За помощите от БЧК

• 135 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Mediterraneo
В новините казаха, помощи ще има в края на зимата. Не чух да съобщават дали ще са от БЧК или от друго място.

Краят на зимата е различен от края на годината, така че ще поживеем и ще видим какво предстои  Simple Smile

# 586
  • в полите на Балкана
Европейската комисия одобри Оперативната програма за храни по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) 2014-2020 г.
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … 34&selid=1734

# 587
  • Другата България
Това е различно от помощите, раздавани от БЧК. Peace

# 588
  • Mediterraneo
Реално е същото. Само, че не се знае кой ще ги раздава през следващия програмен период. Имам някакви подозрения, е нещата ще се пренасочат почти изцяло към отварянето на трапезарии, че ще им е по- лесно, ама да видим.

# 589
  • Другата България
Така де, това имах предвид. Peace

# 590
  • Варна
Може да е задаван въпрос, но си признавам не съм въобще наясно. Даже не знаех, че имам право на хранителна помощ. Детето ми е първи клас за учебната 2014/2015 г. Получих помощ за първокласник. Искам да попитам кога мога да получа и тази хранителна помощ, сега или детето трябва да е втори клас?

# 591
  • Mediterraneo
Досега се даваха помощи на първокласници през следващата година, т.е. когато детето е втори клас. Миналата година обаче помощи нямаше. Не се знае под каква форма ще стартират тази година и кои ще са целевите групи.

# 592
  • Septemvri
днес по новините казаха че ще има хранителни помощи но от кога и дали само на тези който взимат отопление не казаха 

# 593
Някой да е чувал нещо ново за хранителните помощи?!? Ни дума, ни нищо по медиите  newsm78

# 594
До колкото разбрах ще има помощи за пострадалите при наводнения и крайно бедните. Изключени са деца с телк и получили помощ за първокласник.

# 595
  • Mediterraneo
Още нищо. Чакат да минат изборите. После ще текат обществени поръчки вероятно, едва ли ще се стъкми нещо да края на годината...

# 596
  • София
До колкото разбрах ще има помощи за пострадалите при наводнения и крайно бедните. Изключени са деца с телк и получили помощ за първокласник.
Тези,които са взели помощ за пътвокласник миналата година имат право на тези помощи,така ли?

# 597
  • Mediterraneo
Тези,които са взели помощ за пътвокласник миналата година имат право на тези помощи,така ли?

Така беше до сега, но според цитираното от теб, тази група е отпаднала. Не знам откъде е информацията на Йоко, такава сигурна още не е излязла( кои ще са целевите групи).

# 598
  • Бургас
Знаете ли нещо за храните и кой ще ги получава?

# 599
  • Mediterraneo
Започна зареждането на основните складове по области с храните. Едва ли ще започне раздаване тази година обаче. За целевите групи не знам.

Общи условия

Активация на акаунт