Майчинството счетоводно - 45

• 32 026
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София-Младост
Благодаря,работата е само за 2 дни на определени периоди в годината(примерно януари за 2 дни,после май пак за 2дни) в голям магазин, за инвентаризация става на въпрос и казаха на граждански договор,не знам колко е правилно,въпроса е да не ме търсят после да връщам пари на Нои,то без това ми остаха има-няма 2 месеца майчинство.

А ако си на борсата и получаваш възнаграждение за безработен може ли пак така на граждански договор?
Сещам се за какво става въпрос и май за магазина...Имаш право, въпреки че си в отпуск за отжлеждане на малко дете. Няма да се отрази на обезщетението ти, просто ще трябва да си подадеш годишна данъчна декларация за този Гр. договор Simple Smile
За борсата не съм сигурна...

# 631
  • Burgas
Благодаря ти много, не знам нищо по въпроса за декларациите, но ще разпитам, отново благодаря и Весело посрещане на новата година!

# 632
Здравейте,
искам да попитам следното:
Имам останала отпуска в размер на 10 дни от 2011г. Работодателят ми иска да си изчистя тези дни в началото на 2012 г. За тях е проблем, че аз съм в болнични и няма как да си пусна отпуска. Последният ми болничен изтича на 15.01.2012 (включително) и те настояват от 16.01.2012 да си пусна отпуск. Аз лично не искам да си прекъсвам болничния, но те много настояват и до сега аз отклонявах въпроса с отпуската. Имам и друго притеснение термина ми е на 22 март 2012 и според калкулатора на първата страница трябва да изляза в 45 дневния болничен от 6.02.2012. Може би е нещо стандартно, но когато болничният ми се продължи от 16.01.2012 може ли да се напише да е по-малко дни а не 30, за да се спази срока за 45дневния болничен. Друго което искам да попитам е ако не си пусна отпуска за тези дни отпуска от 2011 те ще отпаднат ли или имам пълното право да искам работодателя да ми ги плати. Те искат да пусна тези 10 дни + колкото дни са нужни от отпуската за 2012г до 45 дневния болничен, защото щели да се изгубят и било по-добре да ги ползвам. Аз не мисля, че сме толкова близки да са загрижени за моята отпуска и според мен има друга причиня. Моля за разяснение от специалистите. Благодаря Ви предварително.  bouquet

# 633
  • Пловдив
Здравейте,
искам да попитам следното:
Имам останала отпуска в размер на 10 дни от 2011г. Работодателят ми иска да си изчистя тези дни в началото на 2012 г. За тях е проблем, че аз съм в болнични и няма как да си пусна отпуска. Последният ми болничен изтича на 15.01.2012 (включително) и те настояват от 16.01.2012 да си пусна отпуск. Аз лично не искам да си прекъсвам болничния, но те много настояват и до сега аз отклонявах въпроса с отпуската. Имам и друго притеснение термина ми е на 22 март 2012 и според калкулатора на първата страница трябва да изляза в 45 дневния болничен от 6.02.2012. Може би е нещо стандартно, но когато болничният ми се продължи от 16.01.2012 може ли да се напише да е по-малко дни а не 30, за да се спази срока за 45дневния болничен. Друго което искам да попитам е ако не си пусна отпуска за тези дни отпуска от 2011 те ще отпаднат ли или имам пълното право да искам работодателя да ми ги плати. Те искат да пусна тези 10 дни + колкото дни са нужни от отпуската за 2012г до 45 дневния болничен, защото щели да се изгубят и било по-добре да ги ползвам. Аз не мисля, че сме толкова близки да са загрижени за моята отпуска и според мен има друга причиня. Моля за разяснение от специалистите. Благодаря Ви предварително.  bouquet

не си длъжна да си изчистиш отпуската от 2011 през 2012,защото си възпрепятствана заради ползването на болничен.не губиш отпуската от 2011,а ще я ползваш след като ти приключи майчинството.работодателят плаща отпуска при прекратяване на трудовия договор.т.е тези 10 дни от 2011 не могат сега да ти ги платят
ЛКК издава болнични и за по-малко от 30 дни.като даваш амбулаторната си карта прикрепи листче,на което си отбелязала кога ти започва 45 дневния,за да не се получи припокриване на болничните

# 634
  • София-Младост
♥Elfita♥, аз защо си мисля че неизползваната отпуска от 2011 не се пренася в 2012, освен ако работодателя не се съгласи? А той в случая и е предложил да я ползва...

# 635
  • Пловдив
♥Elfita♥, аз защо си мисля че неизползваната отпуска от 2011 не се пренася в 2012, освен ако работодателя не се съгласи? А той в случая и е предложил да я ползва...

тя е в болничен още от 2011 и ще е така до 45 дневния през 2012 г.няма как да загуби останала отпуска от 2011.поне така мисля аз.както и не губи пл отпуск по  време на майчинството си,защото е възпрепятствана да я ползва
да,работодателят предлага ползване,но тя не е длъжна да се съгласи,защото е в болничен и ще е в такъв още дълго време

# 636
Благодаря Ви за бързия отговор:)
Ще се възползвам от съветите Ви.
Те са ми прехвърлили отпуската от 2011 за 2012г, но искат да я ползвам веднага след изтичането на сегашния ми болничен Simple Smile а аз не искам и предпочитам да я използвам след края на майчинството - те казаха, че тези дни отпуск ще се загубят и за това реших да питам в този форум.
Весело посрещане на НГ  Simple Smile

# 637
pepsun и аз съм в такова положение, но с термин май.Казаха ми, че 10 дни платен отпуск от 2011 мога да си го ползвам след 2 год майчинство.

Искам да Ви питам следното. До 22.12.2011г.  бях в болнични, на /23,27,28,29,30 декември / съм на работа, а след НГ пак ще трябва да бъда в болнични - имам малко по тежка бременност и АГ не дава много ходене. Наложи се сега да поработя, че нямаше да ми стигнат 180 дни БЛ до издаването на 45 дневния на 04.04.2012г, а аз започнах с БЛ още от 21.09. 

На ЖК съм чак на 09.01.2012г, а ми е трудно да ходя на работа на 03,04,05,06 януари и затова ако ЛЛ ми издаде фиктивен БЛ за детето за тези дни /3,4,5,6,.01/, то може ли без прекъсване после АГ да ми издаде БЛ от 09.01.2012г?
БЛАГОДАРЯ ВИ!

Къде в НОИ мога да задам подобни въпроси?

# 638
Верчетооо  мерси Simple Smile
Защо не отидеш ли лекаря, който ти води ЖК и не си поискаш болничен по-рано. При мен датата на ЖК и датата на болничния ми са различни. Просто отивам пред кабинета и и оставям болничния и когато има възможност го пуска и така.

# 639
pepsun, много ми е далеч АГ/ в Лозенец/, а аз живея в Люлин  /СОФИЯ/.
 И  затова ми се искаше ЛЛ да ми даде за тези дни,а като си отида на ЖК, тогава АГ да ми даде 14 дневен и после 30 дневен и така до термин. Но незнам дали ако ЛЛ ми даде за 4 дни БЛ за дете, то ще трябва ли да имам 2 дни работни или след като е за мен,а не за дете и е от АГ ,а не от ЛЛ болничен, необходимп ли е 2 дни прекъсване Confused

# 640
Учила съм в София мдам далечко е  Rolling Eyes
Няма как да ти отговоря на въпроса дори и да искам Sad нека някоя от специалистките да изкаже мнение Hug

# 641
  • 1st floor
Пак съм в темата с нов въпрос  Embarassed . След като се реши , че след нова година ще ни съкращават, защото закриват магазина, днес са решили да вземат нов, но това ще стане евентуално след месец-два -три. Ние настояхме да не ни пускат неплатена, а да ни съкратят и да отидем на борсата ,за да имаме все пак някакви доходи до март-април. Днес обаче , моя позната ме предупреди, че ако сега ни съкратят , после нямат право пак да ни назначат отново в същата фирма. Това вярно ли е? newsm78

# 642
  • Русе
pepsun и аз съм в такова положение, но с термин май.Казаха ми, че 10 дни платен отпуск от 2011 мога да си го ползвам след 2 год майчинство.

Искам да Ви питам следното. До 22.12.2011г.  бях в болнични, на /23,27,28,29,30 декември / съм на работа, а след НГ пак ще трябва да бъда в болнични - имам малко по тежка бременност и АГ не дава много ходене. Наложи се сега да поработя, че нямаше да ми стигнат 180 дни БЛ до издаването на 45 дневния на 04.04.2012г, а аз започнах с БЛ още от 21.09. 

На ЖК съм чак на 09.01.2012г, а ми е трудно да ходя на работа на 03,04,05,06 януари и затова ако ЛЛ ми издаде фиктивен БЛ за детето за тези дни /3,4,5,6,.01/, то може ли без прекъсване после АГ да ми издаде БЛ от 09.01.2012г?- Не би трябвало да има проблеми личният лекар да издаде болничен, ако има основание да бъде издаден такъв, а после от 09.01. да имате издаден друг болничен. Разбира се,  личният лекар + АГ  не могат да издадат болничен за повече от 14 дни еднолично, ако няма прекъсване между болничните (почивните дни не прекъсват временната неработоспособност).
БЛАГОДАРЯ ВИ!

Къде в НОИ мога да задам подобни въпроси?-

Пак съм в темата с нов въпрос  Embarassed . След като се реши , че след нова година ще ни съкращават, защото закриват магазина, днес са решили да вземат нов, но това ще стане евентуално след месец-два -три. Ние настояхме да не ни пускат неплатена, а да ни съкратят и да отидем на борсата ,за да имаме все пак някакви доходи до март-април. Днес обаче , моя позната ме предупреди, че ако сега ни съкратят , после нямат право пак да ни назначат отново в същата фирма. Това вярно ли е? newsm78
- Няма такъв текст в Кодекса на труда.

# 643
  • 1st floor
silvia1980, мерси за отговора...Направо ще ми се пръсне мозъка  ... Tired...Дано някак се наредят нещата и през новата година ме споходи малко повече късмет...

# 644
  • Русе
Пак съм в темата с нов въпрос  Embarassed . След като се реши , че след нова година ще ни съкращават, защото закриват магазина, днес са решили да вземат нов, но това ще стане евентуално след месец-два -три. Ние настояхме да не ни пускат неплатена, а да ни съкратят и да отидем на борсата ,за да имаме все пак някакви доходи до март-април. Днес обаче , моя позната ме предупреди, че ако сега ни съкратят , после нямат право пак да ни назначат отново в същата фирма. Това вярно ли е? newsm78
silvia1980, мерси за отговора...Направо ще ми се пръсне мозъка  ... Tired...Дано някак се наредят нещата и през новата година ме споходи малко повече късмет...
Искрено ти го пожелавам! Има много фирми, които си пращат работниците/служителите на борсата за няколко месеца, докато са в затруднено положение, а после ги назначават отново, за да продължат работата си.

Общи условия

Активация на акаунт