Екозтични дестинации

• 20 563
  • 216
  •   1
Отговори
# 135
Ние ще ходим на Лангерхансовите острови. Нямам търпение.

Това шега ли е или съм дремала на тоя урок в час по биология  Laughing?

# 136

Това шега ли е или съм дремала на тоя урок в час по биология  Laughing?
Joy Joy JoyОчевидно е шега  Joy!

# 137
Много забавно - дали, който пътува в екзотични държави по презумпция е глупав? или............
 Mr. Green

# 138
 smile3532 Аз определено доста дрямах по биология, та се втрещих с тези острови...., но чичко гугъл знае всичко....

Dusty_wind, като се гмурка в Доминиканската имаше ли изкаран курс за дайвинг? Ние не сме карали курсове и се чудя как става тази работа без сертификат? Предполагам никак...  newsm78

# 139
Много забавно - дали, който пътува в екзотични държави по презумпция е глупав? или............
 Mr. Green

Ако  автора беше новорегистриран потребител щях да се усъмня в провокация ,  но не е.

# 140
Цончето просто иска да си говори с някой на български език, а и явно има задълбочени познания по анатомия  hahaha освен това разбира от бижута, интериорен дизайн и още много неща  Laughing Интересна личност.
Нека я приветстваме и да ни разкаже (покаже) нещо интересно и екзотично от САЩ (ако има такова)   Mr. Green

# 141
Нека я приветстваме и да ни разкаже (покаже) нещо интересно и екзотично от САЩ (ако има такова)  Mr. Green

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 12:39 от mi6i

# 142
Хайде, приятно изкарване там, Цоне Mr. Green

Avrora без курс и сертификат няма как да се гмуркаш, а принципно дори и да има не ти го препоръчвам, защото това наистина не е шега и касае единствено твоето здраве и живот.
Dusty_wind да си смениш бъдито за под водата  За тоя дайв център и инструктор нямам думи...Моя мъж е толкова безкомпромисен и взискателен към условията за дайвинг, че няма вариант и да си помислят да го направят. Последният път ни се извиняваха, че на едната група /бяхме повече хора/ ще се падне 1 инструктор на 4ма човека...

# 143
Avrora, навсякъде има пробен дайвинг, обикновено в лагуна, на плитко и така можеш да
прецениш дали ти допада и дали да се запишеш на курс за сертификат.
И при нас мъжа ми веднъж се отдалечи от групата уж да снима, но инструкторката го върна набързо.

Като заговорихте за изгубен багаж и аз се оказах без дрехи в Лос Анджелис  hahaha
Доставиха ми го на третия ден.
Та първо имах непредвиден шопинг и оттогава нося един комплект в ръчния багаж.

# 144
AvrorA нямаме сертификати, но не сме и без опит. До колкото съм запозната, ако имаш сертификата можеш да наемеш само екипировка и до практикуваш без инструктур. Това на този етап няма как да стане, защото не съм толкова уверена в себе си за да се пусна без инструктур. Нека и някой друг да се включи за да го изясним. Тази година ще ходим на почивка с едни инструктури по дайвинг от Малдивите ( станахме се големи приятели и поддържаме връзка), та ще видим дали ще можем да наемем само екипировката и да се гмуркаме само с тях. Малко се съмнявам обаче newsm78 newsm78

# 145
AvrorA нямаме сертификати, но не сме и без опит.
Ти се шегуваш Shocked Искаш да кажеш, че не сте изкарали курс за някакво начално ниво тип Open Water Diver и се гмуркате на 23м?

# 146
mi6i не знам какво имаш под предвид курс. Гмуркали сме се 10-12 пъти, като преди тва сме гледали теоретично филмче, правили сме и някакъв тест с идеята дали сме разбрали фимчето Thinking. Също така чек дайв в плитчини, където упражняваме основните техники.( действието се развива на Малдивите) Гмуркали сме се както в непосредствена близост до хотела на house reef, така и от лодка в открит океан.  На ДР също имаше такъв чек дайв, но в басейн. До сега където съм отишла и съм казала, че нямам сертификат всеки път са ме карали да го правя и съответно да го заплатя като цяло гмуркане. До колкото знам без сертификат не може да слизаш повече от 12 м., но както казах мъжа ми се озова на 23м, а аз при едно от следващите гмуркания на 18м., така че ...
Ти какво имаш предвид курс? Курсът за сертификат? Никога не са ме задължавали да го правя, винаги само са предплагали?

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 13:12 от Dusty_wind

# 147
mi6i не знам какво имаш под предвид курс. Гмуркали сме се 10-12 пъти, като преди тва сме гледали теоретично филмче, правили сме и някакъв тест с идеята дали сме разбрали фимчето Thinking. Също така чек дайв в плитчини, където упражняваме основните техники.( действието се развива на Малдивите) Гмуркали сме се както в непосредствена близост до хотела на house reef, така и от лодка в открит океан.  На ДР също имаше такъв чек дайв, но в басейн. До сега където съм отишла и съм казала, че нямам сертификат всеки път са ме карали да го правя и съответно да го заплатя като цяло гмуркане. До колкото знам без сертификат не може да слизаш повече от 12 м., но както казах мъжа ми се озова на 23м, а аз при едно от следващите гмуркания на 18м., така че ...
Ти какво имаш предвид курс? Курсът за сертификат? Никога не са ме задължавали да го правя, винаги само са предплагали?
Ами...ти толкова ме озадачи newsm78 За да се гмуркаш на каквато и да е дълбочина трябва да си изминал теоритичен курс и практически /първо в басейн или плитко място, после в открита вода/ след което ти издават сертификат, в уверение че ти си запознат какво трябва да правиш под водата за да бъде гмуркането удоволствие, а не да си довлечеш неприятности. Правят се упражненията под водата, обяснява се всичко за налягането под водата и как то въздейства на организма, какво се случва под определени дълбочини, какви могат да са травмите и др. такива много важни неща...Във всеки дайв център трябва да изискват този сертификат, за да те пуснат да се гмуркаш, подписваш и декларация . Това което е писала scorpios е за да те зарибят, както се казва, а и ти сам да прецениш дали ти харесва, обикновенно го правят в басейна на хотела или много на плитко и инструктора почти те води за ръка през това време. То и за това ти дават на някой места някаква картичка, която не върши никаква работа Confused де,  Дискавъри Скуба или нещо такова се казваше, освен някакво такова да е вашето newsm78 Ако обаче сте решили да се гмуркате, а и както се е случило задължително изкарайте курс, защото това не е шега  Peace Аз акъл по форумите не раздавам обикновенно, всеки сам си решава какво да прави, но просто живота ми твърде много обвързан с дайвинга и знам, че голяма част от дори обучените хора си изкарват курса ей така, за да имат сертификат и не вникват в същноста на всички рискове, които този невероятен спорт крие. Те касаят единствено твоето здраве и безопасност!

# 148
Всеки път, когато отидем на ново място правим пробен дайвинг- в плитчини или в басейн. Там прилагаме практически техниките и след това вече се гмуркаме. Нямаме сертификат и никога не са ме задължавали да го изкарам за да се гмуркам Shocked

# 149
  • София
mi6i, видях че в началото на темата си писала за планове за Сокотра - още имаш ли ги?

Аз направих някакви предварителни проучвания и ако всичко е ОК, може би ще отидем там през Април. Ще летим през ОАЕ, но все още нищо не съм резервирала. 

Общи условия

Активация на акаунт