Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 819
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Doris, сега разгледах подробно всичките им ламинати на сайта, ама то още красоти имало бе! направо се размечтах за коридора ето с това :
http://www.kanor.bg/catalog/laminiran-parket/laminat-parket-tree … -wine-fruits.html
Имам за слагане по стените регистрационни табели от автомобили от Америка и реклами на бира и т.н. Как мислите, според мен ще стане супер, ама май не точно с тия мебели...
Pina, спазвам обещанието, говоря за друг паркет   bouquet

# 46
Sve_dim, аз съм 'за' да го направиш. Не мисля, че ще претрупва хола, напротив ще го освежи и ще даде атосфера, ще внесе дух. Още по- добре, че си избрала да е тематично. Гледала съм много снимки за подредба на колекции и съветите на професионалистите са да се организират тематични зони. Едно място за лампи, друго място за марки, трето за свещници - примерно, и всичко да е на куп. Да не се разпръскват и смесват хаотично нещата. Така вие ще си имате кът Лондон, ако приемем, че това е своеобразна колекция. И като ти гледам възглавничката на дивана - плаче за тюркоаз  Grinning И да не е тюркоаз, вкарай цвят акцент в хола, стопли го. Върви добре, но за сега го виждам като 'голо платно' все още.

Разгледай как са организирани колекциите по тези снимки. Малко са множко, но поне 20-тина виж, все ще се ориентираш.
https://picasaweb.google.com/117024076310865395447/Collections

# 47
  • по света и у нас
  tiptoe

# 48
  • Стара Загора
Sve_dim, аз съм 'за' ,мисля че ще стане чудесно,и ще всее топлина.
vanina_g и аз много го харесвам,точно в моя стил,и мислех да слагам такъв в всекидневна с бели мебели ,но се разколебах за да нестои като някакво заведение или дискотека  Laughing
определено е страхотен

# 49
# 50
  • Варна
Във връзка със скорошен пост за интериор на Фимера само да ви привлека вниманието към детайла. Вижте банята, няма сифони, отводняването е много интересно решено  и с този душ на тавана, много ми допада!
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50063;image
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50358;image

# 51
Много е приятна тази първата, но ако трябва да бъдем точни, ако не бяха пантофките на Малкия Мук, тук няма нищо арабско. Wink Eкзотичните препратки са към Китай и изобщо онази част на Азия.

Освен бабушите, леглото загатва за отоманка, също и цилиндричната възглавница и филигранната решетка на креслото.

Хм, на мен леглото ми изглежда европейско, както и други елементи също са европейски. Леглото е примерно бидермайер. Ето подобно.
Кръглите възглавници са спорни на кого принадлежат най-много. Simple Smile
Арабска дървена решетка - да, но арабско дървено кресло не ми изниква в главата като нещо типично - те нали там по миндерчета и килимчета лежат...
Това нещо пак е европейско според мен, като дупчиците ми приличат на "paglia di Vienna" (не знам как е на български, това). Тоест някаква подобна мебел може би.
А възглавницата в това кресло е червена коприна на златни дракони. Simple Smile)))

Във връзка със скорошен пост за интериор на Фимера само да ви привлека вниманието към детайла. Вижте банята, няма сифони, отводняването е много интересно решено  и с този душ на тавана, много ми допада!
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50063;image
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50358;image
Лилавата лампа ми действа адски отблъскващо, но на втората снимка много ми харесва!
От какво е направено това кубче? Някаква подобна мазилка ще да е, дето обсъждахме. Но каква?

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 17:44 от Barbabeau

# 52

Точно затова примерът беше хубав, защото ставаше дума за леко загатнати ориенталски (арабски) влияния.
Неслучайно думите "софа", "отоманка", "канапе" и "диван" са до едно с арабско-ориенталски произход и етимология. Арабите си умират за нещата, свързани с лежане  Grinning Дори линкът на креслото ти е "Дивани".
В мароканската украса са много популярни всякакви видове дърворезба, решетки, повтарящи се геометрични мотиви.
В Европа на този стил му викат moorish/neo-moorish. В него също много се използват декоративни пана и решетки от дърво.
Но картинката на pina е еклектична и точно затова е по-очарователна.

ПП. Това paglia di Vienna не е ли рогозка?

# 53
Имам шкаф, на който вратичките са от "paglia di Vienna", утре ако успея ще го снимам , в магазина  туй нещо го наричаха ратан  newsm78

# 54
Но на тази снимка няма решетки с дърворезба и повтарящи се геометрични мотиви.
Не отричам това, което пишеш, но не мога да го приема като еднозначно твърдение, при положение, че знам и за съществуването на тези.
За етимологията на думите няма да споря, освен че 'канапе' не е арабска дума, а френска през латински (проверих:))))) ). Пък и значи ли, че всеки интериор с диван е в арабски стил:)?
За конкретното кресло или диванче можеш ли да дадеш предположение каква мебел е от това, което се вижда, та да я конкретизираме?
За лежането давам този линк и спирам да досаждам. http://www.designboom.com/history/3.html
На мен си ми е интересно, но се опасявам да не би на останалите да не е:)))))  bouquet 

Сигурно рогозка е подходящ превод, да!

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 18:37 от Barbabeau

# 55
И аз да ви следя,не съм сигурна дали е добра идея за мен,защото ми предстои обзавеждане и постоянно си сменям мнението какъв стил искам Simple Smile Невероятни неща сте показали  Hug
За сега се бях спряла на средиземноморски стил.Но имам един огромен, червен,кожен диван- ъгъл с табуретки и отделен модул,като фотьойл.Та обзавеждането ще се върти около него Close,мъжът ми не ще и да чуе да го сменяме,защото е купен преди 2 г и е огромен, и много трудно го вкарахме в къщата

# 56

Такова ли?

Barbabeau, канапето на картинката на pina е с резбована решетка, а мотивите на китайските резби са различни.
Както и да е, но самите автори са я представили като илюстрация за 
еклектика в романтичен арабски стил
И на мен ми се струва, че не грешат в определението  Simple Smile

# 57
Едно е сигурно - еклектика е  Simple Smile В един момент исках като тема да дам 'еклектика', да илюстрирам с някакви снимки и евентуално да коментираме този стил, защото той е много труден, да се избегне неуместното и да се получи кич, но много красив и ефектен. Да, но в един момент осъзнах, че на практика всичко е по- малко или повече еклектика. Някакъв стил в чист вид трудно се открива. Не, че няма, но вероятно трудно по реални домове. И все пак, ако искате, ако са ви попаднали подходящи снимки - да ги видим. И понеже все споменавам кич - преди години бях чела за основните стилове в обзавеждането, та единият от тях беше 'кич'. Така си е, освен, че е отделен стил, убедена съм, не се постига чак толкова лесно, когато е търсен ефект.

# 58
Barbabeau, канапето на картинката на pina е с резбована решетка, а мотивите на китайските резби са различни.
Както и да е, но самите автори са я представили като илюстрация за 
еклектика в романтичен арабски стил
И на мен ми се струва, че не грешат в определението  Simple Smile

А да не ти казвам колко пъти го изплюва Google под "chinese".
_1_, _2_, _3_ ...

Търсих да намеря по-голям формат на същата снимка, но не намирам. Аз този подлакътник считам, че е от рогозка. И че няма арабски кресла с резбовани подлакътници, нито арабски лежанки с форма на лодка/гондола.

Ружа, дано не те обиждам с упоритото си писане. (в този форум никога не знам Laughing )
Аз се забавлявам с нашия диалог. Разрових се в интересни линкове из интернет, много неща видях... Обичам така.

# 59
Ето какво открих по темата с еклектиката:

Странно ми е, в повече ми е, но не мога да кажа, че е грозно!

Момичета, в спора-диалог се ражда истината!

Общи условия

Активация на акаунт