Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 047
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
При нас проблема в училище е БЕЛ. Госпожата е много принципна и досега наистина ги научи много, но класа им масово не учат, а тя си държи нивото, дори ми се струва, че дори малко повече.
Вчера е било класното, на което е нямало преразказ, а 60 въпроса, в някои от които преразкази на малки части или отговори на въпроси(което си е мислене и писане на няколко изречения).  За сега дъщеря ми се очертава за 5 за срока, въпреки че ходи и на уроци при добър преподавател. Каза че едва й е стигнало времето. Да не говорим, че повече от половината клас се заформя за 2 за срока. То е едно отблъскване вече...
Вчера се разправяхме и с частната й учителка, че в 7-ми клас се оливат от изисквания. Тя самата е имала случай да подготвя ученик за кандидатстване и той на изпита да изкара доста по- висока оценка, отколкото му е писано за годината. Но оценката от училище му намаля бала и ....не успява да влезе, където желае.

Моля се моята втория срок да изкара 6, че да не й занижат бала.
По математика е бетон. Даже е 4-та в областта на Салабашев  въпреки че не е съвсем реално, защото са си подсказвали:)

# 346
Аз лично ще попитам учителя по история за олимпиада (дъщеря ми има 2 по въпросния предмет)  Laughing
Ха-ха...Това много ми хареса-може би така трябва да се процедира с прекалено изискващите учители/незнам какъв точно е случая, но усетих, че не е било справедливо оценено дете...

# 347

Здравейте мили мами на седмокласници! Казвам се Екатерина от София съм,
имам две момчета на 11г и 13г.
Тази година моето голямо момче е седми клас:), Sad  ... и много бих искала да се присъидиня във вашата темичка, ако ме приемете бих се радвала и бих била по-спокойна, като ще имам с някого да споделям...защото още сега ми е страшно притеснено!

# 348
  • София
Новините, горещи, парят!
http://dnes.dir.bg/news/maturi-izpiti-tochki-10132212?nt=4
Аз лично не разбрах кое е новото. Точки си бяха и до сега, оценката (2-6) е производна  newsm78 Къде е уловката?  Embarassed Grinning

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 15:42 от Ani_neli

# 349
  • Пловдив
Добре са дошли всички които желаят да участват в темата.
За точките ....няма лошо. Тъкмо ще отпаднат тези балове с до 3цифри след запетаята. Годишните оценки не знам как ще се прибавят към точките.

# 350
  • Вече на светло в София
Да ама в баловете нали участват оценките по български и математика от училище. Министъра казва, че ще си останат като оценки. Тогава балът как ще се образува?

# 351
  • София
Няма как да се сумират ябълки и круши. Дори и ВО да е принципно само с точки, то явно ще е по останалите предмети.С оглед  на балообразуването  няма как работите по БЕЛ и мат да нямат и оценка по шестобалната система като измерител , съответстваща на броя точки. Което пък не е никакво реално изменение що се отнася до двата изпитни предмета. ThinkingСпоред материала такова изменение обаче не обхваща випуска на вашите деца.
Отпадащи теми по математика...Това трябва да се види регламентирано, написано в сайта на МОНМ черно на бяло. Защото де факто миналата година, при далеч повече неучебни дни, изпитът по математика беше една седмица по-късно като дата от тазгодишния.Нима за тази една седмица децата са успели в училище да вземат материала за квадрат , трапец и равнобедрен трапец, че и подобаващо да го упражнят.. Laughing
Умират си да правят промени в края на 1 срок. Rolling Eyes През 2010, когато кандидатстваше дъщеря ми, нещата стояха по подобен начин.Истинският формат стана ясен в края на декември 2009 и първите пробни изпити по него бяха факт едва   през януари 2010.Явно и тази година ще е така.
А какво печелят от тези задачи с отворен отговор в първи модул - не ми е ясно.Едно число като отговор е най-лесното нещо за подсказване и преписване.Като са намалили броя задачи, поне да има една -две с кратко разписване, което минимизира шансовете за преписване и евентуално показва някакво разбиране на нещата..

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 17:28 от eine in Rente gegangene Nixe

# 352
  • Добрич
Според мен точковата система ще влезе от другата учебна година, поне така пише в новината.
Важни са няколко неща:
-отпадат темите за квадрат, трапец и за равнобедрен трапец.
- в модула ще има четири задачи с кратък свободен отговор - за 20 точки,
- две задачи от формата на международното изследване PISA и две задачи с разширен отговор. За допълнителния модул.
- Няма промени в учебно-изпитната програма на матурата по БЕЛ, но и на този изпит ще има повече задачи със свободен отговор

Така че, наистина има промяна тази година, както вече споделиха предварително някои запознати от вас.

Миме, добре е, че гопожата ви по БЕЛ е с принципи. Ще даде добра подготовка на децата, които имат желание, а това не е маоважно. Все сис мисля, че ще успеете а завършите с 6.
И Деси може би първия срок по БЕЛ да клони към 5, и миналата година бе така.

# 353
  • Вече на светло в София
Ето какво казаха по БНТ новините. Промените влизат в сила от тази година
http://bnt.bg/bg/news/view/66121/promeni_v_datite_za_izpiti_na_uchenicite

# 354
  • София
Изнесени са резултатите от Коледното!

http://www.119sou.com/d … cs/1323853704.pdf

# 355
Да ви кажа...не е ясно как ще се оценяват задачите с отворен отговор  по математика. Вероятно ще го научим след самия изпит  Laughing.

Цитат
За допълнителния модул по математика ще има две задачи от формата на международното изследване PISA и две задачи с разширен отговор. На изпита през миналата година в този модул задачите бяха общо пет. При задачите от формата на PISA например учениците могат да получат една графика и към нея да има няколко задачи, обясни заместник-министърът. Дамянова отбеляза, че с този тип задачи вече ще се оценяват различните стъпки при решаването им.
До сега при 2 от 5-те задачи се гледаше само отговора- ако е верен- се дават точките, ако не е верен- не се дават. Струва ми се, че това вече няма да го има(задачите от 5 се намалят на 4). Много от проверяващите математици роптаеха срещу това- не е справедливо.
Ще видим.... newsm78

Анушка, по БЕЛ Калина до сега винаги е била най- добрата във випуска им дори. Не е имала 3, петици рядко. За това сегашното положение ме озадачава, но каквото- такова. Здраве да е  Wink
Каквото напролет сабя покаже Simple Smile

# 356
Някой може ли да даде инфо какво е това "две задачи от формата на международното изследване PISA "

# 357
Някой може ли да даде инфо какво е това "две задачи от формата на международното изследване PISA "
Ето една примерна задача от това изследване.
http://www.ckoko.bg/images/stories/Trees.pdf

# 358
Дидева 

Благодаря много за бързия отговор!

Аз отдавна следя осторожно вашите мнения във форума. Според Вас дете с нормални възможности би ли се справило /след усилени тренировки/ би ли се справило с това.

Доколкото имам спомени вашето дете има страхотен интерес как математиката. Ама другите дето нямат такава дарба? Какво става с тях? А матурите са важни, защото кандидатстването след седми клас зависи от тях.

# 359
Според Вас дете с нормални възможности би ли се справило /след усилени тренировки/ би ли се справило с това.

Какво е това шубе? PISA не е изпит за MENSA, а за елементарно осмисляне на учебния материал.
Дадената от Дидева задача е елементарна и е по силите на всеки подготвен ученик, който не си глътне езика от страх заради необичайния формат и не се оплете в разбирането на въпросите. Който си знае уроците и може да чете с разбиране и осмисляне няма да има проблем и без усилени тренировки.

Общи условия

Активация на акаунт