Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 055
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
PISA не е изпит, за който можем да се подготвим в продължение на няколко
месеца. Резултатите на българските ученици в PISA ще се повишат, само ако се повиши
ефективността на образователната система. Това означава, че е необходимо да
преосмислим философията на българското училищно образование и то да формира у
учениците не просто знания и умения, а компетентности.

Едно е да го напишеш, друго е да го направиш!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Ако тестовете се направят само от деца от първите 4-5 училища в София нивото на българчетата ще излезе много по-високо. За съжаление децата от другите училища нямат същата мотивация и никаква система няма да ги научи.

След като дори и в най-провинциалните училища се научават да четат и пишат, значи система има. Но нивото на тази система куца и трябва да се промени, за да отговори на прословутите евро изисквания. А това трябва да се направи в самата форма на обучене, а не в изпитната форма. Това е лично мнение.

# 331

След като дори и в най-провинциалните училища се научават да четат и пишат, значи система има. Но нивото на тази система куца и трябва да се промени, за да отговори на прословутите евро изисквания. А това трябва да се направи в самата форма на обучене, а не в изпитната форма. Това е лично мнение.

О, по принцип има система, ама да се научат просто да четат и да пишат не е голямо постижение.
Иначе не знам да има някакви евроизисквания към образованието - има сравнителни тестове и там нивото на нашите деца е ниско.
Що се отнася до промените - докато няма мотивация (и у деца и у родители) нищо няма да стане.

# 332
Аз нещо се шашнах с тези тестове на PISA. Бърз преглед на материалите ми показа, че тестовете са насочени към 15 годишни ученици, което според мен е 8 клас, какво общо може да има с външното оценяване на 7 класниците, които са на 13-14 год.? Питам и си отговарям сама: явно някоя умна глава на министерски чиновник е родила мъдрата идея да се направят промени в изпита. Добре, че поне олимпиадата по математика на 18.12.2011 г. ще бъде по "новия" формат.

# 333
  • София
Ние винаги сме склонни да изопъчаваме нещата. След побългаряване тестовете ще са за 13 - 14 гоишните. Така че чакаме 18 декември да видим!

# 334
  • София
Днес ни мина и класното по БЕЛ, дали са им трансформиращ преразказ. Госпожата им прочела текста 2 пъти, дала им го после да го погледнат за още 5 минути, и после са писали. Дъщеря ми каза, че не се е затруднила, но ще видим -похвати, глаголно време, правопис и т.н. ooooh!
Иначе с нетърпение очаква коледното по Мат. Предполагам, че ще "пробват" децата с повече задачи от новия регламент. Като цяло тези състезания са с по-трудни задачи /и нормално/, дано се справят, да не се отчаят отсега Wink

# 335
Здравейте,
Да се присъединя и аз към темата! Ние сме от Самоков, голямата ми дъщеря ще кандидатства за ЕГ тази учебна година. Знаете ли къде и кога в София се провеждат пробни изпити и дали може ученици, непосещаващи дадена школа, да се явят на тях? СМГ организират ли пробни изпити?
Съжалявам, ако е обсъждано вече, но не открих информация! 

# 336
  • у дома
Ад съм в провинцията-при нас PISA ще се проведе точно сред осмокласниците през пролетта-децата даже са предупредени  Peace ,но не във всички училища и даже не във всички класове на дадено училище (предполагам,че са избрани на случаен принцип).

# 337
  • В най - голямото село
Ние днес ще имаме РС. Ще ни разясняват за матурите. Надявам се да кажат и за PISA.
Класното ни по БЕЛ мина, по МАТ е утре.
Успех на класните на всички дечица.

# 338
  • Пловдив
Нашата класна по литература минала вчера. Официално им беше казала , че ще бъде днес ,но вчера им казала ,  че има изнедана да вадят по един лист и да пишат класна- трансформиращ преразказ върху глава от Немили-Недраги и  върху теза.

Сега да уточня ,че на 18.12 .2011  ще има олимпиада по математика за Софийските училища. В Пловдив олимпиадата ще е в стария формат и ще е началото на  януари.

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 10:46 от mdonkova

# 339
И във Варна оломпиадата по Мат.ще бъде на 18.12.11 в 9,00!Ето заповедта:
http://www.rio-varna.com/upload/olimp_zapoved.pdf

# 340
  • Добрич
И в нашия град (Добрич) в неделя е олимпиадата. Моята се опитва да се опъва, но и госпожата им, и аз настояваме да се яви.
Класното по мат мина в понеделник. Не знам какъв експеримент си е направила госпожата, но 4-тата задача по геометрия не е решило нито едно дете (поне от класа на Деси, а там имат поне трима изявени математици)  newsm78
Така че, ако е решила вярно останалите задачи, пак няма да имаме висока оценка, за съжаление. Confused

Аз забелязвам вече доста умора. Чакам с нетъроение ваканцията.

# 341
Здравейте,
Да се присъединя и аз към темата! Ние сме от Самоков, голямата ми дъщеря ще кандидатства за ЕГ тази учебна година. Знаете ли къде и кога в София се провеждат пробни изпити и дали може ученици, непосещаващи дадена школа, да се явят на тях? СМГ организират ли пробни изпити?

Пробни изпити организират всички школи и на тях могат да се явяват и деца, които не се посещават конктерната школа, но срещу допълнително заплащане. Моето дете се готви с частни уроци, затова не мога да посоча дата на пробен изпит за дадена школа, но съм сигурна, че от сайтовете на школите, по телефона, а пък и дори от този форум може да се рабере за следващите пробни изпити. СМГ също огранизира пробни изпити. Аз също очаквам от форума да разбера за планирани пробни изпити по школите и ако времето, в което се провеждат не съвпада с ангажиментите на дъщеря ми, мисля да я запиша, но тя още не знае за тази моя идея Simple Smile

# 342
Цитат

slavina_S,  проверявайте сайта на СМГ, информацията за пробните изпити се публикува поне седмица по -рано.Като имам предвид миналата година, следващият в СМГ вероятно ще бъде м.февруари, но за по сигурно следете в сайта Peace

# 343
Сега се чудя дали да обедя детето, че трябва да отиде на олимпиадата по МАТ. на 18 декември. Той не иска много, защото се притеснява да не се изложи. В нашия град няма школи и той няма просто как да посещава. Не му харесва как преподават госпожите на частните уроци и за 10лв на час смята, че не си заслужава. Мнго ме е яд, че при нас няма школи #Cussing out Иначе е най-добрия по МАТ от класа. С 5 шестици засега. Дори госпожата им не го питала, а направо го записала hahaha Whistling Как мислите, да отиде ли?

# 344
  • София
На пробния изпит по БЕЛ в школата щерката е изкарала 4.75. Според мен това е много добро ниво на този етап. По математика също са правили, там ако е над 4 ще съм много доволна.
Записала се е на олимпиада по математика и заради това ще ходи на школа като гост на съботните групи (както е повечето деца, които са в неделя). Довечера съм на РС в училище. Не очаквам нищо изненадващо, нито информация за изпити или други такива. Но пък може да ме изненадат. Аз лично ще попитам учителя по история за олимпиада (дъщеря ми има 2 по въпросния предмет)  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт