Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 61

• 46 571
  • 718
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро и хубав ден!   bouquet

Да си припомним откъде тръгна цялата история, причината тази тълпа от трея да вика така, защото това не е само история за красив мъж, който ще ти подари света, това е история, която може да се случи на всяка от нас -

smile3501 smile3501 smile3501

Във връзка с това, че Ф иска деца вече, ето един интерсен цитат:
"Дори и да си най-красивият, богат и успешен човек, ако една жена не мечтае да има деца от теб, то си равен на нула!"

newsm10 newsm10 newsm10

Не знам какво им е смешното на съседите (за участието на режисьорката в кадър), но май не им е дорасло обществото за филм като Fatmagul`un Sucu Ne? Пиша го защото съм срещала много нелепи коментари в net-а.  #Crazy Аз си мисля, че не само тяхното, но и нашето би реагирало доста неадекватно. Аз просто настръхвам от това, че Фатмагюл се изправя пред всички толкова смело. Замислих се колко биха го направили? Спомням си за снимките на Кадир бей. Колко момичета и жени са били убити или се самоубили след такава драма в живота им? Една Фатмагюл и толкова много разбити животи...
А на тия където им е смешно - да са живи и здрави! Аз лично също бих застанала със знаме!

# 541
  • Пловдив
Добро утро и от момичето ни. Нека усмивката и не слиза повече от лицето и.

# 542
kurkuma, благодаря за хубавия пост - Първо послание на свети апостол Павел до Коринтяните, глава 13: и за тези които постят - леки пости!
http://dnes.dir.bg/news/posti-rozhdestvo-hristovo-9918065?nt=4

# 543
Първо послание на свети апостол Павел до Коринтяните, глава 13:

1.„Да говоря всички езици човешки и дори ангелски, щом любов нямам, ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека.
 2.Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, - щом любов нямам, нищо не съм.
 3.И да раздам всичкия си имот, да предам и тялото си на изгаряне, - щом любов нямам, нищо ме не ползува.
 4.Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее,
 5.не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли,
 6.на неправда се не радва, а се радва на истина;
 7.всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.
 8.Любовта никога не отпада, а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат, ако са езици, ще замлъкнат, ако са знание, ще изчезнат
 9.Защото донейде знаем и донейде пророчествуваме;
 10.но, кога дойде съвършеното знание, тогава това "донейде" ще изчезне.
 11.Когато бях младенец, като младенец говорех, като младенец мислех и като младенец разсъждавах; а като станах мъж, оставих младенческото.
 12.Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат.
 13.А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта.“

Hug  Hug  Hug

kurkuma, много обичам точно тази част от гл. 13 от Първото послание на апостол Павел към коринтяните, благодаря ти, че ни го припомни. Hug Hug Hug

И аз искам да изкажа огромната си благодарност към преводачите на трейлъри, подсказки и серии, към Марианка- за хъса и усърдието, към всички, които зареждат с позитивизъм темата. Hug Hug Hug

# 544
Първо послание на свети апостол Павел до Коринтяните, глава 13:

1.„Да говоря всички езици човешки и дори ангелски, щом любов нямам, ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека.
 2.Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, - щом любов нямам, нищо не съм.
 3.И да раздам всичкия си имот, да предам и тялото си на изгаряне, - щом любов нямам, нищо ме не ползува.
 4.Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее,
 5.не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли,
 6.на неправда се не радва, а се радва на истина;
 7.всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.
 8.Любовта никога не отпада, а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат, ако са езици, ще замлъкнат, ако са знание, ще изчезнат
 9.Защото донейде знаем и донейде пророчествуваме;
 10.но, кога дойде съвършеното знание, тогава това "донейде" ще изчезне.
 11.Когато бях младенец, като младенец говорех, като младенец мислех и като младенец разсъждавах; а като станах мъж, оставих младенческото.
 12.Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат.
 13.А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта.“

Hug  Hug  Hug

kurkuma   bouquet
и аз искам да постна един любим стих за насърчение на всички

смятам, че сценаристите, чрез образа на ФГ ни показват, че самосъжалението води до омраза и е време да се пребори с враговете и страховете си!

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 09:36 от Daliabg

# 545

и аз искам да постна един любим стих за насърчение на всички

смятам, че сценаристите, чрез образа на ФГ ни показват, че самосъжалението води до омраза и е време да се пребори с враговете и страховете си!

И в този ред на мисли и аз да добавя нещо:

Има три вида души, три вида молитви.
1.: Лък съм в твоите ръце, Господи!
     Изпъни ме, иначе ще прогния.
2.: Не ме преизпъвай, Господи!
     Ще се счупя.
3.: Преизпъни ме, Господи,
     и нека се счупя!
Избирай!
                                /Из Рапорт пред Ел Греко от Никос Казандзакис/

Коя молитва отговаря на същността на Фатмагюл?!

# 546
  • Пловдив

Морски очи, на мен ми е трудно все още да намеря нейната молитва, нейната душа.
Може би вече Преизпъни ме, Господи, и нека се счупя!. Мисля така, защото е дошъл момента на развръзката. Да бъде наясно със себе си, да даде шанс за новото начало. Може и да бъркам. Труден отговор. /порових се в нета.../:

Никос Казандзакис е мoже би най-извеcтният в чужбина гpъцки автop. Poманът на Казандзакиc „Алексис Зорбас“ cлед филмиpанетo му oт Михалиc Какoяниc („Зopба гъpкът“) cтава cветoвен беcтcелъp. Следват и poманите „Xpиcтoc oтнoвo pазпнат“, „Свoбoда или cмъpт“, „Пocледнoтo изкушение“, „Рапорт пред Ел Греко“, кoитo cтават cветoвнo извеcтни. Bъпpеки тoва тoй не cе cамooпpеделя катo poманиcт, за негo тези пpoизведения cа нещo, c кoетo cе е захванал между дpугoтo. Toй вижда cебе cи катo вcеoбхватен миcлител, филocoф и тъpcещ чoвек. Идеoлoгията и твopчеcтвoтo на Казандзакиc тpуднo мoгат да бъдат cлoжени в oпpеделени pамки.
Hа poдения на ocтpoв Кpит пиcател, занимавал cе cтpаcтнo, макаp и ocвoбoден oт дoгматиката, c хpиcтиянcка вяpа, цъpквата oтказва пoгpебение cпopед хpиcтиянcките канoни. Пocледен пoкoй Казандзакиc, пoчинал oт левкемия пo вpеме на бoлничен пpеcтoй във Фpайбуpг, Геpмания, намиpа в Иpаклиoн, в poдния му Кpит, къдетo е пoгpебан . Hа надгpoбна плoча cа изпиcани негoвите думи: „Hе cе надявам на нищo, не cе cтpахувам oт нищo, cвoбoден cъм!“

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 11:29 от mariana51

# 547
  • Пловдив

Ех, Мукадес...Не може без нея.

# 548
  • София

.....впечатляващ трейлър подготвящ за високи очаквания от наша страна. Мисля, отново ни показаха края на серията (сцената пред съда и изправяне "очи в очи"), което лично на мен ми разваля удоволствието по време на примиерата. Наложиха го като практика през втори сезон този маниер на поднасяне на трейлърите.
Съгласна съм с Веселка, за въздействието на първи сезон .... и сега ако реша да го загледам отново (ще си спеста да конкретизизирам за кой път), ще ми въздейства по същия начин, ще провокира отново същите емоции, защото там имаше сцени и диалози, които са "висш пилотаж".
В същото време си давам сметка, че е много трудно да се подържа едно и също темпо 80 серии или по-точно около 8000 минути/130 часа филмова лента. Неизбежно е сюжетната линия да се поразтегли и на моменти да се превърне в по-лежерна.
Нека не забравяме и натиска на една голяма част от феновете, които настояваха за повече романтика в края на сезона и мисля че сценаристите решиха да позадоволят очакванията им.
Въпреки всичко мисля, че създателите ще се опитат да продължат в посоката носеща посланията, които са всъщност същината на този определено различен сериал.

# 549

Сладуриииии

# 550
  • Пловдив

Сестрата на Керим - актрисата  Gözde Kocaoğlu в момента участва в театралната постановка Пънк рок - режисьор е брат й - Ръза Коджаоулу /играе в Езел и в момента в Севера и юга/.
Галерия от снимки:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.249534761771565.67590.2 … 105198&type=3

# 551

Подсказка за 51 епизод  
Абсолютно непотвърдена

Керим: Ще дойда да ви изпратя, татко.

Моргана, asi-bg.com

# 552
  • Пловдив

Под снимката, като отворите горното линкче - можем да дадем нашият вот за Очаквате ли сериала "Каква е вината на Фатмегюл"

# 553

Сестрата на Керим - актрисата  Gözde Kocaoğlu в момента участва в театралната постановка Пънк рок - режисьор е брат й - Ръза Коджаоулу /играе в Езел и в момента в Севера и юга/.
Галерия от снимки:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.249534761771565.67590.2 … 105198&type=3

Вижте кой е долу с оранжевата блузка - това  не е ли Емре от първи сезон...!?  newsm78  Той войник ли отиде на края на сезона...!?   А на Кецко много му се радвам - освен , че е изключителен актьор поема такова предизвикателство и с режисьорството - път на славата му желая...!?  Peace

# 554

Не ми се мисли какво нарязване на сериала ни чака просто...!?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт