Коледа 2011 - тема 2

  • 117 782
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 2 093
И аз със глупав въпрос - АКК може ли д се съхранява в хладилник? Че остъклената ми тераса не е много студена - преустроена е на кухня и като готвя си се стопля. Иначе кейка ми се получи, ухе чудесно, незнам как ще го опазя Simple Smile Другата седмица ще правя едни шоколадови бисквити, че могат да се замразяват. Като ги направя ще пусна снимка. А кои други сладки могат да се замразяват? И с какво най-сполучливо се лепи фондан върху меденки? Че имам малко останал от една торта, да го оползотворя.

# 286
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Момичета, ама всичкото инфо го има изнесено на първа страница де! Айде попрочетете първо!  Peace

Биби, аз моя АКК винаги в хладилник го държа!

Фондана с вода, глюкоза, айсинг....

Отивам да гледам уроци за щолени  Mr. Green

Още нямам отговор от Лео  Confused

# 287
  • Варна
  • Мнения: 283
Момичета, коледните меденки първо се украсяват и после се оставят да омекват или обратното? Кажете как е най - удачно? Ще украсявам с РА.

# 288
  • Мнения: 411
Момичета, коледните меденки първо се украсяват и после се оставят да омекват или обратното? Кажете как е най - удачно? Ще украсявам с РА.
Ако под меденки разбираш pfefferkuchen, аз лично не чакам да омекнат, пека, оставям да изстинат и декорирам.

# 289
  • Мнения: 1 243
Момичета, коледните меденки първо се украсяват и после се оставят да омекват или обратното? Кажете как е най - удачно? Ще украсявам с РА.

аз съм решила да ги направя сега и да ги декорирам с РА няколко дни преди коледа!
(в предишната тема коментирахме и някои от момичетата споделиха, че правя така.) Wink

# 290
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Такаааа, днес се снабдих с продуктите за АКК, но естествено в нашия град черши няма. Намерих обаче червени боровинки, така че тази година ще е боровинков кекса. Мислех в събта да пека, но май няма да издържа до тогава и ще го направя тези дни. Отново ще снимам стъпка по стъпка,ч е старите снимки са се затрили някъде.

# 291
  • БГ
  • Мнения: 746
Джемма мерси за снимките и стъпките, вдъхнови ме да направя Щолени и аз за 1ви път тази година . Peace HugНо ще бъде другата събота,да набавя продуктите.Момичета ,мерси за нещата които споделяте  Hug Peace  bouquet

# 292
  • Мнения: 899
angelv, за твърдите подправки имаш три варианта - настъргване на дребно ренде, счукване в хаванче или смилане в кафемелачка или мелничка за черен пипер.

Например пръчиците канела аз ги стържа на твърде ренде, а после, ако трябва, ги счуквам още. Карамфилът става в мелничка за пипер, индийското орехче се стърже, звездовидния анасон го стържа и после счуквам. А за пропорциите -канелата и джинджифилът обикновено са най-голямо количество, а карамфилът, кардамонът и анасона по-малко, защото имат много силен аромат. Комбинацията е въпрос на вкус.

# 293
  • Мнения: 2 122

http://stirianowa.blogspot.com/2011/11/tutti-frutti-truffles.html

Искам да благодаря за тази рецепта, пуснаха я няколко страници по-напред- бърза и лесна за изпълнение, а мисля достатъчно ефектна

# 294
  • Мнения: 4 892
Мини, чудесно изглеждат и наистина лесно. Още нещо в списъка ми  Crazy

# 295
  • София
  • Мнения: 3 090
Искам да благодаря за тази рецепта, пуснаха я няколко страници по-напред- бърза и лесна за изпълнение, а мисля достатъчно ефектна
Рецептата е предложена от леля Ог миналата година http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=548015.msg17194246#msg17194246
а източника е http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1229204/Christmas … tti-truffles.html

# 296
  • Мнения: 0
О, Мини, наистина изглеждат невероятно тези Tytti frutti  Simple Smile .
Аз се връщам на темата за щолените, по които много се запалих, благодарение на вас  Grinning и се надявам до другата събота да се снабдя с всичко необходимо и да опитам да направя, но имам отново въпросче относно рома.  Blush Задължително ли е да накисвам стафидите в него, мога ли да го заменя с нещо друго, в което да накисна, или например ромова есенция?  Thinking Благодаря предварително на всички мили майстори тук, които отговорят на въпросчета и споделят чудните си рецепти  Hug

# 297
  • Мнения: 1 714
Момичета записвам се с темата. От скоро чета  готварския, не съм сигурно и мм добра колкото вас, но правенето на сладки и всякакви други ми е страст. ще ви следя с интерес!

# 298
  • Мнения: 899
омайниче, разбира се, че можеш да го замениш с всякакъв алкохол по твой вкус - коняк, ликьор, уиски, бейлис, сладко сухо вино. Ако не искаш да е алкохол може да накиснеш в топла водичка с добавка от ромова есенция или в портокалов сок.

# 299
  • Мнения: 9 980
Тук задължително трябва да следя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт