Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 61

• 46 567
  • 718
  •   1
Отговори
# 555

.....впечатляващ трейлър подготвящ за високи очаквания от наша страна. Мисля, отново ни показаха края на серията (сцената пред съда и изправяне "очи в очи"), което лично на мен ми разваля удоволствието по време на примиерата. Наложиха го като практика през втори сезон този маниер на поднасяне на трейлърите.
Съгласна съм с Веселка, за въздействието на първи сезон .... и сега ако реша да го загледам отново (ще си спеста да конкретизизирам за кой път), ще ми въздейства по същия начин, ще провокира отново същите емоции, защото там имаше сцени и диалози, които са "висш пилотаж".
В същото време си давам сметка, че е много трудно да се подържа едно и също темпо 80 серии или по-точно около 8000 минути/130 часа филмова лента. Неизбежно е сюжетната линия да се поразтегли и на моменти да се превърне в по-лежерна.
Нека не забравяме и натиска на една голяма част от феновете, които настояваха за повече романтика в края на сезона и мисля че сценаристите решиха да позадоволят очакванията им.
Въпреки всичко мисля, че създателите ще се опитат да продължат в посоката носеща посланията, които са всъщност същината на този определено различен сериал.

аз си мисля, и силно се надявам, че сцената в съда няма да е последната.
Съдя по думите на ФГ при психоложката, каза, че "обществото ще ги накаже преди съда". Мисля си, че преди да е видяла реално подкрепата от хората, не имала и на идея, че много хора са на нейна страна, а и факта, че Керим каза, че са на терапия през уикенда, едва ли съда заседава в събота и неделя...
Всъщоност беше насрочено следващото заседание за 17 ноември, ако не се лъжа.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 14:45 от Daliabg

# 556
  • Пловдив
Феновете какво творят. Според мен е вярно писаното в една статия, преведена от campanula - има силен фен клуб момчето.

# 557
Привет и от мен Hug

Много хубави постове,   bouquet

# 558
http://lenf.net/fatmagul-amp-kerim-cocuklar-gibi-hq.html

# 559
# 560
http://lenf.net/fatmagul-amp-kerim-cocuklar-gibi-hq.html

Невероятна нежна песен с кадри от нашия сериал - не го пропускайте !?  Peace

# 561
# 562
# 563

Не знам какво им е смешното на съседите (за участието на режисьорката в кадър), но май не им е дорасло обществото за филм като Fatmagul`un Sucu Ne? Пиша го защото съм срещала много нелепи коментари в net-а.  #Crazy Аз си мисля, че не само тяхното, но и нашето би реагирало доста неадекватно. Аз просто настръхвам от това, че Фатмагюл се изправя пред всички толкова смело. Замислих се колко биха го направили? Спомням си за снимките на Кадир бей. Колко момичета и жени са били убити или се самоубили след такава драма в живота им? Една Фатмагюл и толкова много разбити животи...
А на тия където им е смешно - да са живи и здрави! Аз лично също бих застанала със знаме!

На една част от тях им е смешно, защото са си помислили, че едва ли не Хилал и други хора от екипа са се снимали, за да спестят пари за статисти, което за мен лично е пълна глупост. Аз смятам, че сценаристките и Хилал са се включили в тези сцени съвсем целенасочено, т.е. да изразят по този начин личната си позиция по този въпрос, за което имат моите адмирации.

Гери, да си призная - не издържах да изгледам тази сцена отново  Cry дано на никое момиче или жена не се случва нещо толкова ужасно, но за съжаление се случва Sad Конкретно за нашия сериал - не знам дали в действителност някоя жена би могла да прости на един от участниците(като Керим) в такава отвратителна случка, та макар и той пряко да не я насили, но мен ме ужаси това в Керим, че поне не се опита да възпре другите гадини. Ще кажете - да, но той беше пиян и дрогиран...така, че нашето фатме е много силна щом успя да се довери на Керим, та и да го обикне, да иска деца от него. Но тя има право повече от всеки друг да иска да живее нормално и да се усмихва.

# 564
... не издържах да изгледам тази сцена отново  Cry дано на никое момиче или жена не се случва нещо толкова ужасно, но за съжаление се случва Sad Конкретно за нашия сериал - не знам дали в действителност някоя жена би могла да прости на един от участниците(като Керим) в такава отвратителна случка, та макар и той пряко да не я насили, но мен ме ужаси това в Керим, че поне не се опита да възпре другите гадини. Ще кажете - да, но той беше пиян и дрогиран...така, че нашето фатме е много силна щом успя да се довери на Керим, та и да го обикне, да иска деца от него. Но тя има право повече от всеки друг да иска да живее нормално и да се усмихва.

Аз също - гледала съм този момент само веднъж, повече не мога Sick Не харесвам Керим точно защото съдя от собствена гледна точка как бих реагирала и определено не мога да бъда обективна...за мен той има не по-малко вина от самите насилници и никакъв алкохол и наркотици не могат да смекчат това в моите очи Naughty

# 565
Заповядайте една от любимите ми песни за компания с кафето -

# 566
А можете ли да се поставите на негово място - събужда се в този кошмар без спомен дали той самия не е извършил това отвратително деяние?! Вие никога ли не сте били пияни поне, незнаете ли как може да влияе алкохола, да не говорим за наркотиците?! Не знаете ли до какво състояние може да ви доведе тази комбинация - да не може да се движиш, да не знаеш кой си, да не знаеш какво е реално и какво не?! Керим е виновен, че взе хапчетата и пи много, поради което не беше на себе си, но да кажем, че е виновен колкото Ердоан примерно, е не. Ердоан съвсем съзнателно си започна тази гадост.

# 567
Ердоан съвсем съзнателно си започна тази гадост.
И Ердоан бе пиян и дрогиран като останалите.Разликата м/у Керим и останалите 3-ма е, че К дори в това състояние не насили пряко Фатмето, което говори, че на трезво е добър човек. А останалите 3-ма, дори и трезви, са гадове. У Вурал поне имаше проблясъци на разкаяние.
Гери, в твоите думи също има доза истина. Нещата обикновено не са толкова прости, монетата има 2 страни. Можеа би затова не мога да разбера К,защото досега не съм била пияна и дрогирана (не че е късно да ми се случи това Wink ). Но ти го каза - виновни са, че пиха много и се надрусаха. От това нищо добро не може да произлезе Sad

# 568
Аз често се връщам назад за да си припомням някои неща или за съпоставка. Скоро гледах пак сцените на Фатмагюл с Мустафа от първи епизод. Търся си обаче избирателно, като отбягвам не само сцената с насилието, но и почти целите епизоди до деветия. Толкова са тежки, че си ги спестявам. Спомням си когато ги гледах в реално време бях разбита. Не ме е вадил от релси скоро друг филм. И когато разсъждавам върху ситуациите винаги си ги прекарвам през моята призма. Какво бих чувствала аз, как бих постъпила? Още в първи сезон бях писала, че за мен няма такъв вариант да съм с човек като Керим. Пак с условности, че човек не може да е сигурен без да го е преживял. Не знам как Фатмагюл го опозна, прие и обикна. Още се чудя. Не казвам, че е лош. Има добро сърце, грижовен е, много е чаровен, но… За Фатмагюл се радвам защото е много обичана, а тя го заслужава. Не харесвам варианта на филма от 1986 г., но той може би е по-реалистичен. Едно от заглавията на произведението на Ведат Тюркалъ е било – „Да бъде проклет този свят”. Или както е казал Йовков – „Боже, колко мъка има по този свят?!”

# 569
А можете ли да се поставите на негово място - събужда се в този кошмар без спомен дали той самия не е извършил това отвратително деяние?! Вие никога ли не сте били пияни поне, незнаете ли как може да влияе алкохола, да не говорим за наркотиците?! Не знаете ли до какво състояние може да ви доведе тази комбинация - да не може да се движиш, да не знаеш кой си, да не знаеш какво е реално и какво не?! Керим е виновен, че взе хапчетата и пи много, поради което не беше на себе си, но да кажем, че е виновен колкото Ердоан примерно, е не. Ердоан съвсем съзнателно си започна тази гадост.

съгласна съм!
"Единственият непростим грях е този, който не можеш сам да си простиш!"

а и както сама ФГ веднъж каза на Керим, относно писмото от баща му, прошката не е за другите, тя е заради тебе самия ...

Никога не съм ползвала наркотици, нито обичам да се напивам, а и нямам намерение, но ми се е случвало да правя неща, които съзнателно да нараняват други и после да съжалявам за това..., а колко несъзнателни действия са причинявали болка, това може би и аз самата не знам.

Но истината е, че стъпките за прошка са следните:
- разкайваш се искрено от дънота на душата си;
- молиш за прошка човека или хората на които си навредил;
- и молиш Бог Отец да ти прости в името на Исус Христос.

От личен опит знам, че прошка и изцеление на душата има!
По труден е въпроса, ти да простиш на някого! Макар и да съм чела за хора, които са прощавали на убийци! Те са много силни хора!
------------------------
аз често се замислям, като видя катастрофа по пътя, как ли се чувстват шофьори убили хора, може би са били пияни или са загубили контрол?! знам ли, никога отговора не е еднозначен.
Надявам се, моят Бог да не ни дава да разберем това!

Общи условия

Активация на акаунт