Екозтични дестинации

• 20 580
  • 216
  •   1
Отговори
# 120
ronisum , ако говориш за Доминиканската република ( а не за Доминикана) , съм сигурна че много ще ти хареса.
Едно и също са, разликата е между о-в Доминика и Доминиканска република Wink

# 121
scorpios - супер, че ви е харесало в Тайланд  Hug
Аз от последното ходене се впечатлих изключително от 4 Islands - най-вече от връзката при отлив между Chicken Island и Tup Island - райско местенце Heart Eyes
Магарчо - за Дубай сме на едно мнение - ти го знаеш  Hug

# 122
scorpios - супер, че ви е харесало в Тайланд  Hug
Аз от последното ходене се впечатлих изключително от 4 Islands - най-вече от връзката при отлив между Chicken Island и Tup Island - райско местенце Heart Eyes

А колко още красиви места има още за посещение  Heart Eyes

Някъде във виртуалното пространство имаш ли описани впечатленията и преживяванията, че ме заинтригува? Тайланд отдавна ни се върти из главите.... Sunglasses

no name, освен да нахвърлям маршрута:
6 дни на Пукет, Патонг бийч с цел плаж, екскурзии с шнорхелинг до Пханг Нга / резервата, пещери, канута/, Симилански острови, о. Корал и о.Рая;
3 дни на Пи Пи Дон - наехме си лодка само за нас и спирахме на красиви заливи и места за шнорхелинг;
2 дни в Бангкок - дворци и шопинг;
Като цяло бих увеличила дните на Пи Пи Дон или бих продължила към Самуи и Ко Тао  Sunglasses,
ако имах още 1 седмица  Mr. Green

# 123
scorpios, мерси за споделеното! Изглежда сте си прекарали наистина страхотно!
Ние сме доста резервирани към (под)водни приключения след едно преживяване в Мексико, ама знае ли човек.... newsm78

# 124
Никой не ми наплю хотела в Доминикана, та да Ви се похваля:
Резервирахме и платихмел, та ще ходим април месец в Доминикана  Mr. Green

# 125
 ronisumHug Чудесно да си изкарате Heart Eyes
При нас почивката се съсипа основно от това, че багажа не пристигна с нас. Дойде чак на третия ден #Cussing out На всичко от горе и на мен, и на мъжа ми телефоните се развалиха. Така и не можахме да ги включим там, добре че имахме 3-ти. Когато се прибрахме си работеха чудесно, а какво им беше така и не разбрах newsm78. Също така докато се гмуркахме, аха да се одавя, но се оправих де Embarassed. Изостанах от групата заради проблем в екипировката и не продължих по-надълбоко. А мъжа ми и инструктура са забелязали, че ме няма чак на 23 м. дълбочина #Crazy #Crazy Лошо впечатление ми направи, че групите за гмуркане бяха по10-12 човека с един инструктур - то това е и причината да се случи инцидента. Всичко друго обаче беше на ниво!
Ние бяхме в Palladium palace - супер доволна съм от хотела. След като на рецепцията видяха сърдитата ми физиономия заради загубения багаж решиха да ни компенсират с най-хубавата стая на първа линия и с гледка към океана. Не бяхме платили за нея изобщо Heart Eyes Храната беше изобилна, разнообразна и много вкусна. Имаше всякакви занимания и екскурзии - най-впечатлена съм от плуване с делфини, акули и скатове. Имаше проф. фотографи, които направиха най-хубавите снимки, които някога са ни правени (чудесен спомен ми останаха). Има също езда, разходки из фабрики за пури и тн и тн. Това което малко ме притесни е , че много наркотици има в тази държава. На ден по 5 пъти ми предлагаха трева и кокаин. Може би защото сме млади newsm78
Ако се сетиш нещо питай  Laughing

# 126
Dusty - сега вече предполагам повече хора биха ме разбрали защо, по дяволите, пътувам в топли страни дори за 10 дена САМО и ЕДИНСТВЕНО с ръчен багаж. Така сме се специализирали в подбирането и подреждането на най-необходимите неща в 8-10 кг, че няма сила на света, която да ме накара да тръгна с чекиран багаж на топло.
 Е, освен ако не отивам за месец  Mr. Green....................засега няма такива изгледи за толкова дълга почивка

Изключвам носещите собствена дайвинг екипировка, за тях спасение няма  Sunglasses Laughing

# 127
Изключвам носещите собствена дайвинг екипировка, за тях спасение няма  Sunglasses Laughing
..........  и носещети памперси, каши, млека, лекарства и 100 вида дерхи за деца и бебета. А този път и количка Embarassed
Ние си носим 3 ръчни багажа и 2 огромни куфара, като ги меря предварително вкъщи, че за някои чартъри има ограничения до 20кг  Mr. Green

# 128
Аз затова и на далечни места взимам малкия, откакто стана човек и си ходи със собствен ръчен багаж  Mr. Green
Лекарства - о, да - последното пътуване до Тайланд беше с 30 позиции такива, но отново, разбира се, в ръчен багаж  Laughing
Някак ми се губи идеята на почивката, ако трябва да пренесем 70-80 кг семейно с нас Confused

# 129
На колко години взимате децата с вас? Моята щерка и тази година увисна. Все си казвам, че догодина ще я взима, но все малка ми се вижда newsm78

# 130
Dusty - сега вече предполагам повече хора биха ме разбрали защо, по дяволите, пътувам в топли страни дори за 10 дена САМО и ЕДИНСТВЕНО с ръчен багаж. Така сме се специализирали в подбирането и подреждането на най-необходимите неща в 8-10 кг, че няма сила на света, която да ме накара да тръгна с чекиран багаж на топло.
 Е, освен ако не отивам за месец  Mr. Green....................засега няма такива изгледи за толкова дълга почивка

Ние за Тайван и Китай (12 дена) бяхме само с ръчен багаж (хем са далеч от графата топли страни) точно заради загубите/забавянето на куфари. Ако пътуването е по-динамично и често се сменя местоположението, това е най-добрият вариант. Живот и здраве за Индонезия мислим само с ръчен багаж да минем. Наистина има неоспорими предимства!  Peace

# 131
no name - ами да, аз и във Вегас ходя с ръчен, но на връщане ми е малко трудничко заради покупките  Mr. Green иначе и там сутрин е 2-3С  Rolling Eyes

# 132
no name - ами да, аз и във Вегас ходя с ръчен, но на връщане ми е малко трудничко заради покупките  Mr. Green иначе и там сутрин е 2-3С  Rolling Eyes

Дам, покупките са по-големия проблем...Обаче, мисля, че ако толкова го закъсаме, ще чекираме багаж на връщане и готово. Пък тук на БГ територия, ако иска да дойде и след 10 дена, само да дойде.  Whistling

# 133
На колко години взимате децата с вас? Моята щерка и тази година увисна. Все си казвам, че догодина ще я взима, но все малка ми се вижда newsm78
Каката на 3.5г я водихме миналата година декември по маршрут Истанбул (2нощувки), Пукет (7 нощувки) Малайзия/Куала Лумпур (3) нощувки. После през февруари Венеция 4 дни в студа, май месец 11 нощувки на Малдиви и 1 в Герамания.
Не сме имали нито един проблем от никакво естеством нито с полетите, трансферите, екскурзиите (всеки ден) и престоя ни  Laughing
Сега ще ходим и с бебето, което живот и здарве,  април ще бъде на 7м. Peace
Този път 10 нощувки в Пунта кана и после 3 нощувки в Мадрид.

# 134
Ние ще ходим на Лангерхансовите острови. Нямам търпение.

Общи условия

Активация на акаунт