Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 068
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Забравих да попитам:знаете ли какви класна по Мат. ще дават на вашите деца?Ние нито имаме определена дата, нито е казано какво ще бъде-тест ли, описване на задачи ли - божа работа...

# 316
  • Добрич
Нашето класно по математика е в понеделник. Казали са им 2 задачи  алгебра- една за ФСУ, другата от разлагане нещо от сорта. И 2 задачи геометрия- едната ъгли при пресичане на прави, а последната от ъгли в триъгълника (външен, между ъглополовящи и т.н.)

Миме, олимпиадата по мат. наистина е на 18.12. Госпожата днес е записала Деси за участие.

# 317
пРостО кИриЛизАциЯ, къде е дадена фиксираната дата за олимпиадата по история  newsm78 В посочения документ е дадено до 6.01.2012 ... До сега се рових и в сайта на МОН, и в сайта на РИО София, но не откривам точна дата и регламент за тази година (има регламент за предната учебна година Simple Smile) Моята щерка иска да ходи на историята, но нищо не са й казали, за сега ... Да не я изпусне ...

Ани, ...
Но всяко РИО фиксира датите за своята област. В графика са от- до...
При нас Бел- февруари, по Мат- 18.09. Езиците са на 17.12.
Историята и тя на 17 засега...

Обърнах се към Анушка, защото сме от един град. За другите градове не знам. Инфо имам защото съм учител. Заповедите се свеждат от РИО до директора .

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 20:47 от пРостО кИриЛизАциЯ

# 318
Някой ще даде ли последните дати за София?
Благодаря.

# 319
  • София
Някой ще даде ли последните дати за София?
Благодаря.

Точно на предната страница има линк към последния утвърден график от МОНМ.
По-точни от тези дати засега няма публикувани.

Последна информация за Регалия за 18.12.2011
(обаче е ЕЖК (една жена ми каза  Grinning)) -
школа ще има на 17.12 сутринта, както обикновено
и на 18.12 следобяд, след олимпиадата по мат.

Допълвам постинга си -

Днес по време на КМС случайно се видях с шефката на Регалия
и тя потвърди, че школа ще има на 18.12 следобяд,
утре ще раздадат инфо на децата.
Говорихме за предвижданите промени в матурите по МАТ.
Така, както виждам аз нещата, някой чиновник в МОМН
се е плеснал по челото в края на годината, че през 2012
предстои ново изследване на PISA и трябва някак да се напомпят
резултатите на България поне спрямо предишното изследване от
2009 година. Разбира се, не с промяна на учебниците и
начина на преподаване, а с промяна на матурите в последния момент.
Доколкото разбрах, олимпиадата по математика също ще се
опитат да я изготвят според тестовете на PISA - т.е. трябва да
се включват задачи, които да изискват практическо приложение на знания
и ЖИТЕЙСКИ ОПИТ (каквото и да значи това Confused).

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 16:16 от Carmela Biscuit

# 320
  • София
Carmela Biscuit благодаря за информацията Hug
Нашето класно па Мат мина, каза че не било трудно, но на ПИ имаме 4.857. Първи модул без грешка, на втори -едната зад. не решила, на другата направила "техническа грешка". Надявахме се на по-добър резултат, но явно има още много за изкусуряване. Пак се уверявам колко важни са тези пробни изпити. Спокойна от резултатите в у-ще /защото там наистина учат здраво/, знаех, че имаме малко за усъвършенстване, но ПИ показва, че не е толкова малко.
Като я прибрах днес от школата, хапна набързо и легна да спи. Едва я вдигнах преди малко, горките ни деца!

# 321
Да ви следя...ако имам времв ще се върна назад и да ви прочета.

# 322
  • София
А ето и малко инфо за PISA

http://www.youtube.com/watch?v=q1I9tuScLUA 

# 323
  • София
           http://www.24chasa.bg/A … 5460   

Повече въпроси от типа PISA ще има в тестовете след 7-и клас и на матурите. Министерството на образованието реши това, за да може учениците да се научат да мислят и да анализират информацията, а не просто да зубрят или да налучкват верните отговори.

Елементите на изпита от международното изследване PISA ще бъдат вкарани в системата, за да се подготвим за следващото проучване, обявиха хората на проф. Сергей Игнатов. Това са промени в учебната програма и така децата ще тренират цялата година и за изпитите след 7-и клас, и за държавните зрелостни изпити. Става въпрос за повече въпроси с отворени отговори, които показват разбиране на текста.

PISA е международно изследване за грамотността на 15-годишните.

Организира се от консорциум, който обединява водещи международни организации в областта на оценяването на постиженията на учениците. У нас проектът се осъществява от Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование на министерството на образованието. Поредното изследване ще е през 2012 година.

Издателство “Просвета” има изключителните права от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие да разпространява задачите от изследването PISA в България.

Явно в стремежа си да наваксат пропуснатото в промените, които е трябвало да направят през последните три години, защото последното такова проучване е било 2009 година (провеждат се през 3 години) тази година изкупителните жертви ще са нашите деща!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 324
  • Вече на светло в София
От изложението  на книгата купих      този   сборник на PISA. Много е хубав ( поне на мен ми хареса). Има отговорите на задачите и как точно се оценяват, какъв процент от децата са дали верен отговор. Задачите са от минали години идоста интересни. Цената му без отстъпката, която на изложението беше 20% е 9.60

# 325
А защо се плашите толкова от PISA? Нали ще се отнася за всички и по-добре подготвените ще се справят по-добре? Евентуално ще пропаднат усилията на зубрачите, които са разчитали на зазубряне. Пък и какво толкова страшно и радикално има в задачите с отворен отговор?

# 326
Тъй като май аз пуснах бомбата с тези задачи, се разтършувах и намерих това:
http://bglog.net/ClientFiles/b54c1c76-1d29-49d9-9aa4-5f98a832b9c … SA_matematika.pdf

Цитат
Участниците в него ще бъдат не повече от 18 ученици от всяко училище.

Цитат
Обикновено най-голям е делът на учениците в 9. клас.

Което означава че просто тестът ще се направи само при някои ученици.

# 327
  • София
PISA не е изпит, за който можем да се подготвим в продължение на няколко
месеца. Резултатите на българските ученици в PISA ще се повишат, само ако се повиши
ефективността на образователната система. Това означава, че е необходимо да
преосмислим философията на българското училищно образование и то да формира у
учениците не просто знания и умения, а компетентности.

Едно е да го напишеш, друго е да го направиш!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 328
  • Там, където ме обичат
А ние нямаме все още дати за класните Sad

# 329
PISA не е изпит, за който можем да се подготвим в продължение на няколко
месеца. Резултатите на българските ученици в PISA ще се повишат, само ако се повиши
ефективността на образователната система. Това означава, че е необходимо да
преосмислим философията на българското училищно образование и то да формира у
учениците не просто знания и умения, а компетентности.

Едно е да го напишеш, друго е да го направиш!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Ако тестовете се направят само от деца от първите 4-5 училища в София нивото на българчетата ще излезе много по-високо. За съжаление децата от другите училища нямат същата мотивация и никаква система няма да ги научи.

Общи условия

Активация на акаунт