ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 60
eine in Rente gegangene Nixe става въпрос за гимназия в Пловдив, където не мисля, че приемът е чак толкова лесен, а конкуренцията -  ниска. Peace
Но въпросът не е в това за кой град говорим, сигурна съм, че и в София приемът може да бъде успешен с една нормална подготовна в нормална школа, без да се прилага до крайни мерки като тези на Иванови.

# 61
Освен "нормална" подготовка и "нормална" школа съществува и факторът дете.
Ако е образцово дете, ще се справи и без Иванови, да.

ПП. На мен също много ми хареса изложението на jekolev82.
Ако във всяка една  тема за всяка от школите имаше по едно такова "есе", то много по-лесен и полезен би бил изборът на школа. Поне за мен.

Друго така подробно и откровено изложение за школа съм чела май само от  eine in Rente gegangene Nixe за школата, която е посещавала дъщеря й.  Полезно много ни е било, знам и майки, избрали същата школа поради това. За мен пък много полезно беше да разбера, че същата школа вероятно няма да е подходяща за моето дете. Това не прави нито школата по-лоша, нито неподходяща за други деца, напротив, отлична е за повечето деца, но не и за моето.

А мен ме интересува чисто материалната страна в този спор- вярно ли е, че една година излиза между 5000-10000лв ( заедно с наказанията за ненаписани домашни)? Това е информация отпреди 6-7 години. Не смятам, че това е маловажно,за да си направя съответните изводи.

Школата или частното училище визираш?

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 09:10 от нова

# 62
Езикова гимназия съм завършила, коя точно е без значение Peace Съмнявам се, че наличието или липсата на дете особено ще ми промени мнението, виж колко родители също са против тези крайни и, бих ги нарекла, първобитни методи.

Аз пък не разбрах в прав текст какви конкретно са тези методи.
Нека който има пресни лични впечатления ги посочи точно.

# 63
  • под Витоша
Здравейте, първо искам да кажа, че методите на Иванови в никакъв случай не са "първобитни", не са "издевателства" както над децата, така и над родителите, там не е "казарма" и децата  не са нито стресирани, нито мачкани!!! И ако обичате не изкарвайте родителите, който са си записали децата в школата или в училището - безсилни да се справят с разглезените си и мързеливи дечица, както и неспособни да ги научат на труд и организация....!!! Само за информация - влезте в седмакласната тема да видите колко "мотивирани" са и родители и децата там. На няколко пъти се опитах да пиша там, но се обсъжда всичко друго само не и учението.

Такааа, а пък като става въпрос за конкуренцията в София - ще ви кажа само факта, че дъщеря ми желае да кандидатства в Испанската гимназия  /164 ГПИЕ/ - Исп+Португалски или Френски - и там се приемат точно 14 момичета!
Малко пояснения - в Исп.гимназия приемат 70 девойки - обаче те се разделят на 3 групи според втория език, който биха искали да изучават, а именно : Исп+Англ- там приемат 42 момичета/ Исп+Фр - приемат 14 момичета/ Исп+Португ. - също 14момичета

Тъй като Евростар дава солидна езикова подготовка - немският език й е на ниво подготвителен клас в НЕГ, но този език не й е на сърце и не иска да учи в Немската/ по Английски в момента е В2 и в края на уч.година ще се яви за С1 ! Та значи за нея вариантът Исп+Англ отпада и тя желае да учи Испански + Френски или Португалски - където ще се бори за 1 от 14 места!

# 64
  • София
Рюя, ако говорим в цифри и конкретни училища, разликата ще лъсне дори и по отношение на Пловдив. Минималният бал за прием на момиче през 2010 в  91 НЕГ беше 34,572, а за момче - 34,394. През същата годиниа, в ЕГ Пловдив най-ниският бал за момиче, искащо да учи немски , е  32,786, а за момче 31,178. В другата елитна езикова в Пловдив, баловете съответно за двата пола са 32,322 и 30,108. А се води, че сравняваме ябълки с ябълки, не ябълки с круши. Peace Очевидно разликата е съществена, след удвояването  на изпитнитеи оценки има интервали от две до четири единици.Което в чист вид означава и осезаема разлика в двете изпитните  оценки. Да вземем последните девойки в двете училища.В Пловдив е влязло момиче със сбор от двете оценки, равен на 10,39, при две шестици от дипломата. Тоест за най-желаното училище са й били достатъчни оценки от 5 и 5,39.Докато в 91 НЕГ последното момиче, отново при две шестици от дипломата, е влязло с 5,54 и 5,75. Оценки като тези на връстничката му от Пловдив биха го оставили извън 91 НЕГ,СМГ, 164 ГПИЕ,1 АЕГ, 9ФЕГ, 73 СОУ ...На практика извън всичките обявени за елитни училища в столицата.
И това по отношение на Пловдив, където има конкуренция.Какво остава за по-малките градове. Ако целта ни беше бал около 32 и 33, много от децата нямаше да ходят на курсове, но за жалост тези балове тук не важат. Peace
Иначе по отношение на школите съм съгласна.Без каквато и да е инквизиция и стрес, в нормална школа, дъщеря ми постигна отлични резултати, с каквито се хвалят и възпитаниците на Иванови след изключително напрегната година.

# 65
За да се направи обективна преценка е нужно да се пише не личното отношение на някой към тези методи, а да се опишат самите те. Личното отношение, за мен, не е информация.

... влезте в седмакласната тема да видите колко "мотивирани" са и родители и децата там. На няколко пъти се опитах да пиша там, но се обсъжда всичко друго само не и учението.

Жалко. Чета ги редовно седмокласните теми, иначе. До миналата година имаше редица полезни нещица. Там тази година се включи учителка по БЕЛ, чиито постове лично аз чета редовно и с интерес, но стана калабалък и тя изчезна.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 09:52 от Judy

# 66
  • София
Какво нещо не ви харесва в седмокласната тема? Кой какво си обсъжда в отчетната тема си е негова работа, в края на краищата отчетните не са направени да са справочник с инфо за трети лица! Нищо кой знае какво не е ставало в тази тема, дори не помня някой да е бил пренебрегнат, изгонен или да е демострирано отрицателно отношение към него. Ей, добре че пиша в с тези хора от години, че ако не знаех какво става там, от няколко поста тук щях да си помисля, че там са едни откачалки, дето хич не им пука за ученето на децата! Не виждам какво толкова странно се пише там - обичайните проблееми и особеноости на пубертета, нищо повече! Поведение на децата в рамките на нормалното.

жеко, сори ако е излязло, че съм те нахокала, ама твоите постове ми звучат странно, а като видя толкова баламска правописна (която се превръща и в смислова) грешка, направо откачам (дори когато я видя в свой текст или в такъв на децата си). Сетил се някой, който преди петнайсет години е бил в тази школа, да вземе да отвори тема за нея! Все едно аз да отворя тема за университета, в който съм учила преди двайсет гоодини!

И аз искам да зная какви са таксите и глобите.
Лично аз не виждам особен смисъл да се стои цял ден, защото се губи продуктивност. Ученетто, особено това под напрежение изморява много и само след няколко часа концентрацията спада.

Чудех се защо това Евростар ми е познато, та се сетих снощи - едно комшийско дете отиде да учи там. То имаше проблеми в училище, включително с материала, а родителите имаха достатъчно пари, за да замажат положението, пращайки детето там след седми клас. Не зная какво стана нататък с това дете, защото се преместиха.

# 67

Чудех се защо това Евростар ми е познато, та се сетих снощи - едно комшийско дете отиде да учи там. То имаше проблеми в училище, включително с материала, а родителите имаха достатъчно пари, за да замажат положението, пращайки детето там след седми клас. Не зная какво стана нататък с това дете, защото се преместиха.
Ами ти всъщност не знаеш най-важното. Laughing

Относно таксите, нека кажат тези, чиито деца сега се обучават там.
На училището таксите бяха едни от най-високите сред ЧУ, които съм проверявала изобщо.
На школата ми изглеждаха нормални, когато правих проучване миналата година. Не задълбах, защото синът ми се записа на математика в СМГ и държи да ходи там на математика. Поне за момента това е положението.
А в школата на Иванови модул само по БЕЛ или само по математика няма. Когато разговарях с Иванов изрично се интересувах, но изключения не правят, ако искаш, явно си имат достатъчно клиенти.
И както каза  jekolev82 , наистина остават впечатлението, че са едни от най-слабите маркетингови стратези. Но от друга страна си мисля, че това едночасово представяне от тяхна страна на негативните, а не на позитивните  страни на обучението цели да отсее не толкова децата, колкото родителите. Ако самите родители нямат нагласата да вярват, че детето им там ще успее и то точно благгодарение на методите на школата, вероятно нещата няма да вървят достатъчно гладко.

ПП. И за мен представляват интерес мненията от родители, чиито деца сега посещават школата.
Между другото, за периода преди 5-6 години - познавам две деца, които ходеха в 6-ти клас на съботната школа, а в 7-ми бяха изцяло записани в ЧУ. Не знам практика ли е или изключение.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 11:07 от нова

# 68
Ами аз съм писала конкретна причина- например аз съжалявам, че там вече не пише учителката по БЕЛ, за която споменах. Скараха се няколко потребителки и тя изчезна. Миналата година имаше добри включвания- и нейни и на други родители покрай съветите й.
moneytalk друго си е писала.
Всеки- както си го разбира и усеща.
Между впрочем темите тук мисля, че не са "отчетни". Модераторът е предупреждавал няколко пъти затова. Освен ако статут им не е вече променен и се допуска гръбнакът им да е кафетата за "добро утро", но не съм чела такова нещо. Гледам, че не са прехвърлени в специален подфорум за отчетни теми.
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
Правописни грешки мога да засека при всеки потребител, ако реша да направя ревизия на постове. Аз, например, не си проверявам постовете за такива, намирам писането си тук за неформално, достатъчно други неща пиша, които трябва да се проверяват стриктно затова, тук почивам. Нека ги оставим настрана. Има си правописна тема.
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

Споделете, сега, за тези прословути "методи" конкретика- на мен точно това ми е интересно, а предполагам, че то ще бъде и полезно за останалите четящи, вместо излишното дърлене.
Как от "калпазани" /или както там някой нарече посещаващи школата деца/ те стават сериозни и отговорни за една учебна година, примерно. Че това си е нещо уникално! Аз се заинтригувах, съвсем сериозно.

Как се посещава школата сега- всеки ден, за по колко часа /защо "цял ден", децата нали си ходят на училище/, в какви групи, детето по всичко ли се готви там? Как е тази година?

Сега прочетох Нова- нямало модули. Благодаря за информацията, между впрочем, Нова.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 10:34 от Judy

# 69
  • София
Джуди, темите по класове сериозно дърпат къъм тип отчетни, защото там пишат хора с деца от съответния клас. За учителката по български не помня, ама то човек тряббва и да е готов да си търси място под слънцето, ако толкова му е важно, а не да се прави на примадона.

Нова, ако съдя по това какви бяха родителите на това дете, по-добре че не зная какво е станало с него.

# 70
Знам, че дърпат, но не мисля, че това е целта им.
Аз помня за нея, понеже е полезна. Загубата, определено, не е за нея. Други работи пък не помня- всеки, според това, което му е интересно.
Както и да е, да видим тази тема. Дано се включат хора с конкретни впечатления от сега за въпросните методи.

# 71
Аз си мисля за училището ,евентуално за моя средния.Той далеч не е неорганизиран или разсеян.Напротив, старателен и изпълнителен и е добър е в логически задачи.Предучилищна е сега.
Хайде няма ли кой да сподели за това училище "Евростар".Такси,материална база ,натовареност.Моля...

# 72
ето тук пише за глоба:
http://www.evrostar-ivanovi.com/NEWS/daily/2011_11_04.pdf

Споделете, сега, за тези прословути "методи" конкретика- на мен точно това ми е интересно, а предполагам, че то ще бъде и полезно за останалите четящи, вместо излишното дърлене.
Как от "калпазани" /или както там някой нарече посещаващи школата деца/ те стават сериозни и отговорни за една учебна година, примерно. Че това си е нещо уникално! Аз се заинтригувах, съвсем сериозно.

Ами ето на тази страница е разпределението на деня за лятната ваканция, като в началото има увод, който си заслужава да се прочете и донякъде разбулва мистерията на методите:
http://www.evrostar-ivanovi.com/informazii/programi/prog_lqto_20 … 2011_Evrostar.pdf

# 73
jekolev82, здравей.

"Неновици" при Иванов бяха онези майки,чиято любов се изразяваше в състрадание и съжаление. По литература се изучаваше "Маминото детенце" и знаехме добре какво се има в предвид когато се каже Неновица, Николчо или Николинка  Laughing

Привет Judy,

Колкото и да се опитвам да си спомня за някоя пикантерия да ви разкажа – издевателства и ненормални методи - не си спомням, няма такова нещо newsm78

Ако "въпросните методи", за които искаш да се информираш, са дисциплината, постоянния контрол не само над нас, но и над учителите – да това беше така.

Ако в Италиянския лицей се обръщах от време на време назад към задния чин, в школата не си позволявах такова нещо, не само защото знаех, че учителката после ще докладва и има опасност Иванов да ме изгони по "параграф" (да ме извинят правистите, ако има такива, в случай че използвам погрешно термина) ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ, но и защото в час постоянно те посочваха да кажеш нещо и време нямаше.

Никой не си пишеше домашните с кеф, но в школата да не пишеш домашни беше причина за изключване. Домашните бяха специално подбрани - хем преговор на предния ден, хем лек сблъсък с нещо ново ..поне по математика имаше такова нещо. А съвсем нормално е да се държи на това при положение, че хорариумът е доста ограничен.

Чак в последствие, години по–късно разбрах смисъсла на Етап А,  Етап Б както и други хватки за проверка.

За Евростар знам от приятелката ми,че базата НЕ е луксозна - с килими и мрамор, но имат спортна зала, компютърна зала, аула. Писах ви, че учат усилено езици и изкарват сертификат за C2 и Advanced в 10ти клас, но забравих да споделя, че имаха и  учители немец и американец.

Поздрави и хубав ден на всички

# 74
ето тук пише за глоба:
http://www.evrostar-ivanovi.com/NEWS/daily/2011_11_04.pdf

Ами ето на тази страница е разпределението на деня за лятната ваканция, като в началото има увод, който си заслужава да се прочете и донякъде разбулва мистерията на методите:
http://www.evrostar-ivanovi.com/informazii/programi/prog_lqto_20 … 2011_Evrostar.pdf

Това беше наистина полезно.
Искрено се надявам да не се налага да записвам сина ми в Школата на Иванови. (нали не казваме никога)
Може би ако съм пред дилемата ТВУ или Иванови. Joy

Общи условия

Активация на акаунт