Майчинството счетоводно - 45

• 31 972
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе

Тук пише: "За целия този период работодателят внася САМО здравни осигуровки в размер на 20.16лв. месечно за 2011г." https://docs.google.com/document/pub?id=1ZXwfemmJzTQEF6mcltWxl39 … x0NBRf4srL9w-09Wk Това само за отпускът за гледане на дете ли важи или и за отпуска по бременност и раждане?
[/quote]Важи за целия период от излизане бременност и раждане до навършване 2 години на детето.

Здравейте! От 15.12.11 съм съкратена и  се водя в бюрото по труда. Там ще съм 8 месеца. Сега може би съм бременна и въпросът ми е ще имам ли право на майчинство и какво, ако се водя в бюрото или трябва да започна работа?- Задължително трябва да сте осигурена на трудов договор за общо заболяване и майчинство или като самоосигуряващо се лице (с ваша фирма). От 21,09.11 до 15,12,11 съм била в платен отпуск - бруто 850лв, а преди това една година съм получавала от НОИ 240лв обещетение за гледане на дете до 2 години.- Взема се доходът от 24 месеца назад, преди да излезете в отпуск по бременност и раждане.

# 661
Честита Нова Година! Много здраве и късмет на всички!
Искам да попитам за следната ситуация - на 30,06,11 детенцето ми навърши две годинки и ме пуснаха в неплатен отпуск 6 месеца. Сега декември свършиха 6 те месеца и управителя ми се обади че трябва да пусна молба, защото по мое желание ме освобождават и няма да се връщам в тази фирма. Имам ли право на борса и ако да колко месеца и колко е обезщетението?
И другото което искам да попитам е той дължи ли ми обезщетение в случай , че по мое желание напускам?

# 662
  • Пловдив
Честита Нова Година! Много здраве и късмет на всички!
Искам да попитам за следната ситуация - на 30,06,11 детенцето ми навърши две годинки и ме пуснаха в неплатен отпуск 6 месеца. Сега декември свършиха 6 те месеца и управителя ми се обади че трябва да пусна молба, защото по мое желание ме освобождават и няма да се връщам в тази фирма. Имам ли право на борса и ако да колко месеца и колко е обезщетението? -4 м по 140 лв,защото напускаш по твое искане
И другото което искам да попитам е той дължи ли ми обезщетение в случай , че по мое желание напускам?-не,не ти дължи,защото е по твое желание

# 663
Благодаря много! А какви документи трябва да приготвя за бюрото по труда и какъв е срока за това?

# 664
  • В полите на Пирин планина
Благодаря много! А какви документи трябва да приготвя за бюрото по труда и какъв е срока за това?

Трудова книжка, лична карта, диплома за завършено образование. 7-дневен е срокът за регистрация.

# 665
  • София
Здравейте момичета и за много години! Детето ми на 03.02. става на годинка, терминът ми е определен за 13.02.Кога трябва да се явя на работа? Няма да ползвам втората година и отпуските, които са се натрупали.

# 666
  • Варна
Здравейте момичета и за много години! Детето ми на 03.02. става на годинка, терминът ми е определен за 13.02.Кога трябва да се явя на работа? Няма да ползвам втората година и отпуските, които са се натрупали.

На 04.02.

# 667
  • София

На 04.02.

Благодаря за бързия отговор. Защо в системата на НОИ пише, че обезщетението ми спира на 13.02., когато ми е терминът...Значи в крайна сметка не става дума за 400 и колко дни там бяха определени...

# 668
  • София
За 410 дена става дума, само че 45 са преди термин (365+45).  Peace

# 669
  • София

Аз родих 10 дни преди термин...

# 670
  • София

С третия болничен (този от педиатъра), разликата следва да се компенсира.  Peace Как излиза това в с-мата на НОИ не знам...

# 671
  • Пловдив

и какво от това
пак си ползвала 410 дни
преброй си ги от началото на 45 дневния ти болничен и ще видиш,че е така

# 672
  • В полите на Пирин планина

На 04.02.

Благодаря за бързия отговор. Защо в системата на НОИ пише, че обезщетението ми спира на 13.02., когато ми е терминът...Значи в крайна сметка не става дума за 400 и колко дни там бяха определени...

Няма как да изтича на 04.02. Не става дума за отпускът за гледане на дете, а на този за бременност и раждане, т.е. 410 дни и те изтичат на 12.02., а на 13.02. трябва да си на работа или да ползваш друг вид отпуск. Спокойно можеш да се довериш на изчисленията на НОИ  Grinning

# 673
  • София-Младост
Честита нова година на всички! Желая ви здраве най-вече Simple Smile
Колежката е направила вече промените в калкулатора за майчинството за 2012, предполагам ще влезе в първият пост на следващата тема, дотогава:
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 674
Здравейте!
Мога да се повторя с някои от въпросите си но много се обърках и много неща не са ми ясни.
Термина ми е за 25 май 2012г. От 20.12.2011г. съм в болничен поради трудна бременност. От две години ме осигуряват на една заплата до 06.2011г. а от 06.2011г. съм преназначена на друга по-голяма заплата. Въпросите са ми следните:
Как да си изчисля болничните които ще ми се изплащат?
Влиза ли в изчислението на майчинството периода на болничния които съм в момента и по какъв начин?
Изплащат ни 13-та заплата със допълнително споразумение, то влиза ли в изчисляването на майчинството?
Чета че майчинстото се изчислява въз основа на осигурителния доход но не повече от нетната заплата и честно казано не ми стана много ясно, защото в описания пример беше дадено че  осигурителния доход се дели на отработените дни и след това се изчисляват 90%, а когато се смята нетото се дели само на дните и не се вадят 90%? - Нещо не го разбрах, при едното се вади а при другото не така ли е?
Благодаря Ви предварително за отговора мили майчици! Желая ви много усмивки през новата гдина, бъдете живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт