Майчинството счетоводно - 45

• 31 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Запис да следя темата Peace

Да споделя, как ме прекараха от НОИ: През 2010 имам няколко пъти закъснение за плащане на осигуровките (след 10-то число) и за тези месеци ще считат, че за тези месеци съм се осигурявала на минимум:((( А аз съм си плащала на максимум ooooh!  Сега търся как да оборвам, моля ако има някой с моя случай да каже. Самоосигуряваща съм се.

# 646
  • Пловдив
teg,не са те прекарали-така си е

# 647
Здравейте, мили компетентни майчета!:) Бих искала да коментирате и моя казус. В отпуск по майчинство съм, бебето ми е на 6 месеца. Работя в регионален офис на софийска фирма в малък град. Доколкото разбрах в останалите офиси на фирмата хората на моята позиция са били съкратени. Аз планирах през март да се върна на работа, но се чудя ако се върна могат ли да ме съкратят или до две годишна възраст на детето съм защитена от съкращение? И освен това дали е възможно да ме преназначат на 4-часов работен ден или да ми намалят заплатата или нещо такова, за да ме принудят сама да напусна? Другото, което ме интересува, е дали е възможно след като съм се върнала на работа (и обстоятелствата са се променили в моя вреда) мога ли пак да си изляза в майчинство. Много благодаря за отговора! Весело посрещане на новата година! Hug

# 648
  • Русе
Здравейте, мили компетентни майчета!:) Бих искала да коментирате и моя казус. В отпуск по майчинство съм, бебето ми е на 6 месеца. Работя в регионален офис на софийска фирма в малък град. Доколкото разбрах в останалите офиси на фирмата хората на моята позиция са били съкратени. Аз планирах през март да се върна на работа, но се чудя ако се върна могат ли да ме съкратят или до две годишна възраст на детето съм защитена от съкращение? - Могат да ви съкратят с разрешение от Инспекцията по труда.И освен това дали е възможно да ме преназначат на 4-часов работен ден или да ми намалят заплатата или нещо такова, за да ме принудят сама да напусна?- Това са трудово-правни отношения, които са скрепени с двустранен договор. Ако се правят промени, това със сигурност не трябва да е едностранно ( промяна на договора ви само от страна на работодателя), трябва да има и ваш подпис под промените, ако се планират такива. Другото, което ме интересува, е дали е възможно след като съм се върнала на работа (и обстоятелствата са се променили в моя вреда) мога ли пак да си изляза в майчинство.- Можете, ако не са ви прекратили вече договора. Много благодаря за отговора! Весело посрещане на новата година! Hug

# 649
Честита нова година, скъпи дами!!!!! Живи и здрави бъдете, много щастливи, обичани, усмихнати, безброй прекрасни мигове с любимите хора, по-малко ядове и повече слънце в душите ви!!!!!!! Честита да ни е, по-добра да е и по-успешна!!!!!!!!! Hug Hug Hug

Честито на именниците!!!!!!

Благодаря от сърце на всички момичета, които помагат в темата, да ви се връща доброто през новата година!!!!

# 650
teg,не са те прекарали-така си е

Да ти кажа отвсякъде си е прекарване, да плащаш толкова години на максимум, и сега единствения път в който би трябвало да разчитам на това, че съм съвестен данъкоплатец, се оказва, че не става.

Ако все пак някоя мама е на друго мнение и има опит, да сподели.

Между другото самата разпоредба е противоконституционна - наказанието при забава на плащане е лихва, а не лишаване от това, което ти осигурява плащането на вноската за съответния риск т.е. отвсякъде си има несъразмерност на наказанието, и до колкото разбрах са предприети някакви стъпки се бутне тази разпоредба. Аз сега си чакам бебката и нямам време много да дълбая, но при първа възможност ще допроуча и от мен каквото зависи да падне тази несправедливост ще направя.

Честита Нова Година на Всички мами от тази тема Hug 

# 651
Честита Нова Година и от мен!

Момичета и преди съм писала тук, но нали все нещо съм недоразбрала. Безработна съм от началото на бременността (сега съм в 7м), карах я много тежко и не съм си и помисляла да търся работа. Оказа се, че имам 12м трудов стаж, нещо не съм сметнала като хората. Въпроса ми е трябва ли да работя към датата на подаване на молба за обезщетение за бременност и раждане, за да имам право на обезщетение?

# 652
  • Русе

Момичета и преди съм писала тук, но нали все нещо съм недоразбрала. Безработна съм от началото на бременността (сега съм в 7м), карах я много тежко и не съм си и помисляла да търся работа. Оказа се, че имам 12м трудов стаж, нещо не съм сметнала като хората. Въпроса ми е трябва ли да работя към датата на подаване на молба за обезщетение за бременност и раждане, за да имам право на обезщетение?
-Да, при всички положения трябва да сте осигурена  за общо заболяване и майчинство към деня на излизане в бременност и раждане, за да имате право на обезщетение.

# 653
Здравейте, моят казус е следният:
- първото ми дете беше с термин 16.07.2010 и имам издаден болничен за 45 дни от 01.06.2010
- родих на 09.07.2010
- сега съм бременна с термин 27.08.2011
- не съм се върнала на работа
Прочетох, че може да се прекъсне отпуска за отглеждане на дете до 2 г. Въпросите са ми:
- Болничния за 45 дена преди термина за второто раждане,ще се застъпят ли с края на отпуска за отглеждане до 2 г. ?
- Ако не, мога ли да прекъсна отпуска, за да използвам натрупаните ми дни за платен отпуск и след това се излезна пак в майчинство и така да удължа краят до ворият ми термин?
- Ако това неможе да се получи, дали би било по-добре да се върна на работа, за да увелича бъдещото си второ майчинство?

# 654
  • Пловдив
Здравейте, моят казус е следният:
- първото ми дете беше с термин 16.07.2010 и имам издаден болничен за 45 дни от 01.06.2010
- родих на 09.07.2010
- сега съм бременна с термин 27.08.2011
- не съм се върнала на работа
Прочетох, че може да се прекъсне отпуска за отглеждане на дете до 2 г. Въпросите са ми:
- Болничния за 45 дена преди термина за второто раждане,ще се застъпят ли с края на отпуска за отглеждане до 2 г. ?
- Ако не, мога ли да прекъсна отпуска, за да използвам натрупаните ми дни за платен отпуск и след това се излезна пак в майчинство и така да удължа краят до ворият ми термин?
- Ако това неможе да се получи, дали би било по-добре да се върна на работа, за да увелича бъдещото си второ майчинство?

няма начин да ти се застъпят двете майчинство,освен ако не родиш преждевременно в 8 ми месец
няма как да си удължиш първото майчинство-каквото и да правиш то ти приключва на 9 ти юли 2012 година
хубаво е да имаш повече месеци на по-висока сума и можеш да си пуснеш платения отпуск,а след това болничен докрая
записа ли се вече на ЖК?мисля,че ти е рано-нагласи си термина така че да ти застъпят майчинствата

# 655
записа ли се вече на ЖК?мисля,че ти е рано-нагласи си термина така че да ти застъпят майчинствата
Благодаря ти за бързия отговор!
Не съм се записала все още, защото наистина е рано. 40 дена разлика между двата термина как да ги наглася?

# 656
  • Русе
Благодаря ти за бързия отговор!
Не съм се записала все още, защото наистина е рано. 40 дена разлика между двата термина как да ги наглася?

Ако терминът ви е на 27.08.2012г., излизате по бременност и раждане на 14-15.07.2012г. Това са 5-6 дни разлика след 2те години на първото дете. Предполагам че не е проблем да кажете, че сте забременяла 5-6 дни по-рано, за да може и терминът да се измести с няколко дни по-рано.

# 657
Разбрах вече Simple Smile, искрено благодаря за отзивчивостта  и помоща!
  bouquet

# 658

-Да, при всички положения трябва да сте осигурена  за общо заболяване и майчинство към деня на излизане в бременност и раждане, за да имате право на обезщетение.

Мерси за отговора   bouquet

Тук пише: "За целия този период работодателят внася САМО здравни осигуровки в размер на 20.16лв. месечно за 2011г." https://docs.google.com/document/pub?id=1ZXwfemmJzTQEF6mcltWxl39 … x0NBRf4srL9w-09Wk Това само за отпускът за гледане на дете ли важи или и за отпуска по бременност и раждане?

# 659
  • София
Здравейте! От 15.12.11 съм съкратена и  се водя в бюрото по труда. Там ще съм 8 месеца. Сега може би съм бременна и въпросът ми е ще имам ли право на майчинство и какво, ако се водя в бюрото или трябва да започна работа? От 21,09.11 до 15,12,11 съм била в платен отпуск - бруто 850лв, а преди това една година съм получавала от НОИ 240лв обещетение за гледане на дете до 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт