АПРИЛчета засмени хапват всякакви пюрета и плющят ушета! - Тема 4

• 32 594
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Сопот, Пловдив
Аз да ви кажа, правихме домашно заешко пюре и резулатат беше, че се счупи пасатора. Мисля, че приключих с правенето на месни пюрета вкъщи.  Laughing

Е как така се счупи? Аз досега съм пасирала само сварено пилешко филе и проблеми не е имало. Заешкото също е крехко.

Ами така, счупи се , той не беше първа младост явно го пренатоварихме  Grinning. Сега работи след домашен ремонт, но няма да рискувам да се досчупи.  Grinning

# 106
ЕЕе, не ти е месото виновно тогава  Simple Smile..

# 107
  • España (Плевен)
Преди месец и аз си взех пасатор и при едно правене на картофено пюре се счупи.  Laughing 
Добре че беше в гаранция и сега си имам пак.   Whistling

# 108
Мариета,кърмата ми намаля драстично,да не кажа съвсем.Криско не ме иска през деня,само вечер и сутрин.
Според мен кърмят до две години тези ,които кърмят децата основно и не изместват хранения.Тоест след като се насучи предлагат друга храна на детето.Поне аз познавам една майка,те правеха така,момиченцето има братче вече,тя е на 2 и половина и още суче.Едното на едната гърда,другото на друга,но и мама си е млекоцентрала.

# 109
  • София
Аз да ви кажа, правихме домашно заешко пюре и резулатат беше, че се счупи пасатора. Мисля, че приключих с правенето на месни пюрета вкъщи.  Laughing

Е как така се счупи? Аз досега съм пасирала само сварено пилешко филе и проблеми не е имало. Заешкото също е крехко.

Ами така, счупи се , той не беше първа младост явно го пренатоварихме  Grinning. Сега работи след домашен ремонт, но няма да рискувам да се досчупи.  Grinning

И моят пасатор прегря като си правех домашното заешко пюре , а е чисто нов. Laughing Добре че като изстина нищо му нямаше , но голям зор видя докато стане фино пюрето.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 14:41 от Adrya

# 110
Слагайте водичка и тогава разбивайте, аз така правя и става много бързо.

# 111
  • Сопот, Пловдив
И водичка сложихме, все тая  Grinning. Даже преди пасатора, месото го минахме през машинка за смилане на кайма. Но дори да не беше пасатора, доста трудоемко си беше цялата операция, обезкостяване, смилане, пасиране... Трима души бяхме и ни писна много, може би прекалено голямо количество беше. Ама както и да е, да не ви занимавам повече с моята пасаторска драма  Mr. Green .

# 112
За кърменето - моето пък чадо като отказва да яде пюре или каша. Яде между 10 и 30 мл вече цял месец. Пробвала съм преди и след кърмене. Същата работа. Човека просто си иска млякото. Явно и това си е до дете.

# 113
  • София
За кърменето - моето пък чадо като отказва да яде пюре или каша. Яде между 10 и 30 мл вече цял месец. Пробвала съм преди и след кърмене. Същата работа. Човека просто си иска млякото. Явно и това си е до дете.

Пробва ли с домашно пюре. Аз докато давах купешки и моята ядеше много малко , а откакто аз й ги правя не й стига една купичка- 160 мл , после се дохранваме с кърма.

# 114
  • София
И аз съм учудена колко бързо се регулира кърмата като намалее кърченето. Ние сме заместили само едно хранене и вече е осезаемо!

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 17:51 от ЕлБиЕн

# 115
Момичета, здравейтеее, не съм влизала от сто годинииии Simple Smile

Радвам се, че всички сте добре, децата се хранят, дълбоко уважение към всички, които сами си правят пюретата, аз изобщо не храних илюзии,  че ще се справя.

Андрейката е добре, за последния месец е пораснал с 6 см до 70 см и е наддал само 300 гр до 8.5. Доктора каза, че е добре, така че хич не се тревожа.

Пюретата ги яде каквито му ги дам, но за разлика от другите деца, предпочита по-гъсти и нестоплени.

На обяд вече е само на пюре, от няколко дни се опитвам да давам и каша следобед. И тук идва голямата ми драма. Понеже имам още кърма, искам да приготвям кашата с кърма, вместо с вода.

Първите няколко дни правих на око малко кърма и малко оризова каша на Хип, колкото да я опита. Правех я гъстичка, абе КАША.

Днес реших да спазя мерките, написани отзад - 100 мл вода и 2 с.л каша. Заместих водата с кърма, сложих 2-те лъжици каша и стана супер рядко. Та въпросът ми е - проблем ли е да си правя кашата на око и какво количество трябва да е все пак?

Най-сърдечни поздрави на всички и много целувки на бебоците

# 116
  • Сопот, Пловдив
Всички каши ги правя на око, защото и Симон Мартин предпочита да яде по-гъсти и пюретата, и кашите. На Хип бях забелязала, че пише да се спазват точните пропоции, но пък на Слънчо пише че пропорцията вода може да варира в зависимост от гъстотата, която искаме да постигнем. Така че ги правя съвсем на око, даже и хипските каши, яде си ги и досега не е имало проблем. За количеството педиатъра ми беше препоръчал 160 грама при навършени 6 месеца. Аз смесвам обаче винаги каша с малко плодово пюре и става към 200 грама някъде.

# 117
  • София
Sunnny_v , доколкото знам ензимите в кърмата втечняват кашата. Аз също правя винаги кашите на око. Само че  ги правя с вода , а после се кърмим.

# 118
Да, да, за втечняването го знам и бързам Simple Smile Ще си карам както си знам, значи.

И без връзка, ама си видях чашата на масата - новата бира на Загорка Резерва има вкус на сироп за кашлица Simple Smile Като бира за жени е - боровинкова, сладичка, разкош, само дето не върви с ядене Simple Smile))

# 119

Пробва ли с домашно пюре. Аз докато давах купешки и моята ядеше много малко , а откакто аз й ги правя не й стига една купичка- 160 мл , после се дохранваме с кърма.

Adrya, жалкото е че повечето пюрета, които не харесва са домашни. Досега най-много му харесаха пащърнак и броколи с ориз и двете на Хип. Поне разбрах,  че трябва да се е наспал преди хранене, да не е много гладен, пюрето да е студено и гладко пасирано. Продължавам с опитите. Все ще оцеля вкуса на малкото ОВНЕ.

Между другото напоследък все повече усещам, че детето ми е ОВНЕ. Доста си показва рогцата. Има ли други забелязали това?

Общи условия

Активация на акаунт