Майчинството счетоводно - 45

• 32 058
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Момичета, искам да попитам какви документи ще ми трябват, за да прекратя отпуска си по отглеждане на дете до 2 год. с болничен. Вчера ме изписаха и болничния ми е за 27 дни, след това ще имам продължение.
След като ми изтекат всички болнични, пак искам да си продължа отпуска за отглеждане на дете до 2 год.,

Благодаря предварително на отзовалите се.

Поздрави!!!

с болничния попълваш и носиш в работата прил 12 и прил 4 /за 120 те лв от НОИ/
за да си възстановиш майчинството след болничния-на първа страница има списък с документите

# 616
Благодаря Елфита!!! Весели празници!!!

# 617
Ала-Бала много ти благодаря   bouquet

# 618
  • 1st floor
Имам въпрос отново...След дълга дилема дали да ни съкращават или да ни тъсят ново работно място, вчера ни съобщиха , че ни пускат неплатен отпуск, който не се знае с какъв срок и завършек ще бъде... Sad  Имат ли право на такъв безсрочен неплатен? И възможно ли е да ни пуснат и от началото на годината неплатен, при положение , че не сме ползвали платения за 2012? Не , че имам избор и някой ще ме пита, просто се чудя... И още един въпрос - по време на неплатения , работодателя плаща ли ми осигуровки - здравни, социални?

# 619
  • София-Младост
Имам въпрос отново...След дълга дилема дали да ни съкращават или да ни тъсят ново работно място, вчера ни съобщиха , че ни пускат неплатен отпуск, който не се знае с какъв срок и завършек ще бъде... Sad  Имат ли право на такъв безсрочен неплатен? И възможно ли е да ни пуснат и от началото на годината неплатен, при положение , че не сме ползвали платения за 2012? Не , че имам избор и някой ще ме пита, просто се чудя... И още един въпрос - по време на неплатения , работодателя плаща ли ми осигуровки - здравни, социални?
Уффф имат право вероятно, при спиране на производство, при други обстоятелства...те ако могат да ви плащат вероятно ще ви пуснат в платен. Плащат се здравни от работодателя, но такъв отпуск в календарната година за трудов и осигурителен стаж се зачитат само 30работни дни. Останалите не.

# 620
  • 1st floor
Благодаря ти Ала-Бала!   bouquet

# 621
имам въпрос момичета  Hug
В болничен съм след като родих и пише да да се явя на работа на 24.01 След това ли ми започва майчинството?Какви документи ще ми трябват да занеса , на счетоводителката или в НОИ или социалните?Никъде не можах да намеря инфо Tired Точно на датата ли трябва да ида или по-рано?
За детските-разбрах, че след първата ваксина от лекаря на малката трябва да представя бележка с другите документи?А какви са те?Родена е на 13.12 Доходите ми до януари включително ли трябва да бъдат?А може ли да ида към края на месец януари за детските, защото съм в друг град и да оправя наведнъж всички документи- за майчинството и за детските?

# 622
  • София-Младост
имам въпрос момичета  Hug
В болничен съм след като родих и пише да да се явя на работа на 24.01 След това ли ми започва майчинството?Какви документи ще ми трябват да занеса , на счетоводителката или в НОИ или социалните?Никъде не можах да намеря инфо Tired Точно на датата ли трябва да ида или по-рано?
За детските-разбрах, че след първата ваксина от лекаря на малката трябва да представя бележка с другите документи?А какви са те?Родена е на 13.12 Доходите ми до януари включително ли трябва да бъдат?А може ли да ида към края на месец януари за детските, защото съм в друг град и да оправя наведнъж всички документи- за майчинството и за детските?
Отговорътна въпроса ви е на първата страница , в първият пост, с едни големи червени букви Simple Smile))
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8ltYY6H0xAkrF6mSpvRQEw4&pli=1

Трети болничен лист:

Издава се от педиатъра на детето, в краен случай от личния лекар на майката. Това е т.нар. изравнителен болничен, който компенсира майките родили преди термин, които реално не са използвали всички дни по първия болничен. Към него се прикрепя “Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане” -Приложение 1- (изтегли от тук Приложение 1 към чл.3 ал. 3 и 4 - Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 КСО) + копие от акта за раждане. Носатя се на работодателя или счетоводителя.

За детските...ако отговаряте на условията за получаване, може да си подадете необходимите документи към края на м.01. Молба-декларация, удостоверение за доходите за 12 месеца назад на вас и съпругът ви, бележка от личният лекар с ваксините, лични карти за справка, бележка от банката, че декларираната сметка е на вашие име. Копие от акта за раждане на детето.
За еднократната помощ ще са ви необходими бележка от служба ГРАО за поредността на роденото от вас дете и акта за раждане в оригинал.

# 623
Но аз не съм родила преди термин за изравняване, болничния ми изтича на 24.01 и след това какво следва?

# 624
  • София-Младост
Но аз не съм родила преди термин за изравняване, болничния ми изтича на 24.01 и след това какво следва?
Аз не знам кога е бил термина нали, просто третия болничен се нарича изравнителен, от първият до края на третия общо дните трябва да са 135. Отивате при личният лекар на детето и той ще ви го напише.
Дори и на термина да сте си родили пак ви трябва този трети болничен Simple Smile

# 625
благодаря много   bouquet

# 626
Привет!
Преди около два месеца прекъснах майчинството си и започнах работа в нова фирма на срочен договор (подписан в полза на работодателя).
Т.к. няма шанс скоро да видя заплата, а и заплатите междувременно бяха драстично намалени от договореното искам да изляза отново в майчинство (поне до изтичането на срока на договора). Проблемът е, че поради голямото текучество шефът е забранил на дамата от личен състав да завходява каквито и да е молби. Въпросът ми е мога ли да изпратя молбата си по пощата с обратна разписка, трябва ли да е нотариално заверена преди това и има ли други декларации, които трябва да приложа към нея?
Благодаря предварително!
Приемам и всякакви други съвети и идеи как бих могла да постъпя в тази ситуация.

# 627
  • Burgas
Здравей те момичета и аз да питам нещо:

В майчинство съм,а искам да изкарам някой лев и мога почасово за 2 дни само да помогна в един магазин, но държат да подпишем граждански договор, въпроса ми е могат ли да ми спрат майчинството заради тези няколко часа граждански договор.

# 628
  • София-Младост
Здравей те момичета и аз да питам нещо:

В майчинство съм,а искам да изкарам някой лев и мога почасово за 2 дни само да помогна в един магазин, но държат да подпишем граждански договор, въпроса ми е могат ли да ми спрат майчинството заради тези няколко часа граждански договор.
Не могат да ти го спрат, само че работа в магазин с граждански договор...не е правилно за мен. Нека ти пуснат трудов договор по чл.114,
Трудов договор за работа до 5 дни в месеца
Чл. 114. (Нов - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Трудов договор може да се сключва и за работа през определени дни от месеца. Когато работникът или служителят работи при един работодател общо не повече от 5 работни дни или 40 часа в месеца последователно или разпокъсано, времето не се признава за трудов стаж.

Или трудов договор на 2 часа примерно...

# 629
  • Burgas
Благодаря,работата е само за 2 дни на определени периоди в годината(примерно януари за 2 дни,после май пак за 2дни) в голям магазин, за инвентаризация става на въпрос и казаха на граждански договор,не знам колко е правилно,въпроса е да не ме търсят после да връщам пари на Нои,то без това ми остаха има-няма 2 месеца майчинство.

А ако си на борсата и получаваш възнаграждение за безработен може ли пак така на граждански договор?

Общи условия

Активация на акаунт