Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 848
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Аз лично си мечтая за мивка под прозорец с гледка към градината и бих жертвала всякакви горни шкафове за това  Peace
И аз  Flutter

Пина, хубава тема за обсъждане  Peace.

Още отдавна се усети се моето леко възмущение към пълните с цветя апартаменти.  Sunglasses Обичам зеленината - не ме разбирайте погрешно. Това, което не харесвам, е струпването на купища саксии с всякаква зеленина в един ъгъл на и без това тесен хол. Например свекърва ми, която живее в панелка, в хола, на 1/3 от общото пространство на хола е набъкала какво ли не - фикуси, палми, цъфтящи........ Това ме побърква - какъв е смисъла от такова отглеждане на цветя?  newsm78 Те едно не се виждат, второ, са като една обща маса от разнородни листа в разнородно зелено.
Смятам, че озеленяването трябва да е част от обща концепция, да се вписва в интериора и да го подкрепя. Например ето това не е зле, това е направо страхотно, макар целия стил да не е съвсем по вкуса ми, но това вече го знаете. Ето още нещо готино.  
Като цяло, колкото и да търся, откривам оснонво интериори с цветя във вази, но не и саксийни такива. Поне в графата на харесваните от мен интериори.

Като цяло мога да кажа, че предпочитам интериор изчистен от стайни растения, но с огромно удоволствие бих укрсила балкон, двор...... Цветята навън са нещо съвсем друууго!

Ах, ето, на Barbabeau прозореца е прелест. Саксиите, височините, всичко е подбрано!  Peace

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 14:37 от Tatitt

# 601
Какво ви е отношението към домашното озеленяване?

Ами аз имам моите сукуленти на 2 прозореца, които са с широки первази и защитени от стреха. Ето част от тях.
Иначе вътре в къщата нямам цветя и по принцип не харесвам много.
Мъжът ми има интерес към бонсай, отглежда и експериментира, но ги държи навън или в "лабораторията" си. Може в бъдеще да сложим някой бонсай вътре.

На мен са ми много 'анти' пластмасовите саксии. Confused

# 602
Ей, ще ме запалите и мен по цветарството. Барбабо, много са ми интересни и нежни
тези миниатюрни сукуленти (за сефте чувам, че така се казват, но от гугъл ще
се образовам). До сега харесвах само дръвчета (малки, но не чак като бонсаи), орхидеи и кипариси за терасата.
Но сега се запалих и ще си взема няколко сукулентни, щом казвате, че не са капризни.

# 603
Ето една чудна тераска, ама нямам условия за такава. Много ги харесвам тези папрати. За съжаление не мога да открия в нета картинки на вътрешни помещения с цветя, които да ме вдъхновяват. Намират ми се в една книга, която съм си купувала навремето. Цветята са хоби и даже страст, която лесно излиза от контрол. Тия 'струпвания' на пластмасови саксии и аз ги ненавиждам, вече, защото и моите бяха в пластмасови - поради по- ниската цена, но и в тях се гледат малко по- лесно. Категорично съм се отказала от този курс, но проявявам разбиране към 'заразените', знам как е  Laughing

# 604
Докато още сме на цветарска тема да покажа това- http://mesastucesmodeetdecoration.blogs.marieclairemaison.com/me … 01/3087272248.jpg
И един много чаровен аплик- http://www.madeindesign.com/prod-Lucellino-NT-Applique-Ingo-Maur … lucellino-nt.html, в сайта има и други красоти.

# 605
Минавам да мрънна: вчера се реши няма да имам прозорец над мивката  Crossing Arms.......
Сега свиквам с мисълта  Cry

Tatitt , съгласна съм с всичко написано по повод цветята от теб. Предпочитам да имам 3 броя у дома, но хубави и интересни, отколкото всякакви пластмасови саксийки .....

pina, много уютна тераска.

В БГ е много мръсно и прашно и зелените стени хич не са практични, но са красиви, спор няма.
Когато бях в Холандия се наслаждавах на озеленяването около домовете и в дворовете.
Това е от климата, и по- малкото замърсяване. Едно такова зелено, зелено и красиво..... Heart Eyes

# 606
  • Варна
Това със струпването на цветя е типична "панелна" картинка. Майка ми и тя гледаше доста цветя вкъщи - фикус, папрати. Всяка пролет се изкарваха на терасата, а зимата се внасяха вътре.  ooooh! Whistling

Аз в момента гледам само две палми - драцена и юка. В керамични рисувани саксии са. На мен ми харесва да има зеленко, но да е умерено. Много ми бодат очите "зелени струпвания" в ново жилище.  ooooh! А познавам и случаи - хора с къща и прекрасен озеленен двор и въпреки всичко къщата претъпкана с цветя. Не ми харесва.

# 607
А аз харесвам цветя в интерира. Майка ми има много цветя, но имат и зимна градина
Тук имам доста цветя, но са навън, вътре имам само орхидеи ( те не останаха много след набезите на сина ми) и едно каланхое на прозореца в кухнята. Но ако внасям цвете в къщи то освен пласмасова саксия си има и кашпа, а иначе цветята ми са в огромни глинени саксии ( открих страхотни в ИКЕА  Mr. Green ) натурални кафяви. Е някой от тях успях да ги изрисувам с мотиви от чипровски килим - това съвсем сериозно

Между другото драцена и юка не са палми

# 608
  • Варна
Между другото драцена и юка не са палми
Незнаех. И аз се излагам така!  Embarassed Наричам ги от години палми, че на това ми приличат.  Embarassed

# 609
Да се похваля имам FLN и съм силно пристрастена. Crazy
Мечтая си за свободно време и ще се настаня пред телевизора да си изгледам с кеф всичките им предавания.

# 610
# 611
Вчера се чудих дали да публикувам статия с 33 коледни интериора, но хайде сега да я сложа. Дават идеи, още повече дават настроение. Аз не обичам коледните празници, но не украсата е причина за това. Тъй, че поне тя ми е приятна.  Simple Smile

# 612
Вчера се чудих дали да публикувам статия с 33 коледни интериора, но хайде сега да я сложа. Дават идеи, още повече дават настроение. Аз не обичам коледните празници, но не украсата е причина за това. Тъй, че поне тя ми е приятна.  Simple Smile
Някои са откровено кичозни, но има и свежи идеи.

Очарована съм от коледните украси в "Мосю Бриколаж"! Плетени топки, елхички и звезди... по-различни са от масово предлаганите по другите магазини, а и от предходни години в същия магазин.

# 613
Да, загледах се и аз по тях. Ама са и доста скъпи... Ръчна изработка били, датски ли бяха..., нещо северно. И са стъклени, чупливи, не са от имитациите. Изискани са някак. И по моловете има някакви шандове - по един щанд на мол, които са ужасно красиви - нашити с мъниста, пайети, с много етно излъчване, но премерено. И пак са бая скъпи. Аз си закупих един брой и показах дори, преди няколко страници, ама никой не се вдъхнови  Laughing

# 614
А, Пина, недей така, видях я аз етно играчката ти, много ми хареса, но не
винаги имам възможност да пиша Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт