Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 074
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Честито на всички именници днес!   bouquet

От една друга тема копирам тук последната информация за
олимпиадата по математика - три седмици подред състезания през декември:

Изх. № 9137 - 532/ 06.12.2011 г.

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
СОФИЙСКИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

На основание заповед № РД 09–1738/24.11.2011 г. на министъра на образованието, младежта и науката за организирането и провеждане на ученическите олимпиади и национални състезания през учебната 2011/2012 година и във връзка със заповед № РД 28-37/5.12.2011 г. на началника на РИО – София-град, Ви уведомявам, че на 18.12.2011 г. от 9.00 часа ще се проведе общинският кръг на олимпиадата по математика за ученици от 4. до 12. клас.

Формат на олимпиадата:

за всички класове без 7. клас – 3 задачи с изписване на решенията;
за 7. клас – 24 задачи – 16 задачи с избираем отговор от 4 възможности, 6 задачи са с кратък свободен отговор и 2 задачи с обосновано решение.
Две трети от задачите за всички класове са от учебното съдържание на задължителната подготовка, а останалата част – на задължителноизбираемата или свободно-избираемата подготовка;

Времетраене: 4 астрономически часа.

# 286
  • София
Благодаря, Carmela Biscuit!!
Добро решение на РИО! По предварителна информация май олимпиадата трябваше да се състои през ваканцията. Wink

# 287
  • София
Carmela, благодаря!   bouquet
Моята дъщеря до сега се явяваше на олимпиадата по математика от солидарност към най-добрата й приятелка, която определено е дете-математик, за разлика от моята хубавица. И за да отиде тази, която наистина я бива, ходеше и тя. Представянето й е стигало до ниво "важно е участието".  Laughing

# 288
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Carmela Biscui   bouquet

Класната работа по БЕЛ е на 19.12 Simple Smile По мат. - не знам Simple Smile
За олимпиадата по мат. ... щеше ми се да отиде, но в този ден от 11,30 е в школата по математика на часове и май няма да може  Embarassed

Лек ден!

# 289
  • Пловдив
Благодаря и аз на Carmela за информацията. Моят син също досега е ходил винаги на олимпиади но винаги до първи кръг е стигал само. Класната им преподава по математика и всяка година настоява да ходят повечето  ученици дори и само за да свикнат с формата на състезанията.

# 290
 Carmela Biscuit, благодаря за информацията! Моят син до сега все се е класирал с висок резултат на олимпиадата на 1-ви и 2-ри кръг, но понеже няма национален за деца под 7 клас, до сега е получавал само грамоти за добро представяне  Simple Smile. Ще го видим какво ще направи тази година. Дадох му пари днес да се запише за Коледното.
  Класното им по БЕЛ ще е другата седмица, а по Мат. - нямам идея. Тази вечер ще бъде отложената заради аварията на електрозахранването от миналата седмица РС. Ще попитам учителките дали са чули за предложените промени и какво мислят по въпроса.

# 291
Това за олимпиадата по мат е голяма глупост- уведомиха преподавателите в последния момент. Обикновено олимпиадите са Януари, Февруари Март. Никога до сега не са били преди зимната ваканция, както и по време на ваканцията. Абсолютна глупост! Оказа се че дори експертите в МОМН не знаели до 6.12 кога да си нагласят олимпиадата. По принцип в нач. на учебната година се пуска график. Тая година в сайта на МОМН няма такъв а на учителите пускаха на 2-3 пъти проекти за графици, които се променяха.
Пази боже да не достигне същия хаос и недомислие изпитите напролет...

# 292
  • София
То тази олимпиада ще съвпадне с школите. Въобще не са го обмислили! Sick Sick

# 293
  • София
Е как да го измислят по-иначе, когато школи има и в събота, и в неделя?
И преди да ми скочите с автоматите, да кажа, че и моята дъщеря е на уроци в неделя и ако не изместят занятието за последните дни на ваканцията, най-вероятно няма да участва на олимпиадата.

# 294

Ей това ме разсмя. То уроците не са някаква официална форма на обучение, че да се съобразяват с тях олимпиадите. Всеки си избира кое му е приоритет. Миналата година изпитът в АК съвпадна с втория кръг на националното състезание по математика и децата си избраха кое да предпочетат. А олимпиадите винаги са в неделя или събота, както и школите. Няма как да се разминат.

# 295
  • Вече на светло в София
Минавам само да ви кажа, че днес госпожата в училище по математика на сина ми им е казала, че ще има промени , а ние сме 6 клас.
пРостО кИриЛизАциЯ, благодаря за информацията  Hug Аз не разбрах тази програма PISA през 3 години ли се мени? Означава ли това, че и 2013 е с математическа насоченост?

# 296
  Оффффф, снощи на родитеската се оказа, че нашите даскаля не са чули нищо за промени в НВО за 7 клас  Confused. Нито учителката по мат. - класна, нито по БЕЛ. Класната им дори твърдеше, че дори и да има предложения някакви, то нямало да бъдат за тази учебна година, защото "нямало за кога"  ooooh!. Оказа се обаче, че освен мен, още няколко родители бяха чели/чули за евентуални промени, но не и учителките  ooooh!.

# 297
Моля ви не изпадайте в паника. Бях лаконична, за да не сгреша.
Това са Предложения!
Освен това не присъствах на самото съвещание и не знам какво е казано като са представяни тези нестандартни задачи.
Не е ясно дали и кога ще бъдат приети предложенията. Аз лично имам доверие на учителя по мат, при който ходи на уроци дъщеря ми. Най- напред трябва да уведомят тях. Разбира се...следейки спонтанността на решенията на МОМН не би било неочаквано да ги уведомят в последния момент(за това ги изкоментирах така за олимпиадите). Все пак надявам се да не посмеят, защото това би предизвикало бунт сред родителите на цял един випуск. Имало е такива ситуации в предишни години.

По отношение на това че е сб. и нд. не би трябвало да имаме претенции. За мен лично 6.01.2012 не беше хубав ден, защото учителите трудно биха организирали децата за тази дата, а и училищата ще са студени. Нормално е и учителите в училищата да имат възможност да съберат децата 1-2 пъти извън часовете за подготовка за олимпиада. Все пак това е дата не само за 7 клас.
Защо са решили да изместят тази година олимпиадите по всичко е въпрос, на който и от МОМН не могат да отговорят. Laughing
На 6.01.2011 ще бъде обаче олимпиадата по Физика.

# 298
  • София

Надя, твоето момче е в Регалия, нали? Почти 90% съм сигурна, че
на 18.12. няма да има школа. Олимпиадата по математика е най-масовото
състезание и 119 СОУ не може да си позволи да провежда олимпиада
за всички ученици и школа на Регалия. Освен това, ако не ме лъже паметта,
на родителската среща в началото на уч. година ОМ беше едно от
състезанията, с които школата обеща да се съобрази.  Peace

# 299
Carmela Biscuit, за олимпиадата по български език знае ли се дата и нещо за формата?

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 15:20 от sixth sense

Общи условия

Активация на акаунт