За помощите от БЧК

• 135 351
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Другата България

През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 12,140 кг от 9 вида хранителни продукти: брашно - 5 кг; ориз – 1 кг; спагети – 1,5 кг; захар – 1кг, зрял фасул – 1 кг; макарони – 1,2 кг; обикновени бисквити – 0,400 кг; обикновени вафли – 0,900 кг; царевично нишесте - 0,140 кг.
Вгория транш ще има още олио, кафе, картофено пюре на прах, конфитюр, мед и т.н. Peace

# 91
  • Sofia

Вгория транш ще има още олио, кафе, картофено пюре на прах, конфитюр, мед и т.н. Peace
Това за втория транш има ли го официално някьде обявено или само но приказки от медиите?В сайта им пише само различни продукти и дреги неща  newsm78

# 92
  • Другата България

Това за втория транш има ли го официално някьде обявено или само но приказки от медиите?В сайта им пише само различни продукти и дреги неща  newsm78
Няма го защото втория транш ще е след 24.10. но продуктите са тези.Сигурно е Peace

# 93
  • Mediterraneo
Мери Ан, откъде тази сигурност относно продуктите за втория транш?! Те и за първия бяха сигурни, ама едва успяха тези да договорят. Доставчиците на нишестето например така и не успяха да се справят с необходимите количества навреме...

# 94
  • Другата България
Мери Ан, откъде тази сигурност относно продуктите за втория транш?! Те и за първия бяха сигурни, ама едва успяха тези да договорят. Доставчиците на нишестето например така и не успяха да се справят с необходимите количества навреме...
Ами да речем, че просто знам Peace няма нужда да обяснявам откъде....а ако не искаш да ми вярваш-недей. След 24 ще говорим.
То и с брашното имаше проблем с производството, и с качеството на фасула....но се справиха.За първия не  е имало опция да са други продуктите.

# 95
  • Mediterraneo
Е, хайде да не е имало опция- още през юни спуснаха точно тези продукти, в последствие останаха само 9-те. И далеч не е необходимо да говорим чак след 24- ти  Mr. Green- доставките на продуктите за втория транш започват мисля от 5 октомври, т.е. тогава ще стане ясно какви ще са наистина продуктите.

А относно качеството на фасула просто не знам на какво казваш, че са се справили  Crazy Crazy Бобът е невероятно отвратителен, хората се гнусят само като го виждат. Миналата година сармите направо ще се окажат деликатес пред качеството на фасула тази година...

# 96
  • Septemvri
само не ми е как става това че са отпуснати 40 милиона  тази година а продуктите са си почти същите  и количеството е по малко от предишната година а за нея парите бяха сама 9 милиона .просто нещо не се връзват нещата

# 97
  • Mediterraneo
Увеличиха се бенефициентите, включиха нови групи за подпомагане и нови продукти. Дано наистина втория транш разнообразят малко нещата.

# 98
  • Septemvri
и аз това се надявам

# 99
  • Другата България
Е, хайде да не е имало опция- още през юни спуснаха точно тези продукти, в последствие останаха само 9-те. И далеч не е необходимо да говорим чак след 24- ти  Mr. Green- доставките на продуктите за втория транш започват мисля от 5 октомври, т.е. тогава ще стане ясно какви ще са наистина продуктите.

А относно качеството на фасула просто не знам на какво казваш, че са се справили  Crazy Crazy Бобът е невероятно отвратителен, хората се гнусят само като го виждат. Миналата година сармите направо ще се окажат деликатес пред качеството на фасула тази година...
Ами ако си малко по-запозната ще знаеш, че останаха 9-те САМО за първия транш, а останалите ще ги включат за втория, и това си беше заложено още в началото, но не ми се спори.Относно датите никъде няма да има раздаване от 5-говоря за пунктове, не за складове, но....явно си в час и знаеш.Преди 20 няма да има раздаване-на теория, ако на практика нещо впоследствие се промени-не мога да кажа.И изобщо спора е безсмислен, аз не ги защитавам-БЧК говоря за тях, но пък съм съвсем наясно какво и на кого се дава, и мога да кажа от наблюдения, че понякога чувам бедни стари хора да казват-"искам да съм циганин в тази държава". Confused

# 100
  • Mediterraneo
Някъде да съм казала, че ще има раздаване от пети?! Зареждането на складовете ще започне оттогава, което означава, че продуктите ще станат ясно баш тогава. Или?! Пунктовете ще раздават от 25-ти. Ама явно освен, че си запозната, умееш и да четеш както ти изнася  Rolling Eyes

# 101
  • Другата България
Някъде да съм казала, че ще има раздаване от пети?! Зареждането на складовете ще започне оттогава, което означава, че продуктите ще станат ясно баш тогава. Или?! Пунктовете ще раздават от 25-ти. Ама явно освен, че си запозната, умееш и да четеш както ти изнася  Rolling Eyes
Виж сега, нямах идея да се заяждам, но след като ти си толкова в час защо изобщо питаш?Като знаеш?А някъде да спомена, че говориш за складове??Доставка е относително понятие...Или да съм Ванга да ти чета мислите?Говорим за едно и също нещо, но незнайно защо реши да се доказваш и аз не знам на кого.Дано да има.
И кое да ми изнася? Всички сме прецакани заради циганите, това е по-съшествено, незнам кои "нови групи за подпомагане" имаш предвид, ако говориш за децата с увреждания са минимален брой на фона на многобройната ромска общност, но това е една друга тема.

А относно качеството на фасула просто не знам на какво казваш, че са се справили  Crazy Crazy Бобът е невероятно отвратителен, хората се гнусят само като го виждат. Миналата година сармите направо ще се окажат деликатес пред качеството на фасула тази година...
Именно от хора, получили вече чух, че не било толкова зле, докато документално и от БАБХ не искаха да заверяват протоколите именно заради фасула.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 21:45 от Merri_An

# 102
  • Sofia
Сьжалявам че с един невинен вьпрос сьм предизвикала толкова дебати  bowuu
Относно новите хора имащи право на помощта сьс сигуронст това са майките който мин.година са получили помощи за пьрвокласници а това не са никак малко майки и е нормално да са се вдигнали разходите.Има една поговорка "На харизан кон зьбите не се гледат" и аз я подкрепям (ако мага така да се изразя) с две рьце.Това което смятаме и е видимо че не става за ядене е най лесно да си го хвьрлим дори и тогава ще има кой да го изяде.За сравнението цигани-бьлгари една грозна случка  ме подтикна в последствие и ние с мойто детенце да минем на Телк.Присьствах на разговор в болницата между едно ромка и докторкота на която тя се молеше вече и на нея да и пишели диагноза ...... та да можела и за това дете най сетне да взимала пари.Само да допьлня че беше края на 3.2011 а тя беше лежала вече 4 пьти в отделението с 8месечното си бебе и имаше още 3 деца който са и 3-те с  Телк.Мисля че няма смисьл от коментар по вече но това е реалността.И все пак всяка една от нас ако можеше би дала всичко от себе си да не е в това положение с детенцето си особенно майчетата с по сложни и тежки диагнози на техните малки и беззащтитни дечица.
Извинете ме много за дьлгия пост макар и малко встрани от темата.
Желая на всички трьгващи на училище дечица успешна нова учебна година по вече здраве и весело безгрижно детство  Hug

# 103
  • Mediterraneo
Относно новите хора имащи право на помощта сьс сигуронст това са майките който мин.година са получили помощи за пьрвокласници

Точно за тази група хора говоря. За личните асистенти- също. Майките на деца с увреждания тази година не са нова група, понеже бяха включени в списъците миналата година по време на втория транш.
А за боба изобщо няма да споря, знам какво виждам, а не какво са казали разни хора.

# 104
  • Sofia
Относно новите хора имащи право на помощта сьс сигуронст това са майките който мин.година са получили помощи за пьрвокласници

А за боба изобщо няма да споря, знам какво виждам, а не какво са казали разни хора.
Мила нямах и нямам намерение и аз да споря пак се извинязам че с един прост вьпрос има толкова дебат  bowuu
Аз все още не сьм ходила да ги взема нещата тьй че не мога да коментирам боба или което и да било друго.От моята приятелка само знам че супите на Мaggi са били сьс срок до края на месеца.
Спокойна неделя на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт