Ин-витро в Истанбул 3

• 49 101
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Люска,  ама какъв човек си ти  Hug,ми то имали още такива добри хора бе,божеее,мен ме предаде една от най добрите ми приятелки скоро,какво да кажа хора и хора.Ти си златна.На другата среща ще се радвам да се запозная с такъв човек акто теб. HugУспех на всички с процедурите!За мен нова година нов късме съм си пожелала,чкам да ми се обадят и отивам на преглед след гадния опит..))))И после един успешен старт с успешен финал си пожелавам най накрая! Praynig Hug Praynig

smile3521 smile3521 smile3521

# 271
Люси, всичко ще се получи както трябва за теб и за твоето момче, защото сте много добри хора. Невероятно добри хора, които наистина рядко се срещат в наши дни. Свалям ви шапка за това, което правите за тези деца. bouquet

# 272
  • София
Люска, дано утрешния преглед ти даде "ключа"...  Praynig

П.П. Да не повтарям момичетата, ама и аз шапка ти свалям за това, което даваш на тези дечица  newsm20
/А на животинката стискам палци  Praynig - нали и аз си имам един любимец, а с този на майка ми стават двечки.../

# 273
Добро утро, момичета-кокичета  Simple Smile Hug,

Наистина много благодаря на всички за подкрепата и разбирането  Hug Hug Hug Hug Признавам, имам много приятелки, но и вие сте сред тях, дори и да не се виждаме често или изобщо. Аз имам и такива, с които може и години да не сме се виждали и когато го направим, всичко е все едно вчера сме се разделили.

Аз вече съм по-добре защото вчера Герка си беше Герка. Досаждаше докато вечеряхме, закачаше се, скачаше от дивана на земята н-пъти. Леко ми е сърдита заради докторите в неделя, но днес вече ще и е минало  Simple Smile. Разбира се, в неделя не пропусна да се прояви да се изпишка в клиниката и щях да потъна от срам в земята, но това беше защото освен инжекциите, кръвта, меренето на температура, докторите ни се скараха, че не сме я подстригали около очите и мислеха, че сме я занемарили колкото и да обяснявахме, че се пробваме от време на време, но накрая единия беше легнал върху нея, аз я държах и другия се изпоти докато я подстриже и я обявиха за голямо зверче ( а беше и с намордник защото като види бяла престилка и хапе).

Ще споделя непременно какво е казал доктора довечера. Дано се наредят нещата.

Blumchen ми се губи  newsm78. Дали вече се е прибрала  newsm78

# 274
  • София
... и я обявиха за голямо зверче ( а беше и с намордник защото като види бяла престилка и хапе).

Люска, те май и ветеринарите ни не са много за хвалене: един такъв млад и самонадеян доктор казал на моя близка за кучето й "А ме е ухапала, а не е излязла оттук" Shocked. Ама тя, понеже е цапната в устата, му отвръща много на място "Ами да бяхте станал балетист, а не ветиранар!"... Извинявам се за отклонението, ама не се сдържах... Още веднъж стискам палци за довечера - да се върнеш тук с ясна концепция  Praynig

Аз пък тия дни съм се заела да вадя мъдреци, че след месец-два може да не може  Wink

И да питам нещо - много ли е студено през зимата в Истанбул, падат ли доста под 0 температурите? Че "Мемориал" както е малко на баир... newsm78

# 275
Бърти, ха дано да не може да вадиш мъдреци след месец -два  Wink Peace

Ние сега когато бяхме, валеше от време на време много неприятен ситен дъжд и духаше доста студен вятър. Като се върнахме в София, дори ми се стори по-топло, а аз съм много студоустойчива.

# 276
  • София
ДОбро утро момичета!

Аз вече съм на финалната права - днес си пуснах хормоните, които искат за първичен преглед - чакам да станат готови следобяд. Снощи резервирахме хотел в кв. Аксарай - за две нощувки, мисля, че цената му е 70 евро на нощувка, но ако ни хареса ще гледаме да се спазарим за по-ниска цена, в случай, че др. месец ни се наложи да стоим там 20 дни за стимулация. Остава ми само да намеря агенция за превод на акта за брак, и да ходя да си щракна прелестната физиономия за снимка в делото! Laughing  Joy

Нямам търпение да дойде неделя и да заминем!

И да попитам нещо, за нова среща уговорихте ли дата? 

# 277
Привет и от мен, момичета!

Люси, успех ти желая днес на прегледа! Дано всичко ти се подреди както трябва и бързо и успешно да се реши проблема Praynig

istinska, няма нужда да превеждаш акта за брак в агенция за първичния преглед - на нас дори не ни го искаха за досието. Относно снимките - ние се бяхме подготвили с такива, но сложиха сканирани от паспортите ни  Laughing Успех ти желая на прегледа и зелена светлина за старт Simple Smile

burty, много добро решение за мъдреците   Wink Кога плануваш заминаване към Истанбул? За момента аз съм оставила нашето стартиране за януари месец - много сложно ми се вижда да успея с подготовка + хистеро и биопсия за декември и взехме такова решение Simple Smile Нова година - нов късмет  Praynig

Момичета хубав, слънчев ден от мен  Hug  Hug  Hug

# 278
istinska , ние пък бяхме забравили снимки и на нас също ни преснимаха тези от паспорта и ги щракнаха към досието. Успех и дано всичко е наред и започнете скоро опит  Praynig Peace Hug

Май за януари се оформя добра групичка  Grinning Тъкмо ще ви е весело  Peace

lizel ,  Hug Hug Hug

# 279
Здравейте момичета,
ето ме и мен. Снощи се прибрахме посред нощите-голямо чакане направихме на влизане на нашата граница...Както и да е...Да ви разкажа за прегледа.
Клиниката я намерихме бързо, бяхме с кола и с GPS и нямахме проблеми.За 30 мин.стигнахме от кв.Лалели до Мемориал.Естествено бяхме подранили с цели 2 часа,но се притеснявах да няма големи задръствания и да не взема да си изпусна часа. Няма да се повтарям да ви описвам как изглежда болницата, всичко,което предишните момичета са описвали си е точно така. На информацията само попитахме за проф.Кахраман и едно учтиво девойче ни прекара през кафетериата, качи ни на асансьора и ни каза,че на  1-вия етаж се намира центъра. В 13.30 дойде Кюбра,взе ни снимките,които ни беше предупредила да носим,паспортите и попълни данните ни в картона. След малко чакане ни въведе в един от кабинетите,след което дойде една лекарка (не й запомних името  Confused ) и започнахме разговор-от кога пробваме за бебе, от кога сме заедно, предишни опити и т.н. Разгледа всичките ни изследвания-не се впечатли особено от това,че имам ендометриоза,повече внимание обърна на това,че в началото на опитите ни тръбите са били отпушени,и след няколкото инсета и едни ИКСИ, при лапароскопия се установи,че вече са запушени. Разпитва ме и за пролактина-какви хапчета пия за него (т.к. ми е завишен) ,дали ми е правен ЯМР....После ме поканиха да се приготвям за ултразвука. Взеха ми (така аз мисля) цитонамазка и после ми направиха обширен преглед с ултразвук. След като приключи докторката ми каза да остана така и ни обясни,че чакаме и проф.Кахраман да дойде. През това време продължиха да разглеждат донесените от мен изследвания и епикризи. Зададоха ми няколко въпроса за спермограмите на мъжа ми, след което проф.Кахраман дойде-усмихната и много учтива, представи ни се и ни каза,че ще повтори прегледа,който преди малко другата докторка ми е направила. Докато ме преглеждаше, другата лекарка стоеше до нея и й четеше "историята ми" за предишните ни опити. Когато приключи, професорката ми каза,че мога да се обличам и че ще обсъдим какво е видяла на прегледа и какво предлага от тук нататък. И тя обърна внимание на тръбите ми-че са били проходими,а година по-късно вече запушени. Изказа предположение,че е от ендометриозата. Но т.к. сега на ултразвука не виждала проблем с тръбите (да има течност в тях) нямало да иска на всяка цена да правя нова ЦС,но ако предстоящият опит бъде неуспешен на всяка цена ще иска нова. Но на този етап не настоявала,ако била видяла,че има проблем още сега щяла да иска нова ЦС (няколко пъти ми го повтори). Което сега пък ме кара да се замисля,не е ли по-добре преди опита да направя снимката,но от друга страна това пък ще ни забави във времето. И тук само да вмъкна,че докато чаках отвън една сестра се разхождаше из коридара с пациентски изследвания, вкл.и цветна снимка, която изглеждаше по съвсем различен начин от това,което тук на мен са ми правили-на негатива успях да видя общо 6 разделения, всяко със снимка (моите предположения са,че може би заснемат движението на течността из тръбите).... В тази връзка някой има ли представа колко струва ЦС в Мемориал????
Та да се върна на прегледа-професорката каза,че иначе всичко ми е наред,била съм в овулация скоро,нямам кисти,но и не може да каже,че имам много антрални фоликули (което било нормално за възрастта ми - 37 год.). Погледна снимката на ембрионите ми от опита ми в БГ и каза,че единия бил добър за 3-ти ден, но другия много зле (това си го знаех, лекарката ми от клиника Щерев си ми го беше казала),т.е. реално съм имала ЕТ само на 1 емрион. Предложението на проф.Кахраман е да направим слаба стимулация, за да  получим 2 качествени ембриона. Попита ме кога смятаме да започваме опита-казах й декември или януари. Попита ни дали сме наясно,че може да се наложи да дойдем до Истанбул и ако хормоните на старта не са добри или няма достатъчно антрални фоликули, че няма да започваме стимулация и че пак ще трябва да идваме.....Накрая я попитах, какво е нейното мнение, какви са ни шансовете за успех ? Отговорът й беше,че не сме по-сложен случай от повечето двойки чакащи отвън и че смята,че реалните ни шансове за успех са 49-50%. Поиска да направим и една спермограма на мъжа ми при тях. Днес резултатите ще са готови и Кюбра ще ги изпрати на мейла. Общо взето така протече прегледа. Мисля,че ни отне около 1,15 часа. Сега съм в дилема какво да правя с ЦС-тук не ми се иска да я правя,а и не знам,дали ако я направя ще мога следващия месец да започна опит????
Искам също да кажа,че през цялото време Кюбра беше с нас,помагаше ни при комуникацията с лекарите и ни водеше из кабинетите и лабораториите. Всички бяха мнго мили,особено професорката. Тя говореше и перфектен английски и ми беше много лесно да я разбирам,докато другата лекарка имаше много силен акцент и на няколко пъти я молех да повтори казаното  Wink
Другото нещо, което ми направи впечатление е,че в чакалнята бяхме общо 3 български двойки. В тази връзка Кюбра дори се пошегува,че била разбрала,че в БГ била много известна и можела да създаде фен-клуб. Grinning

Сега се сещам и че нищо не сме обсъждали за фолиевата кисели,а си мислех да ги питам. На всички ли изписват задължително 5 мг???
Хайде,че стана много дълъг поста ми,ако имате въпроси-питайте.  

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 14:54 от Blumchen

# 280
Как сте момичета,Blumchen,пожелавам ти това да е последния ти опит  HugИксам да ви попитам,една приятелка си е запазила час за преглед в МЕМОРИАЛ и понеже повечето тук ходите там да ви попитам часа и е за д-р ФУНДА и пр.Кахраман,някой бил ли е при д-р ФУНДА да сподели мнение,поцечето прегледи като съм чела са при д-р АТЧЕТ и д-р ГЮВЕНЧ  newsm78

# 281
точно това беше името на лекарката,което ме преглежда. Впечатлението ми е,че е много сдържана (за разлика от останалите,тя нито веднъж не се усмихна), малко й е силен акцента на анлийския и на мен лично ми беше малко трудно да я разбирам, което пък я дразнеше (или поне аз така го усетих).....На мен лично ми беше все едно,.тк. знаех,че професорката пак ще ме прегледа,а ако се започне процедура май не е сигурно,че ще сте пак при тази лекарка (или поне така ми се иска-нещо не ми стана много симпатична Confused )

# 282
Blumchen , подкрепям написаното от llullu - дано това е последния ти опит  Peace Praynig На мен също не са ми казвали нищо за фолиева, но това е сигурно защото аз имам доста време до започване на опит там. Аз също си спомням, че чух антрални, явно е било фоликули  и видях, че нещо си посочваха - бяха като черни точки. Но за това нищо не ми казаха.

За цветната снимка - чела съм, че е хубаво да се пропусне месеца, в който е правена. Виждам те като още един член към групата за януари    Peace Hug

# 283
Blumchen, много ти благодаря за подробната информация. С шанс от 49-50% май няма нужда да се трежовиш за следващ опит!

Моята информация е, че можеш да правиш опити за забременяване И в цикъла на ЦС, но си права, че
вероятно рентгеновият апарат в Мемориал няма да има нищо общо с нашите тук.

Това, че ако нямаш достатъчно антрални фол. може да бъде основание да отмяна на опита малко ме стресна, защото и с мен като нищо ще се случи именно това.

# 284
  • In a surreal moment!
Кратко лирично отклонение с недоказани чудеса от живота

Невероятно: столетница родила сина си на 79!
http://pravda.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%8 … %B0-%D1%81%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт