние като индивиди, и обществото ни, та трябва да разрешаваме проблемите по културен начин, но това е положението и трябва да се съобразяваме.

Мога да предполагам колко уоу ви звучи Харвард, на kodbg  и на останалите, но в действителност много български ученици не биха имали проблем, като интелектуален капацитет да учат там и да завършат успешно, вече е въпрос на това дали на 18 решаваш да отидеш да учиш в щатите, дали семейството ти може да си го позволи и т.н. Съпругата ми миналия месец изкара 740 точки на GMAT – ако реши, отива и прави MBA в Харвард. Десетки, даже стотици български деца, могат да изкарат още преди бакалавърската SAT резултат достатъчен за Харвард, така че няма какво толкова да се взирате в този пример, а и не идва от мен. Дават го в архивираната тема и аз го повтарям. Ако аз трябваше да избера пример за наистина тежък за завършване университет щях да кажа по-скоро Станфорд.

Но всъщност защо дъвчеш в тази посока kodbg? Нали съм само един некадърен PR агент, който не е учил при Иванови, а само му е платено да прави реклама, че го прави и некадърно? Повече пъти се включи в темата, за да го кажеш. Ако случайно си установил, че не е така, защо си пропуснал да се извиниш? Фактът, че без да знаеш нищо за мен пускаш клевети е основанието да си позволя квалификации по твой адрес и ако беше човек способен на обективна оценка, щеше да приемеш критиката! Разсъждението, че „НИКОЙ не се регистрира в едно общество само и единствено за да похвали / препоръча дадена услуга без задни цели. В 100% или хайде да не се изхвърлям - в 99% от случаите се цели нещо с подобно откровение.”  също не говори никак добре за теб.Да не си от хората, които като някой доставчик на услуги ги подведе са готови да изпишат „тонове хартия”, но като им направи някой добро не се сещат да благодарят? И считаш, че са 0 или 1% тези, които имат желание публично да благодарят на някого? АМИ СЪЖАЛЯВАМ, НО НЕ Е ТАКА! (вметка, която добавям сега – та и аз те моля да се опиташ да не даваш крайни статистики съдейки по себе си).

Относно парите. Снощи (петък преди да заключат темата) се прибрах сравнително късно вечерта и видях поста ти. Казах си, „Нека не ставам като него и да видя по-добре какво представлява като човек, преди да пиша”. Първо видях от мненията ти тук, че си един грижовен баща и дори се почувствах малко неудобно… защото често забравяме да помислим, че нагрубявайки някого, то той не е просто индивид, а част от семейство, от някакъв по-голям кръг от хора, които го обичат и уважават и които биха страдали от едно такова отношение към него, което е особено кофти, когато има замесени и деца. Не че някога детето ти ще прочете какво си пишем тук и реално ще изпита някакво огорчение или тъга от думите ми – казвам го по-скоро концептуално, че е редно да съм по-умерен в изразите си и да не виждам само позицията ти на клеветник спрямо мен, а на човек, който има своите добри страни заради които близките му го обичат, но който поради някаква причина, просто в този конкретен случай постъпва грешно и лошо спрямо мен. И в крайна сметка да си кажа „какво толкова, като не вярва в добрите ми намерения”, а не да очаквам извинения или нормално отношение – в крайна сметка не можеш да ги получиш от всички в този живот.

(По този повод се възползвам се да се извиня и на Черна Станция, за прекрачването на някои граници. Сигурен съм, че тя не го заслужава. Извинявам се отново – не бях прав!)

… да продължа за да стигнем до частта с парите. След това стигнах до форума ти. За пръв път го виждах, но ми стана интересен и се зачетох доста надълго. Помислих си, че можеше да ми е доста удобен в много моменти, ако го познавах от по-отдавна. Накрая попаднах на темата за това, че търсите подпомагане и реших да направя един скромен жест НЕ ЛИЧНО КЪМ ТЕБ, а за един хубав форум, за който аз те поздравявам. Разбира се продължавам да смятам, че имаш личностни пропуски, които те карат да постъпваш грешно спрямо мен, но както казах, всеки е един комплекс от позитиви и негативи и е редно да се взимат под внимание и едните и другите, така че аз нямам проблем да отбележа, че си създал едно хубаво онлайн общество на дадена тематика и за това мога само да те поздравя. Връщайки се на негативите, смятам че е проява на изключително лош вкус, да пишеш пред всички за тази моя постъпка и да вменяваш, че с някаква дребна сума аз се опитвам да купя уважението ти или да те подкупвам за неясно какво… не се и съмнявам, че не си опрял до моите 200 евро и не е нужно за пореден път да ме тълкуваш, като такъв какъвто не съм, а и както казах, не ги пращам, за да си купиш уиски, а за да се ползват по предназначението, поради което събирате даренията. Аз ли съм виновен, че не си поставил корпоративна сметка, на която да се изпращат даренията? Не ти ли се стори странно, че не съм "подкупил" 10 нуждаещи се майки с 200 евро, а се опитвам да подкупя точно теб за когото виждам, че очевидно е специалист в някаква доходоносна област, живее в центъра на София и ходи на екскурзии в чужбина?"

Беше станало 4 през нощта и бях страшно уморен, за да ти пиша и на теб, та реших да го оставя за следващия ден – събудих се късно в събота и видях, че не си проявил търпение и си направил поредното мазало. Опитах се да постна отговор – БАМ, заключена тема.

Това е истината, но този път аз няма да се мъча да ви накарам да вярвате в нея, както се мъчих да ви накарам да повярвате, че не работя по поръчка на школата.

Поздрави на всички.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 18:27 от jekolev82

# 250
Г-н Yekolev ,не смятам ,че не притежавате форумна култура,тъй като тя е част от културата на общуване ,а Вие такава притежавате.Така че няма какво да се извинявате ,че сте изяснявали ,доизяснявали и решили да дадете дарение ,грешно тълкувано като рушвет.
Г-н Kodbg,на мен също ми се е случвало да обвинявам човек в реклама чрез форум,а в последствие се оказа ,че това съвсем не е така.Извиних се публично във форума ,а след това и в лично съобщение ,а даже и след това комуникацията с въпросната госпожа продължи в лични съобщения и, уверявам Ви, научих полезни неща.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
В България добро училище не е само едно.Децата са различни и съответно подходите към тях трябва да са такива.В случая нека разберем дали това училище се е оказало добро за някои деца и какъв тип са били те.
Yekolev ,нека с това не свършва участието Ви във форума.Пишете във темата за скъпите университети и темата за кандидатстване и обучение в САЩ.Струва ми се има какво да сповделите.

# 251
asya asya, аз мисля, че от темата и от разказа на самия автор става ясно при кои деца хахото Иванов (извинете, но не се стърпях) евентуално би имал успех. И приказките на Jkolev от рода, че който не е бил там не знае, че трябва да се говори от личен опит и т.н. са направо дразнещи. Всеки има глава на раменете си, всеки има очи да види. Материалите от самия Иванов в е-нет пространството са достатъчно показателни, за да може човек да прецени дали е неоснователно набеден и доколко успешни са учениците му. Иначе въобще не се интересувам дали Jkolev прави реклама или не. Съмнението винаги ще го има, затова по - добре да приемем, че наистина е благодарен на Иванови. Благодарността, стига да е искрена, е хубаво нещо Simple Smile.

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 23:32 от unna

# 252
Дразнещите постове на незапознати, провокират тази тема да стои често на първа страница, което не ми е особено приятно, но не подминавам грешни заключения на незапознати хора.

Иванов си има трески за дялане, не заемам позиция на защита , НО

Да уточня: Едно от преимуществата на Иванов е, че успява да накара да учат деца, които до този момент не са се справяли по една или друга причина с това. НО това съвсем не ограничава кръгът на децата, които се обучават успешно там само до такива или че училището е подходящо само за такива. Свидетел съм на два випуска на Иванов с много силни деца, които и до сега са едни от най -силините ученици в елитните гимназии в София. Да, имаше единици деца "калпазани", които наистина благодарение на Иванов се промениха в положителна насока, но единици.
Нека не изопачаваме истината .

# 253
Това до колко съм или не съм запозната с методите на обучение в тази школа, аз или останалите участници в този форум, кога и от какво един човек има право да прави свои заключения и да ги  изказва, са все неща толкова субективни, колкото и пристрастното мнение на автора на тази тема, породено от личен опит. Във филосовски спорове за истината и за това кой е обективен, кой субективен и кой я изопачава също не ми се влиза.
По-горе изрично бях подчертала думите СПОРЕД МЕН, за да избегна постове като този на rosss.
За разлика от "защитниците" на Иванов никого не убеждавам в правилността на моите изводи и никого не обвинявам в грешни такива. Изказвам личното си мнение във форум, за да покажа на автора какво е мнението на някои четящи, въпреки пламенните му опити да докаже, че дяволът не е толкова черен. (ако разбира се, се интересува от дискусия и чуждо мнение).

rosss , не мисля, че нечие "грешно заключение" (според Вас) е повод статията да е сред най-четените. Именно г-н Иванов и по-точно "треските му за дяляне" "провокират тази тема да стои често на първа страница".
И ако Вие rosss, така великодушно и снисходително се отнасяте към методите в тази школа, то ОЧЕВИДНО Е едно - тези "трески" за някои хора се оказват невиждано издевателство над достойнството на децата им.

Този път ще задам въпроса си от преден пост лично към автора на темата:
Г-н Jkolev, имате ли обяснение на факта, защо никое друго учебно заведение, търсено заради желязна дисциплина, високи изисквания към учениците, строги правила, натоварена учебна програма и пр., не се нуждае от подобна защита и не поражда такава дискусия по форумите?

# 254
Това до колко съм или не съм запозната с методите на обучение в тази школа, аз или останалите участници в този форум, кога и от какво един човек има право да прави свои заключения и да ги  изказва, са все неща толкова субективни, колкото и пристрастното мнение на автора на тази тема, породено от личен опит. Във филосовски спорове за истината и за това кой е обективен, кой субективен и кой я изопачава също не ми се влиза.

rosss , не мисля, че нечие "грешно заключение" (според Вас) е повод статията да е сред най-четените. Именно г-н Иванов и по-точно "треските му за дяляне" "провокират тази тема да стои често на първа страница".
И ако Вие rosss, така великодушно и снисходително се отнасяте към методите в тази школа, то ОЧЕВИДНО Е едно - тези "трески" за някои хора се оказват невиждано издевателство над достойнството на децата им.

Точно методите на Иванов го правят уникален, колкото и да не Ви харесва да го прочетете. Той е отличен психолог и знае кое, при кого и как да приложи , за да постигне положителен ефект. В голям процент от случаите успява. Мнение от преки наблюдения. Той знаеше поименно всяко дете, как се справя, къде са му пропуските
А не ми харесва комерсиализмът му и произтичащите му от това действия и качества, както и че не можа да задържи отличните учители от наше време.

Общи условия

Активация на акаунт