Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 6

• 158 995
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
През януари ми предстои да подавам документи за детски,12 месеца назад от месеца на подаване ли се смята дохода?

# 76
  • Пловдив
Здравейте!
През януари ми предстои да подавам документи за детски,12 месеца назад от месеца на подаване ли се смята дохода?

базата ти е януари 2011-декември 2011 г

# 77
Благодаря ♥Elfita♥   bouquet

# 78
Здравейте, днес си взех заповедта за съкращение и предстой да се регистрирам в бюрото по труда.
Миналия месец ми свърши и втората година от майчинството и сега се водя в платен отпуск, от счетоводставото ми казаха, че имам право на тези помощи и трябва само да представя бележка в БТ за доходите си, издава се от службата ми. Нямаме брак с таткото, доколкто прочетох в темата за него не се изисква такава бележка. Може ли накратко да ми разясните нужни ли са други документи и въобще имам ли право на детски, след като в момента съм безработна и 12 месеца назад дохода ми е бил само от обещетението за майчинство 240 лв Thinking
Благодаря предварително  bouquet

# 79
  • София-Младост
Здравейте, днес си взех заповедта за съкращение и предстой да се регистрирам в бюрото по труда.
Миналия месец ми свърши и втората година от майчинството и сега се водя в платен отпуск, от счетоводставото ми казаха, че имам право на тези помощи и трябва само да представя бележка в БТ за доходите си, издава се от службата ми. Нямаме брак с таткото, доколкто прочетох в темата за него не се изисква такава бележка. Може ли накратко да ми разясните нужни ли са други документи и въобще имам ли право на детски, след като в момента съм безработна и 12 месеца назад дохода ми е бил само от обещетението за майчинство 240 лв Thinking
Благодаря предварително  bouquet
Имаш право на детски, ако доходът на член от семейството за последните 12 месеца е до 350лв. Нужни са удостоверение от работодател за дохода, нищо че ще пише 0,00, защото си взимала обезщетение, бележка от ЛЛ за ваксинациите на детето, лични карти за справка, копие от акт за раждане, попълнена молба декларация, бележка от банката за банковата сметка, ако ще подаваш за първи път. След като нямате брак от бащата не се иска нищо.

# 80
Благодаря много   bouquet
Молба декларация предполагам от социално подпомагаме ще ми дадат да попълня.
И последен въпрос, сега ако се регистрирам откога ще започне изплащането на детските?

# 81
  • София-Младост
Благодаря много   bouquet
Молба декларация предполагам от социално подпомагаме ще ми дадат да попълня.
И последен въпрос, сега ако се регистрирам откога ще започне изплащането на детските?
Изплащането става месец след подаване на декларацията, ако подадеш до 31.12, първите пари ще  получиш през м.01.2012, те ще се отнасят за м.12.2011.

# 82
Привет!
Получих си заповедта за детски в края на октомври 2011г.
До момента не ми е преведено нищо.
Къде мога да се обадя и да проверя какво се случва?

bouquet

# 83
  • София-Младост
Привет!
Получих си заповедта за детски в края на октомври 2011г.
До момента не ми е преведено нищо.
Къде мога да се обадя и да проверя какво се случва?

bouquet
Изчакай, ако си ги подала края на м.10 е възможно да получиш за два месеца накуп сега през м.12.

# 84
Здравейте!
 Трябва да подам документи за детските надбавки в петък, а личната ми карта изтича на 21.12.2011г.
Какво да правя, дали ще имам проблем? Нали имаше някакъв гратисен период?
Хубав ден!

# 85
Здравейте , трябва да напиша справка за брутни доходи на моя съпруг , който е самоосигуряващ се , за предходната година. Той е ползвал болнични.Трябва ли те да са включат към справката или не?

# 86
  • София-Младост
Здравейте , трябва да напиша справка за брутни доходи на моя съпруг , който е самоосигуряващ се , за предходната година. Той е ползвал болнични.Трябва ли те да са включат към справката или не?
Трябва, всички брутни доходи.

# 87
Искам да попитам бележка за поставени ваксини всяка година ли се представя? Миналата година вече занесох такива, а през 2011 децата ми не са подлежали на никакви ваксинации. Като се има предвид, че растейки им предстоят все по-рядко ваксини, ми се струва тъпо да нося всяка година тези бележки. Ако някой има информация, моля да сподели. Другата седмица трябва да ходя да подавам документите и да знам дали да се разкарвам преди това и до лекарката.

# 88
Искам да попитам бележка за поставени ваксини всяка година ли се представя? Миналата година вече занесох такива, а през 2011 децата ми не са подлежали на никакви ваксинации. Като се има предвид, че растейки им предстоят все по-рядко ваксини, ми се струва тъпо да нося всяка година тези бележки. Ако някой има информация, моля да сподели. Другата седмица трябва да ходя да подавам документите и да знам дали да се разкарвам преди това и до лекарката.
Колкото и тъпо да ни се струва всяка година се носят бележки за ваксина. Laughing

# 89
  • софия
здравейте,моят проблем и въпрос е следният:фирмата която ме осигурява ще обяви фалит до края на месеца ,на 17.12.2011 детето ми навърши 1 година и никой не ме потърси за да подам документи за майчинство относно 2рата година,телефона на счетоводителката вече не отговаря и нямам никакъв контакт с фирмата.Казаха ми че ще бъда съкратена - а въпросът ми е дали ще имам право да взимам майчинство или някакви помощи осигурявана съм на 380лв , с мъжът ми нямаме брак и  той няма трудов договор.

Общи условия

Активация на акаунт