Плетки коледни творим и с любов ще ги дарим - 78

• 97 008
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Моля, някой да ми каже, колко прежда средно отива за дамска шапка.

# 571
Здравейте! Моля, някой да ми каже, колко прежда средно отива за дамска шапка.
Мила, зависи от шапката и дебелината на преждата. На 1 или 2 игли ще е? Моето скромно мнение е, че ако искаш шапка по главата около 100 грама примерно на 4 номер, ако искаш по-широка шапка около 150 гр. Нека и другите момичета кажат.

# 572
angel_sin, супер са! Избрала си много слънчеви цветове за шапката и шалчето, а органайзера е много оригинален!

Пуфанка, жената се е "окъпала" в прежди  thumbsup

# 573
zdraveite momicheta, parvo iskam da pohvalia vsichki vi, strahotno neshte tvorite.
 za sajalenia ne znam vse oshte kak se kachvat snimki tuk za da pokaja niakoi i ot moite neshta, no iskam da blagodaria na Velislava, blagodarenie na teb uspiah da izpleta nakadrenia shal za podarak na edna moia priatelka.
 iskam da pomolia, ako niakoia ot vas ima podraka shema na shapka bareta da mi ia izprati. az se opitah da potarsia, no vseki pat se otplesvam po izpletenite krasoti i vapreki che stoia s chasove pred komputara vse ne moga da otkria tova koeto mi triabva.

# 574
Момичета , моля за малко помощ  Praynig В главата ми е влязла една плетка , но не знам как се казва . Четох , рових се из нета , но нищо не намерих . Преди мнооого време баба ми плетеше една рошава плетка , някакси изкарваше бримки ( мисля , че беше на дебела игла ) на лицевата част . Ставаше едно такова къдраво и пухкаво .  Ако някоя от вас се сеща за нещо подобно , моля да ме ориантира , какво и къде да търся   Praynig

Дано някой ме е разбрал , че хич ме няма в обясненията   Blush
Ako,мислиш,че е товаhttps://picasaweb.google.com/115856465290655791057/lcdhaG#5666238855599662578,ще обясна това е на две игли.А на една кука,http://falandodecrochet.blogspot.com/

Да , точно първата плетка е , може ли да ми обясниш как става  Hug

П.П. Имаш страхотен албум !!!

# 575
  • София
Добър вечер, момичета.
Снимахме се в новия пуловер Mr. Green
Има си кусури, ама на малкия му харесва, което е най-важно

# 576
Inok,да си я носи със здраве малкия!Аз кусури не виждам,много е хубава блузката!Пуфанке,и твоето произведение много ми хареса,да ти е честита! Hug Hug Hug

# 577
  • Варна
Inok, малкият господин е повече от прекрасен - не само заради сръчните ръце на мама! Много са хубави и жилетката, и момчето ти - да си я носи със здраве и да я "скъса" от игри.

Пуфанке, и на теб ти е много хубав пуловера - много добре се е получило като съчетания между цвят и модел! И на Фиф видях едно прелестно болеро ! Аз само ви гледам и въздишам, не съм плела от месец, а така ми се плете и така нямам грам минутка .... Цял месец сгъвам разни неща от хартия и така още малко, до рождения ден на малчо и после, ихууу, ще плета на воля с кеф  Joy.

Сега имам една молба, търся да си сваля Гедифра Моментс 233 от есента на 2010, по-специално се интересувам от този модел - номер 1628:
http://www.knitsinthecity.co.uk/-Category-1046/-/-
но не мога да намеря описанието на английски, изръчках целия нет и не мога. Така че ако някой го срещне, много моля да ми даде линка за сваляне. Тенкю предварително!

# 578
Инок, благодаря. Ще се пробвам, май схванах как става.

Angel_sin, браво, много са ти хубави нещата. Със здраве да си ги ползвате, а ти да изплетеш още много и още по-хубави.

# 579
Момичета , дали на някой му се намира схема на шапка или баретка с плетка "ананаси", имам такъв шал и сега искам и шапка, но не намирам при осинките. Благодаря предварително.  bouquet
Преди години видях една жена с барета "ананаси" с подплата отдолу, беше много готина.

барета       друг вид барета       шапка с периферия
Аз си мисля, че ще стане и със всеки друг мотив "ананаси" от схемите за каренцата, само трябва да съвпадат диаметрите.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 10:11 от pepito21

# 580
здравейте момичета, първо искам да похваля всички ви, страхотно неще творите.
 за съжаления не знам все още как се качват снимки тук за да покажа някои и от моите неща, но искам да благодаря на Велислава, благодарение на теб успях да изплета накъдрения шал за подарък на една моя приятелка.
 искам да помоля, ако някоя от вас има подръка схема на шапка барета да ми я изпрати. аз се опитах да потърся, но всеки път се отплесвам по изплетените красоти и въпреки че стоя с часове пред компютъра все не мога да открия това което ми трябва.

Пиши на кирилица! Иначе рискуваш да ти подминат поста. Wink

добавяне на картинка Най лесния начин - правиш си регистрация в http://www.snimka.bg/ качваш снимките, публикуваш линка тук. Simple Smile Може първо да тестваш в тази тема

Барети, не знам дали за всички има схеми

# 581
Благодаря за похвалките!   bouquet

Иноки, много сладък дракончо и ... манекенчо!

Manzhelka, тази Гедифра не гравитира в нетя. Няма я!

Да Ви показ новата ми Бийни от т.н. ламска вълна на Картопу, която всъщност е агнешка:

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 11:02 от big pufana

# 582
Inok, браво!! Hug Hug

Снощи се видяхме с нЕкои другари по плетка и обсъдихме световното положение и нЕкои други жизненоважни въпросТи Joy

Ей ви да видите шапото на pilito!  Hug Hug    

Горе вляво наднича прекрасното творение на pufana! Видях и шапото! Hug Hug

Имаше и други красоти, дано девойките да ги вземат на срещата на плетки!

eat. sleep. knit...

# 583

http://media.snimka.bg/9728/025710728-big.jpg?r=0

а след това и направих проба за органайзера, който искам да направя, само че тук е малък вариант:
http://media.snimka.bg/9743/025741957-big.jpg?r=0

Шапката и органайзера са страхотнии  Hug
Пуфана шапката кой ще я носи, много ще топли!
И на додо е страхотно изваяна шапката. В момента плета за едно бебенце  Flutter
Inok   bouquet много е хубав пуловера!

# 584
Мащерка, прекрасната черна шапка е измайсторена от pilito! Hug Hug
Аз само я щракнах.

eat. sleep. knit...

Общи условия

Активация на акаунт