Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 855
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Ех, че интересна тема сте направили! Flutter
Ще се върна да ви изчета лека-полека...

Сега да се включа по този въпрос:

Ето и моите терзания:
Решила съм да си направя картинно - снимково кътче над трапезарната маса (след разместването на мебелите пространството "увисна" безлично и самотно). Вдъхнових се от тези снимки:
Снимка 1 и Снимка 2

Лавичките са RIBBA на ИКЕА. Емоционално и професионално сме свързани с Лондон и идеята ми е да подредя няколко постера (със скромни размери предвид мястото), например Лондон 1 и Лондон 2, снимки и дребни фигурки (разполагам с меден Биг Бен и червена телефонна будка  Grinning).
Чуденките ми са три: 1. дали няма да претрупам и без това малкия и претоварен с функции и мебели хол; 2. Твърде преекспонирана ли е темата за Лондон и няма ли да се получи своеобразен кич, ако го реализирам; 3. какъв цвят лавички да избера? В ИКЕА се предлагат в бяло, естествен цвят дърво и тъмно кафяво. Много ми харесаха тюркоазените акценти в Тюркоазената къща и ме сърбят ръцете да им метна една боя...
Извинете ме, ако твърде много разводнявам темата! Изключително много уважавам мнението на пишещите в нея.

От снимката не става много ясно цялостната гама на хола. Аз виждам цветово три нюанса на кафяво плюс черно(?) на столовете.
За този ракурс си мисля, че е най-добре е да се търси цвета на дивана при покупката на рафтове.
Тогава за картинките и постерите най-подходяща ще е компилация от сорта на тези, които си показала:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/b80BpIpiYBUM7-ARK-tf0A?feat=directlink

За спора относно арабския интериор подкрепям Barbabeau, че по-скоро препратките са към китайски стил. Sunglasses

Барба, на това в България му викат ратан.  Wink

# 61
А някой ползва ли програмка за дизайн в 3Д, има ли идея как мога да си онагледя размери на стая и мебели и цветове и шарки и .... Crazyпр.  newsm78

# 62
Без грам лошо чувство, искам да предложа нещо конструктивно. Simple Smile

Има тема за декорацията на дома, в която се показват букети, има много теми за искане на съвети за обзавеждане...

ОК, няма проблем, отивам в другите теми. Peace
Съжалявам, че съм отклонила темата със странични въпроси.

# 63
Moмичета, двете снимки, които аз постнах са дело на арабски дизайнери и са дадени като примери за съвременно използване на арабски акценти. Не знам кой откъде какво е взел, то мисля всичко в света е много смесено, тъй като и преди стотици години хората са пътували и търгували, на мен ми заприлича на мавърски стил в Испания, все араби.  Peace

За снимките в хола - аз харесвам натрупани стени, Лондон и в моята дневна е застъпен, наред със снимки от моретата ни, постери на Париж и Венеция и т.н.

В този смисъл, някой питаше какви картини - аз не вярвам в дизайна на картини. Вярвам в купуването на картини или слагането на снимки, които казват нещо на хората, които живеят там, тъй като ще ги гледат ежедневно. С малко въображение и най-привидно непасващите си картини и снимки образуват причудлива, но значеща плетеница. Подходящи рамки, обособяване на фигури от сюжети или цветове в общата галерия - винаги има начин любимите картини и снимки да се наместят. Никога не купувам картини или рамки поради определен интериор. Само това, което наистина ме вълнува е по стените.  Peace

# 64
записвам се да ви следя, момичета. много сте идейни!

# 65
# 66

Във връзка със скорошен пост за интериор на Фимера само да ви привлека вниманието към детайла. Вижте банята, няма сифони, отводняването е много интересно решено  и с този душ на тавана, много ми допада!
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50063;image
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50358;image
Лилавата лампа ми действа адски отблъскващо, но на втората снимка много ми харесва!
От какво е направено това кубче? Някаква подобна мазилка ще да е, дето обсъждахме. Но каква?
[/quote]
 Барбабо, и на мен ми стана интересно как е направена тази баня. Да не би да е
полиран бетон http://www.flickr.com/photos/art-floor/page2/ ?

# 67
А някой ползва ли програмка за дизайн в 3Д, има ли идея как мога да си онагледя размери на стая и мебели и цветове и шарки и .... Crazyпр.  newsm78

И аз бих искала да пипитам за същото. Благодаря предварително   bouquet

# 68
  • Варна
Лилавата лампа ми действа адски отблъскващо, но на втората снимка много ми харесва!
От какво е направено това кубче? Някаква подобна мазилка ще да е, дето обсъждахме. Но каква?
Барбабо, и на мен ми стана интересно как е направена тази баня. Да не би да е
полиран бетон http://www.flickr.com/photos/art-floor/page2/ ?
[/quote]
Лилавата лампа всъшност е душ, за останалото не съм сигурна - някаква облицовка мисля - вижда се като се увеличи снимката в процес на строеж, но не съм сигурна дали е мрамор или нещо от полимер или нещо от новите ватериали, малко страховито е да виси над главата голяма плоча мрамор Simple Smile. За плочата на пода - там е мрамор. Не мисля че е полиран бетон.

# 69
  • Варна

И аз бих искала да пипитам за същото. Благодаря предварително   bouquet
Аз съм ползвала Alno за кухнята- http://www.download.bg/index.php?cls=program&id=30709
Простичка програмка, позволява да се добие реална представа приблизително.

# 70
Да не ви загубя  bouquet

# 71
А да не ти казвам колко пъти го изплюва Google под "chinese".
_1_, _2_, _3_ ...

Търсих да намеря по-голям формат на същата снимка, но не намирам. Аз този подлакътник считам, че е от рогозка. И че няма арабски кресла с резбовани подлакътници, нито арабски лежанки с форма на лодка/гондола.

Ружа, дано не те обиждам с упоритото си писане. (в този форум никога не знам Laughing )
Аз се забавлявам с нашия диалог. Разрових се в интересни линкове из интернет, много неща видях... Обичам така.

Китайското в мешавицата ми се струва, че е основно от червената копринена дамаска с жълтите дракони  newsm78
В Мароко са много популярни такива мебели, ситно орешетени, особено тип пейка. Предлагат се и в мрежата и са доста скъпи, най-често от тъмен кедър. Тези решетъчни украси са от техния Мушарабски архитектурен стил. Името идва точно от тази ситна решетка и значи "нещо прозирно".
А аз се задържах в спора малко по-дълго не за друго, а защото съм живяла сред тях и познавам средата им.
Виж за Китай кажи-речи нищо не знам  Simple Smile

# 72
  • Варна
В Мароко са много популярни такива мебели, ситно орешетени, особено тип пейка. Предлагат се и в мрежата и са доста скъпи, най-често от тъмен кедър. Тези решетъчни украси са от техния Мушарабски архитектурен стил. Името идва точно от тази ситна решетка и значи "нещо прозирно".
А аз се задържах в спора малко по-дълго не за друго, а защото съм живяла сред тях и познавам средата им.
Виж за Китай кажи-речи нищо не знам  Simple Smile

Машаллах - наистина скъпи Simple Smile
Но страхотни!
Заслужават си цената.
Продължавайте с инфо, на мен ми е безкрайно интересно!

# 73
Ами, това е типична подредба в марокански дом:

Миндерлъци П-образно подредени като във възрожденска българска къща, много възглавници, помещения отделно за жените и мъжете. Пият по хиляда пъти на ден (нещо като) ментов чай, слагат чашите във филигранен обков с дръжка. Ядат седнали на земята с ръце, типичното им ястие е кус-кус, по-дребен от нашия, сложен в една тава на гигантска пирамида. Около него има месо, най-често агнешко и парени зеленчуци. Артишокът е много на почит при тях. Там съм яла и супа от нахут с врабчешко месо, много вкусна. Правят кус-куса сръчно на топка с ръце и после си прокарват с пръсти през косата  Grinning Може би затова сред тях почти няма плешивци Simple Smile

Носят масово въпросните бабуши, които са доста неудобни според мен.  

И се загръщат в джилабии (кафтани), тежко вълнени за мъжете - за да ги пазят от жегата и със ситни топчести текстилни копченца от горе до долу за жените, които обаче в оригинален вид не са нещо особено.

Целият този ориенталски "лайфстайл" и естетиката на Маракеш се разразява през хипи-ерата, когато милиардерското синче Пол Гети и жена му Талита - най-голяма модна икона на времето си избират да живеят в някакъв палат край Маракеш, където се стичат тълпи от светила на шоу-бизнеса и отегчени милионерски издънки да се друсат и да гуляят необезпокоявано.

Това е най-известната снимка на Джон Гети и Талита и култова в модната фотография въобще.

За мен този ориенталски стил е приятен единствено като детайл, не изцяло прекопиран  Simple Smile

# 74
Doris , благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт