Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 6

• 158 995
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Момичета искам да ви питам, защо гледат брутния доход като реално не сме получавали тази сума?
И според мен не е много коректно двойките които нямат брак, а живеят заедно/а те маи не са малко/ да си вземат тези детски с по малкия доход който представят.Не че са много пари но сега като върна назад 15 месеца които съм можела да взимам, ако дохода на мъжа ми не влизаше в семейния, си става една добра сума Simple Smile

# 91
Момичета искам да ви питам, защо гледат брутния доход като реално не сме получавали тази сума?
И според мен не е много коректно двойките които нямат брак, а живеят заедно/а те маи не са малко/ да си вземат тези детски с по малкия доход който представят.Не че са много пари но сега като върна назад 15 месеца които съм можела да взимам, ако дохода на мъжа ми не влизаше в семейния, си става една добра сума Simple Smile
geryyy, такова е законодателството в България. За жалост много неща не са уредени и винаги има "врата в полето".

# 92
  • София и там където не се пуши
Такова е законодателството да, аз пък и ергенски данък съм плащала, защото съм женена, а нямах деца, сега детски не мога да получавам.

За не женените не им завиждам, ние пък си имаме други привилегии, които пък те на по-късен етап нямат.

# 93
Аз тъкмо си смятах ,получава ми се 355 лева на човек ,няма смисъл да подавам нали ?
Ще пробвам пак след няколко месеца .

# 94
  • Пловдив
Аз тъкмо си смятах ,получава ми се 355 лева на човек ,няма смисъл да подавам нали ?
Ще пробвам пак след няколко месеца .

да,сега няма смисъл-и с 0.01 стотинка да надвишавате нямате право на детски
смятай си кога влизате и подавай тогава

# 95
вече разбра ли се колко ще е необходимият минимален доход на член от семейството през 2012 година.До сега 350 лв,а от януари?  Thinking

# 96
  • Пловдив
вече разбра ли се колко ще е необходимият минимален доход на член от семейството през 2012 година.До сега 350 лв,а от януари?  Thinking
пак толкова

# 97
  • София
Знаете ли дали социалните работят утре? Нещо ме замотаха със служебната бележка и ще трябва да я подам в последния момент... и още един въпрос - детските помощи от 35 лв. влизат ли в дохода? Благодаря предварително за отговорите.

# 98
  • Пловдив
Знаете ли дали социалните работят утре? да.единственото може да са с намалено раб време-до 14 ч или нещо подобно Нещо ме замотаха със служебната бележка и ще трябва да я подам в последния момент... и още един въпрос - детските помощи от 35 лв. влизат ли в дохода? не Благодаря предварително за отговорите.

# 99
Здравейте , мен ме интересува следното на 7 декември родих но имам едно по голямо дете за него трябва да подам молба за детски 3 месец : а за новата ми рожба сега 1 месец  та в общината са кацали на мъж ми да подам сега само за два месеца  но да взема от личния лекар документи болничен лист но на мен не ми е ясно кой болничен  45-те дни преди раждането този от болницата  42 или има друг който издав личния .Моля, ако някой знаее нещо да сподели.

# 100
  • Пловдив
Здравейте , мен ме интересува следното на 7 декември родих но имам едно по голямо дете за него трябва да подам молба за детски 3 месец : а за новата ми рожба сега 1 месец  та в общината са кацали на мъж ми да подам сега само за два месеца  но да взема от личния лекар документи болничен лист но на мен не ми е ясно кой болничен  45-те дни преди раждането този от болницата  42 или има друг който издав личния .Моля, ако някой знаее нещо да сподели.

нещо бъркаш двата щата

за детски ли искаш да подадеш?
кога ти изтича молбата за първото дете?
за второто не си подавала,нали?

# 101
не съм подала -да за детски

# 102
  • Пловдив
не съм подала -да за детски

от педиатъра ще ти трябват бележки за ваксините за двете деца.не болничния

другото е служебни бележки за доход /за периода декември 2011-януари2011/,актовете за раждане и молба по образец ще ти дадат от социалните

това при положение,че подаваш и за двете.с такова впечатление останах от последния ти отговор

# 103
за първото мар трябва да подам а за другото сега януари  но понеже искам да подавам за двете на куп  веднъж тези в общината са кацали на мъжа ми  да попълня сега декларацията за 2 месеца без доходите  и да взема някаква бележка от личния плюс болничния  за 1 дете взема от личния бележка за имунизации  и ми е ясно как се дава и какво трябва  само това за болничния не ми е ясно.защо им е болничен и кой болничен  

# 104
  • Пловдив
за първото мар трябва да подам а за другото сега януари  но понеже искам да подавам за двете на куп  веднъж тези в общината са кацали на мъжа ми  да попълня сега декларацията за 2 месеца без доходите  и да взема някаква бележка от личния плюс болничния  за 1 дете взема от личния бележка за имунизации  и ми е ясно как се дава и какво трябва  само това за болничния не ми е ясно.защо им е болничен и кой болничен  

чуча хич не обясняваш,ама ти си го знаеш  Laughing

щом искаш сега да подадеш за второто дете,носиш бележка за ваксините и двата акта за раждане.и после март месеци всичко наново и за двете деца-служ бележки,бележки за ваксините,актовете за раждане

болничен не представяш на социалните както вече ти казах

Общи условия

Активация на акаунт