Плетки коледни творим и с любов ще ги дарим - 78

• 98 181
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • БГ
здравейте, много красиви неща творите!
ако някой е плел за дете размер 116-122см. някоя блузка или жилетка, би ли ми помогнал с брой бримки и упътване , не мога да преценя на детето колко да заплета или да меря?
мерси  Hug

# 466
Хм, много труден въпрос!Станах да проверя 2 различни пуловера, които в момента стават на детето (116р.) -единият съм започнала със 76 бр., а другият с 60 бр. Направи си мостра на бримките и прецени.

ina.gg , като видиш радостната детска усмивка, забравяш за грешките! Hug

# 467
Сонелла, зависи и от преждата и куките - аз например сигурно на 120 бримки ще почна, понеже ползвам 2,5 - 3 номер игли.

значи заплиташ 20 бримки на поне 10 реда от желаната прежда и модел, измерваш колко см е широко, мериш детето и смяташ колко ти трябват.

лили2024, поздравления за дреболиите!
а също и за Тиквичко!

мама яси, според мен тази прежда, която си ползвала за показаната топка, е дебела. Взимай тънка, колкото и да е твърда, по-добре ще е. Аз не мога да помогна с конкретна прежда, понеже тук са ни други, но точно днес си купих едно твърдо кроше за същите цели.

# 468
Raq_ , перфектна както винаги!

ina.gg, ми то майсторството идва с опита. Ще дойде ден и без грешки.  Simple Smile
Какво стана с терличките - пробва ли със силикон?

# 469
Весела Ахримао не се притеснявам хич) когато стане-стане))) вярно обичам да изпипвам нещата, така че лека полека като се понауча тогаз по-хубаво))) Изплетах едни бебешки и едни за мен, ама още не съм лепнала силикон)))) като експериментирам ще докладвам))

# 470
Мерси big pufana но пак не ми е ясно как става с няколко куки ли се плете ако можеш ми напиши и обясни как става ще ти бъда безкрайно благодарна

# 471
Мерси big pufana но пак не ми е ясно как става с няколко куки ли се плете ако можеш ми напиши и обясни как става ще ти бъда безкрайно благодарна

А ти пробва ли по картинките, които ти дадох? Да, с повече игли, за да нанизваш бримките.

# 472
Да пробвах  big pufana но не ми се получава затова те помолих  за обяснение то е дадено супер но за такива супер плетачки като вас а аз заека в тази област съм гола вода искам повече обяснения

# 473
Нанизват се поравно четно число бримки (едновременно) на две игли, които се поставят една върху друга.

Взема се една спомагателна игла, но със същата дебелина и с нея се изплита една бримка от горната игла, след това бримка от долната игла без да се изплита и т. н., като това се повтаря до края на реда.

Получаваш ред с двойно повече бримки, но всъщност ще плетеш само половината от тях в реда.

На следващия ред - неизплатената бримка от първия ред се изплита, а пък изплетената само се поема, като конецът минава пред нея и т. н. няколко реда докато получиш ТРЪБАТА.

Така се плетат всички останали редове, докато се получи желаната дължина.

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 22:34 от big pufana

# 474
Благодаря ти big pufana от това твое обяснение вече всичко ми стана ясно страхотна си добре че те има още веднъж много много благодаря

# 475
Здравейте пак, от няколко дни тренирам бодовете и може да се каже, че вече им хванах цаката. Искам да си изплета блуза на една кука, как да я започна, на елементи - квадрати или цялата?

# 476
Много благодаря за комплиментите за манекенката ми! Blush

Ина, браво, тиквичката  ще я виждаш отдалече по детските площадки! Joy
Много цветни неща сте показали - на Додо цветните ръкавички, на Рая пролетното комплектче, на Венито елечето   bouquet

valha виж тук  за топли наметки http://club.osinka.ru/topic-57622  - шалове на две куки .
Това е една от темите в осинката, която разглеждам с най-голямо удоволствие.

Аз трупам прежди. Да видим кога ще спя?! Rolling Eyes

# 477
  • в баира
Болеро от Журнал мод. Преждата е Мерино де лукс, 500 гр, кука 3мм.

# 478
Фифундрела , прекрасно болеро! Страхотен цвят! И много ти отива! Поздравления!  smile3501 smile3501 smile3501

# 479
Болеро от Журнал мод. Преждата е Мерино де лукс, 500 гр, кука 3мм.

Прекрасно е, ако може и схема, а също  сега разглеждах нещата в подписа ти, нямам думи направо. Великолепни са! Ако може и малко разяснения за този Мисони стил.

Общи условия

Активация на акаунт