Майчинството счетоводно - 45

• 32 062
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • В полите на Пирин планина
Ала-Бала Little Evil си е отговорила сама  Grinning Peace

# 466
  • София

Не разбрах отговора  Embarassed

# 467
  • София-Младост

При прекратяване на трудовото правоотношение преди придобиване на 8 месеца трудов стаж работникът или служителят има право на обезщетение за неползван платен годишен отпуск, изчислено по реда на чл. 224, ал. 1.

Да си търси обезщетението за отпуска твоята приятелка.

# 468
  • София

При прекратяване на трудовото правоотношение преди придобиване на 8 месеца трудов стаж работникът или служителят има право на обезщетение за неползван платен годишен отпуск, изчислено по реда на чл. 224, ал. 1.

Да си търси обезщетението за отпуска твоята приятелка.

Благодаря, ще й кажа  Hug  bouquet

# 469

Съжалявам, че не се изразих ясно. Ала-Бала  Peace мерси.

# 470
  • варна
След като изтече болничния от педиатъра трябва ли да подавам някакв документи за майчинсвото или започват да ми ги изплащат автоматично?

# 471
  • София-Младост
Здравейте,

Имам желание да започна работа на 4 часов работен ден. Детето ми е на 3 месеца. Това как ще се отрази на майчинството ми - ще получавам половината сума или ще бъде спряно?

Кой не е чел първият пост Simple Smile)
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … pvRQEw4&pli=1

# 472
След като изтече болничния от педиатъра трябва ли да подавам някакв документи за майчинсвото или започват да ми ги изплащат автоматично?

Подава се Приложение 2 http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc

# 473
  • варна
От къде я взимам тази декларация и на кои я давам?Попитах работодателят тои каза че щи пита счетоводителят и ако има нещо ще ми звънне ,но още нямам отговор.

# 474
  • София-Младост
От къде я взимам тази декларация и на кои я давам?Попитах работодателят тои каза че щи пита счетоводителят и ако има нещо ще ми звънне ,но още нямам отговор.

Да беше отворила поне линка на Lady...разпечатваш , попълваш и даваш наработодателя.

# 475
  • варна
аз линка готворих ,благодаря

# 476
Здравейте момичета,поздравления за темата,която помага за изясняване на толкова въпроси.Имам и аз един въпрос:
Непрекъснат болничен съм от втория месец на бременността ми,за обезщетението каква сума се взима от него-0лв или размера на болничния ми.Не го разбирам,искам да си го изчисля ориентировъчно,че с тия 24 месеца назад.
И още нещо на 15 март излизам 45 дневния преди раждане,другия ще ми стигне ли,защото знам че се полагат определени дни.
Много ви благодаря   bouquet

# 477
Здравейте момичета,поздравления за темата,която помага за изясняване на толкова въпроси.Имам и аз един въпрос:
Непрекъснат болничен съм от втория месец на бременността ми,за обезщетението каква сума се взима от него-0лв или размера на болничния ми.Не го разбирам,искам да си го изчисля ориентировъчно,че с тия 24 месеца назад.
И още нещо на 15 март излизам 45 дневния преди раждане,другия ще ми стигне ли,защото знам че се полагат определени дни.
Много ви благодаря   bouquet
При изчисляване на обезщетението за бременност и раждане за периодите в болнични взимате за бруто и нето дохода, от който е изчислен болничния.
Имате право на 180 дни без прекъсване с ЛКК. След това болничните трябва да са от ТЕЛК.

# 478
Viva_123, значи болничните по време на бременност не се отразяват в минус на обезщетението?
Тоест, ако се излезе в "45 дена преди" на 01.05.2011 и:
01.10.2011 - 31.04.2012 са болнични, изчислявани на бруто 500 лв. и съответното нето.
01.08.2010 - 31.09.2011 са работени и плащани осигуровки на бруто 500 лв. и съответното нето,
то обезщетението се изчислява средно на бруто 500?

За периодите в болничен не се ли взема МРЗ за периода, защото не може два пъти да се изплати обезщетение на база осигуровките за един и същи период?

При болничните принципа този ли е:
Първи болничен 01-30.10.11. База 04-09.2011.
Втори болничен 01-31.11.11. База същата като горе и т.н.

Мерси!

# 479
  • Beyond the Frontiers
Аз имам питане за отпуска на татковците - води се пак болничен, реално обаче болниче лист няма. Изплащането по същата процедура като майчинските ли става? Т.е. подаване в НОИ, плащане на осигуровки, справка от работодател и 15 работни дни обработка?

Общи условия

Активация на акаунт