Ослушва се априлският татко, дали му рита бебето сладко

• 30 954
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
Все още им е широко и си правят кълбета малките бебета:)
Elena_anelE сподели моля те за този цех. И какво ги правиш корените от коприва?
s.kov това с музиката е страхотна идея, аз пусках вечер като легна и Ал си слушаше цяла нощ.
kukundrelka представяш ли си да ти пратя една зелка по куриер Simple Smile)) куриера ще умре! По този повод се сетих за една случка с моя приятелка. Седя си аз на работа и пристига куриер с една чанта, питам го какво е това? Той гледа на бележката "картофи" и ми се смее. Питам колко струва? Той: 20 лева  #Crazy Аз: За 5 кила картофи от Петрич?  А то приятелката ги поръчала от там че са биологично чисти, а има малко детенце. Направо ме разби  Mr. Green
laguna стискам палци, кажи какво стана?

# 196
  • Бургас
Здравейте, момичета! Zorya, добре дошла! В Бургас днес е страхотно време, само за разходка
laguna, това, коетто са ти казали за пролапса на сърцето, абсолютно същото е и при мен. И ми е изписан точно магнерич, а не магнерот – не знам дали има разлика. Само дето аз не съм потвърдила диагнозата с ехокардиография, защото не ми се ходи по лекари. Успокоиха ме, че всичко е рамките на нормалното де Wink А този магнерич не трябва ли да успокоява, а не да разхлопва?
@User, и моята коса много капе и се чудя какво да правя – навсякъде пускам перушина, а уж трябва по време на бременността да не капе. Преди бях пила фитовал таблеткиж+ шампоан – дават ги като еквивалент на Ревалид, но по-евтини. Сега обаче за таблетките няма как да стане, но мога да препоръчам шампоана, хубав е.
Hadji, определено мисля, че повечето татковци си имат притеснение с дъщеричките в началото, но до голяма степен зависи и от нас, майките, да им помогнем да го преодолеят. Ако постоянно е включен в грижите мисля, че бързо ще свикне. Иначе дори когато взимахме куче, изживя същото притеснение моя любим)) Реакцията беше как ще му се карам и ще го бъзикам, ако е женско...
Andromeda_84, не се притеснявай излишно – нормално е да имаш от време на време усещания на дискомфорт – болка, сърцебиене, лек задух, гадене, важното е да споделяш всичко с лекаря и той да следи дали това не е сигнал за нещо повече. Иначе бременността си е шок за тялото ни и е неизбежно от време на време да ги има тези усещания, не се притесняай преди да говориш с лекаря.
За хранителните вкусове при мен има объркани сигнали – яде ми се сладко, кисело, солено... редувам ги.. ))) И си се чувствам точно просто дебела засега, както споделя s.kov. Към момента и аз не мога да преемина бариерата да му говоря или да си галя корема или някой друг да ми го гали – чувствам се неловко някак си. А как по точно пускате музика. Бях гледала нещо като слушалки, които се залепват за корема, но не знам къде може да се продава нещо такова.
Да ви се оплача вчера преживях нещо като нервна криза. Любимият ми отида на рожден ден на приятел, а аз не бях поканена. По принцип не е кой знае какво, но не мога да ви опиша колко ми стана гадно, мислих за раздяла, за край на връзката ни и то съвсем сериозно... Ревах, виках... Защото освен, че любимия отиде, забрави да се прибере))) Не знам какво ми стана, но беше ужасно.
Хубав ден на всички и ме извинете за дългия пост))

# 197
Persona grata хормони какво да ти кажа,няма оправия!Дай Боже хората около нас да ни влязат в положение и да ни спестяват каквото може,че иначе големи нерви!
Аз да ви кажа преди 3-4 седмици се чувствах,че изглеждам бременна,беше порастнало коремчето,а сега така като го гледам според мен трябваше да е порастнал,искам да е по-голям...(напомнете ми го след няколхо месеца ако се оплача,че ми тежи  Laughing) Сега като шава мъничето поне спрях постоянно да се филмирам и да купнея всеки ден да ида на ехограф да проверя наред ли е всичко,това си беше голям стрес!
На бебка и казвам по някоя дума,смея се много като с е разрита силно,някой път като изпадна в дива радост започвам да се хиля,да си галя корема и да й се лигавя с някакви обръщения от типа фъстъче,мишленце,бубка и т.н.,сигурно съм интересна отстрани.А за музиката,аз напоследък пускам класика(казват,че бебетата харесвали) ама не със специални приспособления,а налаптопа,дано чува.Помръдва,но не знам дали от музиката или защото съм се застояла на едно място.
А,да се похваля,днес си взех изпита,ще черпя!Това беше един отлежал,забравен изпит,но последният ми семестриален!!!И така,вече съм готова за държавните на пролет,още малко ме дели от заветната диплома!
s.kov как мина днес училището?Яд ме е,че не успях да дойда,дано да хвана следващ път!
Самичка съм вкъщи,трябва да измисля някакво времепоглъщащо занимание,иначе рискът да се захвана пак да пиша дълги излияния тук е мноооого голям  Laughing
Моята беба праща ритничета-поздрав за вас и вашите бебковци!

# 198
desssika браво на теб, няма вече изпити - само Големият остана Peace
Persona grata хормоните са си казали думата за настроенията, малко ни трябва понякога, за да ни извади от равновесие нещо.  Иначе Магнерича го дават за контракции не за сърцебиене, предишната ми бременност ми прибавяха и Верипамил за сърцебиенето, но не ми се иска да прибавям и още едно и още едно лекарство.  В болницата като лежах от магнерича(но плюс други съставки) ти пада кръвното, разбива ти се сърцето, ако е по бързо сложената системата и ти пресъхва устата.
Аз съм подхванала книгата Лили Иванова на Карбовски и за да е пълна картинката си свалих и нейни песни докато си чета, да я слушам Laughing
Аз както си бях 4кг отгоре, така сега стъпвам на кантара гледам -  6кг, как е възможно за една седмица да кача 2кг незная, а коремчето си е вече бая коремче... Вчера и днес бебчо ме рита от вътрешната страна...незная как да го обясня като ехо го усещам и по долу, не там където сме свикнали да слагаме ръката. Сигурно лунната походка тренира Laughing

# 199
Момичета, и аз бях днеска на училище- във Вис Виталис в Пловдив. Имаше една презентация днес- 2 момичета я водеха- за стволовите клетки. Аз съм сигурна сега, че за второто ще запазя, мисля да е към тях. Има ли някой повече инфо за тази фирма? Аз от приятелка, съхранила към тях в София знам хубави неща?Моля пишете ми бързо, че нямам много време:))

# 200
  • София
BAVory и мен ме вълнува темата за стволовите клетки. Надявам се някой да каже за коя фирма е ставало въпрос на презентацията.
За храните, аз не забелязвам разлика в двете бременности. Първият път не ми се ядеше сладко и сега не ми се яде. Повръщах до 4 месец включително и сега и преди. Първото ми дете е момче, но сега предпочитам да не знам пола на бебето. От приятелки с по две деца знам, че често се случва да са различни бременностите, а децата да са с еднакъв пол.
За сърцебиенето, аз също имам от време на време. Пулса ми е ускорен и много се изморявам. Като се кача по стълбите пеша до 3 етаж и после задължително трябва да седна за 3-4 минути да си почина.  Blush Ускореният пулс при мен е и заради това, че съм с Хашимото и пия л-тироксин.

# 201
Ставаше въпрос за МЦ Афродита- към английска банка става съхраняването. По принцип знам, че ако трябва да избирам- само те и Криосейв са стабилни...ама Криосейв не пазатя за многократна употреба пробите, пък и не знам дали транспортират до болницата за трансплантация...аз ще питам моята приятелка от София за Афродита и като знам повече, ще пиша...

# 202
Момичета,да ви кажа,днес сутринта като ми е влязла една муха в главата Grinning,плете ми се.Как така като никога не съм плела и не съм обичала плетено,не зная!
Купих си игли и прежда и сега не знам как става  Grinning  Grinning  Grinning

# 203
yani290885 ти ме разби  Mr. Green с това плетене. Няма ли някоя баба да те научи?

# 204
Яни  Joy как ме развесели!!!И на мен една щуротия ми се въртеше-да бродирам,ама няма,че лошо поверие бродирането.А за плетенето-едно време можех,ама...някоя баба наоколо няма ли да обясни?Хайде и като се научиш ще ни изплетеш на бебчетата по едни шушонки(или терлички по избор,ние тук колко бременни сме,ще стане почти конфекция  Laughing )

# 205
  • София, Младост
Яни, бравос за идеята! Аз за каката плетох шал и шапка като беше бебе и от тогава не съм се хващала. Знам как става, ама абсурд да ти го обясня виртуално. Виж в нета сигурно има обяснения с картинки  Thinking.
Гледам обсъждали сте пътуванията, аз до вчера щях да кажа, че едва ли е кой знае какъв проблем при една нормална не рискова бременност, но ми се наложи да отида в двудневна командировка-в четвъртък пътувах 700км, а в петък 300км-сама с кола. Е снощи като ми се сви корема на топка, твърд като камък.. днес цял ден съм на но-шпа и лежа. Така, че пазете се и не се преуморявайте. Аз по този повод се замислям към Коледа да приключвам с работата-хем си имам проблеми и бременността ми се води рискова, хем и сега тръгват вирусите, а си имам колега който си ходи с торбата хапове на работа, но не си остава в къщи да се излекува  Naughty.

# 206
  • Варна
Момичета,да ви кажа,днес сутринта като ми е влязла една муха в главата Grinning,плете ми се.Как така като никога не съм плела и не съм обичала плетено,не зная!
Купих си игли и прежда и сега не знам как става  Grinning  Grinning  Grinning
...о, щом имаш мерак, ще се научиш ... Simple Smile
И аз като теб един ден реших, че ще плета и срам-не срам ...два месеца гледах уроци в youtube, докато един ден просто ръката ми сама подхвана бримките,и  ей тъй отвъртях трийсетина шапки  Laughing
Ето това успях, съвсем наивно и без грам опит,само от гледане в нета
http://www.flickr.com/photos/tonimirka/sets/72157627021253939/

А това ми беше първия урок, първия модел и двумесечно опитване,докато се получи ...Нали ти казвам-много е важно желанието, или ината мен ако питаш  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=pbr01SXtKC4&feature=related

# 207
BAVory, слушах и двете лекции - на Афродита и на Криосейв .. от Криосейв обясниха, че опцията да се пазят на няколко места, за няколко операции, от една пъпна връв клетки, не е нужно, защото обикновено за една операция са нужни толкова клетки, колкото се съхраняват от едно раждане. Незнам дали е вярно. Това, което знам официално е, че и при двете фирми цената включва съхранение и транспорт, има възможност за разсрочено плащане и двете фирми работят с БГ Болници и лекари, преди да съхранят тъканите - ако се случи от транспорта или поради други причини тъканта да е неизползваема - не се плаща цената по договора. Това, което знам от въпроси към лекторките и други майки, т.е. не съвсем официално е, че Афродита връща цялата внесена авансово сума при такъв случай, без транспортните разходи, а Криосейв - не връща аванса, но не иска остатъка по договора. Изследванията, които се правят преди това - стандартни, влизат в цената на Афродита, за Криосейв - не е много сигурно, чух, че уж можело да използват твои изследвания, направени по време на бременността, а накрая се налага да си направиш и да си ги платиш (това ми го каза майка, сключила договор с Афродита, незнам колко е вярно). Афродита работят с бГ болници и лекари, без да са добавяли подробности на презентацията. Криосейв (бях им забравила името, но пазя и двете брошури) добавят, че с повечето болници имат сключен договор. Питах за Окръжна П-в, изтекъл бил, но не било чак такъв проблем - имало някакво решение, но не останах с впечатлението, че е наясно точно как ще се случи. Аз, честно, бях се насочила към Криосейв, въпреки, че първо контактувах с Афродита. Но лекарката, която ги представи, показа банката - най-старата в Европа, обясни и това за няколкократните тъкани за съхранение... а момичетата от АФродита, на презентацията нещо се бяха спекли, не много професионално беше.. но за да съм честна, на мейлите ми като ми отговаряха - бяха много коректни, за да не говорят голословно, се наложи да питат в Англия банката .. а можеха да ме налъжат.., така, че въпросът за мен е открит - отново клоня повече към Афродита .. имам време.. ти защо толкова бързаш, ако не е тайна ?
 ps . почвам да ровя за брошурите, за да се уверя, че Криосейв не транспортират при трансплантация .. мисля, че не беше така, но искам да проверя - ще го напиша в този пост с редакция, че да пестя място Simple Smile

# 208
Г-ца Димитрова,ти си направо талант,много са яки,браво.

desssika да ти кажа честно и мен ме е страх,аз за плетенето също чух някви суеверия,дори мама каза,че с мен карала трудна бременност и лежала и да не й е скучно плела и аз едва не съм се задушила от пъпната връв,та тя не ми дава,ама какво да ти кажа,Бог да ни пази то ако трябва да спазваме всички суеверия,не бива нищо да правим 9 месеца.

Пожелавам на себе си и на всички вас живи и здрави бебоци! Hug Hug Hug

# 209
Бързам, защото не искам да го оставям за последния момент. Този път трябва да запазя, защото знам на мои близки им се наложи да ползват тези стволови клетки...и те им бяха животоспасяващи. Т.е. аз знам, че това е най-големия ми приоритет...както и да е. Момичетата от банката на Future Health са нови представителки за Пловдив, аз говорих с лекарката си за тях, защото са я посещавали- но ми изглеждат мили и отзивчиви. Не знам за какво точно са те излъгали, но моя приятелка каза за тази фирма, че са много съвестни. Тя е съхранила към тях. Може би в крайна сметка при тях ще отида, пък Криосейф...те съхраняват в стъклени епруветки и това не гарантира максимална употреба за пробите, това ме кара да не ги избера. Все пак Великобритания си е Великобритания....в понеделник отивам в офиса на Афродита в Пловдив!

Общи условия

Активация на акаунт