Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 817
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Семеината библиотека тук е на едни ниски кубове : http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/20135300/#/80135298
друга част все още по кашони, докато се разберем къде ще е фитнеса и къде ще е стаята ми за библиотека  Twisted Evil
Неговата стая е на втория етаж, а той все още е малък и съм забранила достъпа до стълбите. Иначе там му е основната библиотека.
Сега се шири на първо ниво, и май ще сложа такъв шкаф (куб) и за неговите книги в офиса (кабинета) ни.

Понякога в Америка или Канада имат едни такива прозорчета като на градска тоалетна в спалните си. Не разбирам защо?! Винаги ме ужасяват.

И не само в спалнята. такива имат и в дневни и къде ли не. Питала съм архитект, не можа да ми даде смислен отговор.

# 721
Титина, много ми е забавно как ги поставяш в шах там местните архитекти. Joy За какво беше питала и също нямаше отговор, беше ни писала тук скоро...
Аз преди 1-2 години гледах един сезон на предаването на Колин и Джъстин. Тогава обикаляха Канада, та ми направиха впечатление тези "тоалетни" прозорчета. Rolling Eyes

Пина, да, останалите елементи от тази спалня са много приятни наистина. И на мен много ми харесват. Зад леглото мисля, че може би е стар изрисуван параван върху дърво или врата от гардероб например. (азиатски)
Скоро влизах в един много хубав (и скъпарски Twisted Evil) антикварен магазин тук за азиатски антики, за да разгледам параваните. Имаше корейски на платно, везан с копринени конци. Подобен стил на това, пак на черен фон. Цветовете бяха невероятно ярки и живи, въпреки годините. Имаше китайски параван на дърво и японски параван на хартия. Японският беше най-деликатен от всички. Бежово-сив пейзаж с планина и поточе в ниското. Хартията, вече остаряла, придаваше допълнителна дълбочина и мекота. Жалко, че дори и с намалението параванът струва над 3000 шв. франка, иначе щях с удоволствие да си го купя за спалнята. Simple Smile)))))

Титина, аз съм отредила място за играчки и книжки в хола на целите два долни рафта на библиотеката ни, която седи в тази стая. Така или иначе малките деца играят, където седят и големите, тоест в хола. Simple Smile Ако играчките седят в друга стая, само ще ги примъква, а е съмнително дали после ще ги прибира. Като си има отредено и за детето пространство, хем то спокойно си подрежда, без да се затруднява и си създава навици, хем ти ще мирясаш, че за всичко си има място и няма да се мотаят разни лилави (примерно:)))) кошове за играчки по ъглите, които да не ти се връзват със завесите и т.н. Laughing
Мисълта ми е, че пространството и вещите на детето трябва да се предвидят като част от обзавеждането в дневната, понеже детето присъства с неговите си неща, наравно с възрастните.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 16:10 от Barbabeau

# 722
Понякога в Америка или Канада имат едни такива прозорчета като на градска тоалетна в спалните си. Не разбирам защо?! Винаги ме ужасяват.

И не само в спалнята. такива имат и в дневни и къде ли не. Питала съм архитект, не можа да ми даде смислен отговор.

За допълнителна светлина са прозорците Simple Smile като в същото време не се губи стената. B един блог авторката смени големи прозорци с такива, защото къщата им е до алея за разходки и нямаха прайвъси. Принципно са типични за къщи строени 50-70те някъде , понякога и в нови, модернистични жилища.
Тези на снимката обаче изглеждат супер странно, май е от прекалено малкият им размер.

И при нас спалните са на друг етаж и решихме половината от дневната да е стая за игра за сина ми. Има същият шкаф, малко по-голям от Икеа и маса за игра, където са събрани всички играчки и книги. В детската има малък кош с книги, които сменяме през няколко дни.

Много хубава тема.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 16:12 от benson10

# 723
Е, Бенсън откога те чакаме да кацнеш в темата. Laughing

Искам да споделя, че съм виждала прекрасния дом на Бенсън. Всичко там е направено с вкус и мярка. Надявам се някой ден да ни зарадва със снимки на прекрасния си модерен дизайн.

# 724

Искам да споделя, че съм виждала прекрасния дом на Бенсън. Всичко там е направено с вкус и мярка. Надявам се някой ден да ни зарадва със снимки на прекрасния си модерен дизайн.
Absolutely! Аз съм зървала само 2-3 снимки, но ги помня впечатлена Simple Smile и това май беше преди последното местене. (или даже последните местения)

# 725
Щото не знаеш как постявих в шах брокера с изискванията за къща ( 2 листа) като едно от тях беше да не е в близост до гробище. Светна ме човека, че това е предпочитана локация- заради тишината и спокойствието. Край тази покупка толкова неща научих, че по едно време мъжът ми ми "забрани да питам каквото и да е". Той без това брокера ( като всички търговци) не беше никак мълчалив, ако не питам аз той си пита сам и си отговаря.

Играчките са в кошници, той сам си ги прибира или са край камината. Те и книгите се моткаха там, но не ги прибира. Май ще се ориентирам към едни стелажи тук, така са книгите в детската градина- видимо е лицето на книгата

# 726
Ние сме горди притежатели на тази библиотека:

http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/00208646/#/60208648

Не е от най-качествените продукти, но хайде да не намирам кусури на евтинийката. Laughing

# 727

Absolutely! Аз съм зървала само 2-3 снимки, но ги помня впечатлена Simple Smile и това май беше преди последното местене. (или даже последните местения)

Вие двете шуш Hug Heart Eyes

Цонне, то май всички сме притежатели на библиотека от тази серия  Laughing

# 728
benson10, не се срамувай, ами давай снимки.

Цонна, много ми е голяма тази библиотека. В момента залагам на по-ниски мебели, че стените ги пазя за картини и снимки.

# 729
Цонне, то май всички сме притежатели на библиотека от тази серия  Laughing

При нас тя изглежда като наклонената кула в Пиза. Mr. GreenЕй, много книги, много нещо. Laughing

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 17:07 от Цонна

# 730
Аз съм заложила на Billy, нямам Expedit. Laughing

Титина, не знам дали ще ти се върже със стила, но за ниска мебел много харесвам например това:
http://www.flickr.com/photos/gaileguevara/5366066857/in/faves-47059735@N04/
Изобщо ниските шкафове винаги ми седят добре в дълга редица по дължината на цяла стена.

# 731
И на мен ми изглежда това добре. Тъкмо место за възглавнички над шкафа. Ама пусто прозорците са до земята.

Май ще взема още едно от моите кубчета и ще го сложа в офиса ни. Хем ще послужи после за обособяване на неговия работен кът, хем ще ми се върже с другите такива

# 732
benson10, аз не съм и зървала обзавеждането ти, така че моля да го споделиш, чакам с любопитство!  Crazy

# 733
No pressure, ladies Laughing

# 734
E, ти първо разказа колко невероятно е нещото, после да не ми се прииска да го видя ли?  Simple Smile  Пък и аз съм си показала и долните гащи, вече, та смятам имам право да виждам и аз.

И малко столове, които са ми на сърце.

И това харесах.

Общи условия

Активация на акаунт