АПРИЛчета засмени хапват всякакви пюрета и плющят ушета! - Тема 4

• 32 590
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Привет, този магазин на Вардар от коя страна е? В посока към вагон-ресторанта ли или от страната на Св.Троица? Как да го позная? Благодаря ви, при нас записват на 10 м. чак, но те ей сега ще минат още три...

И при нас записват на 10 мес. и ние почти сме ги направили, нали сме родени преждевременно, но не сме захранени още, ще започнем да си вземаме храна, като се захраним с месо и яйце.
Магазина изобщо не разпитах къде е, защото ми е много далече  да ходя до там. Мога да дам телефон за връзка.

Към майчета, които сами правят пюретата - моля ви пишете какви комбинации от зеленчуци правите. До сега съм давала картоф, тиквичка, спанак, морков , пъщарнак /  от къде го купувате? - при нас на пазара е 10 лв./ кг. ooooh! /, малко магданоз и грах, броколи, карфиол.

# 76
Цитат
Привет, този магазин на Вардар от коя страна е? В посока към вагон-ресторанта ли или от страната на Св.Троица? Как да го позная? Благодаря ви, при нас записват на 10 м. чак, но те ей сега ще минат
Магазина се намира в отсечката от пазар Красна поляна до булевард Стамболийски,а още по точно ,ако пътуваш в посока Света Троица преди улицата за Тина Киркова.Има един дълъг блок с много магазинчета.Капачките са залепени за стъклото.Капачки има и в Кауфланд на същата цена.
Комбинация на зеленчуци правя само такава ,каквато аз бих яла.

# 77
ravi, в Карлово пащърнакът е 5 лв. килото, 10 много ми се вижда  ooooh!.
ЕлБиЕн, честито изправяне  Peace Весел РД утре.
Биг мама, вдъхнови ме с тези снимки. Днес като се разхождахме Ния много се радваше на жълтите листа, ноооо нямахме фотоапарат, утре няма да забравя да го взема.

Днес малката помаха за довиждане на баба си  Joy много мило ми стана, после вкъщи баща и като влезе в стаята пак му махаше с ръчичка  hahaha явно за добре дошъл.

Към майките, които сами приготвят пюретата- Какви зеленчуци ползвате, от магазина ли? Аз се притеснявам да ги купувам, иска ми се да си правя сама храната на детето, но имам само картофи домашни.

# 78
Биги, Пепито, благодаря ви за подробният отговор. Мисля да започна да си купувам органични зеленчуци и да се пробвам да ги приготвям на пара. Каквато съм готвачка....направо ми е жал за детето Blush
Адриаnewsm03, да ти кажа, че така приготвено пюре и аз ще "маам" и ушите ми ще плющат bowuu За авокадото съм съгласна. Страхотен зеленчук е. Аз също много го обичам и го монтирам където успея да го пробутам вкъщи, че нещо това зеленето не е най-любим цвят на масата на моят половин #2gunfire Извини ме за въпроса, но какво е алабаш? За първи път го чувам.
И още един въпрос към захранилите мами относно негово величество г-н спанак. Кажете ми как да го приготвя. Това е нещо към което аз лично изпитвам ненавист и не го готвя...Как да го приготвя?
ЕлБиЕн, това захравнае ми къса сърцето и на мен. Какви грамове ще качим този месец - не знам. Но явно ние пак вървим заедно в развитието на двамата юнака. Честито ви изправяне! smile3501 Да чакам скоро и аз включване,а?Simple Smile
Мира, аз мисля да си ги купувам, защото нямам собствени зеленчуци, но пък тук ако нещо се обяви за органично или за 100% органично, то наистина е така. Макар органичните продукти да са в пъти по-скъпи, аз мисля да отделя средства за тях, защото ми се иска поне в началото да захраня мъник със сравнително чисти продукти. Да знам, че няма да мога винаги да му предлагам органични продукти, защото самите ние хапваме и неорганични, но поне в началото....толкова ми е тегаво с тези пестициди и другите химични обработки, че бих направила всичко възможно да ги забавя във времето, колкото е възможно по-дълго време......
Хубав ден ви пожелавам, че вашият сега започва, а аз да взема да се ориентирам към лягане, че много дълъг днешният ден, а и го прекарахме в подобаващо мрънкане и ръмжане....май ще ни излиза 3-то зъбче newsm78

# 79
разпитах къде е, защото ми е много далече  да ходя до там. Мога да дам телефон за връзка.

Към майчета, които сами правят пюретата - моля ви пишете какви комбинации от зеленчуци правите. До сега съм давала картоф, тиквичка, спанак, морков , пъщарнак /  от къде го купувате? - при нас на пазара е 10 лв./ кг. ooooh! /, малко магданоз и грах, броколи, карфиол.

Освен изброените от теб съм дала: зелена и червена пиперка, тиква, червено цвекло, алабаш, праз. Не съм предлагала броколи, карфиол, авокадо, грах.
Въпрос към тези, които давате домашни меса: Изследвахте ли месото? Има от къде да взема чист животински продукт, но се притеснявам, че не е минал ДВСК контрол, което може да се окаже много по-опасно от колкото сол в пюрето newsm78

# 80
  • София
Аз се снабдих с домашни зеленчуци от провинцията-от градината на бабата на мъжа ми . Ако нямате възможност за домашни или органични зеленчуци, мисля че и замразените на Бондюел са добър варянт. Друг варянт е зеленчуците от пазара да се белят добре , да им се изрязват частите , в които се натрупват най-много нитрати ( картофите и морковите в сарцевината, тиквичките в кората , спанака -в жилките, зелето -в кочана , чушки-дръжката...) , да се нарежат на парченца и да се киснат час ,два в студена вода , като водата се сменя няколко пъти.
Пюретата и аз ги готвя , така както за нас , само , че без сол и подправки . Ето няколко варянта на пюрета , които правя на малката :

1.морков
ориз   
магданоз
телешко месо
масло

2.тиквички
морков   
лук
копър
авокадо
ориз
заешко месо
масло
сирене

3.спанак
магданоз
девисил
лук
ориз
авокадо
заешко месо
масло
сирене

4.броколи
картоф
магданоз   
авокадо
заешко месо
масло
сирене

5.зелена чушка или печена червена чушка
ориз
морков
лук
магданоз
джоджен
заешко месо
масло
сирене

6.пащърнак
авокадо
картоф
пилешко месо
масло
сирене

7.сладка царевица
пашърнак   
авокадо
картоф
пилешко месо
масло

8.  тиква
морков   
ориз   
пилешко месо
    масло

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 08:28 от Adrya

# 81
  • София
Извини ме за въпроса, но какво е алабаш? За първи път го чувам.

И аз не знаех какво е алабаш , в магазина ми го предложиха в пюре на Сънвал и малката много го хареса . От рода на ряпата е и има подобен вкус.

# 82
  • София
И още един въпрос към захранилите мами относно негово величество г-н спанак. Кажете ми как да го приготвя. Това е нещо към което аз лично изпитвам ненавист и не го готвя...Как да го приготвя?

Първо сварявам месото със съвсем малко лук после добавям спанака, след това ориз и като се свари и ориза слагам могданоза и девисила \едно листенце\ за пет минути. Като изключа котлона добавям авокадото, сиренето и маслото.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 09:35 от Adrya

# 83
Добро утро!

Цитат
Биг мама, вдъхнови ме с тези снимки. Днес като се разхождахме Ния много се радваше на жълтите листа, ноооо нямахме фотоапарат, утре няма да забравя да го взема.
Снимките не съм ги правила аз,само давах идеи.И след това направих колаж.Фотографията ми е страст,но нямам собствен фотоапарат.Взимам на заем от комшии,приятели,обаче качеството не винаги е добро.Много сериозно съм се замислила да се снабдя с един хубав фотоапарат и да творя от там насетне.

Adrya ,ти голямо меню извади,очите ми изкочиха,направо да си отвориш един бебешки ресторант.  chef Аз нямам таково разнообразие и основата при нас е почти винаги картоф.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 84
Спанак е много вкусно нещо,не му трябва много варене,аз го слагам след всички останали продукти.Преди това киснене и попарване.
Алабаш не прави ли много газове?

# 85
Захранването въобще не е лесна работа. Аз захранвам горе-долу от 5-ти месец, след седмица ще направи 7 месеца и чак вчера е ял като разпран пюрета. На обяд не му стигна, след обяда ме видя, че ям пица и откачи - 'айде още едно пюре, вечерта реших да му приготвя пюре за следващия ден, дадох му да го пробва само, ами започна да отваря устата и изяде едно голямо бурканче, а след това и едно плодово Данонче, за десерт. Много ме изненада, защото последните два дни пък едвам изяждаше по 3-4 лъжички зеленчуково.

Иначе пюретата ми стават много вкусни. Номерът е да са по-редички и гладки. За целта след като пасирам ги минавам през цедка. Слагам комбинации, които смятам, че си подхождат -
 ориз, тиквичка, морков, пилешко, масло

картоф, морков, броколи, масло, пилешко

картоф, карфиол, броколи, масло

правила съм му и грис с тиква, но не го хареса.
Спомням си, че на батко му приготвях бяла каша за закуска, която много обичаше. С брашно, мляко, обезсолено сирене и масло, обаче не се сещам точно как. Някой може ли да ми помогне с рецептата?
Също така ми казаха за подобна каша, но с царевично брашно, което се претрива с жълтък. Някой знае ли как се прави?

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 10:01 от Marieta

# 86
  • Варна
Не, алабаша не прави газове. Има го в пюре за 4месеца. И Преслав много го уважава.

А на Хип чистите меса-поне пилешкото,няма сол.

# 87
  • София
Не, алабаша не прави газове. Има го в пюре за 4месеца. И Преслав много го уважава.

А на Хип чистите меса-поне пилешкото,няма сол.

Не съм купувала на ХИП , но информацията я взех от тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.msg10784090

# 88
  • София
Иначе пюретата ми стават много вкусни. Номерът е да са по-редички и гладки. За целта след като пасирам ги минавам през цедка.

И аз съм забелязала , че най-много яде , когато са гладки, по-редички ,но и топли.

# 89
Аз имам календар на хип "календар на покупките" има всички храни - АМ, пюрета, каши, които предлагат и съдържание на сол, мляко, глутен, захар. И за тези чисто месо пише, че нямат сол. Не е честно така да подвеждат. Sad

Adrya, много полезна информация за пюретата. Благодаря!

А какъв ориз използвате, за бебешките пюрета - марка, вид? Дали мога да използвам оризова каша и кога да я слагам, предполагам след като е готово пюрето, за сгъстяване.

За нитратите знам, че не трябва да се използва водата в която са се варили зеленчуците, че в нея остават нитратите.

Общи условия

Активация на акаунт