Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 877
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Китайското в мешавицата ми се струва, че е основно от червената копринена дамаска с жълтите дракони  newsm78
Е, как? Не само! Simple Smile
Червеният гардероб с кръглата закопчалка, който се вижда в отражението на огледалото, е супер типичен.
Изрисуваното шкафче е chinese lacquer или европейското му (френско) братче "chinoiserie". Още за chinoiserie.
За текстила вече казахме...
отново въпросната снимка:))))

Страшно интересен разказ за Мароко и особено частта за Джон Гети и Талита. Simple Smile Мерси!
Толкова е хубаво, че е от първа ръка. (моето инфо за Китай не е:) )
Линковете също са интересни! Видях, че съществува арабско кресло с резбован подлакътник, а твърдях, че няма:)))

Барбабо, и на мен ми стана интересно как е направена тази баня. Да не би да е
полиран бетон http://www.flickr.com/photos/art-floor/page2/ ?
Ох, много харесвам! Crazy

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 15:16 от Barbabeau

# 76
  • Стара Загора

Във връзка със скорошен пост за интериор на Фимера само да ви привлека вниманието към детайла. Вижте банята, няма сифони, отводняването е много интересно решено  и с този душ на тавана, много ми допада!
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50063;image
http://forum.dibla.com/index.php?action=dlattach;topic=7871.0;attach=50358;image
Лилавата лампа ми действа адски отблъскващо, но на втората снимка много ми харесва!
От какво е направено това кубче? Някаква подобна мазилка ще да е, дето обсъждахме. Но каква?
Барбабо, и на мен ми стана интересно как е направена тази баня. Да не би да е
полиран бетон http://www.flickr.com/photos/art-floor/page2/ ?
[/quote]
ето какво споделя представител на фимера в дибла ....
Нашето решение е доста по-простичко, отдоло е изградено корито от бетон облечено с мозайка, а плочата е поставена на нивелационни крака и е подвижна. Тежи окло 100 кила и един човек с колан я повдига без проблем за да я ревизира. Освен това коритото е с много силен наклон е не се сабира мръсотия.

# 77
Много ми хареса какъв задълбочен аланиз се направи на тази снимка! Моля, правете по- често така  Simple Smile  Иначе така наречения марокански стил, ведно с кускуса не би ли трябвало да е напрактика магребски? Значи Алжир и Либия не са ми много ясни, но в Тунис категорично стила е същия. Или не  Thinking Сега пък се сетих, че там са белите къщи и сините прозорци и врати в огромна степен. Ама тия плетени мебели, типичните арки, ако се наричат арки и други подобни са същите. Но да се спра, стана твърде аматьорски неориентирано  Laughing

# 78
Много ми хареса какъв задълбочен аланиз се направи на тази снимка! Моля, правете по- често така  Simple Smile  Иначе така наречения марокански стил, ведно с кускуса не би ли трябвало да е напрактика магребски? Значи Алжир и Либия не са ми много ясни, но в Тунис категорично стила е същия. Или не  Thinking Сега пък се сетих, че там са белите къщи и сините прозорци и врати в огромна степен. Ама тия плетени мебели, типичните арки, ако се наричат арки и други подобни са същите. Но да се спра, стана твърде аматьорски неориентирано  Laughing

Магребски, арабски, берберски, мавърски, андалузки - всякакви прозвища май все са верни.
Не знам дали сте виждали една къща стил "Флинтстоун" в село Баня, Несебърско, до Иракли. 
Изчистен, наивистичен стил с камънак, глина и сурови ръбести материи и седем котки - по една за всеки живот. Толкова е хубава, че чак я продават  Grinning

Тук още луксозни землянки от Швейцария. Barbabeau ли каза, че току-виж соца се завърне на бял кон да диктува модата в дизайна. Е, не, отиват дори още по-далеч, влече ги партизанското  Grinning

Биха си пасвали с тези гъвкави етажерки, които си променят формата като амеби.

# 79
# 80
Момичета,аз изпуснах началото на продължението  Grinning, но нали още ровя за идеи за нашата спалня,та сега разглеждам  този сайт и доста неща ми харесват. Показвам го за идея.

Моля да ме извините,че няма да участвам в дискусиите и анализите, не съм подготвена, в тази тема аз съм само потребител и единствено се надявам от толкова много вдъхновения да направя прилична спалня  Laughing

# 81
Е, аз не мисля че авторката е имала идея да направи елитарно общество. То в такъв случай, и аз ще спра. Вероятно всички искаме да направим или преправим домовете си.  Simple Smile Много хубави спални има в този сайт. Моят проблем със спалните е, че харесвам по-тежкарски звучащи спални, а на обзавеждането в дневната изобщо няма как да присадя някаква стая излязла от друга епоха. Знам си, че ми трябват още две къщи.  Laughing

# 82
  • София
Здравейте, пропуснах първата тема, дори не предполагах съществуването и.  BlushЩе наваксам.

По повод тематичното подреждане на колекции ,  снимките които обсъждате не ми се отварят, се включвам  с тази . От друга страна винаги съм харесвала подобни ниши ( с подходящата градина отпред  Grinning) , ето още 1 - 2 идеи на тази тематика.

# 83
Моят проблем със спалните е, че харесвам по-тежкарски звучащи спални, а на обзавеждането в дневната изобщо няма как да присадя някаква стая излязла от друга епоха. Знам си, че ми трябват още две къщи.  Laughing

А защо пък не  Wink

Трябва ли всички стаи да си подхождат, питам аз  Simple Smile

# 84
Трябва ли всички стаи да си подхождат, питам аз  Simple Smile

Според мен - да. Могат да бъдат различни до колкото са други стаи, но не могат да бъдат от различни светове. Все пак е едно общо жилище, би следвало да се върти около една обща концепция. Така ми стои по- логично, смятам, че е въпрос на добър вкус. Така го усещам интуитивно.

simplyaven, я дай няколко примера за по- тежкарски звучащи спални, да добия представа какво точно имаш предвид?

# 85
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ауу, Куражчее.......... Умирам за такива ниши, бяло и светлина! Направо ме удари в сърцето!  Hug

Не съм simplyaven, но и аз съм привърженик на по-"тежките" мебели за спалня.  Или е по-добре да кажа по-романтичнитеТук бих спала с огромна радост, както и тук. Този тип лелго ме привлича неудържимо!

И аз като Шанта смятам, че не е небходимо стаите да си подхождат. Е не ми се нрави минималистичен хол и барокова спалня чак. Но бих преглътнала по-семпъл модерен дизайн и нещо по-класическо в спалнята.

За голямо мое съжаление, Пина е съвсееем права за нишите. То и жилища с такива прекрасни големи прозорци почти няма тук. Но пък нали е тема за мечти  Crazy

Пина, може ли едно дзак на спалнята, че съм я пропуснала. Може и на ЛС  Hug

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 10:48 от Tatitt

# 86
Тия ниши са ми любими и на мен, особено изпълнени като миндери с меки възглавници за сядане на тях. Бях им отделила специален пост с много снимки в предишната тема. Но шанс за реализация нямам - то си иска да е построено с такава цел, не съм виждала български апартамент да дава такава възможност. Къща не планирам да строя  Simple Smile И къща да е, трябва да е подходящо направено мястото, как да е не се получава. Варианта е с гипсокартони и отнемане от пространството, промени в прозореца..., което не бих направила.

Спални с метални красиви решетки на леглото харесвам и аз! Свекърва ми се уреди с такова, но не е двойно. Двойно не видях никъде във Варна. Видях в Икеа, в Истанбул, с бели решетки. Нямаше шанс да го помъкнем от там за тук...
Оф, у нас спалнята не стана тъй както ми се иска. Малка е - 12 кв., които не биха били толкова малко, ако имаше отделен дрешник. Сега с този огромен- огромен гардероб и не малък скрин, така се е затлачила, че има само 3 коридора, по които да се минава. Пак уютна ми стана след аранжирането и декорирането, ама... не е баш туй, дето ми се е искало. Другата спалня, евентуалната бъдеща детска е още по- малка - 10 кв.  Confused

# 87
  • Русе
Ауу, Куражче, точно в десятката са тези снимки. Аз пък мислех я къщата, но терена не ни позволи да си отделя една такава чупка, особено последната. Но ще измисля за барбекюто да си го направя по-едно такова романтично.

# 88
  • ГО
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в темата ви, но имам въпрос. От къде мога в България да намеря подобен текстил, тапети и т.н. и да са на по-сносни цени?
http://www.google.com/search?q=laura+ashley&hl=bg&lr=lan … p;sa=N&tab=wi
И друго, как бихте ги комбинирали за детска стая за момче и момиче или мисята ми е невъзможна?!?
Много ви благодаря предварително, но мннногоооо хубави неща показвате.
Следя ви от началото на тема първа, Пина, поздравления!! Hug

# 89
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в темата ви, но имам въпрос. От къде мога в България да намеря подобен текстил, тапети и т.н. и да са на по-сносни цени?
http://www.google.com/search?q=laura+ashley&hl=bg&lr=lan … p;sa=N&tab=wi
И друго, как бихте ги комбинирали за детска стая за момче и момиче или мисята ми е невъзможна?!?
Много ви благодаря предварително, но мннногоооо хубави неща показвате.
Следя ви от началото на тема първа, Пина, поздравления!! Hug

Виждала съм разпродажбени тапети на Лора Ашли в e-bay. Иначе в София има магазин на Ал. Стамболийски, почти срещу 30-та гимназия, но там нещата са доста скъпи. Иначе приятни колекции сатенени тапети с романтични флорални и викториански мотиви имат в Мини-Макс в Люлин - там им е единственият магазин, със склад.  
Всичко това, ако не търсиш синьо - то е най-оскъдно. Убих се да търся тапет в морско синьо, тъмно синьо, синьозелено. Е, няма. Оттенъците на циан и сапфир почти липсват в колекциите, за мое съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт